Na
Međunarodnom atletskom mitingu Trofej Slavonije, u subotu, 28.lipnja na stadionu u Gradskom vrtu,
Darko Kralj je svoj nastup pretvorio u čisti užitak za osječke ljubitelje atletike. Član
Atletskog kluba osoba s invaliditetom Grubišno Polje prvi je put srušio svjetski rekord 24. svibnja u Rijeci. Na tiskovnoj konferenciji prije natjecanja njegov trener
Ivan Ivančić, trenerska legenda u bacačkim disciplinama predvidio je:
- Darko će danas srušiti svjetski rekord! Na treninzima baca te daljine, a natjecanje ga može samo dodatno potaći na bolji rezultat. Riječi trenera Ivančića najbolje su potvrdili Darkovi rezultati.
Već u prvom hicu,
14,04 metra iz Rijeke je postao bivši svjetski rekord, a potom je kugla još dva puta letjela dalje, da bi u posljednjem hitcu sletjela na 14,14.
Gradski vrt je tako postao stadion na kojem je postavljen jedan svjetski rekord.
Neposredno poslije završetka fantastičnog niza Darko je u prvim izjavama zahvalio svom timu:
- Želim se zahvaliti mom treneru Ivanu Ivančiću i prije svih tvrtki OTOS Ortopedska tehnika gdje mi je izrađena vrhunska proteza koja mi je dala izuzetnu sigurnost. Od samog početka naše suradnje i ekipa OTOS-a i trener Ivančić imali su vjeru u mene, a ja sam siguran da bez njih ne bi bilo ovih rezultata.
Trener
Ivančić je rekao da je za sve zapravo najzaslužniji upravo Darko – Znate onu
„Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka“! Protetičari
OTOS-a, službene protetičke tvrtke hrvatske paraolimpijske atletske reprezentacije nisu mogli sakriti oduševljenje:
– Fenomenalno! Tri puta rušiti svjetski rekord u jednom danu. I to kod nas u Osijeku, gdje je sjedište naše tvrtke. Ponosni smo na Darka! On je 1991. stradao u Erdutu braneći slobodu Hrvatske, a sad nam se slavodobitno vratio!
Kad su ga pitali za očekivanja na
Paraolimpijadi u Pekingu Darko je pomalo uzdrhtala glasa rekao:
– Imam jedan san… Na pobjedničkom postolju slušati hrvatsku himnu!
U subotu,
5. srpnja Darka i sve ostale paraolimpijske bacače čeka nastup na
Memorijalu Ašli Kožar u Varaždinu, vjerojatno posljednja provjera prije puta u Peking na Paraolimpijske igre.
Autor: Željko Getoš