Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Biciklisti u slalomu oko pješaka, vozila, znakova, javne rasvjete…

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
c-192

Ukupno postova: 268
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.10.2009. 15:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

svatko svoje dupe gleda... Mr. Green

mene zanima da li će se nastaviti graditi od bendeka do zelenog polja (MIO, Beneton...) mislim da je dovoljno široko i ima korisnika koji bi se vozaliiiiiiiiiiiii

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mariox

Ukupno postova: 685
Post Postano: 16.10.2009. 18:59 
Naslov:  

mimi2 je napisao/la:
Mene zanima kada će se napraviti biciklisticka staza u retfali i asvaltirati dio između visnjevca i retfale jer od početka retfale do gunduliceve imamo glavu u košarice bicikla

to zanima jako puno ljudi iz zapadnih dijelova grada,ali bojim se da prije sljedećih izbora, odnosno 3-4 godine neće biti ništa od toga....Sad

Ica
Ukupno postova: 246
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.10.2009. 16:44 
Naslov:  

U susjednoj nam državi je prometno pitanje lijepo riješeno! Kada dođem u Brčko npr. autom, kako se ponašati u prometu? -Jednostavno!! Nema pravila! Radi tko šta hoće, parkira gdje mu se sviđa, pješački nije bitan, nemora se zaustaviti da bi se pješaci pustili...Crveno svjetlo, nema problema, vidiš jel ima koga i prođeš ako nema nitko... Uglavnom shavatili ste poantu priče! Tako je čini mi se i u Osijeku! Ako ja kao osoba želim autom parkirati se bilo gdje - nema problema! Ako želim voziti bicikli svuda - nema problema! Ako želim pješačiti po pol ceste, biciklističke - nema problema, sve se može!

I u vezi svih tih problema, lako se može doći do odgovora - samo se treba pitati uvijek: Zašto!?
Zašto biciklisti voze cestom, kraj prekrasne biciklističke staze! Odgovor je: zato što je nekvalitetna, kockasta, puna stakla, puna ljudi, auta, prometnih znakova - kako je gore navedeno! I onda ja kao biciklist, radije idem cestom! Jer to je imaginarna biciklistička staza univerzalne namjene: parking, pješačka zona, igralište, odlagalište smeća... A jel vam se desilo kada da vozite bicikli i da vas zamalo bus udari, jer ono busno stajalište je i biciklistička ujedno - a znamo kako vozači GPP-a voze buseve!?

Zašto pješaci hodaju biciklističkom? - zato što su nekulturni i neodgojeni! Nemaju ni malo prometne kulture - ili su jednostavno auti parkirani i na pješačku stazu!

Zašto su auti parkirani na biciklističke i svuda okolo - jer vozači nemaju ni malo kulture i boli ih đon! Zašto se ne bi parkirali po svuda kada nema pauka, ne postoji policija, ne postoji kazna! A moraju se parkirati baš pred pekarom, baš pred svojom kućom, tik ispod svoga stana-pod prozor! Ako nema mjesta za parkirati auto, a onda nemojte voziti auto! Vozite bicikli po tim biciklističkim stazama umjesto auta - da, morao sam se micati autu sa biciklističke, da čovjek prođe... Ako nemaš parking na retfali, ili donjem gradu, parkiraj u rupu kod hotela pa dalje pješke ili tramvajem - biće dobro za zdravlje! Ali nitko neće pješačiti više od 10-20 metara, zar ne! Osijek je tako veliki multimilijunski grad da se jednostano nemože pješke nigdje doći! Čak je širok nekih 2-3 kilometra, i dugačak 10-15 km! Pa zamislite sada da netko hoda kilometar do posla - uh, pa Bože sačuvaj! Ili da parkira auto 500 m od kuće...Pa to je sramota! Da mu se komšije smiju! Ovako je glavni kad smije parkirati gdje hoće!

Riješenje ovih problema leži na policiji i provođenu zakona! Lijepo okače lisice na točak auta takvog i napišu kaznu! Kud će više novaca ići u državni proračun, i ljudi će se natjerati da poštuju prometna pravila!

Biciklistima koji su također komotni (i ja isto), kazna ili dvije bi možda prizvala prometnu kulturu u svakodnenu upotrebu!

Sad će netko reći: nema policijaca toliko!- Pa ima na burzi ljudi, prekvalifikacija, a plaće će dobiti od onih kazni koje budu punile proračun...

I kad idete u Brčko, oprez! Tamo nema pravila! Pješaci kao zecevi pretrčavaju cestu, auti voze onoliko na sat koliko mogu...4 žmigavca i parkiraš gdje voliš! - čekaj malo, pa i u Osijeku je otprilike tako.....Ma nema veze - ajmo mi u Europu! Smile

zen031
Ukupno postova: 1236
Post Postano: 29.10.2009. 13:32 
Naslov:  

Evo jedna pozitivna vijest: upravo se vratih s vožnje i vidjeh da u Vukovarskoj komunalac ispisuje kazne vozačima za parkiranje na stazi. Konkretno, baš je ispisivao kaznu za 2 vozila monopolističkog pružatelja telekomuninacijskih usluga (da ne spominjem ime da ih ne bih reklamirao), pa sam ga pitao: "Jel radite vi napokon svoj posao?", rekao je: "Da"; iako mislim da mi je nešto dobacio kad sam otišao, al ne zanima me.

A vozači su se branili: "Ja tu uvijek parkiram". Ha!

Da ne pomislite da držim stranu biciklistima, nadam se da će biti kažnjeni i oni biciklisti koji divljaju i voze suprotno pravilima. (Ako ih budu mogli uhvatiti, heheh.)

Skoči u forum: