Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Cijene učeničkih karata od 1. rujna skuplje 53 posto

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Alchemist

Ukupno postova: 207
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.08.2008. 9:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hehe ja se ne sjećam kada je prije došla rekacija od gradonačelnika na komentare!

mora da im je gadno kamapnja započela Smile

Bilo kako bilo meni nije jasno od kada gradski prijevoz spada u komunalno?? jer se zna koja su gradska komunalna poduzeća (Unikom) a koja su prijevozna .
No dobro ipak je to HSP nećemo tražiti dlaku u jajetu

Ukupno postova: 80
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.08.2008. 10:11 
Naslov:  

Alchemist je napisao/la:

mora da im je gadno kamapnja započela Smile

Pogledaj svoje postove...ti bi najbolje trebao znati kad je kampanja počela Wink

Ukupno postova: 207
Post Postano: 13.08.2008. 12:30 
Naslov:  

[/quote]

Pogledaj svoje postove...ti bi najbolje trebao znati kad je kampanja počela Wink
[/quote]

Po mojim postovima onda izgleda da bi kampanja trebala biti stalno a ne samo pred izbore s čime se uostalom i slažem, a ovdje je riječ da počinje intezivna promidžbena kampanja slična onoj pred izbore.

Uostalom izbori su u prosjeku svakih godinu i po odnosno uvijek se može reći da je riječ o kampanji za izbore jer imamo 4ro redovnih izbora svakih 5 godina i da je nešto zbog izbora (od čega ne treba bježati pa svrha stranke je da određena grupa ljudi sa ideologijom i programom dođe na vlast i sporevede to što im je u programu)

Ukupno postova: 5684
Upozorenja : 1
Post Postano: 13.08.2008. 13:19 
Naslov:  Re: Cijene učeničkih karata od 1. rujna skuplje 53 posto

osijek031.com smile osijek031.com smile Fight Tup, tup osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
aaaa#%&#&%(/($#%$##"
što mrzim ove babe, danas sjedim u tramvaju, tramvaj poluprazan, jedino ja mlađi od 150godina, dobro, sve je to uobičajeno, i sjedi jedna baba ispred mene, druga na stanici uđe, one su se poznavale, i kaže joj ova baba joj pa odaklte ti u tramvaju znam da uvijek ideš pješke, na to joj je ova odgovorila, pa onda se plaćalo sad imam i ja besplatno.
jooj što me živciraju

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
kata111

Ukupno postova: 20
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.08.2008. 19:13 
Naslov:  

ovo je već previše..dok se u našem glavnom gradu Zagrebu gdje ima 70% više studenata i učenika vozi besplatno, mi osiječani moramo duboko u džep zavuć ruku što je velika sramota za Slavoniju i Osijek..

spremačica

Ukupno postova: 100
Post Postano: 13.08.2008. 19:17 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
spremačica je napisao/la: jel nisu prošle godine nešto pričali kako srednjoškolci neće morat plaćat tako skupe karte nego pola cijene, ah da to je bilo prošle godine
A, jesi tu uopce procitala tekst?! Razumjela sto pise?

Ovo poskupljenje se odnosi na linije van grada (administrativnog). Linije na relacijama unutar grada su jeftinije jer grad subvencionira javni gradski prijevoz.

Normalno bi bilo i kada bi mjesta van grada u kojima prometuje GPP (npr. CCepin, Bilje i sl.) subvencionirala kartu svojim mjestanima.

Ono sto nikako ne bi bilo normalno je da se iz blagajne grada Osijeka subvencioniraju karte npr. Cepincana, jer Cepin ima svoju blagajnu.

nomogu više pratit ko šta govori i laže

Necro

Ukupno postova: 83
Post Postano: 14.08.2008. 14:05 
Naslov:  

Strajk??

43_23

Ukupno postova: 43
Post Postano: 15.08.2008. 3:39 
Naslov:  

Necro je napisao/la :
Strajk??

I ja kontam. Evil or Very Mad

pernabukano

Ukupno postova: 706
Post Postano: 27.08.2008. 18:09 
Naslov:  

kata111 je napisao/la :
ovo je već previše..dok se u našem glavnom gradu Zagrebu gdje ima 70% više studenata i učenika vozi besplatno, mi osiječani moramo duboko u džep zavuć ruku što je velika sramota za Slavoniju i Osijek..

MLADI HDSSB-A ZAHTIJEVAJU OD GRADA BESPLATAN PRIJEVOZ ZA UČENIKE, SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE

Besplatan prijevoz za sve učenike, srednjoškolce i studente zahtjev je mladih HDSSB-a koji će pismeno biti upućen Gradskom poglavarstvu. Naime, kako ističe Karlo Šatvar, predsjednik mladih te stranke, u usporedbi s tri ostala velika grada u Hrvatskoj, Zagrebom, Rijekom i Splitom, grad Osijek ima najskuplji prijevoz za studente.
- U Zagrebu je prijevoz studenata besplatan, odnosno Grad ga subvencionira. No, Zagreb je debelo iznad svih drugih gradova u državi prema razvoju, stoga taj podatak i ne čudi. Međutim, u Splitu studenti plaćaju 55 kuna kartu. Od početnog iznosa od 100 kuna, 30 posto, kao i u Osijeku, subvencionira Ministarstvo, dok dodatnih 15 posto subvencionira Grad. Ista je situacija i u Rijeci, gdje je mjesečna karta 50 kuna, istaknuo je Šatvar.
Podsjeća kako se u Osijeku cijene razlikuju po zonama. Tako je za prvu zonu, uz subvenciju Ministarstva, cijena 77 kuna, za drugu 84, dok za treću 98 kuna.
- Osječko Sveučilište treba biti okosnica razvoja regije, a čini se da se mjerodavne službe uopće ne trude tomu pridonijeti. Stoga želimo besplatan prijevoz za sve, učenike, srednjoškolce i studente, kao što je učinjeno za umirovljenike. U suprotnom, studenti će morati podizati kredite kako bi otplaćivali mjesečne karte. Zahtjev ćemo poslati Gradu, a svojim će odgovorom gradska vlast pokazati koliko joj je stalo do rješavanja problema mladih, kaže Šatvar.
- Posljednjih je godina bilo mnogo apela, zahtjeva i inicijativa za smanjenjem cijene prijevoza, međutim ništa nije učinjeno. Sada sve političke opcije i udruge mladih podupitu ovu inicijativom i postoji interes da se problem cijene prijevoza konačno riješi. Grad Osijek je jedini grad koji ne subvencinira prijevoz studenata, i to se mora promijeniti, zaključio je Mario Marolin iz mladeži HDDSB-a.
http://www.glas-slavonije.hr/rubrika.asp?rub=3&ID_VIJESTI=96781

Konačno da je netko digao glas, iako smatram da je ovo dužnost studentskog zbora Rolling Eyes
U svakom slučaju hvalevrijedna inicijativa, a vidim da je Marković najavio sastanak sa mladima kako bi se riješilo ovo pitanje.

lavic
Ukupno postova: 835
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 27.08.2008. 21:41 
Naslov:  

pernabukano je napisao/la :
MLADI HDSSB-A

i mladi hdz-a Confused

i sta ce napraviti? NISTA,,,,

snaša

Ukupno postova: 820
Post Postano: 28.08.2008. 7:09 
Naslov:  

Godinama se galamilo..očito neučinkovito..tek prošle godine je grad odlučio subvencionirati iznosa pola mjesečne za učenike i čini mi se 30% mjesečne za studente...do tad su plaćali punu cjenu..
Nevjerujem da će nešto biti..ali ako se šuti ..bit će još manje..trebalo bi ih malo više "stisnuti".

Ali se pitam...tko će onda u ovom gradu uopće plaćati prijevoz...kad studenti i učenici ne bi plaćali..penzići već ne plaćaju... Shocked

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 28.08.2008. 10:37 
Naslov:  

Vidjela ingeniozna stranacka mladez kako su matorci pokupili glasove na konto dzabalesku prijevoza, pa bi sada i oni potkivali. Sve za staresinsko tapsanje po ramenu i uzliznu (sic!) putanju na stranackoj piramidi.

Osim studenata i ucenika, ponudimo dzaba prijevoz i za zaposlene i nezaposlene. Ovi prvi bi to trebali dobiti po zasluzi (oni placaju poreze), a ovi drugio jer smo se dokazali kao socijalno osjetljivi pema umirovljenicima i studentima.

Obzirom da u GPPu jos nisu naucili materijalizirati stvari poput Sai Babe, netko sve te "besplatne" voznje gradskim prijevozom treba i platiti.

Predlazem povecanje prireza ili nekakav drugi oblik solidarnog financiranja (kao sto su onomad postojali "samodoprinosi") u kojem sudjeluju svi - od umirovljenika, zaposlenih, nezaposlenih, studenata i ucenika. Svi se voze za dzabe i svi placaju (cak i oni koji se ne voze).

Ukupno postova: 447
Post Postano: 28.08.2008. 10:54 
Naslov:  

snaša je napisao/la :

Ali se pitam...tko će onda u ovom gradu uopće plaćati prijevoz...kad studenti i učenici ne bi plaćali..penzići već ne plaćaju... Shocked

sve to netko plati, da li mi sami direktno ili grad preko proračuna koji je opet od naše love.

pernabukano

Post Postano: 28.08.2008. 13:40 
Naslov:  

snaša je napisao/la :
Godinama se galamilo..očito neučinkovito..tek prošle godine je grad odlučio subvencionirati iznosa pola mjesečne za učenike i čini mi se 30% mjesečne za studente...do tad su plaćali punu cjenu..
Nevjerujem da će nešto biti..ali ako se šuti ..bit će još manje..trebalo bi ih malo više "stisnuti".

Ne plaća grad ništa, za razliku od Rijeke,Splita i Zagreba gdje je besplatan prijevoz.
Tih 30% subvencionira ministarstvo obrazovanja.
Očito da studenti političarima nisu zanimljivi, jer dosta apstiniraju na izborima, pa zato nemaju nikakvih privilegija.
Žalosno...

pernabukano

Post Postano: 28.08.2008. 13:59 
Naslov:  

lavic je napisao/la :
pernabukano je napisao/la :
MLADI HDSSB-A

i mladi hdz-a Confused

i sta ce napraviti? NISTA,,,,

Navodno su protagonisti pozvani na razgovor kdo gradonačelnika.
U svakom slučaju bolje podići glas, nego zabiti glavu u pijesak. Tako se ništa ne rješava!
Najsvježiji su primjer srednjoškolci...

Skoči u forum: