Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Cijene učeničkih karata od 1. rujna skuplje 53 posto

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 12.08.2008. 8:35 
Naslov:  Cijene učeničkih karata od 1. rujna skuplje 53 posto
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Cijene mjesečnih učeničkih karata za srednjoškolce i studente iz većine mjesta osječkog prstena od 1. rujna bit će skuplje za 53 posto, dok će djelatničke mjesečne karte poskupjeti u rasponu od 13 do 15 posto.

Rezultat je to novog cjenika prijevoznih karata osječkog GPP-a, koji će biti žestok udar na džepove mještana Čepina, Bijelog Brda i Ivanovca kojima će mjesečna učenička i studentska karta stajati 384 kune, umjesto dosadašnjih 250 kuna, dok će roditelji učenika iz Antunovca, Bilja i Livane za karte svoje djece izdvajati po 336, umjesto dosadašnjih 220 kuna mjesečno.

Doduše, u slučaju studenata to će biti nešto jeftinije jer država sufinancira 30 posto cijene. U cijeloj priči najgore će proći mještani Čepina, Bijelog Brda i Livane. Tako će, primjerice, obitelj s dva srednjoškolca mjesečno za njihove karte morati izdvojiti 768 kuna, dok će jednu djelatničku kartu platiti 499 kuna. O razlozima poskupljenja možemo samo nagađati jer je direktor GPP-a Darko Marković na godišnjem odmoru, dok predsjednik Nadzornog odbora Ivan Jakobljević kaže da je taj cjenik pripremljen prije negoli je on preuzeo nadzornu funkciju tako da nije upoznat s detaljima. Ipak pretpostavlja se da su cijene otišle gore zbog ukupnog poskupljenja cijena energenata, ali i činjenice da okolne općine ne subvencioniraju cijenu karte za svoje mještane. Načelnik Općine Čepin, kojoj pripada i Livana, dr. Dražen Arnold iako svjestan činjenice da Općina ne subvencionira cijenu karte, iznenađen je novom odlukom GPP-a.

- Ne znam kako će mještani to moći platiti jer je to iscrpljivanje do besvijesti. Priča o subvencioniranju je inače jako zanimljiva jer jedino GPP traži da općine subvencioniraju karte, a po tom principu mogli bismo subvencionirati i cijenu struje, vode i svih ostalih javnih usluga, što je samo po sebi neizvedivo. No, kako GPP očito ima monopol na ovom području jer imaju svoja autobusna stajališta, koja drugi ne smiju koristiti, onda se mogu tako i ponašati. Mi u proračunu nemamo novca za subvencioniranje - ogorčen je načelnik Čepina, koji od GPP-a nije ni obaviješten o poskupljenju.

Nešto lakše bit će mještanima Antunovca i Ivanovca jer je njihova lokalna vlast donijela odluku da od 1. rujna s po 100 kuna sufinancira karte učenika i studenata. Ono što dodatno intrigira je činjenica da su mještanima Ernestinova i Laslova karte čak i pojeftinile. Doduše, neznatno. Djelatničke za Ernestinovo sa 550 na 530 kuna, a za Laslovo sa 620 na 593 kune. Učeničke sa 440 na 408, odnosno sa 460 na 456 kuna.

Autor: Nikola Patković/Jutarnji.hr

Nekoliko sati nakon objave teksta, na e-mail redakcije portala Osijek031.com stiglo je i priopćenje Službe gradonačelnika. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Na portalu Osijek031.com prenesen je članak pod naslovom Cijene učeničkih karata od 1. rujna skuplje 53%, izvorno objavljen u Jutarnjem listu, u utorak 14. kolovoza 2008.

Budući da je tekst odnosno naslov članka, izazvao i komentare članova portala Osijek031.com, slobodni smo na istom reagirati.

Gradska vlast najavila je da će štititi građane od poskupljenja komunalnih usluga, te će tako i biti. Dakle, nema poskupljenja karata za građane grada Osijeka od strane ove gradske uprave. Posebice je važno istaknuti da su od bilo kakvog poskupljenja javnog prijevoza upravo najdalje učeničke karte.

Grad Osijek već niz godina sudjeluje u troškovima prijevoza stanovnika drugih općina, te je Grad Osijek i pozivao druge općine da participiraju u troškovima prijevoza svojih stanovnika, kako bi i oni ostvarili određene pogodnosti pri prijevozu Gradskim prijevoznim poduzećem Osijek. Nerealno je očekivati da građani grada Osijeka subvencioniraju cijenu karte stanovnicima drugih jedinica lokalne samouprave.

Na koncu još jednom naglašavamo, bez obzira na sva ostala poskupljenja, cijena javnog gradskog prijevoza za Osječane se neće mijenjati, kao ni cijene ostalih komunalnih usluga.

Služba gradonačelnika"

Zadnja promjena: Leon; 12.08.2008. 15:33; ukupno mijenjano 2 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
chupko

Ukupno postova: 169
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 12.08.2008. 8:42 
Naslov:  

al bitno da penzioneri putuju besplatno!!!!!!!!!!!!!!! osijek031.com smile osijek031.com smile

Ukupno postova: 505
Post Postano: 12.08.2008. 8:42 
Naslov:  

Sramota!!! svi govore koristite se gradskim prijevozom da se smanj guzva u gradu na kraju ispada da je jeftinije tenkirati auto i voziti se do besvijesti.

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 12.08.2008. 8:43 
Naslov:  

iskreno ovo da nije tužno bilo bi smiješno, pa dobro jesu oni normalni, pa jesu oni svjesni koliko obitelji živi na minimalcu, jednom od 4500kn
Citat: obitelj s dva srednjoškolca mjesečno za njihove karte morati izdvojiti 768 kuna, dok će jednu djelatničku kartu platiti 499 kuna.

znači obitelj iz čepina, 2 djece, djeca idu u srednju u osijeku, radi jedan roditelj u osijeku koji ima plaću 2500kn ali za mjesečne karte morat će izdvojiti 1267kn osijek031.com smile

chupko

Zabranjen pristup
Post Postano: 12.08.2008. 8:44 
Naslov:  

sad će srednjoškolci opet prosvjedovat hihihihi... i to s punim pravom!

Ukupno postova: 3149
Upozorenja : 1
Post Postano: 12.08.2008. 8:51 
Naslov:  

Koliko ja znam, cijene mogu biti više, a nikako skuplje...
Sto se tice poskupljenja, cemu se cudite?
Pa jel Markovic rekao da je normalno da GPP posluje s debelim minusima, a svoju nesposobnost malo ce pokusat prikrit nabijanjem cijena.
Jebote, narod placa (pre)skupe karte, GPP je stalno u nekom kurcu, a onda se posegne u gradski blagajnu i narod jos jednom plati da bi se na kraju godine pokrili minusi koji su rezultat nesposobnog direktora i ostalih podobnih zaposlenik...

Zabranjen pristup
Post Postano: 12.08.2008. 8:58 
Naslov:  

Circa je napisao/la:
Koliko ja znam, cijene mogu biti više, a nikako skuplje...
Sto se tice poskupljenja, cemu se cudite?
Pa jel Markovic rekao da je normalno da GPP posluje s debelim minusima, a svoju nesposobnost malo ce pokusat prikrit nabijanjem cijena.
Jebote, narod placa (pre)skupe karte, GPP je stalno u nekom kurcu, a onda se posegne u gradski blagajnu i narod jos jednom plati da bi se na kraju godine pokrili minusi koji su rezultat nesposobnog direktora i ostalih podobnih zaposlenik...
pa da ali apsolutno je kontradiktorno da u isto vrijeme penzionerima dodjele besplatne karte isto od 1.rujna...eto kako će pokriti te troškove

Ukupno postova: 9
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 12.08.2008. 9:01 
Naslov:  

SRAMOTA

Circa

Post Postano: 12.08.2008. 9:18 
Naslov:  

chupko je napisao/la:
pa da ali apsolutno je kontradiktorno da u isto vrijeme penzionerima dodjele besplatne karte isto od 1.rujna...eto kako će pokriti te troškove

Slazem se.
No, da si ti iskvaren i nesposban, jedino bi razmisljao o tome kako baciti kajmak u oci biracima. Penzioneri imaju pravo glasa, i cine velik postotak ukupne populacije. Ucenici imaju pravo glasa samo kratki dio svog ucenickog staza i zato "ko ih jebe"...

Zabranjen pristup
Post Postano: 12.08.2008. 9:24 
Naslov:  

Circa je napisao/la:
chupko je napisao/la:

Slazem se.
No, da si ti iskvaren i nesposban, jedino bi razmisljao o tome kako baciti kajmak u oci biracima. Penzioneri imaju pravo glasa, i cine velik postotak ukupne populacije. Ucenici imaju pravo glasa samo kratki dio svog ucenickog staza i zato "ko ih jebe"...
s tim se na žalost moram složit... ali ovo je stvarno besmisleno!!!!! pa ne mogu roditelji pola svoje plaće dat za učeničke karte?! ovako veliko poskupljenje je smješno! i samo mala ispravka netočnog navoda: da sam iskvarenA i nesposobnA Wink

Ukupno postova: 163
Post Postano: 12.08.2008. 9:34 
Naslov:  

chupko je napisao/la:
al bitno da penzioneri putuju besplatno!!!!!!!!!!!!!!! osijek031.com smile osijek031.com smile

Nisu ti penzići krivi za poskupljenje , zašto nebismo malo prosvjedovali ,nego smo se svi uvukli u mišije rupe , samo šutimo i klimamo glavom na sva poskupljenja osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile

chupko

Zabranjen pristup
Post Postano: 12.08.2008. 9:36 
Naslov:  

ni ne mislim da su oni krivi pobogu... pa trebaju nam prosvjedi jer ova država polako ali sigurno ide u kurac... osijek031.com smile osijek031.com smile

Ukupno postova: 163
Post Postano: 12.08.2008. 9:39 
Naslov:  

chupko je napisao/la:
ni ne mislim da su oni krivi pobogu... pa trebaju nam prosvjedi jer ova država polako ali sigurno ide u kurac... osijek031.com smile osijek031.com smile

Nejdemo mi u kurac , pa mi smo odavno u kurcu

chupko

Zabranjen pristup
Post Postano: 12.08.2008. 9:40 
Naslov:  

zaglibismo duboko,ali ja sam vječni optimist Very Happy

Post Postano: 12.08.2008. 10:07 
Naslov:  

Nije Marković penzionerima dao besplatan prijevoz, nego je odlucio da ce roditelji ucenika, kroz ovo poskupljenje, pocastit penzionere voznjom u tramvajima i autobusima...
Taj direktor je toliko sposoban da mi nije jasno kako se ne izgubi putem do radnog mjesta...

Skoči u forum: