Autor |
Poruka |
curly
Ukupno postova: 1 Spol:  Nebitno
|
Dođite na otvorenje prvog i jedinog Centra za sigurnu vožnju u Slavoniji i Baranji, Trening sigurne vožnje Osijek, u subotu 3. studenoga 2007. u krugu trgovačkog centra Emmezeta, u Retfali, s početkom u 12 sat.
Licencirani instruktori će na Suzuki vozilima prezentirati kako reagirati u nepredviđenim situacijama, kočenje na mokrom, naglo kočenje s ABS-om i bez njega, izbjegavanje prepreka, vožnja u simulatoru poledice...
Više informacija na telefon 031/ 215-732 i www.tsv-osijek.com |
|
|
|
|
 |
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol:  Muško
|
...ajd sve pohvale...što je i to konacno došlo kod nas....a ne da se moralo ici u varaždin....iako po onome što sam vidio....nekako mi se to cini mali prostor za izvođenje nekih radnji......no dobro....s obzirom da do sad nije bilo ništa....i ovo je dobro za pocetak.....
nego...imam jedno pitanje....(možda tu netko odgovori).......da li se po završetku treninga sigurne vožnje....dobije nekakva potvrda o uspješnom završetku istog.....ili je to samo sistem....ako instruktor ostane živ.....onda je sve ok....  |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
 |
mladen.jr
Ukupno postova: 332 Lokacija: Zagreb Spol:  Muško
|
|
|
 |
tamna strana
|
...mladen...nisi dobro skužio....
..moci ceš ti voziti...al ce s tobom biti instruktor (koji se kurci da sve zna)...
al s obzirom na cijene.....ne vjerujem da ce neki obicni vozac tipa....imam yugo.....odluciti izdvojiti toliku lovu....da bi se provozao na umjetnoj podlozi koja simulira led.....
....jeb ga.....kao i vecina drugih stvari....ova igra je za odlikaše......(citaj tatine sinove)....  |
|
|
|
 |
mladen.jr
Ukupno postova: 332 Lokacija: Zagreb Spol:  Muško
|
hehe...onaj dio "imam yugo " mi se najviše sviđa u tvom postu...
Nemoj misliti da se nema para...samo se koriste za neke veće ciljeve, Yugo - jedini dobar studentski auto(takav da možeš studirati i imati para za popravke, registraciju i gorivo), a ne onaj tipa "ja se zaposlim uz faks pa studiram 10 godina".
Vozio sam na simulatoru poledice na velesajmu u Zgb prije 7 godina, dobra fora ali ništa novoga.
Konačno, treba reagirati kad ti se dogodi situacija a ne kad znaš da će ti se dogoditi proklizavanje |
|
|
 |
Lugar
Ukupno postova: 607 Lokacija: Hladovina Spol:  Muško

|
vožnja u simulatoru poledice...
|
Inace ovo ne bih nazvao voznja u simulatoru poledice. Na poledici proklizuju svi kotaci, a ne samo straznji kao ovdje kada nabiju one male pomocne tockove na straznju osovinu. U ovom slucaju zanosi se samo straznji kraj dok prednji cvrsto drzi podlogu, tako da je to prije simulacija proklizivanja straznjeg kraja automobila.
Inace svaka cast, ovako nesto je nedostajalo Osijeku. Imao sam priliku prisustvovati jednom ovakvom treningu, i ne samo da se nauce neke korisne stvari nego je i dobra zajebancija. Ako budete imali priliku, moja preporuka je da svakako odete na trening.
p.s. e da, vidio sam da je nerazjasnjeno o tome tko vozi automobil na treningu. Prvi put kroz vjezbu vas proveze instruktor, a nakon toga VI vozite dok je on s vama! |
|
|
 |
tamna strana
|
...istina da to nije isto kao i na pravom ledu....al bit ove simulacije sa tim pomocnim tockovima....napraviti simulaciju zanošenja auta...što se događa kad si na ledu.....i onda iz te situacije kad se auto zanese.....izvuci auto...da opet uhvati pravac.....a ne da se izvrtiš....tako da ipak ti tockici imaju smisla....
....no kao što je navedeno na njihovoj stranici radi se o raznim simulacijama pri brzinama od 30 i 60 km/h....što i nisu neke brzine...s obzirom kako se vozi u stvarnosti.....no bit simulacije je osjetiti što se događa kad u stvarnosti dođeš u takvu situaciji....i kako reagirati u kljucnom trenutku......  |
|
|
|
 |
djuki
Ukupno postova: 3 Spol:  Žensko
|
jooooj ljudi šta kemijate toliko!
kako god okreneš taj trening će uskoro biti zakonski obavezan pa ga je bolje odmah odraditi dok je jos upola cijene, a i čula sam da je osječki i inače najjeftiniji u cijeloj Hrvatskoj...ja sam se već prijavila i moram reći da je prava navala...požurite dok još ima mjestaaa!!!  |
|
|
|
|
 |
tamna strana
|
...evo ja cu još u pola cijene davati instrukcije kod katakombi......
...iako takve instrukcije nisu obavezne.....puno znace u daljnjem psihickom razvoju ženske osobe....
@djuki.....s obzirom da postoje i zakonske odredbe kako treba izgledati obicni poligon za autoškole....a što u RH ne ispunjavaju više od polovice autoškola...ne vjerujem da ce još uskoro ovakva simulacija biti obavezna....jer i ovaj poligon je napravljen kao nešto prirucno.....  |
|
|
|
 |
djuki
Ukupno postova: 3 Spol:  Žensko
|
psihički razvoj ženske osobe....hehehe....hehe...hehe...da , jako je bitno u cijeloj ovoj prici kojeg sam spola...hehehe
imam jos jedan par očala kod kuće ak ti zatreba....
inače, ak sam dobro čula, bit će zakonski obavezan od 2009.
pozdravčić...  |
|
|
|
|
 |
tamna strana
|
hm da.....tko nije prošao katakombe....onda ni ne zna skužiti foru....no dobro....to je jedan drugi par opanaka....
..sad malo o zakonskim obavezama....
...puno toga se govori....o novim zakonskim odredbama koje nam namece ulazak u evropsku uniju.....i vec sad je za neke to kaoticno stanje....al kao što je kod nas vec dobra i uhodana praksa.....nema tog zakona kojeg mi ne možemo prilagoditi sebi....i protumaciti onako kako ce nama odgovarati...ima puno primjera....gdje se prvo donio nekakav zakon....pa kad su uvidjeli da taj zakon u praksi još dugo ne može zaživjeti.....prolongira se za dvije godine....pa onda opet za dvije godine....itd...
...ili ociti primjer jednog donešenog zakona o autoškolama.....gdje svaka autoškola mora imati poligon za obuku vozaca.....i sad one koje se nisu mogle ugurati u neke vec napravljene poligone....(iako po standardima koji ne zadovoljavaju ni za poligon za konjske zaprege).....napravile su svoje poligone na taj nacin da su nekakvu slijepu ulicu ili komad necijeg parkirališta iscrtale horizontalnom signalizacijom......te tako odjednom stekle pravo da obavljaju djelatnost.....obuke vozaca.....
ili onaj primjer gdje se na jedan kamion, autobus prijave 7 autoškola.....samo da bi mogle reci kako su osposobljene za obuku c i d kategorije....
....al dobro je.....bitno je da mi znamo unaprijed kako cemo imati novi zakon....da bi se na vrijeme pronašle mogucnosti....izbjegavanja istog.....  |
|
|
|
 |
 |
|