Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Bombaj štampa - nagradna igra: na koncert idu...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 29.01.2009. 23:06 
Naslov:  Bombaj štampa - nagradna igra: na koncert idu...
13.02.2009. 21:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bombaj štampa, kultna sarajevska pop-rock grupa iz '80-ih godina, koja je, zajedno sa Zabranjenim pušenjem i Elvisom J. Kurtovićem, sudjelovala u stvaranju pokreta poznatog kao „Novi primitivizam“, nakon 17 godina pauze se ponovno okupila i nakon dva uspješna koncerta u Sarajevu, na Valentinovo dolaze u Zagreb. Dan ranije, održat će koncert u Osijeku.

Bombaj štampa održat će koncert u MMC-u Slavija u Osijeku u petak 13. veljače 2009., s početkom u 21 sat. Cijene ulaznica u preprodaji su 55 kn, na dan koncerta 70 kn. Ulaznice su u prodaji u videotekama Cross i svim prodajnim mjestima u sustavu Eventim www.eventim.hr

Nagradna igra
U nagradnoj igri koju za vas, u suradnji s organizatorom agencijom Claritas d.o.o., organizira portal Osijek031.com podijelit ćemo 5x1 ulaznicu za ovaj koncert! Sve što trebate jest brzo poslati e-mail s naslovom "Bombaj štampa" i osobnim podacima (ime i prezime, broj mobitela/telefona) na e-mail adresu redakcija[at]osijek031[dot]com

Nagradna igra je završena, a po jednu kartu su osvojili:
Josip Prkačin
Danijela Skelac
Ozren Naglav
Željka Pajc Muharemović
Juraj Major

Čestitamo sretnim dobitnicima i želimo im odličan provod! Svoje će nagrade moći realizirati na ulazu na koncert, uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Medijski najeksponiraniji član grupe, gitarist i pjevač, Branko Ðurić Ðuro, rođen 1962. godine u Sarajevu. Jedan je od najpoznatijih bosanskih glumaca - komičara, režisera i dramskih pisaca. Završio je Akademiju za glumu u Sarajevu 1988. godine. Bio je jedan od ključnih ljudi u "Top listi nadrealista", glumio je u predstavi "Audicija", a najvažnije filmske uloge su mu u "Ovo malo duše", "Kuduz", "Dom za vješanje" i omnibusu "Kako je propao rokenrol". Svoj talent je iskazao i u muzici kao pjevač i gitarist u sarajevskoj grupi Bombaj štampa. 1992. godine napušta rodno Sarajevo i odlazi u Sloveniju gdje radi u kazalištu, na televiziji i filmu. Njegov režiserski prvijenac, "Kajmak i marmelada", postigao je ogroman uspjeh u Sloveniji.
Godine 2004. na sceni Kazališta mladih u Sarajevu premijerno je izvedena predstava "Šta ćemo sad", prema njegovom tekstu. Živi i radi u Ljubljani.

Bombaj štampu su 1982. godine osnovali gitarista Nedim Babović i Branko Ðuric Ðuro. Ime grupe nastalo je na osnovu riječi bombati koja u sarajevskom slengu znači lagati. Ubrzo nakon osnivanja, grupa je počela po sarajevskim klubovima držati zajedničke i samostalne koncerte na kojima su svirali svoje hitove "Željo, Željo", "Jogging across Alipašino Polje" i "Dole". Djelovanje grupe su uveliko ograničavale Ðurine glumačke obaveze, pa je njihova prva ploča "Bombaj štampa" ugledala svjetlost dana tek 1987. godine.

Autori većine pjesama su Ðuro i Neno, a pored ostalih, prateći vokali na ovom albumu bili su i Rizo iz grupe Elvis J. Kurtovich, Amila Sulejmanović, te Gile i Cavke iz Električnog orgazma. Neki od hitova sa ovoga albuma su "Mrak i ja", "Otvorena pjesma Ðordu B.", "Ðidi-midi (Patetika)", "Često poželim da sve zaboravim". Sama promocija ovog albuma kasnila je preko godinu dana, jer je u vrijeme njegovog izlaska Ðuro bio angažiran na snimanju filma "Dom za vješanje". U proširenom sastavu, grupa nastavlja sa koncertima po SFRJ, te sudjeluje na turneji "Top liste nadrealista".

O Bombaj Štampi se nije mnogo čulo sve do 1990. godine kada su objavili album "Ja mnogo bolje letim sam", u nešto izmjenjenom sastavu. Mjesto Ademira Volića zauzima Dragan Bajić, za gitarom se pojavljuje Zoran Šerbedžija, a umjesto Nene Jeleča, koji se na ovom albumu pojavljuje u ulozi producenta, bas gitaru svira Srđan iz Crvene jabuke. Kao gost u pjesmama "Kad moj Nedo i njegov Brada sviraju blues" i "Šarene ulice" pojavljuje se Davor Gobac sa svojom grupom Psihomodo pop.

U novim pjesmama su dali još otvoreniju posvetu svojim uzorima, Chucku Berryu i The Rolling Stonesima, posebno u "Ludnica (Kad moji momci sviraju u gradu)", "Da li da" i naslovnoj. "Ćerka jedinica" je još jedna obrada pjesme Dražena Ričla i grupe Elvis J Kurtovich. Povodom izlaska ploče odsvirali su seriju nastupa, a početkom rata su prekinuli aktivnost.

Claritas d.o.o.

Video 031: Kako je propao rokenrol: "Trese, lupa, udara"

Video 031: Kako je propao rokenrol: "Crveno je boja ljubavi"

Video 031: Kako je propao rokenrol: "Kako je propao rokenrol"

Zadnja promjena: Nandino; 11.02.2009. 20:52; ukupno mijenjano 2 put/a.

Ukupno postova: 2171
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 29.01.2009. 23:50 
Naslov:  

Ajme! Embarassed

To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ela

Ukupno postova: 2074
Post Postano: 30.01.2009. 0:20 
Naslov:  

ne vjerujem :)Bomabaj štampa
to bi svakako vidjela a i čula:)

Ukupno postova: 2517
Post Postano: 30.01.2009. 11:20 
Naslov:  

Osobno mislim da je malo prevelika cijena upada za bend za kojeg 90% ljudi mlađih od 25 godina nisu ni culi.

Ja sam npr cuo, ali nikada nisam slusao, jer nisam nigdje nabavio. Osobno mislim da je ovaj koncert, nazalost, osudjen na propast...l

Ukupno postova: 2492
Post Postano: 30.01.2009. 12:28 
Naslov:  Re: Bombaj štampa se vraća nakon 17 godina!

Ohohohoho, večeras sam sjajan... osijek031.com smile

justice

Ukupno postova: 1371
Upozorenja : 1
Post Postano: 30.01.2009. 18:40 
Naslov:  

Stvarno je preskup upad,al jbg ipak je to bombaj štampa
evo tko nije nikad slušao nek si malo posluša

http://rapidshare.com/files/53531554/_1987__Bombaj_Stampa.rar

Ukupno postova: 23
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.02.2009. 0:52 
Naslov:  Re: Bombaj štampa se vraća nakon 17 godina!

Tako je. Dečki iz Republike Srpske nisu tako loši. Osim toga Zenica i Osijek su slični kao jaje jajetu. Nema tu meni neke posebne razlike. Balkan sve u svemu.

justice

Post Postano: 06.02.2009. 17:58 
Naslov:  

platypus je napisao/la:
Tako je. Dečki iz Republike Srpske nisu tako loši. Osim toga Zenica i Osijek su slični kao jaje jajetu. Nema tu meni neke posebne razlike. Balkan sve u svemu.

WTF???
kakva crna republika srpska? kakva Zenica?
o čemu ti pričaš da mi je samo znati?

Ukupno postova: 2171
Post Postano: 06.02.2009. 18:18 
Naslov:  

To sam se i ja pitala! osijek031.com smile

To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before
Svebor

Ukupno postova: 1672
Post Postano: 07.02.2009. 21:57 
Naslov:  

to je uvredljivo previše para. nedam iz principa!
neka uživa tko voli.

Ukupno postova: 73
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.02.2009. 15:14 
Naslov:  

Bombaj stampa bi se trebala zvati Bombaj tisak kako bi bilo u skladu sa Djurinim poslovanjem zadnjih godina. Kako je seriju Nasa mala klinika snimao posebno za hrvatsko i srpsko i vjerovatno slovensko trziste tako bi trebao biti dosljedan i u glazbi. Bombaj stampa je bila najlosija od svih grupa koje su nastale osamdesetih u tzv. new primitives valu. Djuro je htio jos onda uzeti lovu na racun popularnosti koju je stekao u Top listi nadrealista, ali je ostao u sjeni Neleta i Elvisa J. Kurtovica. Djuro nije vrijedan te ulaznice (70kn), jer uostalom nije niti imao hitova u osamdesetima osim "Motorina" koji je prepjev.

Post Postano: 12.02.2009. 18:29 
Naslov:  

akis je napisao/la:
Bombaj stampa bi se trebala zvati Bombaj tisak kako bi bilo u skladu sa Djurinim poslovanjem zadnjih godina. Kako je seriju Nasa mala klinika snimao posebno za hrvatsko i srpsko i vjerovatno slovensko trziste tako bi trebao biti dosljedan i u glazbi. Bombaj stampa je bila najlosija od svih grupa koje su nastale osamdesetih u tzv. new primitives valu. Djuro je htio jos onda uzeti lovu na racun popularnosti koju je stekao u Top listi nadrealista, ali je ostao u sjeni Neleta i Elvisa J. Kurtovica. Djuro nije vrijedan te ulaznice (70kn), jer uostalom nije niti imao hitova u osamdesetima osim "Motorina" koji je prepjev.

za početak-nepričaj gluposti...
"mrak i ja" je jedan od najvećih hitova tih 80-ih,stvar zbog koje se isplati otići na taj koncert,također "često poželim da sve zaboravim" je jedna od boljih stvari tog razdoblja a ovi hitići iz filma "kako je propao rnr" su također vrhunski,
slažem se da je karta skupa za naše uvjete al tko te tjera da ideš,ak ćeš tak razmišljati onda ti vjerovatno ni neizlaziš iz kuće (jer kod nas je sve skupo)

Ukupno postova: 2887
Post Postano: 16.02.2009. 10:39 
Naslov:  Re: Bombaj štampa - nagradna igra: na koncert idu...

Galerija 031: Bombaj štampa
[Foto: Daniel Antunović][13.02.2009. Slavija]

U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV

Skoči u forum: