
Nakon dugo vremena u Osijeku je napokon počeo sustavni pregled poslovanja ugostiteljskih objekata. Tako su na teren proteklih dana izišli djelatnici
Državnog inspektorata,
Sanitarna inspekcija, ali i izvršitelji naloga Ministarstva financija. U "
pročešljavanju" urednosti poslovanja loše su prošla tri osječka ugostiteljska objekta.
ZOO-hotel u kojemu su dva djelatnika radila bez važeće sanitarne knjižnice, ugostiteljski objekt "
Jazz", koji je državni inspektorat zatvorio na najmanje 30 dana zbog neadekvatne dokumentacije o registriranju objekta, te
kavana na Trgu slobode, na čija je vrata pečat stavila porezna uprava.
Zbog čega je u slučaju kavane reagirala porezna uprava nismo uspjeli doznati, dok je u slučaju "
Jazza" sve poprilično jasno.
- Inspekcijskim nadzorom gospodarskih inspektora Područne jedinice Osijek obavljenim 16. lipnja u ugostiteljskom objektu "Jazz" u Osijeku, u Ulica kardinala A. Stepinca 41, utvrđeno je obavljanje ugostiteljske djelatnosti bez rješenja o upisu u propisani registar. Zbog toga je gospodarski inspektor, na temelju članka 40. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, usmenim rješenjem u zapisniku, do otklanjanja utvrđenih nedostataka, a najkraće na rok od 30 dana, zabranio daljnje obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Usmeno rješenje je odmah izvršeno pečaćenjem poslovnih prostorija - rekla nam je
Vesela Jezerčić, pročelnica područne jedinice Državnog inspektorata.
Dok su zbog nepravilnosti u poslovanju ova dva objekta zatvorena,
ZOO-hotel, odnosno "Unikom", prošao je samo s novčanom kaznom u vrijednosti od 1.000 kuna. No, kako kaže direktor "Unikoma" Miroslav Doležal, budući da su za propuste krivi djelatnici, oni će zbog njih i odgovarati.
- Sanitarna inspekcija posjetila je ZOO-hotel te pritom utvrdila da je radnicima istekla sanitarna knjižica. Jednom je radniku ona istekla u petak te je u ponedjeljak obavljen novi pregled i oko njega je sve riješeno, dok je kod drugog u pitanju bio nemar. Trenutačno očekujem izjavu voditelja restorana, gdje su utvrđeni ovi propusti, a nakon toga slijede rigorozne mjere. Bit će kažnjen i voditelj restorana i radnici, jer se na higijenu mora paziti, kao što moraju voditi brigu o svojim knjižicama - rekao je
Doležal.
Autori:
Ivana Kukić/
Goran Milanović/
Glas-Slavonije.hr