Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Da bi zaposlili svoje, HSP ruši natječaje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.05.2008. 9:51 
Naslov:  Da bi zaposlili svoje, HSP ruši natječaje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nova osječka vlast, konkretnije njezin HSP-ov dio, posljednjih dana pokazuje nevjerojatan šlamperaj i neznanje pri odabiru rukovodećih kadrova u gradskim tvrtkama i samoj gradskoj upravi.

Nakon što je nedavno Nadzorni odbor Sportskih objekata, kojim upravlja HSP, zbog loše odrađene pripreme morao poništiti odluku o imenovanju Damira Harangoze novim direktorom tvrtke, Grad Osijek poništit će i natječaj za novog pročelnika Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog planiranja i gradnje, odnosno izdavanje lokacijskih dozvola.

Naime, pročelnik tog odjela, prema pravilniku o radu, mora imati VSS arhitektonske ili građevinske struke, no HSP je odlučio na to mjesto postaviti pravnicu po struci. Pri tome su pokazali nevjerojatno neznanje, pa prije objave natječaja nisu promijenili pravilnik i sada će poništiti natječaj jer se njihova kandidatkinja ne može ni prijaviti jer ne zadovoljava osnovni kriterij - stručni.

"Poništit ćemo natječaj i, među ostalim, u pravilnik uvrstiti i to da pročelnik može biti netko tko nije arhitektonske ili građevinske struke", rekao je član Poglavarstva zadužen za urbanizam Tone Papić i dodao da to čine jer "arhitekti i građevinski stručnjaci ne žele raditi u Gradskoj upravi".

Ova najava već je izazvala ogorčenje dijela stručne javnosti, čime se otvara put za nove sukobe HSP-ovaca s osječkim arhitektima. "To je nelogično od Grada. Naime, pravnik zakonski ne može sudjelovati u donošenju odluka o izdavanju dozvola, pa uza se mora imati stručnjaka iz područja arhitekture ili građevine. Apsurdno je što taj odjel vodi pravnik, a svi koji su mu podređeni su arhitektonske ili građevinske struke", rekao je jedan osječki arhitekt.

Kako neslužbeno doznajemo, nova pročelnica trebala bi postati pravnica Loreta Huber, nekadašnja voditeljica Odjela za izdavanje lokacijskih dozvola u vrijeme dok je te poslove vodio Ured državne uprave. Ona je bila na čelu tog odjela i prošle godine kada je HSP dobio lokacijsku dozvolu za postavljanje spomenika dr. Anti Starčeviću, koju je struka osporavala tvrdeći da je izdana nelegalno, pa se sada provlači teza da je riječ o HSP-ovu vraćanju dugova.

"To je zločesto razmišljanje. Spomenik je postavljen legalno i ima sve dozvole, a gospođi Huber zbog izdavanja te dozvole kasnije nije omogućeno da ostane raditi posao koji je do tada radila", rekao je Papić. Predsjednica Društva arhitekata Osijek Željka Jurković najavu iz Grada nije željela komentirati.

Već su poznate smjene za još neka mjesta
Što se tiče ostalih odjela, poznato je da odlaze HDSSB-ovi pročelnici Marija Petrović (financije), Rajna Bukić (društvene djelatnosti) i Hrvoje Žabarović (gospodarsto), koji će biti raspoređeni na nova radna mjesta. Na njihova mjesta pak dolaze SDP-ovi Saša Lamza (gospodarstvo) i Vesna Brezovac (društvene djelatnosti), dok će član Poglavarstva zadužen za financije Davor Lamza (HSP) obavljati i funkciju pročelnika istog resora. Smijenjena će biti i v.d. pročelnice za urbanizam Aleksandra Čulin, ali se još ne zna tko će na njezino mjesto.

Piše: Nikola Patković/EPEHA/Jutarnji.hr
Foto: Marin Franov

Ukupno postova: 76
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 23.05.2008. 10:21 
Naslov:  

Da jednu od izjava nije dao priglupi Tone Papić,
bilo bi samo tragično i skandalozno, a ovako je i
smiješno jer svi koji ga poznaju znaju da je on veliki šaljivdžija (ali se svi smiju njegovom neznanju).
Najmanje bi griješio kada bi šutio o svemu što se tiče struke, a govorio npr. viceve, glumio skečeve, ili išao na pecanje ...

Tone samo naprijed, šaljivo i nestručno...
Pa tko bi nas zabavljao ako ne ti.
Makar neka ti se ljudi smiju, ako te već ne mogu zaustaviti...

Zadnja promjena: hogar; 23.05.2008. 12:48; ukupno mijenjano 2 put/a.

Ukupno postova: 76
Post Postano: 23.05.2008. 10:34 
Naslov:  

Od Đapića i Papića te Al Capone-a navikli smo svašta čuti.

Jedino intrigira što se Al Capone nije oglasio, nego radi iz sjene i čuva svoj "ugled" ili je možda
istina da nema vremena baviti se takovim tričarijama od silnih voćaka i vinograda...

Ne daj bože da mu propadne urod ...

Ali vrijeme će uskoro pokazati što Al Capone trenutno spletkari ...

Zadnja promjena: hogar; 23.05.2008. 11:02; ukupno mijenjano 1 put.

Ukupno postova: 467
Post Postano: 23.05.2008. 10:43 
Naslov:  

A ma da, neš novo kao...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Alchemist

Ukupno postova: 207
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2008. 11:45 
Naslov:  

Još kada se svemu pridoda izdašna imovinska kartica gradonačelnika (a o firmi njegovog brata da ne govorimo - glavni komitent im je Unikom) onda se zaokružjuje jedna lijepa priča.

ali ljudi će reći oni kradu ali barem i rade (istina može puno više) za razliku od prošlih koji su samo krali.

samo ne znam zašto i dokle ćemo se uspoređivati sa lošijima umjesto da gledamo druge gradove i to sramotno što su gradovi tipa Koprivnica, Velika gorica, Varaždin, a da ne govorim o Istarskim koji maltene svi zajedno imaju proračun kao Osijek.

Ukupno postova: 731
Post Postano: 23.05.2008. 12:30 
Naslov:  

He, he. A izbori su bili nedavno i odaziv je bio podosta velik. Očito da osječan/i/ke misle kako su ovi zaslužili biti vlast.
Mislim da nije nikakvo iznenađenje što namještaju poslove svojima. Prije je to sramota ovog sustava. Iznenađenje će biti kada na vlast dođu neki drugi, a ovi sada postavljeni počinju udarati u bubanj nepravednih političkih smjena.
Zgodan je par Lamza-Lamza. Još da zaposle mamu i sestru i krug je zatvoren.

1. Na vlasti je opet HDZ
2. Na portalu se vrti OSTV
3. Sve je poskupilo ali nitko iz vlasti to ne priznaje
4. Zemlja je okrugla, al' na svakom ćošku neka glupost
Alchemist

Post Postano: 23.05.2008. 13:59 
Naslov:  

Alchemist je napisao/la:

koji maltene svi zajedno imaju proračun kao Osijek.

ne mislim na Istarske nego prvenstveno na ove kontinentalne (Koprivnica, varaždin, itd...)

Post Postano: 23.05.2008. 14:00 
Naslov:  

a ova slika tri đapića je fenomenalna i dalo bi se zaključiti da najmanji oralno zadovoljava srednjega.
Wink

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 23.05.2008. 14:03 
Naslov:  

ne kontam što je ovdje čudno Smile

SVI SMO MI VUCO
Avi

Ukupno postova: 204
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 23.05.2008. 14:24 
Naslov:  Re: Da bi zaposlili svoje, HSP ruši natječaje

Nista neobicno. Mad
Al Capone je samo figura gospon Đapan je glavna faca.

Ukupno postova: 159
Post Postano: 23.05.2008. 15:34 

Ajte molim Vas, ljudi su dobili izbore i sada rade ono što su svi prije njih radili. Možete Vi sada pljuvat, odapinjat otrovne strijele i vrištat na sav glas, ko Vam kriv kada vaše stranke nisu dobile na izborima, jer bi u tome slučaju pola vas šutilo, a ona druga polovica bi opet bila nesretna i tako unedogled.
Tako da pišite Vi što želite, a za godinu dana ako ovi izgube vlast a Vaši dobiju, uvjeren sam da ćete na iste poteze eventualne druge vlasti ostati kakvi biste sada trebali biti – bez komentara. PS: možda nećete vjerovati, ali nisam u nijednoj stranci niti favoriziram HSP ali mi je sadašnji gradonačelnik kao čovjek a ne kao stranka, legenda.

DonQuijote

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 23.05.2008. 15:56 
Naslov:  

zaper je napisao/la:
Ajte molim Vas, ljudi su dobili izbore i sada rade ono što su svi prije njih radili. Možete Vi sada pljuvat, odapinjat otrovne strijele i vrištat na sav glas, ko Vam kriv kada vaše stranke nisu dobile na izborima, jer bi u tome slučaju pola vas šutilo, a ona druga polovica bi opet bila nesretna i tako unedogled.
Tako da pišite Vi što želite, a za godinu dana ako ovi izgube vlast a Vaši dobiju, uvjeren sam da ćete na iste poteze eventualne druge vlasti ostati kakvi biste sada trebali biti – bez komentara. PS: možda nećete vjerovati, ali nisam u nijednoj stranci niti favoriziram HSP ali mi je sadašnji gradonačelnik kao čovjek a ne kao stranka, legenda.

vidiš, ni ja nisam ni u jednoj stranci, a niti jednu ni ne simpatiziram posebno (ima samo onih koje uopće ne simpatiziram), pa mi nikad neće biti "ravno" što je postalo normalno i uobičajeno da se svatko tko dođe na vlast prvo dobro namiri. tebi je to možda prihvatljivo ponašanje, ali meni nije.

mvarga

Ukupno postova: 731
Post Postano: 23.05.2008. 17:10 

zaper je napisao/la :
Ajte molim Vas, ljudi su dobili izbore i sada rade ono što su svi prije njih radili. Možete Vi sada pljuvat, odapinjat otrovne strijele i vrištat na sav glas, ko Vam kriv kada vaše stranke nisu dobile na izborima....
Vidiš, moja stranka je su-dobila izbore i su-djeluje u vlasti. Ali što nevalja, nevalja.
Najgluplje je šutjeti o tome. To što rade ovi na vlasti je glupo, neopravdano i štetno. Pričam o tome i ovdje i u stranci.
Upravo argumente koje ti iznosiš iznose i po strankama. Ali to ne valja i treba na to ukazivati i boriti se protiv toga. Na svaki dopušteni način. I ovo je jedan od načina.

Imagio
Ukupno postova: 159
Post Postano: 23.05.2008. 23:32 
Naslov:  

Joj što sam Vas pogodio u žicu.. Razumijem ja Vas, ali razumijte i Vi njih, pa naravno da neće ostaviti tuđe ljude na takvim položajima, pa i vi bi maknuli tamo neke iz svog vrta kada imate nekog svoga koji to može raditi. Da ni ne govorimo o ponosu, prestižu itd.
Druga je stvar što su neki od tih ljudi nestručni za određene poslove koje trebaju raditi i nemaju pojma, ali tko kaže da su oni prije imali pojma? I tko kaže da bi ja imao većeg pojma od njih?
I svi Vi biste se borili, oprostite na podsmjehu ali kako Vi to mislite napraviti? Pa mi ljudi ne možemo ništa, Boga ti jedva uspijevam sam sebe organizirati od trčanja za nekom lovom da pokrijem režije i skupim novaca za more, a kamoli da još nađem vremena da po forumima vijam neke političare i moćnike, nije me pamet još napustila.
Zvučat ću pasivno ali bolje gledat svoja posla i gurat naprijed, nego lajat na susjedovog psa i ostati bez glasa bez veze, a koga uopće briga…
Eto ne znam što da više kažem, prosvijetlite me molim Vas!

Dylan

Ukupno postova: 818
Post Postano: 23.05.2008. 23:40 
Naslov:  

Uf.
Nekada mi ove kurčeve stvari dignu živac.
Ali me totalno boli sada penis za to.
Obzirom da je država puna fašista, nacista, ustaša, komunjara, nacionalista, kvazidomoljuba, čažnih branitelja i PTSP-ovaca, tuđmanovaca, sanaderovaca, račanovaca, egoističnih političara i umišljenih gradonačelnika...
Ma, pa i zaslužujemo ovakvo stanje, dok god jedni hvale napadi na djecu drugih nacionalnosti, dok god se okreće glavama od prijevara birača, dok god se nepoštuje nečije pravo izbora, dok god su homoseksualci izrod prirode...

Skoči u forum: