Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U kolovozu počinje gradnja tvornice etanola u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Sleepwalker

Ukupno postova: 350
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2011. 14:07 
Naslov:  Re: U kolovozu počinje gradnja tvornice etanola u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Yoanna35 je napisao/la :
Sleepwalker uvijek je bitno tko govori, a ne što govori

Ne nužno. Različiti autoriteti znaju ispričati sve i svašta, zlouporabljujući pozivanje na struku i titulu, kako bi progurali vlastite stavove. I zadnje što netko treba jest slijepo vjerovati nekome, bez provjere ima li ono rečeno neku podlogu na bazi činjenica i informacija podložnih provjeri. I sasvim mi je nebitno što je po struci osoba koja je u stanju iznijeti činjenice na forumu koje se mogu provjeriti u različitoj literaturi, dok mi argument (banaliziram):''ja sam inženjer, vjeruj meni'', ništa ne znači.

Slijepo vjerovanje autoritetima, bez provjere vjerodostojnosti onoga što govore je i dovelo ovu državu tu gdje je sad.

Osim toga, cijelo vrijeme osuđuješ zapošljavanje preko veze, da bi na kraju izjavila ovako nešto:

Yoanna35 je napisao/la :
ja sam spopala momkla koji je našao investitora...i upotrijebila neke svoje čari da se momak smekša ali ništa, čovjek reče ja s tim nemam ništa, Ameri raspisuju natječaj, ako prođeš super ideš na edukaciju i radiš ako ispuniš njihove uvjete , ako ne, nikome ništa...

To na mene ostavlja dojam da ti zapravo ne osuđuješ zapošljavanje preko veze kao takvo, već da ti je samo krivo što ti nemaš štelu. Ititi: lako je biti pošten, kad nemaš drugog izbora.

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 23.05.2011. 14:16 

Sleepwalker je napisao/la :
Yoanna35 je napisao/la :

Ne nužno. Različiti autoriteti znaju ispričati sve i svašta, zlouporabljujući pozivanje na struku i titulu, kako bi progurali vlastite stavove. I zadnje što netko treba jest slijepo vjerovati nekome, bez provjere ima li ono rečeno neku podlogu na bazi činjenica i informacija podložnih provjeri. I sasvim mi je nebitno što je po struci osoba koja je u stanju iznijeti činjenice na forumu koje se mogu provjeriti u različitoj literaturi, dok mi argument (banaliziram):''ja sam inženjer, vjeruj meni'', ništa ne znači.

Slijepo vjerovanje autoritetima, bez provjere vjerodostojnosti onoga što govore je i dovelo ovu državu tu gdje je sad.

Osim toga, cijelo vrijeme osuđuješ zapošljavanje preko veze, da bi na kraju izjavila ovako nešto:

Yoanna35 je napisao/la :
ja sam spopala momkla koji je našao investitora...i upotrijebila neke svoje čari da se momak smekša ali ništa, čovjek reče ja s tim nemam ništa, Ameri raspisuju natječaj, ako prođeš super ideš na edukaciju i radiš ako ispuniš njihove uvjete , ako ne, nikome ništa...

To na mene ostavlja dojam da ti zapravo ne osuđuješ zapošljavanje preko veze kao takvo, već da ti je samo krivo što ti nemaš štelu. Ititi: lako je biti pošten, kad nemaš drugog izbora.

Iliti što bi se reklo, lako je tuđim *piiip* gloginje mlatit.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Yoanna35
Ukupno postova: 350
Post Postano: 24.05.2011. 1:53 

Sleepwalker opet ću napisati draga, prvo evo čitaj postove od početka do kraja i vidjet ćeš prvo post laika koji piše gluparije, kao npr. tri godinje za bušenje cijevi za napajanje tvornice tehnološkom vodom, a nakon toga post crvenog koji tvrdi da su oni napravili to isto u roku šest mjeseci, nakon toga imaš post o potrebi za električnom energijom za 7 gradova veličine Osijeka, pa demant toga dakle..neka struka kaže svoje. Gelde posla preko štele...Pik Rijeka...bilo nas je dvoje na razgvoru putovali smo 10 sati vlakom, smijali su mi se jer bi se mi svi iz Osijeka nekome doselil, pitali su me kako je primati lovu s biroa..primljena je osoba iz Osijeka koja nije morala ni doći na razgovor, objašnjenje pa znate ona se muvala po Rijeci preko ljeta. Saponija Osijek, jel znate engleski, jel volite učiti, pa testirat ćemo vas na alergije..iako sam u labosu od srednje škole..primljena Maja dijete radnika, Dida Boža Varaždin..tražili su da putujem iz Osijeka na posao i platili bi me 3000 kn, za razvoj proizvoda, ja od te love ne mogu živjeti ni u vlaku ni u Varždinu, Drava Internacional , žena je tražila da radim na crno dok primam lovu s biroa, Kandit Osijek, tražimo nekoga tko je vrh sa najmanje 10g iskustva u razvoju proizvoda, primljeni su pripravnici komada 2, te ososba koja je godinama satrija od mene i nije radila u razvoju proizvoda, ali svi imaju zanimljiva prezimena, Koestlin Bjelavar hitno trebaju nekoga tko je radio kontrolu kvalitete, pitali su me sve o konkurentskoj firmi u kojoj sam radila, primili su pripravnicu, simpatičnog s kamena prezimena, PIK Vrbovec bila sam unutra 3 minute, nisam ušla u drugi krug, Ministarstvo poljopivrede..primili su oosbu koja je tamo već te poslove radila 3 godine na ugovoru o djelu prezime Skakelja, isto kao i ravnateljica za ribarstvo u istom ministartsvu, Coca cola kontrola kvalitete, pišite psihotest, dobila sam odbijenicu antidatiranu, pisalo je studeni 2010. a 10 studenog sam bila na testiranju, jedna firma u Baranji proizvode sokovo, počinjete raditi u ponedjeljak, čak mi je čovjek rekao i kakavu obuču da pribavim, a onda se u ponedjeljak do petka nije javljao na telefon, testiranje za HACCP u Vojvodini tek kad sam test napisla momak reče da bi on da to netko radi honorarano i da trebam proči edukaciju u trajanju od godine i pol da bi išta zaradila, Meggle Osijek, trebali su tehnologa sa iskustvom u kontroli kvalitete koji zna SAP, to može znati samo netko tko je radio u industriji, nisu me zvali ni na testiranje iako sam bila jedini kandidat koji je radio u Njemačkom režimu, primljna cura koja je radila do tada na fakultetu i dana nije radila u industriji, AS Commerce Višnjevac, dali su mi da popnim upitnik, hitno su me s biroa zvali, direktroice nije bilo, niti jedan dan cijeli tjedan, da bi stigla odbijenica da su primili ososbu odgovarajučeg profila, pa kojeg ako me nisu ni vidjeli ni čuli, Viro Virovitica jedina firma u kojoj su me u dvije godine koliko tražim posao pitali što znam, test iz engleskog, konverzacija, šećeranstvo, tlakovi ,pumpe i slično bilo nas je 5 jedina sam ja imala radno iskustvo , primljena cura čiji tata tamo radi. Izostavila sam sve ostale tvrtke u koje sam se javljala za poslove izvan struke jer me stid kakve gluposti ljudi govore...od toga da sam prekvalificirana za konobarenje, do toga da ne mogu spremati sobe s VSS spremom preko toga da ne mogu prodavati igračke jer nisam nikada slagala robu na police.
Ja sam prva osoba koja bi jako voljela da nitko mene ne treba znati niti ja nekoga , da bi ostvarila svoja prava tipa posla, kredita, stana, osnovnih životnih potreba.
Slučajno sam momka koji je našao investitora u životu srela, znamo se dvije godine i mislim da je skroz normalno da ga pitam što i kako, dva puta sam bila ponosonija na njega i tvrku kad mi je rečeno test znanja ..ako je pamet tu nema problema
Ljudi koji su se ovamo doselili, upravljaju gradom i privredom i politikom i donjeli su od tamo odakle su otišli štela sistem i milion puta su mi rekli nisi naša, pa draga nisu ni oni moji....ali ja više nemam izbora na žalost ljudi slični meni su primorani prihavtiti sistem koji im nije u naravi, mene moji nisu tako odgajali. Rođo ovdje je jedino što prolazi i nema nikave veze valjaš li ili ne.
Glede mirisa tvornica koji nekim ljudima smetaju, neka se sele, proizvodnja je ključ gospodarstva i ne možemo svi sjediti u čistim kancelarijama, bolnicama, bankama, poštama i trgovinama , gospodsrtvo tako ne funkcionira. Kroz godinu dvije sve proizvodnje će se iselitu u Slobodnu zonu pa će manje smetati.

