Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Studentska borba: Pismo mami

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
ds
Ukupno postova: 19
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2009. 20:33 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[quote="bubimirova lidija"]
S medijima se komuniciralo, ali naravno oni većinu stvari cenzuriraju. Okrenu stvari kako žele, tj. kako njihovi nadređeni žele da narod čuje.[quote="bubimirova lidija"]

Prvo, mislim da je važno prepoznati da svijet nije nužno pravedan i imati to na umu pri odabiru strategije - ne može se druge ljude natjerati da se promjene, ali ih se može privoliti na suradnju. Pri tome bi ja npr. ovo što si ti rekla, rekla na slijedeći način: "Nastojali smo komunicirati s medijima, no očito da ćemo morati još poraditi na svojem predstavljanju u javnosti, jer se događalo naše ideje ne budu prezentirane kako bi htjeli." Poanta je da ne napadaš, daš mogućnost da je dio odgovornosti i na vama (kad dođe do sukoba dvoje ljudi ili dvije skupine, bilo kojeg oblika, nikad nije da je jedna strana savršena, a druga apsolutno negativna - uvijek budite spremni ponuditi više, i više i više. Morate biti svjesni da ste novinarima samo vijest - ako ne vi, bit će netko drugi - stoga je važno da vi idete prema njima.

[quote="bubimirova lidija"] Evo ti za primjer jučerašnji dnevnik na HRT-u u svezi Stegovnog postupka. Na kraju je ispalo (po pričama naše drage rektorice i još dražeg nam predsjednika SZ-a) da je taj Stegovni postupak napravljen kako bi se kažnjavali studenti koji prepisuju na ispitima i koji prepisuju tuđe seminare i slično, ali i kako bi se kaznili profesori koji npr. kasne na predavanja, ne održavaju konzultacije, kasne na ispite i ostalo...[quote="bubimirova lidija"]

Čuj, po meni, oni (rektorica, SZ) imaju drugačija stajališta od vaših - imate dovoljno argumenata na svojoj strani da koristite argumente, a ne izjave poput "draga rektorica" - dojam koji ostavljate nije ono što želite: ljudi to dožive na način - nemaju što pametno reći, nego idu na osobne napade i uvrede. Vi ste u kampanji, političkoj kampanji i toga morate biti svjesni. S druge strane imate ljude koji godinama vode takve kampanje i imaju puno više specifičnog iskustva u tome, a i životnog iskustva. Naravno da se oni bore "za svoju stvar" tj. za svoje viđenje toga što je ispravno i točno i bilo bi nerazumno s njihove strane da napadaju sami sebe.

Mislim da što prije trebate odustati od bilo kojeg oblika osobnih uvreda. Na takve stvari se odgovara na slijedeći način:"Razumijemo, i u skladu s načelim demokracije, možemo prihvatiti da gospođa rektorica ili neki naši kolege imaju drugačije stajalište. Čak možemo prihvatiti i neke od argumenata koje iznose. Ono što je zabrinjavajuće je da u tom pravilniku se otvara prostor za kažnjavanje studenata koji prakticiraju demokratske slobode i koriste građansku neposlušnost (bojkot nastave) kao legitiman oblik borbe za bolju budućnost. Bojimo se da takve odredbe ne uguše slobodu na sveučilištu, koje bi trebalo biti nositelj napretka i novih ideja. Ipak, vjerujemo da Sveučilište i njegovi predstavnici nisu imali negativne namjere, te ih stgga pozivamo da nama i sjelokupnoj hrvatskoj javnosti javno prezentiraju i u pravilnik jasno ugrade garancije da se studenti neće kažnjavati zbog različitog mišljenja ili prakticiranja demokratskih sloboda. Nadamo se da će ovaj naš poziv biti prihvaćen i da nećemo biti prisiljeni na krajnu i nadasve nepopularnu mjeru pokretanja postupka preispitivanja ustavnosti pravilnika."

Kako rekoh, čim ste to pokrenuli, zagazili ste u politiku (pri tome ne mislim nužno na političke stranke i slične insinuacije), ali "igrate igru" - postoje neka pravila po kojima se igra i nemojte izgubit samo zato što niste zadovoljili tehničke preduvjete (ne želite ostavljati dojam da ste Berlusconi, nego da ste Obama).

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
bubimirova lidija

Ukupno postova: 79
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2009. 20:59 
Naslov:  

Da se na početku ogradim od svega toga, jer ja nisam u NSI-u (jebote kako to gadno zvuci, kao neka sekta ili "društvo odabranih" Smile) Ja samo podržavam i razumijem ono za sto se studenti bore. Išla sam na plenume i slušala te mlade i pametne ljude što imaju za reći, i mogu reći da je to sasvim nešto drugo od onog što je prezentirano u medijima.

ds je napisao/la:
Vi ste u kampanji, političkoj kampanji i toga morate biti svjesni.

To nije politička kampanja. Eto to je još jedna pogreška medija jer sve to predstavlja preko politike i stranaka. Što je sasvim pogrešno.

ds je napisao/la:
Ipak, vjerujemo da Sveučilište i njegovi predstavnici nisu imali negativne namjere, te ih stgga pozivamo da nama i sjelokupnoj hrvatskoj javnosti javno prezentiraju i u pravilnik jasno ugrade garancije da se studenti neće kažnjavati zbog različitog mišljenja ili prakticiranja demokratskih sloboda.

Pa prezentirali su oni jučer, kao što rekoh na dnevniku HRT-a, i svi smo imali prilike čuti što oni kažu i misle. To je sve zataškavanje prave strane tog pravilnika.
Velika većina studenata niti ne zna da je taj pravilnik uopće i donesen, a kamoli da znaju točne stavke i članke što oni znači. Jer ako će slušati samo ono što im mediji kažu, e onda su gadno naj***li.

Ukupno postova: 8
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 30.09.2009. 11:21 
Naslov:  

Ica meni se neda tu natezat s nekim po forumima..ja samo hoću reći da me strašno nervira što su svi zbog glupe bolonje počeli umanjivat značenje našeg studija!!! Možda si ti imao bolji princip polaganja ispita, naravno po tebi, ali shvati da uvijek ima drugačijih mišljenja i da smo svi različiti!!! Osim toga više nije cilj položiti predmet s dvojkom i tako se provlačiti kroz studij nama će na diplomama pisati završna ocijena koja će ti pri zapošljavanju puno značit tako da mi i dalje vjeruj mi učimo i mučimo se kao i svi prijašnji studenti!!!

I da ako te tješi iz nekih predmeta moramo i na usmeni ispit iako smo položili preko kolokvija!!!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: