Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

'Palo' 6 osoba i zaplijenjen 41 kilogram 'trave'

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.01.2009. 11:01 
Naslov:  'Palo' 6 osoba i zaplijenjen 41 kilogram 'trave'
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ukupno 41 kilogram marihuane, vrijedne oko 250.000 kuna, zaplijenjen je u domu 35-godišnjaka iz Beketinaca, koji je zajedno sa 32-godišnjim Osječaninom priveden jučer u Istražni centar Županijskoga suda u Osijeku.

Još su četiri osobe zbog zloporabe droge zaradile kaznenu prijavu podnesenu USKOK-u, a riječ je o dva 21-godišnjaka i dva 22-godišnjaka iz Osijeka. No, četvorica mladića nisu privedena, niti je policija željela otkriti za što ih se točno tereti. Tajnost, pak, objašnjavaju činjenicom da se izvidi u ovoj akciji nastavljaju.

Jedna je ovo od najvećih zapljena marihuane u PU osječko-baranjskoj, a deset je puta veća količina od ukupne prošlogodišnje zapljenje „trave“ na ovom području. Dvojica radnih kolega, zaposlenih u istoj tvrtki, još su 2005. godine postigli dogovor o dodatnoj „poslovnoj“ suradnji. Zadatak muškarca iz Beketinaca bio je sadnja veće količne stabljika marihuane na njivi iza svoje kuće, a kasnije ju je sušio, rezao, vagao i pakirao u okrugle paketiće teške približno 50 grama te oblijepljivao smeđim selotejpom.

Policija je takvih 65,5 paketića, spremnih za prodaju, pronašla u njegovu i roditeljskom domu pri uhićenju. Tako zapakiranu „robu“ predavao je u ruke 35-godišnjaku, koji ju je zatim prodavao klijentima u Osijeku za 300 kuna po paketiću. Tri kilograma „trave“ preuzeo je Osječanin 2006., godinu poslije približno jedan kilogram, a od prošlog listopada do uhićenja razmijenili su najmanje 10 opisanih paketića. Zaradu su dijelili napola. Dugogodišnji je „posao“ dvojice kolega otkriven u akciji „Mir i dobro“, tijekom koje su bile pojačane aktivnosti Druge policijske postaje Osijek na tzv. „uličnoj redukciji“.

Klupko se počelo odmotavati 4. siječnja, kad su raskrinkane dvije osobe. Polje marihuane prije nije otkriveno jer je, kažu u policiji, riječ o velikoj površini, okruženoj drugim njivama u istom vlasništvu. Osječko-baranjska je policija lani evidentirala 310 kaznenih djela zloporabe opojnih droga, prijavljeno je 265 osoba, od kojih su 53 privedene u Istražni centar. U odnosu na 2007. godinu, broj je kaznenih djela povećan za 22, a 18 osoba više je privedeno.

Autorica: Suzana Lepan/Jutarnji.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
slk
Ukupno postova: 62
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.01.2009. 11:20 
Naslov:  

šteta, ja navijam za zelene

sale car

Ukupno postova: 1305
Post Postano: 10.01.2009. 11:36 
Naslov:  

Ma to je čisto sranje... čisto punjenje državnog budžeta... travu treba legalizirati... u travi nema ništa što šteti zdravlju... dok ove jebene cigarete... o kojima postaneš ovisan... prodaju se na svakom jebenom čošku... i onda hvataju ljude zbog trave i drkaju ih... tek tolko da se vidi kako i oni nešto "rade"... idu mi već na kurac... šta ne hvataju prave zločince... ubojice i silovatelje... prvo treba napraviti rošadu u vladi... gje ima najviše lopova... ali ne... ovo je zanimljivije... jadno pučanstvo drkati za jebenu travu i trpati ih po zatvroima... dok svaki jebeni drkež u vladi za grijanje stolice ima cca 20 000 kn plaću...

Ingo

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 10.01.2009. 12:00 
Naslov:  

mene fascinira kako se vijesti o zapljeni trave ili zapljeni svercanih cigareta objavljuju kao da su pohapsili cijeli kolumbijski narkokartel, te bi mi valjda trebali izaci na ulice, trubiti autima, okupljati se na trgovima sa zastavama i transparentima i slaviti nasu sposobnu i efikasnu policiju.

ja_to_kažem
Ukupno postova: 2
Post Postano: 10.01.2009. 12:05 
Naslov:  

Bravo za MUP, za vladu i za čitav Hrvatski narod.

Seljaci, neznalice i neradnici na vlasti (HDZ) seljacima, neznalicama i neradnicima (HDZovim biračima) koji ih zabraše prodaju priču o uspješnoj borbi protiv opačine zvane kanabis.

I tako, ulovili su 40 paketa sijena... i za to će strpati dva klipana na pragu života na 5, 6 godina Lepoglave i nepovratno ih upropastiti.

S druge strane, oni koji stvarno imaju kontrolu nad krijumčarenjem heroina su naši istaknuti političari, ugledni preduzimači i štatijaznam.

U Osijeku je u zadnjih 10 godina lakše doći do heroina nego do trave. Vrijednost dnevnih isporuka heroina na osječkim ulicama prelazi vrijednost te "zarobljenje" trave.

Eto, moj mali osvrt. Žao mi je ako je nekoga uvrijedio.

Defeciram i na moderno izvještavačko novinarstvo koje podilazi političko-poljoprivredničkom establišmentu Republike Hrvatske.
Umjesto toga, više volim čitati novinare koji istražuju i koji više vjeruju vlastitoj percepciji nego onome što izjavi Edita Roteršlaufer o uspjesima svojih uniformiranih suboraca proti kriminalu.

Burence

Ukupno postova: 143
Upozorenja : 1
Post Postano: 10.01.2009. 12:23 
Naslov:  

jao suzana, pa 300 kn za 50 grama!? netko živi još u kamenom dobu..

Ukupno postova: 207
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 10.01.2009. 12:29 
Naslov:  

slk je napisao/la :
šteta, ja navijam za zelene

i ja. tako treba Bravo

RASTAMAN
Ukupno postova: 7
Post Postano: 10.01.2009. 13:07 
Naslov:  

300 kn za 50 g ???

abovo
Ukupno postova: 12
Post Postano: 10.01.2009. 13:28 
Naslov:  Re: 'Palo' 6 osoba i zaplijenjen 41 kilogram 'trave'

A u ....... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Steta stvarno steta LEGALIZE IT Exclamation Exclamation Exclamation

fuldstændigamok

Ukupno postova: 711
Post Postano: 10.01.2009. 13:33 
Naslov:  

ne, ozbiljno... 300kn za 50grama? pa uzeo bi mu pet kila

Ukupno postova: 67
Post Postano: 10.01.2009. 14:05 
Naslov:  

Stvarno je tragedija što se naši jadni krimovci hvale sa ovakvim "ulovom". Jadnici. Baš me zanima koliko su heroina i kokice zapljenili. Sigurno neku siću jer se ipak boje dirat ove malo veće ribice. A vidim po člancima u novinama da su i ove promatrali 2 godine. Sigurno im je toliko trebalo da utvrde dali iza njih stoje neke druge figure, pa da slučajno sami sebi ne iskopaju jamu.
A ovo 300 kn 50 grama, predobro. Tolka je sigurno cijena kod drotova kad ju oni ipak "uzgajaju" za ĐABA!!!

magy
Ukupno postova: 335
Zabranjen pristup
Post Postano: 10.01.2009. 14:39 
Naslov:  

... je napisao/la:
Ma to je čisto sranje... čisto punjenje državnog budžeta... travu treba legalizirati... u travi nema ništa što šteti zdravlju... dok ove jebene cigarete... o kojima postaneš ovisan... prodaju se na svakom jebenom čošku... i onda hvataju ljude zbog trave i drkaju ih... tek tolko da se vidi kako i oni nešto "rade"... idu mi već na kurac... šta ne hvataju prave zločince... ubojice i silovatelje... prvo treba napraviti rošadu u vladi... gje ima najviše lopova... ali ne... ovo je zanimljivije... jadno pučanstvo drkati za jebenu travu i trpati ih po zatvroima... dok svaki jebeni drkež u vladi za grijanje stolice ima cca 20 000 kn plaću...
U travi nema nista skodljivo???? ima nas svakakih,onda i hasis i kokain treba legalizirat,daj nepricaj gluposti balavac,od trave se i pocme sve,pa vidi samo malo likove po Retfali koji puse travu a kasnije na igli zavrsio..znam ih 3 .al nebih imenovala,al svi znate za njih...tako pstt momak,tek ti je 17 godina.

fuldstændigamok

Ukupno postova: 711
Post Postano: 10.01.2009. 14:43 
Naslov:  

Ako si kreten, i kava može voditi do kokaina.

Ukupno postova: 335
Zabranjen pristup
Post Postano: 10.01.2009. 14:43 
Naslov:  

Svi vi ispod 18 godina psttt.Ajde balavci dodjite kuci i kazite roditeljima da pusite travu,hajde junacine na tastaturi,mozete te suplje pricat i pisat tu gdje vas draga mama i tata necita,kazite kod kuce da treba legalizirat travu i da pusis,mislim da bi tata uzeo palicu a mama bi uzela praxiten od muke,BALAVCI PSTTTT,kazem mir.

digitalevil

Ukupno postova: 125
Post Postano: 10.01.2009. 15:16 
Naslov:  Re: 'Palo' 6 osoba i zaplijenjen 41 kilogram 'trave'

magy je napisao/la:
Svi vi ispod 18 godina psttt.Ajde balavci dodjite kuci i kazite roditeljima da pusite travu,hajde junacine na tastaturi,mozete te suplje pricat i pisat tu gdje vas draga mama i tata necita,kazite kod kuce da treba legalizirat travu i da pusis,mislim da bi tata uzeo palicu a mama bi uzela praxiten od muke,BALAVCI PSTTTT,kazem mir.

Rolling Eyes

Skoči u forum: