Utrka predsjedničkih kandidata [izbori 2009/2010.]

Društvo, politika

MinardiTko bi inače dao glas tako štetnoj političarki koja nema nikakav sentiment prema Hrvatskoj ? - ovo je jedini način da hns dođe do pokojeg glasa među nesrbima i nejugoslavenima
IngoMinardiTko bi inače dao glas tako štetnoj političarki koja nema nikakav sentiment prema Hrvatskoj ? - ovo je jedini način da hns dođe do pokojeg glasa među nesrbima i nejugoslavenima
svatko tko drugacije percipira patriotizam nego ti
josephine01A da te ja probudim?Objesila bih nekoga za reproduktivni organ da me probudi da mu dam potpis za nečiju kandidaturu.
Ingo
MinardiTko bi inače dao glas tako štetnoj političarki koja nema nikakav sentiment prema Hrvatskoj ? - ovo je jedini način da hns dođe do pokojeg glasa među nesrbima i nejugoslavenima
svatko tko drugacije percipira patriotizam nego ti
mali_ivicajosephine01A da te ja probudim?Objesila bih nekoga za reproduktivni organ da me probudi da mu dam potpis za nečiju kandidaturu.
josephine01
Objesila bih nekoga za reproduktivni organ da me probudi da mu dam potpis za nečiju kandidaturu.
dr. zoidberg
a šta reći o izboru kandidata:

manichevedran nikšić? ovaj što za osijek igra? mogo bi za njega glasatJučer sam gledao na novoj i to što sam vidio je sramotno.
-pripadnih HDZ-a, hebrang ide nekog prozivat za korupciju.
-hebrang miran i staložen?wtf?
-vidošević se smije hebrangu u facu na pitanja o porjeklu imovine.
-Primorca i dalje nitko ne drži u šaci.Osim andabaka koji mu je dao 2 milje kuna ali naravno, kaže primorac da nema nikakvu odgovornost prema njemu ako postane president.
-Tuđman bi spriječio rasprodaju zemlje(kasni 10-tak god al ok)
btw isti je tata,svaka mu čast.
-Kajin se spori sa HTV-om i poručuje im da ide do kraja.
-Nikšić renđer opet 10-tak puta ponovio kako je on uspješan čovjek i kako nema interesa da bude predsjednik..očito se s nekim kladio da on to može pa zato kampanja i bacanje para.
Onaj vukušić i još jedan nezavisni kandidat..marginalci, tu valjd da popune mjesto.
Tragedija,komedija,dno dna.
padobranacsto je bilo bilo je..sad treba birati manje zlo..tj manju sramotu..
Brick Top
Hmmm...
Bandiću na dušu idu jedino te silne afere. ALI, (to je i on sam nekoliko puta napominjao), zar je moguće da on već ne bi kazneno odgovarao za to sve da je zaista kriv? I to u doba kada redom padaju ministri i kada se (kao nikada do sad) otkrivaju afere i malverzacije? Tko njega štiti onda? Pa ni saborski imunitet nema. Zašto onda ne odgovara, ako je pun afera? Uostalom, ti svi silni napadi i dolaze od SDP-a (što je uopće i nepotrebno komentirati zašto baš od njih i zašto baš SADA).
Tako da bih mu ja jedino uzeo kao manu što je, ajmo reći, seljačina u neku ruku, a to se najviše očituje u tome da ne zna riječ engleskog složiti. To je velika mana za čovjeka koji želi biti predsjednik jedne države. Nadalje, većeg demagoga dugo nisam imao prilike slušati i gledati.
Što se pak Josipovića tiče, u tome čovjeku vidim sve ono što ja osobno ne želim biti - dosadni, beskrvni bezveznjaković. K tome je još i agnostik, uveo ZAMP, a da ne govorim da je imao i prste u optuživanju naših generala u Haagu (makar on to sad pokušava umanjiti).
Pametniji je i školovaniji od Bandića, to da. Je li mu to dovoljno da bih mu osobno dao svoj glas, nije. Glasat ću za Bandića, makar je i on loš.
padobranacsto je bilo bilo je..sad treba birati manje zlo..tj manju sramotu..
anakonda...@BrickTop, samo mi objasni kakve veze ima što je Josipović agnostik?????
audiworldto se i ja pitam... a kontam.....
KATOLIK I RVAT MORA BITI... agnostik..ma fuj... taj ne vjeruje u SVETU CRKVU KATOLIČKU... mora da je loš čovjek..još i ezdepeovac....ufffff.... znači nema sliku poglavnika..uffff
Brick Top
@DonQuijote: pa trudio sam se dati neko svoje viđenje ta dva kandidata i stvarno u ovoj situaciji i izboru, odlučiti između dva manja zla. Jednostavnim riječnikom, na kraju mi se izbor svodi na to da je jedan ljevičar, a drugi desničar i moj glas uvijek ide desnici i to je to.
anakonda...aha, znači ako je katolik/vjeronik/whatever - dobar je predsjednik?...a ako nije, fuj odvratno - jer nije kao 90% Hrvata????....
...opet se vrtimo u istom začarom krugu politike i vjere.....
Brick Top
Hmmm...
Bandiću na dušu idu jedino te silne afere. ALI, (to je i on sam nekoliko puta napominjao), zar je moguće da on već ne bi kazneno odgovarao za to sve da je zaista kriv? I to u doba kada redom padaju ministri i kada se (kao nikada do sad) otkrivaju afere i malverzacije? Tko njega štiti onda? Pa ni saborski imunitet nema. Zašto onda ne odgovara, ako je pun afera? Uostalom, ti svi silni napadi i dolaze od SDP-a (što je uopće i nepotrebno komentirati zašto baš od njih i zašto baš SADA).
Tako da bih mu ja jedino uzeo kao manu što je, ajmo reći, seljačina u neku ruku, a to se najviše očituje u tome da ne zna riječ engleskog složiti. To je velika mana za čovjeka koji želi biti predsjednik jedne države. Nadalje, većeg demagoga dugo nisam imao prilike slušati i gledati.
Što se pak Josipovića tiče, u tome čovjeku vidim sve ono što ja osobno ne želim biti - dosadni, beskrvni bezveznjaković. K tome je još i agnostik, uveo ZAMP, a da ne govorim da je imao i prste u optuživanju naših generala u Haagu (makar on to sad pokušava umanjiti).
Pametniji je i školovaniji od Bandića, to da. Je li mu to dovoljno da bih mu osobno dao svoj glas, nije. Glasat ću za Bandića, makar je i on loš.
audiworldti si stvarno panj...
audiworldnauči prvo značenje riječi pa piši.. ja ne volim ercegovce..nisam rekao da ih mrzim.. to što ti nemaš što meni komentirat pa onda izmišljaš to je tvoj problem...
morganovdje se bira osoba koja će predstavljati ovo čudo od naše zemlje
Brick Top
[jer bi se bolje i više borio za interese Hrvatske po bijelom svijetu,
[/quote:44543cdd59]
kako i kojim sredstvima kad ono najosnovnije ne poznaje a to je jezik. ok, može se naučiti al u Evropi ne pali odvođenje na janjetinu, pogodovanje u poslovima kao kod nas tako da su mu ruke po tom pitanju malo vezane.jedino rješenje mu je gomila dobrih savjetnika a njemu preostaje samo figuriranje što ga sigurno neće zadovoljiti jer ima velike političke apetite.
Brick Top
Upravo zato mislim da je Bandić malo bolji izbor jer bi se bolje i više borio za interese Hrvatske po bijelom svijetu, nego "niti-smrdi-niti-miriše-Josipović".
bazooka_joe
Ja isto mislim da će Bandić bolje predstaviti Hrvatsku svijetu: cosa nostri, ruskoj i albanskoj mafiji, kineskim trijadama, a možda i jakuze počnu ulagati u 'biznis' u rvatcoj, tko zna?
Već nosimo epitet države kojom vlada mafija, a što će tek reći kada mafija dobije vojsku i obavještajnu službu?
Bit ćemo najjači, mi rvati!
">
Stella1989...da sam ja nekakva kandidatkinja za neku stranku/predsjednicu, nema šanse da bih tolike silne pare spucala na samopromoviranje. Bolje da se taj novac uloži za obnovu i izgradnju bolnica ili da se da siromašnima, pa da vidiš onda kako će te ljudi poštovati. A ne kupovati glasove kobasicama, sokovima, ili pevaljkama...i trošiti silne novce na samopromociju na TV-u i hvaljenja samog sebe, na mega plakate i koješta...pomozi onima kojima je pomoć potrebna, pa će se lijepa gesta pohvaliti i zasigurno isplatiti!
RKLDobio je malo vise nego si predvidio...Moje predvidjanje, ujedno i želja; nadam se da Bandić neće dobiti niti trećinu ukupnih Josipovićevih glasova.
Leteci mungosHmmm... kroz cijelu kampanju se provlaci teza kako je Ivo Josipovic bio, ni manje ni vise, nego desna ruka Carle del Ponte, kako je upravo on "izrucio nase generale", kako je on ovo ili ono... ]
manicheMožeš izvuč članak gdje se jsipović izjašnjava kao ateist?to nikad nije rekao, otkad je kampanja počela,pratim ga stalno jer je moj pick..
Leteci mungos@BrickTop, cudis se odakle podrska Josipovicu od ovih generala, a nisi se pitao tko je, kako i zasto podmetnuo tezu da je Josipovic "pisao optuznice prvotiv hrvatskih generala", koju si ne samo prihvatio, nego vrlo smjelo i vrlo hrabro sirio i prikazivao kao notornu istinu?! Slozit ces se, ispao si naivcina i pijun s ulogom raspacavanja neistinitih i zlonamjernih tvrdnji, odnosno, vojnik krivokletnik na daljinski upravljac iz stranackog stozera. Zanima me samo sramis li se svojih klevetnickih izjava i zapitas li se koje si jos neistine, poluistine i vesla za naivce posisao?
Leteci mungos
Preporucam ti i da proucis pojmove ateist i agnostik. Agnostik se ne nalazi u poziciji izmedju ateista i teista, kako si sugerirao u svom odgovoru. Ako je doista rekao da je vjernik, onda je ljigav. No, sto je tocno rekao?
Leteci mungoshttp://www.javno.com/iz-minute-u-minutu/clanak.php?id=3130084
Sto je tocno znacila njegova izjava o "crvenjenju"? Naime, bolesni stranacki umovi koji tobom upravljaju [zakljucujem po slucaju s generalima] to vjerojatno prikazuju kao mogucnost "povratka boljsevizma" [koj, btw. nikad nije ni zivio na ovim prostorima, pa se nema gdje vracati], a covjek je vjerojatno mislio na crvene obraze od srama, onih cije ce prljave radnje izaci na vidjelo. Opet pitam, sto je tocno rekao i u kojem kontekstu?
Brick TopmanicheMožeš izvuč članak gdje se jsipović izjašnjava kao ateist?to nikad nije rekao, otkad je kampanja počela,pratim ga stalno jer je moj pick..
Ne mogu gdje on točno kaže da je ateist. Čitao sam nekoliko komentara raznoraznih analitičara po raznim portalima gdje ga se opisivalo kao ateista. Kasnije je tek postao agnostik.
Ali ipak moraš priznati da je razlika između agnostika i "neprakticirajućeg vjernika" te retorike "Svjetlo i tama"... ne možeš mi reći da se Josipović ne dodvorava vjernicima ovakvim izjavama...
Leteci mungos
RKLDobio je malo vise nego si predvidio...Moje predvidjanje, ujedno i želja; nadam se da Bandić neće dobiti niti trećinu ukupnih Josipovićevih glasova.
1. prof.dr.sc. IVO JOSIPOVIĆ 640.019 32.44 %
2. MILAN BANDIĆ 292.779 14.84 %
Predsjednički izbori 2009. [prvi krug]: Privremeni službeni rezultati izbora za predsjednika RH
No, to ne znaci da ce se takav omjer zadrzati i u drugom krugu...
Brick Top
Ali ipak moraš priznati da je razlika između agnostika i "neprakticirajućeg vjernika" te retorike "Svjetlo i tama"... ne možeš mi reći da se Josipović ne dodvorava vjernicima ovakvim izjavama...
Leteci mungosRKLDobio je malo vise nego si predvidio...Moje predvidjanje, ujedno i želja; nadam se da Bandić neće dobiti niti trećinu ukupnih Josipovićevih glasova.
Predsjednički izbori 2009. [prvi krug]: Privremeni službeni rezultati izbora za predsjednika RH
Leteci mungosHmmm... kroz cijelu kampanju se provlaci teza kako je Ivo Josipovic bio, ni manje ni vise, nego desna ruka Carle del Ponte, kako je upravo on "izrucio nase generale", kako je on ovo ili ono...
A, gle... ti isti generali ga izravno i nedvosmisleno podrzavaju... Tko tu laze, podmece teze, tko je ljigava nistarija?!
http://www.domovinskirat.hr/content/view/14721/1543/
Evo, može biti da su ljudi iz te udruge "ljigave ništarije"...
EDIT: pošto mi vrag ne da mira (a i ne volim kad me netko vrijeđa po forumima), našao sam ujedno i ovaj demantij: http://www.domovinskirat.hr/images/stories/novosti/2009/2009_12_31_petar11.jpg
Također, vidim i da se ime generala Blaškića uklonilo s toga popisa podrške Josipoviću... (najbolje bi očito bilo da Josipović postavi listu svih branitelja
Kotromanović je saborski zastupnik SDP-a, a za ostalu dvojicu sam negdje načuo (dakle, nisam siguran) da su u SDP-ovom savjetu za branitelje pa naravno da će dati podršku Josipoviću, što drugo.
manichema normalno, a ta zg udruga sa 2 voda je podržala bandića zato što ga vole, sigurno ne zato što tu udrugu financira
![]()
al svaka ti čast, trudiš se, ideš od josipovića napravit većeg bedaka od bandića ali to je naprosto nemoguće
manicheKao prvo, index nije ljevičarski portal..
u zadnje vrijeme tuku po hdz-u i to s razlogom, da je sdp na vlasti trenutno tukli bi po njima.
