koliki dio od tih 120 kuna ide za klince spomnute obitelji? sve, dio?
Iskreno, izgubio sam vjeru u sva ta filantropska isfuravanja. Posebice što nakon rijetko koje humanitrake su prikazani konkretne informacije što, koliko je prikupljeno, kome isplaćeno ...
Npr, tony cetinski prošle godine napuni pulsku arenu i sav prihod od ulaznica da u "humanitarne svrhe" (što god to podrazumijevalo) dok je sama organizacija raskošnog dvosatnog večernjog eventa došla daleko više nego što se moglo od ulaznica prikupiti. hrtova i rtlova preseravanja gdje pozovu imena koja najčešće možemo vidjeti u žutim i zabavnim stranicama novina i tv emisijama, naseru ih uz telefon i onda raja zove za 5 kn po minuti PLUS PE DE VE!!! što znači da od svake kune koje udijelimo u nečiji džep se još petina slije još tko zna kome i koliko zapravo...
Jedine iznimke za koje znam na primjeru Osijeka su prošlogodišnji koncerti... i to koncert za Prgometa u Mini Teatru gdje su javno pokazali uplatnicu sa prikupljenom svotom novca i nedavno održani dvodnevni event uz Ramba u Domu Željezničara gdje je od prihoda ulaznica prikupljeno dovoljno za kupnju željnog uređaja. Čini mi se da nekako upravo te privatne inicijative i svojevrsne "underground" akcije zapravo pokazuju najviše rezultata, najmanje licemjerja...
sve ostalo su mrvice da se umiri vlastita savijest.
možda sam samo paranoičan. ne znam.