Autor |
Poruka |
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol:  Muško
|
 S " Buscard" sustavom, uvedenim prije nekoliko mjeseci u GPP, građani su se najbolje upoznali kroz sustav naplate beskontaktnim karticama ( BUTRA-ma) i njegovim dječjim bolestima.
Ono što je mnogim građanima ostalo manje poznatno je da je tim sustavom omogućen nadzor nad svim vozilima gradskog prijevoza putnika s jednoga mjesta, budući da su vozila povezana sa središnjim dijelom sustava.
Putem programa Sky Track u nadzornom uredu dolaze on-line podaci o trenutačnoj situaciji, položaju (GPS), brzini kretanja i popunjenosti vozila gradskog prijevoza putnika. Iako su ti podaci u početku bili dostupni samo zaposlenicima GPP-a, uslišile su se primjedbe i želje i od nedavno je omogućen uvid u dio tih informacija i trenutno stanje svih linija na kojima prometuju vozila GPP-a.
GPP online karta
Vrijeme dolaska i udaljenost vozila do stanice računa se prema trenutnoj brzini vozila koja se osvježava svakih 15 sec. Pozicija vozila ucrtava se iz GPS koordinata i precizna je +-5 m. Aktivne linije izlistavaju se automatski iz analize prijavljenih linija na svim vozilima. |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
 |
smrad
Ukupno postova: 133 Lokacija: 1smrad.deviantart.com Spol:  Muško
|
Ispravka!!!
Koliko znam online karta je proizašla iz suradnje Gpp-a i Mediuma, i nije dio Buscard sustava, tj. naknadno je unaprijeđen sustav od strane samog Gpp-a rađen na platformi tvrtke Medium. |
Zadnja promjena: smrad; 15.12.2008. 14:42; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ http://1smrad.deviantart.com/gallery/ |
|
|
 |
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:  Muško
|
dobro sad to, nego, jel ima verzija za mobitele i handheld uređaje, a da radi kako spada? |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
 |
vedran Ukupno postova: 1 Spol:  Nebitno
|
Stvarno svaka cast na mapi. Pohvale svima koji su je radili. Moram priznati da dugo nisam vidio nesta ovako dobro i korisno.
Samo naprijed!!! |
|
|
|
|
 |
speedking
Ukupno postova: 8 Spol:  Nebitno
|
Cool !!!
Pa ovo je genijalno... |
|
_________________ Speedking |
|
|
 |
fuldstændigamok
Ukupno postova: 711 Lokacija: Behind you Spol:  Muško
|
što je u tome toliko genijalno? čemu to zapravo služi ako ja sjedim kod kuće i znam di je trenutno tramvaj? |
|
_________________ L' essentiel est invisible pour les yeux. |
|
|
 |
faktor-x Ukupno postova: 447 Spol:  Muško
|
hehe zoveš staru na posao i pitaš kad dolazi jer ti je upravo došla butra pa da netko ne uleti prebrzo  |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Definitivno bi osim ovog flasha (nezgrapno za mobilne uredjaje) trebalo napraviti servis koji bi vracao podatke za pojedine linije u KML, GeoRSS ili nekom slicnom formatu. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
saba
Ukupno postova: 1320 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
to služi zapravo samo zato da bi neko kao ti imao šta pitati |
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Tram111
Ukupno postova: 121 Spol:  Nebitno
|
Ne odnosi se to samo na tramvaje već i na buseve, što bi značilo da ako netko nprm. živi u Čepinu (a tamo su polasci buseva malo rijeđi od tramvaja) i ne želi se po zimi smrzavati na stanici dok dođe bus, jednostavno pogleda na karti gdje se bus nalazi i isplanira si kada će krenuti od kuče. Sva vozila imaju vozni red i može se po tome ravnati, ali što ako bus ostane negdje putem u kvaru, ljudi koji ga čekaju na stanici će se dobro načekati dok dođe drugi, a takvih problema neće imati onaj tko ranije pogleda kartu!!
Dečki svaka čast, samo nastavite!!! |
|
|
|
|
 |
faktor-x Ukupno postova: 447 Spol:  Muško
|
Stvarno bilo bi odlično da naprave aplikaciju za mob jer bi imala puno veću praktičnu vrijednost! |
|
|
|
|
 |
fuldstændigamok
Ukupno postova: 711 Lokacija: Behind you Spol:  Muško
|
Možda bi u nekom sustavu koji radi sve ovo i imalo smisla. |
|
_________________ L' essentiel est invisible pour les yeux. |
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
što je u tome toliko genijalno? čemu to zapravo služi ako ja sjedim kod kuće i znam di je trenutno tramvaj?
|
pa meni sluzi ... recimo vozi jedan bus na liniji mackamama, divaltova, svaciceva grad ... sad sam testirao ...i vidio ga kako je prosao kroz prozor
vidim ga kad je 2 stanice do mene ... sidjem i pricekam 2 min umjesto 20
odlicna fora ... samo jos ima malo posla za doraditi |
|
|
|
|
 |
speedking
Ukupno postova: 8 Spol:  Nebitno
|
Ako sjediš kod kuće nema potrebe ni da ideš na ovu web kartu niti da uopće koristiš Gradski prijevoz... |
|
|
|
|
 |
 |
|