Složit ću se da ponekyad pretjeraju, tj djeluju preradikalno ali generalno rade dobar posao.Otkrivaju afere i i tuku po akterima, znalo je tu bit i sdp-ovaca pa i sindikalnih čelnika...znači sve što se otkrije, ide na index.
Jutarnju je također kroz novine pokrenuo dosta afera, vjerojatno zato tvrdiš da su i oni ljevičari.
Što se tiče izbora, index otvoreno podržava josipovića i na to ima potpuno pravo.
Gle, tebi je toliko teško shvatit da postoje ljudi, poput mene, koji se ne žele pomiriti s činjenicom da bandić može postati predsjednik države?
Samo da se vratim na index, da smo u normalnoj zemlji taj portal bi bio slavljen zbog svog participiranja u otkrivanju afera i korumpiranih političara, pokretao bi ljude...a tu je zbog toga ljevičarski portal.
Toliko o svijesti naših ljudi, možemo mi u eu sutra kad mentalitetom nećemo do 2020.
RKL
Leteci mungosRKLDobio je malo vise nego si predvidio...Moje predvidjanje, ujedno i želja; nadam se da Bandić neće dobiti niti trećinu ukupnih Josipovićevih glasova.
Naravno, znam te brojke, no to ne znači da se ne mogu nadati da će se ljudi još dodatno opametiti![]()
">manicheNaprotiv, danja rasprava je itekako potrebna..u njoj češ ti meni objasniti i argumentirano stati iza tvrdnje da je index ljevičarski portal.
dakle?

Brick TopmanicheNaprotiv, danja rasprava je itekako potrebna..u njoj češ ti meni objasniti i argumentirano stati iza tvrdnje da je index ljevičarski portal.
dakle?
Argument je da index.hr redovito čitam (usprkos tome što se nikako ne slažem s njima i što ih upravo svojim klikanje na neki način financiram) već nekoliko godina i doslovno xy puta sam se osvjedočio koji su njihovi stavovi, tj. stavovi Babića, Klauškog, Martinovića (ili kako već) i ostalih njihovih novinara.
Nadalje, xy puta sam svjedočio rečenicama tipa: "index je leglo udbaša, srbočetnika, djece iz mješanih brakova, djece JNA oficira, jugokomunista..." ili famozne parole "index.yu".
Ne znam kakve ti sad dokaze očekuješ od mene? Svatko, ali baš svatko tko je upoznat sa radom i tekstovima index.hr će ti isto ovo reći. To je općepoznata činjenica i sad već ne znam ni zašto ti ovo uopće i objašnjavam kad to i vrapci na grani znaju.
Ista stvar je i sa jutarnjim listom.
Nemoj se uvrijediti, ali kao da si pao s marsa pa se sad tu čudiš što sam ove medije (a ima ih još, tipa Novi List) prozvao ljevičarskim medijima.
Kao što s druge strane imamo već spomenuti Glas Koncila pa i nešto malo Večernji list. A nećemo se pravit ludi i ne spomenuti i Hloverku i HRT koji isto nekad naginju desno. Iako u zadnje vrijeme HRT isto radi kampanju za Josipovića. Ma ustvari ne za njega, nego protiv Bandića.
Ako to sve tebi nije jasno, onda si slijep pored zdravih očiju.
Brick TopEvo još jedan demantij podrške za Josipovića:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ratni-zapovjednik-dubrovnika-nojko-marinovic-ne-podrzavam-ivu-josipovica/468810.aspx
Sad već doslovno ona moja rečenica (da je Ivo trebao objaviti cjelokupan spisak branitelja pa tko se ne slaže neka šalje demantije) ima smisla...
Mladjozanimljivo kako se niti zagovaratelj ljudskih prava josipović niti "super tolerantni" bandić nisu okuražili pravoslavnim vjernicima čestitati božić. ako se to dogodilo u večerašnjem sučeljavanju unaprijed se ispričavam jer nisam gledao. to samo pokazuje u kakvoj sredini živimo. i jedan i drugi se boje potencijalnog gubitka glasova. ipak to više zamjeram josipoviću jer od ovog "komunističkog desničara" to nisam niti očekivao.