Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[FOTO] Spektakl u osječkom skate parku: Jaka Remec pobjednik BMX finala

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 73903
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.06.2026. 8:51 
Naslov:  [FOTO] Spektakl u osječkom skate parku: Jaka Remec pobjednik BMX finala
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prepune tribine, glasna podrška publike i vrhunske vožnje obilježile su završni sportski dan 27. Pannonian Challengea. Najbolji BMX vozači pretvorili su osječki skate park u spektakularnu pozornicu na kojoj su odlučivale nijanse, a svaki novi trik izazvao je ovacije gledatelja. Od samog početka finala bilo je jasno da publiku očekuje vrhunski show. Veliki skokovi, tehnički zahtjevni trikovi i besprijekorna kontrola bicikla držali su gledatelje u neizvjesnosti do posljednje vožnje.

Pobjednik 27. Pannonian Challengea u BMX disciplini je Jaka Remec iz Slovenije.

Ovo mi je šesti Pannonian na koji dolazim. Sjećam se prvoga kada sam došao kao klinac i nastupio u BMX junior kategoriji. Velika mi je čast natjecati se i pred prijateljima koji su sa mnom stigli iz Ljubljane ali i pred cijelom osječkom publikom. Unatoč umoru jako sam zadovoljan vožnjom koju sam odradio, a uspio sam napraviti neke trikove po prvi put.”

Drugo mjesto osvojio je Benjamin Daldy iz Francuske, dok je treće mjesto pripalo Juanu Caicedo iz Kolumbije.

Svoju raskoš pokazalo je i žensko BMX natjecanje. Naslov pobjednice osvojila je Noémi Molnár iz Mađarske, drugo mjesto osvojila je Luca Landenberger također iz Mađarske, a treća je završila Katarina Kacicova iz Slovačke.

Odlične vožnje obilježile su i INLINE natjecanje u PRO kategoriji koje je publici ponudilo kombinaciju tehničke preciznosti, kreativnosti i atraktivnih trikova. Natjecatelji su pokazali vrhunsku razinu vještine, a pobjednikom ovogodišnjeg INLINE natjecanja proglašen je Joe Atkinson iz Velike Britanije. Drugi je bio Cj Wellsmore iz Australije dok je treće mjesto zauzeo David Balla iz Mađarske. Best trick pripao je Adau Simonu za Backside Torque.

U amaterskoj INLINE kategoriji prvo mjesto osvojio je Bertalan Roland iz Mađarske, zagrepčanin Stjepan Macanga bio je drugi dok je treće mjesto osvojio Tamás Kiss iz Mađarske.

U prijepodnevnim satima održano je i BMX junior natjecanje u kojem su svoje vještine pokazali mladi vozači, potvrđujući kako Pannonian Challenge nastavlja razvijati novu generaciju sportaša i pružati im priliku za stjecanje prvih natjecateljskih iskustava pred brojnom publikom. Pobjednik juniorske kategorije je Adrián Sulan iz Slovačke, drugo mjesto osvojio je Dominik Pietrasz iz Poljske, dok je treće mjesto pripalo Marcell Dittelu iz Mađarske.

Osim sportskog spektakla, skate park ponovno je pokazao zašto je Pannonian puno više od natjecanja. Posjetitelji su uživali u Original Skillz Jam programu, izložbi ekstremnih fotografija koju je pripremio Samir Kurtagić kao i biciklopopravljaoni koji su tijekom cijelog dana stvarali jedinstvenu atmosferu u skate parku.

Pannonian Challenge i ove je godine okupio tridesetak volontera koji su svojim angažmanom u različitim organizacijskim sektorima doprinijeli uspješnoj provedbi festivala. Njihov entuzijazam i predanost prepoznala je Zagrebačka banka, pruživši podršku volonterskom programu i zajednici koja već 27 godina stoji iza Pannoniana. Veliku podršku ovogodišnjem izdanju dao je i Grad Osijek, Osječko-baranjska županija kao i Ministarstvo turizma i sporta.

Sportski dio festivala završio je uz veliki pljesak publike, ali uzbuđenje se nastavilo u dvorani Gradski vrt gdje je slijedio veliki koncert Baby Lasagne, TBF-a i LET-a 3 koji je savršeno zaokružio još jedno izdanje Pannonian Challengea. Službeni after party subotnjeg dana na Pannonianu završio je u klubu Exit u Tvrđi.

Foto: Samir Kurtagić i Marin Stupar

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: