Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku d.o.o. je licencirao tehnologiju proizvodnje
jaja obogaćenu OMEGA 3 kiselinama. Licencirana tehnologija je rezultat višegodišnjeg istraživanja
Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.
U sklopu promocije inovativnih proizvoda Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku organizira tiskovnu konferenciju i
manifestaciju NajNaj doručak (
Najzdraviji i
Najinovativniji) uz stručni i zabavni program.
NajNaj doručak sadrži funkcionalnu hranu
OMEGA 3 svježa jaja,
kruh od
brašna batata (slatkog krumpira) te uz
Meggle PROVIA – tekući jogurt koji će biti poslužen djeci predškolske i školske dobi uz pratnju roditelja.
OMEGA 3 funkcionalna hrana svježa jaja osobito se preporučuju djeci te osobama koje imaju poteškoće s alergijama i kožnim bolestima te koja su izložena stresu i/ili intelektualnim naporima. Svojom kvalitetom pridonose jačanju imuniteta, pravilnom razvoju mozga i živčanog sustava, ublažavaju probleme s pamćenjem i hiperaktivnošću djece te imaju brojna druga pozitivna djelovanja.
Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom
Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku i suorganizatora
Marijančanka d.o.o.,
Meggle Hrvatska d.o.o.,
PZ Višnjica i
Studentski centar Osijek koji predstavljaju lokalni gospodarski subjekti koji će svojim proizvodima upotpuniti meni
NajNaj doručka.
U sklopu manifestacije biti će predstavljeno
8 inovacija. Vlasnici inovacija iznijeti će svoj iskustva vezana za razvijanje inovativne ideje u komercijalni posao od faze nastanka ideje, definiranja tehnologije proizvoda, pripreme proizvoda za tržište, razvijanja žiga, dizajna ambalaže te sklapanje licencnog ugovora i transfer know-how tehnologije u komercijalnu tvrtku.
Tiskovna konferencija i manifestacija održati će se u
utorak,
30. listopada 2007. godine u
9:30 sati u Studentskom centru u Osijeku, Istarska 5.