Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Inspektori zapečatili dva kafića, kažnjen i ZOO-hotel

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.06.2008. 12:20 
Naslov:  Inspektori zapečatili dva kafića, kažnjen i ZOO-hotel
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon dugo vremena u Osijeku je napokon počeo sustavni pregled poslovanja ugostiteljskih objekata. Tako su na teren proteklih dana izišli djelatnici Državnog inspektorata, Sanitarna inspekcija, ali i izvršitelji naloga Ministarstva financija. U "pročešljavanju" urednosti poslovanja loše su prošla tri osječka ugostiteljska objekta. ZOO-hotel u kojemu su dva djelatnika radila bez važeće sanitarne knjižnice, ugostiteljski objekt "Jazz", koji je državni inspektorat zatvorio na najmanje 30 dana zbog neadekvatne dokumentacije o registriranju objekta, te kavana na Trgu slobode, na čija je vrata pečat stavila porezna uprava.

Zbog čega je u slučaju kavane reagirala porezna uprava nismo uspjeli doznati, dok je u slučaju "Jazza" sve poprilično jasno.

- Inspekcijskim nadzorom gospodarskih inspektora Područne jedinice Osijek obavljenim 16. lipnja u ugostiteljskom objektu "Jazz" u Osijeku, u Ulica kardinala A. Stepinca 41, utvrđeno je obavljanje ugostiteljske djelatnosti bez rješenja o upisu u propisani registar. Zbog toga je gospodarski inspektor, na temelju članka 40. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, usmenim rješenjem u zapisniku, do otklanjanja utvrđenih nedostataka, a najkraće na rok od 30 dana, zabranio daljnje obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Usmeno rješenje je odmah izvršeno pečaćenjem poslovnih prostorija - rekla nam je Vesela Jezerčić, pročelnica područne jedinice Državnog inspektorata.

Dok su zbog nepravilnosti u poslovanju ova dva objekta zatvorena, ZOO-hotel, odnosno "Unikom", prošao je samo s novčanom kaznom u vrijednosti od 1.000 kuna. No, kako kaže direktor "Unikoma" Miroslav Doležal, budući da su za propuste krivi djelatnici, oni će zbog njih i odgovarati.

- Sanitarna inspekcija posjetila je ZOO-hotel te pritom utvrdila da je radnicima istekla sanitarna knjižica. Jednom je radniku ona istekla u petak te je u ponedjeljak obavljen novi pregled i oko njega je sve riješeno, dok je kod drugog u pitanju bio nemar. Trenutačno očekujem izjavu voditelja restorana, gdje su utvrđeni ovi propusti, a nakon toga slijede rigorozne mjere. Bit će kažnjen i voditelj restorana i radnici, jer se na higijenu mora paziti, kao što moraju voditi brigu o svojim knjižicama - rekao je Doležal.

Autori: Ivana Kukić/Goran Milanović/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ingo

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 20.06.2008. 12:29 
Naslov:  

dakle, zapecaceni su radi birokracije

geks
Ukupno postova: 38
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 20.06.2008. 12:47 
Naslov:  

Nesta se gospoda okomila na zoo-hotel.Neznam jel to slucajno ili ima neka druga strana medalje...hmm..ko zna!!

Moira

Ukupno postova: 344
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 20.06.2008. 12:57 
Naslov:  

Zanimljivo kako je u Zoo hotelu uvijek sve greška djelatnika.. Kakav je taj Doležal serator!

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.06.2008. 13:09 
Naslov:  

Moira je napisao/la: Zanimljivo kako je u Zoo hotelu uvijek sve greška djelatnika..

Hm, s jedne strane mi se cini da pretjeruje kad ljudima udijeli otkaz za svaku pizdariju (postoje i druge mjere, a i prema Zakonu o radu ono sto on kvalificira kao "izuzetno teskom povredom blsbla" je vrlo upitno kao opravdani razlog za otkaz).

S druge strane mi se cini da u protivnom ne bi bilo reda. Pohvalno je da netko od tih ljudi (zaposlenika) ocekuje i pokusava ih nauciti odgovornosti. Odgovornosti ne prema firmi, vec prema korisicima njihovih usluga (citaj: nama).

Uz nedostatak podrivacke muljage i interne pljacke, upravo u odgovornosti lezi kljuc uspjesnosti privatiziranih firmi koje su do prekjucer stvarale gubitke.

Ukupno postova: 245
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.06.2008. 0:19 
Naslov:  

kad smo vech kod ZOO hotela,ne znam jel to samo meni, ali jako je zanimljivo to shto kao presvlake za stolice imaju uzorak oderane životinje, a 10ak m dalje su smještene životinje pokrivene takvim uzorcima. vrlo pouchno za djechicu koja dolaze u zoo promatrati i uchiti( ne znam samo shta kad orla koji ima raspon krila 2 metra drze u kavezu 3 sa 3.)

koja to gazi nas cizma osijek031.com smile

osijek031.com smile
leo

Ukupno postova: 23
Post Postano: 28.06.2008. 16:24 
Naslov:  

ih eto kako se lako gradska poduzeća mogu izvuć... Logika mi nalaže da se sanitarne knjižice drže u nekom sefu koji nadzire upravitelj objekta... kako jedan radnik pored svih ostalih obveza može misliti kad mu istjeće sanitarna koja ionako nije kod njega... kaznite upravitelja i onog koji već treba brinuti o tom, a ova kazna .... ja neznam po kojem to zakonu .... nešto je minimalna

NixoN

Ukupno postova: 6
Post Postano: 18.09.2008. 17:41 
Naslov:  

leo je napisao/la:
ih eto kako se lako gradska poduzeća mogu izvuć... Logika mi nalaže da se sanitarne knjižice drže u nekom sefu koji nadzire upravitelj objekta... kako jedan radnik pored svih ostalih obveza može misliti kad mu istjeće sanitarna koja ionako nije kod njega... kaznite upravitelja i onog koji već treba brinuti o tom, a ova kazna .... ja neznam po kojem to zakonu .... nešto je minimalna

sanitarne iskaznice bi trebale biti u sanku, kuhinji i sl. ovisno o funkciji koju taj djelatnik obavlja, kako bi u bilo kojem trenutku bile dostupne na uvid..
djelatnik jest odgovoran za drzanje iskaznice vazecom, ali poslodavac je duzan platiti svaki pregled..! buduci da je pregled u osijeku 500-tinjak kuna, a iskaznica vazi samo 6 mjeseci.. a stav vecine poslodavaca glasi 'bez sanitarne mi na posao ne moras niti doci', dakle trosak prebacuju djelatniku.. ne cudi sto 'nemarni' pojedinci 'zaborave' produziti sanitarnu iskaznicu..!

savjet: u vinkovcima pregled stoji svega 200-tinjak kuna.. (navodno.. treba provjeriti)

leo

Ukupno postova: 23
Post Postano: 18.09.2008. 22:07 
Naslov:  

Sve je to ok... a svejedno zoo hotel ide na prodaju.. bitno je umlatiti lovu umjesto da daju udrugama iz Osijeka, a ne plačat udrugama da dolaze iz zagreba i neorganizirano organizirati noć šišmiša...

Skoči u forum: