Autor |
Poruka |
crveni Ukupno postova: 457 Lokacija: Mannheim Spol:  Nebitno
|
To su teorije zavjere što si napisao default. Pozvao si se na lažova Plenkovića, tvog partijskog druga iz HDZ-s, koji je kao i ti u 3 rečenice iznio 2 lažne. Sad se pozivaš na ratnog zločinca Blaira koji je tolike ljudske živote uništio, a govoriš protiv čovjeka koji se zalaže za slobodu ljudi? Mora da si teoretičar nacista neki. Inače se vidi odma da ti je post traš i laž.
|
Ajde mi reci, po čemu se vidi da će neka država defaultirati?
I da li si ti svjestan da je Island, a ono što ti nazivaš "izglasavanje novog ustava" defaultirao. A sad ću te podsjetiti raspada ex Yu. A taj raspad je u stvari ekvivalent defaultu. Naime, kada se defaulta, sve se svodi na nulu. Naravno, onda slijede sudske tužbe. Nakon sudskog postupka, država koja je učinila default, dobije plan otplate dugova prije defaulta (s uračunatom kamatom, kao što su sve države ex Yu prostora dobile plan otplate sukcesivno). E vidiš, to čeka Island. Trenutno se oni sada čupaju i izlaze van. No doći će im na naplatu default u vidu plana otplate. Island, poslije defaulta, igra jako riskantnu igru. Jer nitko ne želi investirati u državu a koja ima povijest čestog defaulta. No Island sa svojih 300 000 stanovnika je mikro država, koja se i sa minimalnim ribarstvom i industrijom vezanu uz ribarstvo može samofinancirati. Ali ne može platiti dugove prije defaulta.
Opet, daj mi reci prve znakove da će država krenuti u default. |
|
|
|
|
 |
fantac
Ukupno postova: 125 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Postoji nešto što su se tvoji drugovi pozivali - individualizacija krivnje, lociraš hdz-ovce, sdp-ovce i uzmeš im imovinu i platiš dug, narod nije odgovoran za njihove dugove. Dokazani su kriminalci, EU je to znala, govorila nonstop i svejedno potpisala ugovor s njima, Sanader je u zatvoru. Ugovori s kriminalcima su ništavni.
Pa ti defaultiraj s njihovom imovinom, a ne državnom. Proglasiš iz zakonom odgovornima za dug, svaka naplata ide od naplate imovine političara, šta bi ti da ih ja financiram? Ne ne i ne partijski druže. |
|
|
|
|
 |
|
Postoji nešto što su se tvoji drugovi pozivali - individualizacija krivnje, lociraš hdz-ovce, sdp-ovce i uzmeš im imovinu i platiš dug, narod nije odgovoran za njihove dugove. Dokazani su kriminalci, EU je to znala, govorila nonstop i svejedno potpisala ugovor s njima, Sanader je u zatvoru. Ugovori s kriminalcima su ništavni.
Pa ti defaultiraj s njihovom imovinom, a ne državnom. Proglasiš iz zakonom odgovornima za dug, svaka naplata ide od naplate imovine političara, šta bi ti da ih ja financiram? Ne ne i ne partijski druže.
|
Stvari tako ne funkcioniraju u realnom svijetu. Za štednju i investicije garantira država. Za državu garantiraju građani te države.
A ta spika da su ugovori s kriminalcima ništavni, ne prolazi na sudu. Raspitaj se kod onih koji su na spisku FINA-e za ovrhu, oni će ti potvrditi da su svi ugovori valjani, bez obzira što netko mislio o drugoj strani koja je posudila novce.
I zajebi me sa korištenjem riječi "narod". Ta riječ je jako puno u ustima nacionalnih socijalista i ognjištaraca. Tako da je izgubila značenje. Ono što ja smatram što je narod a to je: kada se oduzmu iphone, fancy odjeća, točkovi i gume od 22 cola, automobil više klase, kuća (znači sve što se pokupovalo na kredit) ostane - jadan, neprosvijećen, ekonomski neobrazovan narod.
I dalje čekam odgovor na moje pitanje. Koji su znakovi da je neka država blizu defauta? |
|
|
|
|
 |
fantac
|
Ne funkcioniraju ni ovako kako vas 2 govorite. Narod ne može biti odgovoran za djela pojedinaca, ako je tako u ratu, tako je i s dugom. Samo treba netko tko nije lažov i pod stranom čizmom da to donese zakonom. Pa će početi funkcionirati.
Ali ja te tu podržavam, otvorit ćemo fond za ljude koji žele svojom imovinom jamčiti i plaćati za Sanaderove ugovore, pa ćeš se ti prijaviti, jel može? Pa ćemo defaultirati tvojom imovinom i ostalih hdz-ovaca, što vas se više prijavi to bolje. |
|
|
|
|
 |
|
Ne funkcioniraju ni ovako kako vas 2 govorite. Narod ne može biti odgovoran za djela pojedinaca, ako je tako u ratu, tako je i s dugom. Samo treba netko tko nije lažov i pod stranom čizmom da to donese zakonom. Pa će početi funkcionirati.
Ali ja te tu podržavam, otvorit ćemo fond za ljude koji žele svojom imovinom jamčiti i plaćati za Sanaderove ugovore, pa ćeš se ti prijaviti, jel može? Pa ćemo defaultirati tvojom imovinom i ostalih hdz-ovaca, što vas se više prijavi to bolje.
|
Taj tvoj narod je to napravio danom kada je izašao na izbore i glasao. U ostalom, država u međunarodnom smislu ima nekakve obligacione odnose. Ti kenjaš takve populističke gluposti koje nemaju osnova a koje mogu poslužiti za birtijaške priče u stilu lumpenproleterijata (vidi Manifest komunističke partije).
I dalje čekam odgovor na moje pitanje. Koji su znakovi da je neka država blizu defauta? |
|
|
|
|
 |
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
I dalje čekam odgovor na moje pitanje. Koji su znakovi da je neka država blizu defauta?
|
Haha, ti od nekog čekaš i zahtjevaš odgovore?? Koji paradoks  |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
ti zaposleni u drzavnim institucijama ce tamo ostati zaposleni i nakon ulaska u EU , vjerovatno ce im se i primanja povecati, neznam kakve oni veze imaju sa "trzistom"
|
Kako nemaju veze s tržištem kad se preko Ministarstava peru milijarde kuna, a pljačku legaliziraju birokrati. Među birokratima se nalaze i kriminalci koji vrše teror kako bi se pljačka mogla neometano obavljati, a "poštene" birokrate (ne znam što je pošteno ako se posao ne obavlja po savjesti nego po nalogu) se okreću kako vjetar puše samo zato da sačuvaju svoje radno mjesto.
Kad lopov opljačka banku za 15.000 kn, to je vidljivo i bude u svim vjestima. Policajci love tog lopova i taj lopov bude kažnjen.
A kad kriminalci koji po ministartvima vrše teror i pljačkaju milijarde kuna državnog proračuna to ne bude u nikakvim vijestima jer iste plaćaju kriminalci i USKOK ih također ne progoni jer su kriminalci integrirani i u USKOK. |
|
|
|
|
 |
tranquilize Ukupno postova: 548 Spol:  Muško
|
o cemu ti ?
ja govorim o enormnoj masi zaposlenih podobnika u drzavnim sluzbama koji osobno ne peru nikakve milijarde ali imaju placice od 3-4-5+ tisuca kuna dok nerade apsolutno nista po cjele dane , kad zbrojis njihove place dolazis do sumanutih iznosa...
o tome ti pricam da se njih nemoguce rjesiti jer ih je toliko puno (dodaj tu i njihove obitelji) da predstavljaju vazno biracko tijelo i da tu rezanja nece biti tko god da dodje na vlast... |
|
|
|
|
 |
|
I dalje čekam odgovor na moje pitanje. Koji su znakovi da je neka država blizu defauta?
|
Haha, ti od nekog čekaš i zahtjevaš odgovore?? Koji paradoks
|
Naravno, od sugovornika zahtijevam barem malo znanja o tematici o kojoj priča. Jer se ja ne spuštam na nivo birtijaške rasprave. Osim toga, za dijagrame koji dokazuju da fantac nije u pravu, treba znati parametre tako da bi se u opće znao čitati dijagram.
Ali nema veze. Vidim da je ovdje ekipa ognjištaraca, eu skeptika totalno neuka.
U svakom slučaju, evo ponadao sam se da ću sresti obrazovanog skeptika, no međutim nema ga. Argumenti prosječnog eu skeptika su bez popratnih brojki, službenih dokumenata. Jer jednostavno nemaju uporište u stvarnosti. Prosječan eu skeptik vodi svoju priču na nekakvu patetiku, epske spike. No kad se prezentiraju brojke, eu skeptik pokaže ognjištarski mentalitet pa se na kraju dokaže i da ne zna čitati brojke. |
|
|
|
|
 |
fantac
|
eh bistri moderator, ovaj mene nazove komunistom, ja njega manjim zločincem i meni obriše, njemu ostavi post, mali bilde si umislio da zna povijest.
Šteta što je bilde mod obrisao moj odgovor, al šta ćeš cenzuriraju oni koji nemaju pojma o temi, fuj usro raspravu. |
|
|
|
|
 |
Brick Top
|
Bla bla bla, ognjištarac, bla bla, neobrazovan, bla bla... birtijaška rasprava bla bla...
Dobro, a što je s onim dijelovima o gubitku suvereniteta, o tome da u EU nema demokracije, da sve bitne političke osobe EU-a ne bira narod te ih ne može niti smijeniti?
Što je s onim dijelom gdje opisuje kako je biran Barosso? Što s onim dijelom kako je Ustav bio odbijen od strane europljana te se onda isti sadržaj prebacio jednostavno u Lisabonski sporazum i tako zaobišlo volju građana? Što s onim dijelom kada govori o korupciji u EU i da smo mi mila majka za njih? Što s onim dijelom kada priča o potkupljivosti političkih elita (što onda itekako objašnjava ovo jedinstvo, ovu dogmu, izuzev HSP-a, oko ulaska u EU)?
Mislim, i ti si puno toga ispreskakao i većinu svog posta pokušao omalovažiti Faragea
|
|
|
|
|
|
 |
beejay
Ukupno postova: 219 Spol:  Muško
|
Kratko & jasno: ulaskom u EU naša zemlja ostaje u igri (za goli život) a odgađanje/odustajanje produljuje agoniju i baca nas u još veću depresiju. Kome to još nije jasno, neka pogleda stope rasta koje trenutno imaju Poljska, Slovačka ili Mađarska (koja je još donedavno kaskala) a koju stopu mi imamo. Te zemlje će ove godine ostvariti najveći rast u EU. Poljska čak nije ni osjetila krizu. Bi li to mogli ostvariti bez EU? Ne.
Negdje se mora biti prisutan, tj. dio nečega se mora biti jer se moraju nekome prodavati proizvodi. Nesvrstane zemlje su neka prošla priča, a što se Rusije tiče, nemojte se previše nadati jer je Rusija svaku naciju unesrećila koja god im se obratila za pomoć. Pogledajte samo na što liče Bjelorusija i Ukrajina - te zemlje imaju lošiji standard od Rusije, dok Srbi živi gore od Rumunja i Bugara. |
|
|
|
|
 |
Brick Top
|
Kratko & jasno: ulaskom u EU naša zemlja ostaje u igri (za goli život) a odgađanje/odustajanje produljuje agoniju i baca nas u još veću depresiju.
|
Čista demagogija. Pa bogatiji smo od nekolicine EU zemalja
Kome to još nije jasno, neka pogleda stope rasta koje trenutno imaju Poljska, Slovačka ili Mađarska (koja je još donedavno kaskala) a koju stopu mi imamo. Te zemlje će ove godine ostvariti najveći rast u EU. Poljska čak nije ni osjetila krizu. Bi li to mogli ostvariti bez EU? Ne.
|
Ne da mi se tražit za sve zemlje koje si nabrojao (iako znam da u Mađarskoj nikako nije bajna situacija, kako ti to želiš prikazati), ali evo malo indikativno o Poljskoj: http://www.vecernji.hr/vijesti/poljski-ministar-europskoj-uniji-prijeti-raspad-a-europi-rat-clanak-327564
Stvarno nema šta, tamo vlada toliko blagostanje i zadovoljstvo da se čak i novi ratovi predviđaju te kupuju karte za Ameriku... i to još iz usta ministra financija, zemlje koja trenutno predsjeda EU-om. |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
Meni se Poljska čini baš cool,  |
Zadnja promjena: PEGY; 25.01.2013. 14:55; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Kazu da je ovo jedan od pokazatelja:
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB1YR:IND
http://money.cnn.com/2011/09/15/markets/europe_default_risk/index.htm?iid=EL
Sto se tice ulaska u EU, mi prednosti ulaska vec vidimo - borba protiv korupcije [makar i ovakva], sudjenje ratnim zlocincima [nerijetko su isti upleteni i u korupciju], uredjivanje pravnog sustava i poticanje na njegovo funkcioniranje.
Glavni protivnici ulaska RH u EU cesto kao argument koriste nekakve price o suverenitetu i sl. Upravo ti i takvi su suverenitet RH vec prodali u Velikoj Prodaji Srebrnine, odnosno rasprodajom onoga sto se stvaralo generacijama prije. Stvarni razlog njihovog protivljenja nije nikakav suverenitet i bajke o nezavisnosti, vec iskljucivo pohlepa i profit na demontazi i daljnjoj rasprodaji i pljackanju RH, u cemu nefunkcioniranje pravno sustava terba odigrati kljucnu ulogu blagoslovljenja i legalizacije svih njihovih pljackaskioh poteza.
Naravno, postoje sateliti koji slijede njihov nauk, ali to je obicno rulja hranjena nacionalistickim napojem.
S druge strane, naravno da postoej odredjeni rizici ulaska u EU, i zato energiju treba usmjeriti na njih, a ne price i izdrkavanja o siru i vrnju, nacionalizmu i rakiji. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
 |
|