Autor |
Poruka |
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol:  Muško
|
 Zbog pada sustava za izdavanje novih beskontaktnih prijevoznih karata, osječki GPP odlučio je za rujan u prodaju pustiti i papirnate pokaze, koji su uvođenjem novog Buscard sustava trebali otići u povijest. No, projekt vrijedan 4,5 milijuna kuna već je u startu zakazao, pa su se u GPP-u s informatizacije vratili manufakturi. Doduše, direktor tvrtke Darko Marković tvrdi da su problemi bili očekivani ta de ća ih vjerojatno biti još nekoliko mjeseci.
- To je kompleksan sustav za koji smo morali provesti obuku prometnog i kontrolorskog osoblja, a i sami građani će vjerojatno sve do Nove godine u praktičnoj primjeni prolaziti svoju obuku za korištenje kartica. Očekivali smo i pad sustava, jer su to tzv. dječje bolesti, pa smo unaprijed pripremili i papirnate pokaze, koji se danas uz tri ranije otvorena prodajna mjesta mogu kupovati na još tri dodatna prodajna mjesta - kaže Marković. Svjesni propusta, u GPP-u su odlučili da tijekom ovoga tjedna neće sankcionirati putnike koje u vozilu zateknu bez karte ili s nepravilno poništenom karticom.
Problem koji je nastao u primjeni Buscard sustava sam po sebi nameće i pitanje što će biti sa sljedećim korakom u informatizaciji tvrtke. Naime, gradnjom tramvajske pruge kroz Divaltovu ulicu, koja će biti jednotračna ali s dvosmjernim prometom i mimoilaznicama tramvaja na stajalištima, uvest će se i informatička navigacija i kontrola što će, nadamo se, proći bez ‘ dječjih bolesti'.
Autor: Nikola Patković/ Jutarnji.hr
Pročitajte i ...
* GPP novi vozni red, ali i novi sustav naplate!
* Još malo o novim BUTRA-ma... [Osječka televizija]
* Kako 'radi' BUTRA? |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
 |
faktor-x Ukupno postova: 447 Spol:  Muško
|
koja su to 3 nova prodajna mjesta? |
|
|
|
|
 |
hyppolita
Ukupno postova: 306 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Jbg-a bože...projekt vrijedan 4,5 milijuna kuna već je u startu zakazao... hehe |
|
|
|
|
 |
lavic Ukupno postova: 835 Spol:  Muško

|
"Svjesni propusta, u GPP-u su odlučili da tijekom ovoga tjedna neće sankcionirati putnike koje u vozilu zateknu bez karte "
dali to znaci da se svi mozemo voziti ovaj mjesec đabe ? |
|
_________________ http://slavonija-baranja.net |
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
kao nije bilo za očekivat da će zakazati
jučer sam gledala lijep red na ulazu u bus-trg slobode, jer butra nije htjela pružati usluge kako bog zapovijeda pa su svi ušli nakon 5min bez plaćanja karte i pokazivanja
ma bravoooo
klap-klap |
Zadnja promjena: MissTake; 02.09.2008. 11:51; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
 |
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol:  Nebitno
|
Ovaj način plaćanja javnog prijevoza je u Perthu uveden prije par godina, ali tek nakon prijelaznog roka od više od šest mjeseci tijekom kojeg je u upotrebi bio i stari način. Tek da se bilo sigurno da novi način štima ukinut je stari. A moj Matan bi to na brzake. E neće ići kume. |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze  |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Ako sam dobro skontao, ovdje je prijelazni period 4 mjeseca. Nije bas 6, ali nije ni "na brzake". |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
puno jeftinije bi bilo povecati prirez za 5%.
a sva sredstva od tog povecanja da idu GPPu i da je GPP besplatan za sve. |
|
|
|
|
 |
BumBaCicA
Ukupno postova: 72 Lokacija: Osijek, CNO Spol:  Žensko
|
Jucer sam stajala u redu 3 sata i cekala na glupu butru. Jos se neki tip koji je to radio izderao na nas i zaprijetio da nam nece dati butre. No dobro ajd..
I danas udjem ujutro u bus i da cu sad tam prislonit i pisti crveno. i tako 2, 3, 4 puta.. Na kraju me pustio vozac.
Sada kad sam isla iz skole opet ista stvar. Prvo sam mislila da ja nisam nesto krivo napravila pa je vozac pokusao, ali nista. I kaze pametan vozac: "Odi ti opet u GPP da oni tebi to pogledaju!"
Ma da nebi jos 3-4 sata cekala da bi mi na kraju samo rekli da je dobro.. Nek se gone u rodni kraj!  |
|
_________________ . 99 dijelova, 1 nedostaje, 99 boli, a nijedna ne prestaje . |
|
|
 |
El-Fatih
Ukupno postova: 208 Spol:  Muško
|
To nam je poznati osjecki El-Klasiko....Sve se vise i vise prica o djecijim bolestima....ubrzo ce i u novinama pisati da nam cijela politicka scena pati od djecijih bolesti....tj....gluposti i svakakvih budalastina.
cccccccccccccccc |
|
_________________ Vjerujem u boljitak, ali u svoju glavu, srce, ruke i lopatu jos vise!!!! |
|
|
 |
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
mislim, stvarno moraš biti mozak i pustiti u rad nov sustav na najgori mogući dan, prvi dan škole! niste se mogli sjetiti to testirati od kraja školske godine kad nema školaraca i manja je gužva u gradu?
direktore, loš si... |
|
|
|
|
 |

|
kad se kretalo u ovaj sustav bilo je potpuno jasno da ce se ovo dogoditi, samo je bilo pitanje kad...
u to sve je ulupano hrpa love, koja se nece nikad vratiti... bolje da su omogucili svima besplatan prijevoz... i tako cijelu firmu financira grad, pa onda je grad mogao izdvojiti jos koju kunu i da se svi lijepo vozimo free i niti bi bilo guzve niti tenzija niti navlacenje... |
|
_________________ http://slavonija-baranja.net |
|
|
 |
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol:  Nebitno
|
priča mi poznanica da se jučer nije mogla voziti jer nije imala kartu a navodno vozači ne prodaju karte...šta onda da turisti rade kad naiđu u ovu našu zabit gdje se ne možeš voziti tramvajem bez pizdarija? |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
 |

|
|
|
 |
Josephine
Ukupno postova: 88 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
u to sve je ulupano hrpa love, koja se nece nikad vratiti...
|
o, kako da ne... sve cemo mi to platiti...  |
|
|
|
|
 |
 |
|