| Autor |
Poruka |
|
Osječki kroničar Ukupno postova: 31 Spol:  Nebitno
|
Između HDSSB-a i koalicije SDP-HDZ stvarno ne znam što bi izabrao. To se zove zla sudbina kad moraš birati. Ili ne moraš, pa idu novi izbori. Vjerujem da u tom slučaju Laburisti ne bi prešli prag, a uvjerljivi pobjednik bi bio HDSSB. što zbog male izlaznosti, što zbog izbora Šišljagića za župana.
Činjenica je da su ljudi izabrali Šišljagića za župana pa bi logičnije bilo podržati njegovu opciju. Teška odluka za Laburiste, ali računajući da vjerojatno više nikad ni neće ući u bilo kakva predstavnička tijela, ovo im je odlična prilika da se izbore za sebe. |
|
|
|
|
|
 |
|
fireman911 Ukupno postova: 44 Spol:  Nebitno

|
Što nije izašao prije izbora?????
Žalosno je što piše gos.Bestvina. Pa nikad nebi bio viječnik da nije bilo laburista. Čak je sam sebe reklamirao na stranici a ne laburiste  .Sve mi se čini da je dobio jako dobro obečanje. A to koliko će biti nezavisni trebalo bi pratiti tog gosp.Bestvinu ihahahaahahahahah Pred njim je karijera , mlad ,zgodan ,voli život ,hoce ebat a to košta hahhaha žalosno sto u tom decku nije blo ništa laburistickoga RAD??? ISTINA??? ZNANJE ???POŠTENJE ??? DRUŠTVENA PRAVEDNOST ???? da je pošten ostavio bi mandat laburistima  da je to istina napustio bi odmah stranku prije izbora, da je radio bio bi tu kad treba , Znanja ima čim si je ostavio mandat, isto koliko i društvene pravednosti    |
|
|
|
|
|
 |
|
milo_moje Ukupno postova: 2875 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
kad će treći nastavak ove sapunice |
|
_________________ Život je teška škola, prvo ti da test, pa onda lekciju! |
|
|
|
 |
|
Miroslav Varga
Ukupno postova: 79 Lokacija: Tvrđavica Spol:  Muško
|
Isprika što ste čekali na odgovore, ali gledajući niz komentara, pomislih da Vam odgovorim na više pitanja odjednom jer je skoro svaki drugi post moj i isprika što sam pretjerao. Dakle redom:
Prodajete jako, jako jeftinu demagogiju (u maniri 'hrvatskog kralja demagogije' andrije 'ebranga)!
|
Ne slažem se. Napisao sam što se stvarno dogodilo.
Ako nitko nije dovoljno intaligentan da shvati vašu ultraintaligentnu izjavu, biste li bili toliko milosrdni i interpretirali ju zatucanom i neukom puku na neki njima shvatljiv način?
|
Nije mi bila namjera da zvučim nadmeno ili nekog proglasim ne-intaligentnim. Ono što nitko nije primjetio jest činjenica da mi nismo u koaliciji. Da podsjetim, Skupština se nije konstituirala!
Nismo se prodali za fotelje ni ponude, niti ćemo to ikada napraviti. Ponudili smo 'velikima' da nas podrže ili neka se međusobno dogovore.
Uz to, piše se neinteligentni, a ne neintaligentni
i biste li se udostojili KONKRETNO i BEZ demagogije i jeftinih političkih skretanja s teme odgovoriti/komentirati na neke od gore navedenih pitanja/opaski koja su jasno postavljena i konkretizirana?
|
Sva sam pitanja odgovorio, ali ako mi je neko promaklo, molim Vas da ga ponovite.
(da vas podsjetim: kako je moguće uopće pomisliti, na bilo kojoj razini motivacije i u bilo kojem mogućem kontekstu, na ikakav vid koalicije/podržavanja 'adssb-a kada ste jasno [vaša stranka] prije izbora tvrdili kako nije moguć nikakav vid koalicije s njima?)
|
Možda Vam je promaklo, ali jasno sam rekao da smo imali javnu podršku HDSSB-a i HSP AS -a i tajnu podršku više manje svih drugih. Unatoč tome Skupština se nije konstituirala.
Citat:
Možda i jesam (i ne bježim od toga da ponekad pobrkam stvari), ali uopće je nevažno na koji ćete način (koalicija, kohabitacija ili konsenzus ili neki petnaesti) nazvati suradnju s 'adssb-om, poanta većine naših komentara odnosi se na vašu suradnju s njima. Koja je prije izbora bila NEMOGUĆA i NEZAMISLIVA (kako je vaša stranka tvrdila)! A ta tvrdnja, kako lijepo reče forumaš u jednom od postova gore, donijela vam je glasove birača (barem u osijeku i osječko-baranjskoj županiji).
|
Koliko znam Skupštine nema, a to tko će nas podržati ili ne ne ovisi o nama. Mi smo samo pozvali 'velike' u bezizlaznoj situaciji za njih, neka glasaju za nas.
Iako bih, u skladu s poslovicom, trebao popustiti - neću.
Citiram Vas:
"Mi tražimo konsenzus kao minimum..."
Meni je jasno da ste Vi nešto drugo htjeli reći, te ste uslijed nepoznavanja materinjeg jezika i općenite sklonosti političara da rabe floskule koje dobro zvuče, ali su bazično glupave, napisali minimum, tamo gdje je trebao stajati preduvjet.
Preduvjet i minimum nisu sinonimi, kao što koalicija s HDSSB-om i nazivanje HDSSB zlom s kojim nikada nećete u koaliciju nisu jednakovrijedni postupci.
|
Mogu se složiti s Vama i priznajem da je preduvjet bolji izraz nego minimum. A koliko sam pratio Skupštinu koalicije nema.
Citat:
Meni je žao što s Vama komuniciram kao s malim djetetom, ali sami ste to tražili. Žalosno je da ste ikad mogli figurirati kao iole civilizirana opcija. No, to je samo pokazatelj očajne ponude na političkom tržištu. Stoga birači i pridaju opozicijskim strankama vrijednosti koje nemaju - iako doživljaj nema uporište u realnosti, ipak dovodi do neke promjene. No, postupcima vaše opskurne stranke, kojima pokazujete da niste ništa bolji od SDP-a, a pogotovo da niste nikakva alternativa, opet ste u biračima izazvali ogorčenje i zgađenost politikom. A to je ono najpogubnije.
|
Molim Vas da mi pojasnite koji je to dio izazvao konsternaciju? To što je HDSSB javno izjavio da nam daje podršku, nije nešto na što mi možemo utjecati. Oni imaju pravo izjaviti što god žele ako im to odgovara u danom trenutku. Kao i mi.
Citat:
Zaključno, prag više prijeći nećete. Niti u Osijeku, niti u županiji. Sreću Vam neću poželjeti, neka vam se bog smiluje.
|
Ja Vama želim sreću- O prelasku praga na ponovljenim županijskim izborima bih se mogao složiti.
Laburisti, bilo kakvom suradnjom sa HDSSB-om izgubit ćete više nego što ćete dobiti. Pogotovo ako dođe do prijevremenih izbora za županiju.
|
Znam, ali me čudi odakle to?
Uopće ne sumnjam u to, jer mnogi nisu zadovoljni što smo odbili ponude za radna mjeste i nadzorne odbore. Nek' im je sa srećom.
Citat:
Gospodine Varga, preslušao sam izjavu i prije nego sam pisao komentar, i dalj držim da je ispravno sve što sam napisao.
Prodali ste, između ostaloga i moj glas i to za jedno mjesto predsjednika Županijske skupštine, a tim činom ostavljate HDSSB u životu, a upravo ste ga Vi imali priliku, možda i zauvjek, sportskim riječnikom, "knockoutirati".
|
Ne znam da li ste primjetili, predsjednik nije izabran.
Citat:
Spominjete konsenzus? Što on znači? Da će se sve stranke oko nečeka složiti? Živo me zanima kako ćete to izvesti kada se bude trebao izglasati proračun. A upravo to vam je slijedeći veliki ispit. Budete li sudjelovali u tom činu sa dignutim rukama u istom košu sa HDSSBom i HSP dr. Ante Starčević a bez ostalih stranaka - pada vam priča o konsenzusu u vodu, ali i politički kredibilitet koji je danas ozbiljno poljuljan.
|
Mi smo htjeli izbjeći da se ponove izbori. Kako nitko nije htio glasati za kandidata neke druge stranke (nismo to ni mi), ponudili smo rješenje kojim se Skupština može konstituirati. Novi izbori koštaju oko 5 milijuna kuna. Stranke imaju još vremena do 15.07. dogovoriti sve.
Mi smo ponudili izlaz iz nemoguće situacije. Ako stvarno stranke ne žele nove izbore, a ne žele ni podržati kadidata 'druge strane', ponudili smo im da podrže našeg kandidata. Ali to onda tražimo od svih nositelja lista.
Citat:
Između HDSSB-a i koalicije SDP-HDZ stvarno ne znam što bi izabrao.
|
Ja znam - Ništa.
Citat:
To se zove zla sudbina kad moraš birati. Ili ne moraš, pa idu novi izbori. Vjerujem da u tom slučaju Laburisti ne bi prešli prag, a uvjerljivi pobjednik bi bio HDSSB. što zbog male izlaznosti, što zbog izbora Šišljagića za župana.
|
To mi djeluje kao najizgldeniji scenario
Citat:
Činjenica je da su ljudi izabrali Šišljagića za župana pa bi logičnije bilo podržati njegovu opciju. Teška odluka za Laburiste, ali računajući da vjerojatno više nikad ni neće ući u bilo kakva predstavnička tijela, ovo im je odlična prilika da se izbore za sebe.
|
Kada bi se borili za sebe....
Info: http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=45806&start=45#ixzz2XuDmS8eQ
kad će treći nastavak ove sapunice
|
Iako mi sapunica zvuči omalovažavajuće, slijedeća je sjednica zakazana za 15.07. |
Zadnja promjena: Miroslav Varga; 02.07.2013. 19:12; ukupno mijenjano 8 put/a. |
|
|
|
|
 |
|
borisk1
Ukupno postova: 190 Spol:  Nebitno
|
@fireman911
Zašto bi istupio prije izbora? Nije znao da će mu se stranka prodati! Citiram g. Vargu: "26 zastupnika su sa obje strane, bez naša tri glasa se ne može".
Zato nam prodajte mjesto šefa Županijske skupštine - na žalost, ova politika je tolika k.... da je jadnik završio u bolnici od stresova.
Citiram Pecnika: "Surađivati s HDSSB-om znači participirati u zlu, a zlo nikada nikome nije donijelo niti će donijeti dobro."
Očito da je tako, samo laburisti se ne sjećaju svojih principa.
Što se tiče mandata, nabrojite mi dva čovjeka koji su ostavili mandat nakon što su izašli iz stranke. Jednog i ja znam, zato mi vi recite još jednog. |
|
|
|
|
|
 |
|
borisk1
|
@Miroslav Varga
G. Bestvina je istupio jučer, nemojte širiti dezinformacije. |
|
|
|
|
|
 |
|
Bastro Ukupno postova: 154 Spol:  Nebitno
|
Citat:
Gospodine Varga, preslušao sam izjavu i prije nego sam pisao komentar, i dalj držim da je ispravno sve što sam napisao.
Prodali ste, između ostaloga i moj glas i to za jedno mjesto predsjednika Županijske skupštine, a tim činom ostavljate HDSSB u životu, a upravo ste ga Vi imali priliku, možda i zauvjek, sportskim riječnikom, "knockoutirati".
|
Ne znam da li ste primjetili, predsjednik nije izabran.
|
Kad posežete za bezobraznim cinizmom onda je jasno da ste i sami potreseni situacijom u kojoj se nalazite, svjesni kompromisa na koji priistajete. Svejedno, kao političar, morali bi znati ne obraćati se s visoka niti omalovažavati inteligenciju vaših glasača, kao ni njihov apetit za ispunjenjem obećanja koje ste dali prije izbora.
Moram li biti bleeding obvious kako bi se udostojili pristojno odgovoriti, ne izbjegavajući odgovor?
Jasno je kao dan da ćete dići ruku za gosp. Kapraljevića, vašeg stranačkog kolegu na slijedećoj konstituirajućoj sjednici, zajedno s HDSSBom i HSP Dr. Ante Stračević.
Dovoljno jasno?
Ali izgleda da Vam nije jasno da to vaši glasači NE ŽELE i da Vam nisu zbog toga dali glas. Oni su žele PROMJENE! Dosta je bilo ovog zla protekle 22 godine. Glasalo se za Vas i promjene makar po cijenu dizanja ruku na istoj strani sa SDPom i HDZom, kao što se glasalo za kolegu Pecnika po cijenu toga da je predsjednik Gradskog vijeća gospodin Đapić. Korak po korak. Prvo maknuti HDSSB, a kasnije i ostale, neću pogriješiti ako kažem - kriminalce. |
|
|
|
|
|
 |
|
Miroslav Varga
|
@Miroslav Varga
G. Bestvina je istupio jučer, nemojte širiti dezinformacije.
|
Ja znam kada je meni poslao mail da napušta stranku. |
|
|
|
|
|
 |
|
borisk1
|
@Miroslav Varga
Svatko ima svoju istinu, kome vjerovati...
U svakom slučaju, na izborima ste imali i moj glas;
ako i treći pokušaj propadne i idemo ponovno na izbore, nećete ga imati, ne samo od mene, nego od mnogih.
Žao mi je što je tako, ali Bastro je potpuno u pravu. |
|
|
|
|
|
 |
|
Miroslav Varga
|
Kad posežete za bezobraznim cinizmom onda je jasno da ste i sami potreseni situacijom u kojoj se nalazite, svjesni kompromisa na koji priistajete. Svejedno, kao političar, morali bi znati ne obraćati se s visoka niti omalovažavati inteligenciju vaših glasača, kao ni njihov apetit za ispunjenjem obećanja koje ste dali prije izbora.
|
U pravu ste, nikada se niti jedan političar ne bi smio obraćati nikome s visoka. Ali kako sam ja tek od danas član Županijske skupštine (političar plaćen za svoj posao), molim za malo uviđavnosti - pokušat ću se korigirati.
Citat:
Moram li biti bleeding obvious kako bi se udostojili pristojno odgovoriti, ne izbjegavajući odgovor?
Jasno je kao dan da ćete dići ruku za gosp. Kapraljevića, vašeg stranačkog kolegu na slijedećoj konstituirajućoj sjednici, zajedno s HDSSBom i HSP Dr. Ante Stračević.
Dovoljno jasno?
|
Potpuno jasno. Ali, uvjet da se to dogodi je da svoj glas daju i SDP i HDZ. Vidim da ste jako uvjereni u svoje predviđanje budućnosti
Citat:
Ali izgleda da Vam nije jasno da to vaši glasači NE ŽELE i da Vam nisu zbog toga dali glas. Oni su žele PROMJENE! Dosta je bilo ovog zla protekle 22 godine. Glasalo se za Vas i promjene makar po cijenu dizanja ruku na istoj strani sa SDPom i HDZom, kao što se glasalo za kolegu Pecnika po cijenu toga da je predsjednik Gradskog vijeća gospodin Đapić. Korak po korak. Prvo maknuti HDSSB, a kasnije i ostale, neću pogriješiti ako kažem - kriminalce.
|
OK, kada ste si već uzeli pravo da govorite u ime svih naših glasača, moram priznati da ne znam kako da mi samostalno složimo 29 glasova u Skupštini s naša tri glasa?
Ako mi ne istaknemo svog kandidata, Skupština vjerojatno propada i idu novi izbori. Mi nećemo glasati za SDP, HDZ ni HDSSB. Oni neće glasati jedni za druge. Ali svi bi mogli glasati za našeg kandidata. |
Zadnja promjena: Miroslav Varga; 02.07.2013. 19:31; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
 |
|
Angelium
Ukupno postova: 874 Spol:  Nebitno

|
"možda će privremeno i pomoći Gradu Osijeku, ali dugoročno neće laburistima"
?? možda se krivo izrazio, ali ja iz ovog isčitavam ovo: briga me za Osijek, bitno je da je stranci dobro.
Gospodine Varga ako vam je to stranački kadar... |
|
|
|
|
|
 |
|
Miroslav Varga
|
@Miroslav Varga
Svatko ima svoju istinu, kome vjerovati...
U svakom slučaju, na izborima ste imali i moj glas;
ako i treći pokušaj propadne i idemo ponovno na izbore, nećete ga imati, ne samo od mene, nego od mnogih.
Žao mi je što je tako, ali Bastro je potpuno u pravu.
|
I meni je žao. Mi smo imali toliko malo glasova da smo jedva prešli izborni prag i doslovno svaki glas je bio važan. Svjesni smo činjenice da u ponovljenim izborima to možda nećemo postići. |
|
|
|
|
|
 |
|
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol:  Nebitno
|
Varga, lega...šta ti je to uopće trebalo...mislim onako općenito...  |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
 |
|
Miroslav Varga
|
Varga, lega...šta ti je to uopće trebalo...mislim onako općenito...
|
Baš... |
|
|
|
|
|
 |
|
Bastro Ukupno postova: 154 Spol:  Nebitno
|
Potpuno jasno. Ali, uvjet da se to dogodi je da svoj glas daju i SDP i HDZ. Vidim da ste jako uvjereni u svoje predviđanje budućnosti
|
Žao mi je što ću biti nosač loših vijesti ali - HDZ, SDP i HNS neće glasati za vašeg kandidata.
I tu završava priča o koncenzusu, na svu sreću jer:
Dajte se, molim Vas, uozbiljite. Kakav crni koncenzus? Ja znam da Vam treba alibij za vaše postupke ali morali ste izmisliti nešto uvjerljivije od koncenzusa. Ne treba biti politički obrazovan da bi bilo jasno da unisone odluke svih stranaka, pa makar i samo nekih članova ali da sve budu na broju - neće i ne može biti. Čista utopija. Ako mislite da je to moguće - čemu onda uopće politički pluralizam gospodine Varga?
Neću Vam čestitati što ste održali HDSSB na životu u županiji, i možda , kao što kažete ne mogu predvidjeti budućnost, ali mogu predvidjeti tko će vam iz Mostara čestitati.... ako već nije. |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
|