ilordan

Ukupno postova: 32
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.05.2011. 9:12 

Yoanna35 je napisao/la :
Sleepwalker opet ću napisati draga, prvo evo čitaj postove od početka do kraja i vidjet ćeš prvo post laika koji piše gluparije, kao npr. tri godinje za bušenje cijevi za napajanje tvornice tehnološkom vodom, a nakon toga post crvenog koji tvrdi da su oni napravili to isto u roku šest mjeseci, nakon toga imaš post o potrebi za električnom energijom za 7 gradova veličine Osijeka, pa demant toga dakle..neka struka kaže svoje. Gelde posla preko štele...Pik Rijeka...bilo nas je dvoje na razgvoru putovali smo 10 sati vlakom, smijali su mi se jer bi se mi svi iz Osijeka nekome doselil, pitali su me kako je primati lovu s biroa..primljena je osoba iz Osijeka koja nije morala ni doći na razgovor, objašnjenje pa znate ona se muvala po Rijeci preko ljeta. Saponija Osijek, jel znate engleski, jel volite učiti, pa testirat ćemo vas na alergije..iako sam u labosu od srednje škole..primljena Maja dijete radnika, Dida Boža Varaždin..tražili su da putujem iz Osijeka na posao i platili bi me 3000 kn, za razvoj proizvoda, ja od te love ne mogu živjeti ni u vlaku ni u Varždinu, Drava Internacional , žena je tražila da radim na crno dok primam lovu s biroa, Kandit Osijek, tražimo nekoga tko je vrh sa najmanje 10g iskustva u razvoju proizvoda, primljeni su pripravnici komada 2, te ososba koja je godinama satrija od mene i nije radila u razvoju proizvoda, ali svi imaju zanimljiva prezimena, Koestlin Bjelavar hitno trebaju nekoga tko je radio kontrolu kvalitete, pitali su me sve o konkurentskoj firmi u kojoj sam radila, primili su pripravnicu, simpatičnog s kamena prezimena, PIK Vrbovec bila sam unutra 3 minute, nisam ušla u drugi krug, Ministarstvo poljopivrede..primili su oosbu koja je tamo već te poslove radila 3 godine na ugovoru o djelu prezime Skakelja, isto kao i ravnateljica za ribarstvo u istom ministartsvu, Coca cola kontrola kvalitete, pišite psihotest, dobila sam odbijenicu antidatiranu, pisalo je studeni 2010. a 10 studenog sam bila na testiranju, jedna firma u Baranji proizvode sokovo, počinjete raditi u ponedjeljak, čak mi je čovjek rekao i kakavu obuču da pribavim, a onda se u ponedjeljak do petka nije javljao na telefon, testiranje za HACCP u Vojvodini tek kad sam test napisla momak reče da bi on da to netko radi honorarano i da trebam proči edukaciju u trajanju od godine i pol da bi išta zaradila, Meggle Osijek, trebali su tehnologa sa iskustvom u kontroli kvalitete koji zna SAP, to može znati samo netko tko je radio u industriji, nisu me zvali ni na testiranje iako sam bila jedini kandidat koji je radio u Njemačkom režimu, primljna cura koja je radila do tada na fakultetu i dana nije radila u industriji, AS Commerce Višnjevac, dali su mi da popnim upitnik, hitno su me s biroa zvali, direktroice nije bilo, niti jedan dan cijeli tjedan, da bi stigla odbijenica da su primili ososbu odgovarajučeg profila, pa kojeg ako me nisu ni vidjeli ni čuli, Viro Virovitica jedina firma u kojoj su me u dvije godine koliko tražim posao pitali što znam, test iz engleskog, konverzacija, šećeranstvo, tlakovi ,pumpe i slično bilo nas je 5 jedina sam ja imala radno iskustvo , primljena cura čiji tata tamo radi. Izostavila sam sve ostale tvrtke u koje sam se javljala za poslove izvan struke jer me stid kakve gluposti ljudi govore...od toga da sam prekvalificirana za konobarenje, do toga da ne mogu spremati sobe s VSS spremom preko toga da ne mogu prodavati igračke jer nisam nikada slagala robu na police.
Ja sam prva osoba koja bi jako voljela da nitko mene ne treba znati niti ja nekoga , da bi ostvarila svoja prava tipa posla, kredita, stana, osnovnih životnih potreba.
Slučajno sam momka koji je našao investitora u životu srela, znamo se dvije godine i mislim da je skroz normalno da ga pitam što i kako, dva puta sam bila ponosonija na njega i tvrku kad mi je rečeno test znanja ..ako je pamet tu nema problema
Ljudi koji su se ovamo doselili, upravljaju gradom i privredom i politikom i donjeli su od tamo odakle su otišli štela sistem i milion puta su mi rekli nisi naša, pa draga nisu ni oni moji....ali ja više nemam izbora na žalost ljudi slični meni su primorani prihavtiti sistem koji im nije u naravi, mene moji nisu tako odgajali. Rođo ovdje je jedino što prolazi i nema nikave veze valjaš li ili ne.
Glede mirisa tvornica koji nekim ljudima smetaju, neka se sele, proizvodnja je ključ gospodarstva i ne možemo svi sjediti u čistim kancelarijama, bolnicama, bankama, poštama i trgovinama , gospodsrtvo tako ne funkcionira. Kroz godinu dvije sve proizvodnje će se iselitu u Slobodnu zonu pa će manje smetati.

Da se nadovežem na ovo da će tvornica etanola trošit energije kao 7 Osijeka. To su vam ljudi čište glupoti. Bivši OLT koja je bila tvornica, kakva više nikad neče biti ovdje na našem području ( mislim na količinu proizvodnje ), nije trošila tolko energije Very Happy tako da ovo nikako ne stoji.

i još da navedem da mi bi bilo jako drago da se otvori ovakva tvornica jer če biti posla i za nas "žicare" a i za ostale struke. A o zagađenju mislim da netreba diskutirati jer prvo nitko neznam kakav je projekt Wink ... ja vjerujem da su inžinjeri sve to u skladu sa zakonom i propisima projektirali tako da se netrebate vi brinuti za to... Mislim da se previše ovdje piše a 10% ljudi uopče nezna kako izgleda jedna tvornica a kamoli kako funkcionira...

i ovo iz gornjeg posta " Glede mirisa tvornica koji nekim ljudima smetaju, neka se sele, proizvodnja je ključ gospodarstva i ne možemo svi sjediti u čistim kancelarijama, bolnicama, bankama, poštama i trgovinama , gospodsrtvo tako ne funkcionira. Kroz godinu dvije sve proizvodnje će se iselitu u Slobodnu zonu pa će manje smetati. " jako dobro napisano Smile

poison_ivy

Ukupno postova: 332
Post Postano: 24.05.2011. 11:34 
Naslov:  

Ipak mislim da se od svih drzava na balkanu u nasoj divnoj RH zakon najlakse zaobilazi, ali sve ovo gore napisano stoji i ostaje nam tek vidjeti kako ce biti (sa nadom u svjetlo na karju tunela)

Commander
Ukupno postova: 76
Post Postano: 22.10.2011. 15:01 
Naslov:  

crveni je napisao/la:
Commander je napisao/la :
da bi crpio vodu iz Drave treba ti crpna stanica, cjevčina enormnih razmjera, jedno par godina da se to sagradi i da ne spominjem da može uništiti obaloutvrdu...

Odi si kod kompe, tamo je stara crpna stanica. Raspitaj se kako se grade crpne stanice, zašto su "obučene" u AB konstrukciju. Pa se raspitaj zašto na dnu imaju krupni kameni agregat. Inače ta crpna stanica je prije 50-ak godina opskrbljivala cijeli Osijek. I zaviri malo u stanicu, pa ćeš se uvjeriti da cjevčina nije enormnih razmjera.
I još nešto, crpne stanice ne uništavaju obaloutvrdu (iz tog razloga su obučene u AB sarkofag, na dnu imaju procjedni sloj od više slojeva granuliranog kamena, osim toga pijesak štetno utječe na pumpe koje su obično rotacionog sistema). Diskutabilna je isplativost jer se za svaku upotrebu vode a koje spada u komercijalno korištenje, izdaje se vodopravna dozvola u kojoj je određen iznos za plaćanje. Mislim, pogledaj si Zakon o hrvatskim vodama za točne podatke.
Tvornica, je objekt. A objekt se sastoji od čvrsto zidanog dijela i postrojenja. Ili samo sklopa postrojenja. Mi smo Overseas distribucijski centar napravili u roku od 6 mjeseci. Komplet sa transportnim postrojenjem, obavili tehnički pregled i dobili uporabnu dozvolu. Distribucijski centar se sastojio od upravne zgrade, hale za distribuciju sa postrojenjem, skladišne hale + dodatne upravne zgrade + odvojenog NBK skloništa (uvjet grada Zagreba).
Pročitaj si o pojmu tehnološke vode (jer za tu industriju treba tehnološka voda), koji stupanj pročišćavanja zadovoljava da bi se voda mogla svrstati u kategoriju tehnološke vode.

rockeros je napisao/la:
ma pusti ga vidis da sere ne mos na ovom forumu...uvijek ima provokatora hah

Yoanna35 je napisao/la:
Sleepwalker uvijek je bitno tko govori, a ne što govori. Primjerice hočeš li više liječniku vjerovati prilikom postavljanja dijagnoze ili babi Mandi na tržnici??
Da se vratimo na priču o Etanolu, commander nema pojma što govori, ja sam na to reagirala, crveni je potvrdio priču. Čak n čovjek koji je našao investitora a po struci je liječnik nije želio komentirati struku. Ameri su po tehnologiji ispred nas par svijetlosnih godina, pa sam sklona vjerovati da će naći najbrži način za rjšenje problema i stavljanja tvornice u pogon u što kraćem roku. Radujem se poslodavcu koji jedini u gradu Osijeku neće zapošljavati po rođo liniji, već će uzeti najbolje...

Uff hmm.... da se podsjetimo cisto da ne uđe u zaborav.... Sto pise u naslovu u kojem mjesecu se pocinje graditi tvornica etanola?? aha podsjetili smo se to je dakle kolovoz....da....aha pa koji je sad mjesec.....ajoj za tjedan i kusur vec ce studeni.....ajoj pa, ali studeni je poslije kolovoza zar ne??...a tvornica se pocela graditi.... ne jamačno da nije..... pa kako to??...

Strasno mi je neugodno kada sam u pravu Very Happy

francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 22.10.2011. 15:22 

Sleepwalker je napisao/la :
Yoanna35 je napisao/la :

Ja mislim da je i Yoanna mislila isto što i ti i da je rekla isto što i ti samo si je krivo shvatio. Oboje ste rekli da nije bitno što se kaže već koje su namjere onoga koji govori.

Toliko o timskom radu u Hrvatskoj! Crying or Very sad

Skoči u forum: