Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Donna Vekić u Osijek dovela buduće teniske zvijezde: Počeo jedinstveni First Slam

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 74237
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.07.2026. 17:22 
Naslov:  Donna Vekić u Osijek dovela buduće teniske zvijezde: Počeo jedinstveni First Slam
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Održanom press-konferencijom danas (20. srpnja 2026. godine) započeo je First Slam – jedinstveni svjetski turnir U9 za djevojčice i dječake. Turnir djeci pruža iskustvo Grand Slama, a pokrenula ga je poznata osječka tenisačica Donna Vekić. Prijavljeno je 44 djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Moldavije, Njemačke, Mađarske i Kosova.

Donna Vekić godinama je ambasadorica Osječko-baranjske županije, a suradnja s njom i njezinom obitelji već je rezultirala brojnim kvalitetnim sportskim projektima i događanjima u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, poput teniskih terena na sve četiri podloge (US Open, Australian Open, Wimbledon i Roland Garros) i turnira DNNA Ladies Open te sada First Slama.

- Posebno nas veseli što ovakve inicijative promoviraju tenis i potiču djecu i mlade na bavljenje sportom, koji je iznimno važan za njihov psihofizički razvoj i usvajanje zdravih životnih navika. Osijek se može pohvaliti i s četiri javno dostupne Grand Slam podloge, jedinstvenim projektom u Hrvatskoj i svijetu, koje su tijekom cijele godine na raspolaganju svim građanima. Osječko-baranjska županija nastavit će biti partner ovakvim događajima i inicijativama koje pridonose razvoju sporta te dodatno potvrđuju našu županiju kao regiju sporta – istaknula je županica Tramišak.

Donna Vekić izrazila je zadovoljstvo što može ugostiti djecu do devet godina iz sedam europskih država, koja će imati priliku zaigrati na sva četiri javna Grand Slam terena. – Ponosna sam i zadovoljna što smo organizirali ovaj turnir, prije svega zahvaljujući mojoj obitelji koja se puno angažirala oko toga. Moj cilj je da se što više djece počne baviti tenisom i zaljubi se u njega kao i ja – naglasila je Donna.

- Ponosni smo što se First Slam događa u Gradu Osijeku i nadamo se da će svi sudionici ponijeti lijepe uspomene i možda se jednom opet vratiti u naš grad – kazao je izaslanik gradonačelnika Osijeka Igor Pandžić.

- Razgovarao sam s djecom koja sudjeluju na ovom turniru i njihov entuzijazam najbolje pokazuje koliko im znači prilika biti u Hrvatskoj i provesti vrijeme s Donnom Vekić. Upravo je to motiv svima nama koji podržavamo ovakve projekte. Izvrsnost nije pitanje slučajnosti, nego odabira. Ljudi koji su pokrenuli ovaj turnir odabrali su izvrsnost, a vjerujem da će upravo među ovom djecom stasati nove teniske zvijezde poput Donne Vekić – kazao je Dragan Primorac.

First Slamom Osijek i Osječko-baranjska županija postaju domaćini jedinstvenog sportskog projekta koji spaja razvoj dječjeg sporta, promociju javne sportske infrastrukture i međunarodnu suradnju. Turnir ujedno doprinosi razvoju sportskog turizma, pozicionirajući Osijek i Osječko-baranjsku županiju kao destinaciju međunarodnih sportskih događaja za djecu i mlade.

Foto: OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: