Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

HZZO dopunsko osiguranje naplaćuje na povjerenje!?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.01.2009. 10:20 
Naslov:  HZZO dopunsko osiguranje naplaćuje na povjerenje!?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kategoriju koju će građani zokružiti na svojim policama za dopunsko osiguranje, odnosno visina mjesečnih prihoda koju stvarno ostvaruju, HZZO za sada neće nigdje provjeravati. To znači da netko tko ima plaću veću od 5.108 kuna i pripada u najskuplju kategoriju plaćanja dopunskog osiguranja, za sada može lažirati svoje podatke i plaćati jeftiniju policu dopunskog osiguranja. No, u HZZO-u napominju kako na polici jasno piše da se podaci upisuju pod krivičnom odgovornošću, te kako će kroz nekoliko mjeseci početi provjera svih podataka.

- Točno je da za sada policu potpisujemo prema vlastitoj savjesti, ali netko će kasnije odgovarati unese li lažne podatke, komentirala nam je službenica u HZZO-u.

Inače, u HZZO-u napominju i kako nije točan podatak da osobama koje već posjeduju policu dopunskog osiguranja ona istječe krajem siječnja, već do datuma na polici, nakon čega će se nova polica sklapati prema novom cjeniku. Također napominju i kako se uputnice ne naplaćuju, već isključivo posjet liječniku i to u visini od 15 kuna, te se naplaćuje lijek, a ne recept i to na blagajni ljekarne. Tako posjet liječniku obiteljske medicine bez dopunskog osiguranja stoji 15 kuna, a prepisane lijekove platit ćete naknadno.

Piše: N.Zekić/Glas Slavonije

Ukupno postova: 2044
Post Postano: 11.01.2009. 12:17 
Naslov:  Re: HZZO dopunsko osiguranje naplaćuje na povjerenje!?

Nandino je napisao/la :

Inače, u HZZO-u napominju i kako nije točan podatak da osobama koje već posjeduju policu dopunskog osiguranja ona istječe krajem siječnja, već do datuma na polici, nakon čega će se nova polica sklapati prema novom cjeniku.

Ajd bar nešto pozitivno.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lavic
Ukupno postova: 835
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 11.01.2009. 13:08 
Naslov:  

a jel ima ovdje ntko da zna reci jel rijec o bruto ili neto placi... ?

Ukupno postova: 20
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.01.2009. 15:51 
Naslov:  

Netto lavicu, netto, kakva bi to placa u bruttu ispod 5.108 kuna bila u nettu 1.000 kn ha? Very Happy

lavic
Ukupno postova: 835
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 11.01.2009. 17:34 
Naslov:  

ja se nadam da si u pravu Smile

cuj kod nas me nebi nista iznenadilo, to je neto placa od negdje 3000 kn... tako da me nebi iznenadilo da je i o brutu rijec ... al ok ako je rijec o netu Wink

Ukupno postova: 1374
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 12.01.2009. 6:31 
Naslov:  

ja vise necu ici kod doktora, pljacka majku im

SmokeY

Ukupno postova: 371
Post Postano: 13.01.2009. 13:47 
Naslov: Snif ! 

lavic je napisao/la:
ja se nadam da si u pravu Smile

cuj kod nas me nebi nista iznenadilo, to je neto placa od negdje 3000 kn... tako da me nebi iznenadilo da je i o brutu rijec ... al ok ako je rijec o netu Wink

Naravno da se radi o nettu jer bi inace velika vecina placala skupu policu od 1500-1600 kuna godisnje. Sad

Ja ne mislim placati drzavnom proracunu 1500 kuna i na kraju godine se oprostiti od tih novaca a u prosjeku jednom godisnje imam besplatni pregled u poliklinici sunce te se mozda zalomi koja prehladica, nista vise. Ocigledno je da se proracun puni na bilo koji nacin a gdje je najbolje lupiti? pa po zdravstvu, jer ipak zdravlje je najvaznije.

Ako cu platiti 30 kuna za pregled i recept onda tako mogu otici 50 puta kod doktora za isti iznos ali dovoljno je drzati uplatnice u iznosu 30 kuna svaki mjesec i opet te to izadje nekih 360 kuna godisnje.

Ma taj Milinović mi ide na jaja... Mad

Skoči u forum: