može li čovjek oženjen židovkom,i sa najužim krugom prijatelja koji su židovi,biti antisemit?
može li čovjek koji ima liberalne svjetonazore po pitanju religije biti antisemit?
evo,na primjer ovo:
Pavelić u vjerskom smislu nije bio ni najmanje katolički isključiv tako da nikad nije mrzio ni pravoslavlje kao vjeru. Dapače, bio je osobno angažiran prije I. svjetskog rata u pripremi osnutka Hrvatske pravoslavne crkve, i to tako da i sam bude njezin pripadnik. Naime, kad se g. 1911. pročula vijest da će na traženje madžarske vlade kod Svete Stolice Rijeka biti odcijepljena od Senjske biskupije i postati samostalna biskupija, zagrebački sveučilištarci, a među njima i Pavelić, već na prvom sastanku, na kojemu se raspravljalo o toj stvari, potpisali su izjavu da će prijeći na pravoslavlje. Oni su se i obvezali da će poraditi kod svega pučanstva u biskupiji da to i ono učini ako Rijeka bude odcijepljena.24 Bez obzira na mogućnost da sama ideja o stvaranju Hrvatske pravoslavne crkve nije potekla od Ante Pavelića nedvojbena je i jedino važna činjenica da je stvaranje Hrvatske pravoslavne crkve isključivo Pavelićevo osobno djelo. Pavelić je vjerovao da će stvaranjem HPC stvoriti građanski mir u NDH25 i da pravoslavni u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj kao potomci pravoslavnih Vlaha ne mogu biti Srbi nego samo pravoslavni Hrvati.
može li takav čovjek,koji u svojim oružanim snagama ima 28 generala židovskog porijeklla,10 generala srpskog porijekla i 3 generala muslimanske vjeroispovjedi biti rasist i antisemit?
|

ku kuc kuuuuu kuuuuuuuuc aksić ko te geda vidi ko te geda. ako nastaviš bit dosadan poslat ćemo ti antišu da ti napravi hitlerovku pa da mu budeš mini me dok simonica nosi revijice
p.s. e čuo sam negdje da su 30 ustaških generala bili židovi. ja nevjerujem. jel mi možda može neko nać taj podatak?