[quote="bubimirova lidija"]
S medijima se komuniciralo, ali naravno oni većinu stvari cenzuriraju. Okrenu stvari kako žele, tj. kako njihovi nadređeni žele da narod čuje.[quote="bubimirova lidija"]
Prvo, mislim da je važno prepoznati da svijet nije nužno pravedan i imati to na umu pri odabiru strategije - ne može se druge ljude natjerati da se promjene, ali ih se može privoliti na suradnju. Pri tome bi ja npr. ovo što si ti rekla, rekla na slijedeći način: "Nastojali smo komunicirati s medijima, no očito da ćemo morati još poraditi na svojem predstavljanju u javnosti, jer se događalo naše ideje ne budu prezentirane kako bi htjeli." Poanta je da ne napadaš, daš mogućnost da je dio odgovornosti i na vama (kad dođe do sukoba dvoje ljudi ili dvije skupine, bilo kojeg oblika, nikad nije da je jedna strana savršena, a druga apsolutno negativna - uvijek budite spremni ponuditi više, i više i više. Morate biti svjesni da ste novinarima samo vijest - ako ne vi, bit će netko drugi - stoga je važno da vi idete prema njima.
[quote="bubimirova lidija"] Evo ti za primjer jučerašnji dnevnik na HRT-u u svezi Stegovnog postupka. Na kraju je ispalo (po pričama naše drage rektorice i još dražeg nam predsjednika SZ-a) da je taj Stegovni postupak napravljen kako bi se kažnjavali studenti koji prepisuju na ispitima i koji prepisuju tuđe seminare i slično, ali i kako bi se kaznili profesori koji npr. kasne na predavanja, ne održavaju konzultacije, kasne na ispite i ostalo...[quote="bubimirova lidija"]
Čuj, po meni, oni (rektorica, SZ) imaju drugačija stajališta od vaših - imate dovoljno argumenata na svojoj strani da koristite argumente, a ne izjave poput "draga rektorica" - dojam koji ostavljate nije ono što želite: ljudi to dožive na način - nemaju što pametno reći, nego idu na osobne napade i uvrede. Vi ste u kampanji, političkoj kampanji i toga morate biti svjesni. S druge strane imate ljude koji godinama vode takve kampanje i imaju puno više specifičnog iskustva u tome, a i životnog iskustva. Naravno da se oni bore "za svoju stvar" tj. za svoje viđenje toga što je ispravno i točno i bilo bi nerazumno s njihove strane da napadaju sami sebe.
Mislim da što prije trebate odustati od bilo kojeg oblika osobnih uvreda. Na takve stvari se odgovara na slijedeći način:"Razumijemo, i u skladu s načelim demokracije, možemo prihvatiti da gospođa rektorica ili neki naši kolege imaju drugačije stajalište. Čak možemo prihvatiti i neke od argumenata koje iznose. Ono što je zabrinjavajuće je da u tom pravilniku se otvara prostor za kažnjavanje studenata koji prakticiraju demokratske slobode i koriste građansku neposlušnost (bojkot nastave) kao legitiman oblik borbe za bolju budućnost. Bojimo se da takve odredbe ne uguše slobodu na sveučilištu, koje bi trebalo biti nositelj napretka i novih ideja. Ipak, vjerujemo da Sveučilište i njegovi predstavnici nisu imali negativne namjere, te ih stgga pozivamo da nama i sjelokupnoj hrvatskoj javnosti javno prezentiraju i u pravilnik jasno ugrade garancije da se studenti neće kažnjavati zbog različitog mišljenja ili prakticiranja demokratskih sloboda. Nadamo se da će ovaj naš poziv biti prihvaćen i da nećemo biti prisiljeni na krajnu i nadasve nepopularnu mjeru pokretanja postupka preispitivanja ustavnosti pravilnika."
Kako rekoh, čim ste to pokrenuli, zagazili ste u politiku (pri tome ne mislim nužno na političke stranke i slične insinuacije), ali "igrate igru" - postoje neka pravila po kojima se igra i nemojte izgubit samo zato što niste zadovoljili tehničke preduvjete (ne želite ostavljati dojam da ste Berlusconi, nego da ste Obama). |