Autor |
Poruka |
crveni Ukupno postova: 457 Lokacija: Mannheim Spol:  Nebitno
|
Švicarska se ne postaje preko noći ali moglo se...
Vidim da dobro detektiraš problem da smo Rvacka a ne Hrvatska. Tko nam je kriv kada volimo da nam drugi vladaju. Možda to i zaslužujemo.
|
RH pod Austrijancima i Mađarima je napravila skok iz feudalnog društva u industrijalizaciju.
U ex globalnom sustavu, Hrvatska (sa ostalim republikama) imala tržište prema zemljama nesverstanih, i prema ex Varšavskom paktu. A zaduživala se na zapadu zbog čudne politike zapada. Kao da smo bili nekakav tampon između komunizma i kapitalizma.
Da ne duljim, u 20 godina, RH nije načinila nikakav skok naprijed. Izgubila je sva tržišta.
Ono malo novaca s čim smo raspolagali je promjenilo vlasnika. Radnu snagu smo poslali na zavod za nezapošljavanje, dio u prisilnu mirovinu. Od PIK-ova smo napravili mala gospodarstva koja su prerasla u socijalnu kategoriju zbog subvencija. Napucali smo državnu upravu, gradska poduzeća s rođacima.
A samo budale rade u realnom gospodarskom sektoru.
Ja mislim da je EU spas za gore navedeno dosadašnje stanje. Jer gore biti ne može. Ni po brojkama, ni po subjektivnom osjećaju.Može biti samo bolje. |
|
|
|
|
 |
fantac
Ukupno postova: 125 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Uvijek je spas da drugome daš da ti vodi poslove. Premjestiš donošenje odluka iz Zagreba u Bruxelles i sigurno će ti biti bolje i slušati tvoje zahtjeve. Daj ti meni tvoju plaću bolje ću raspolagati s njome za tebe, hoćeš li? Nisam ni mislio.
Argumentiraš s tuđim lažima, kao da daš malom djetetu da sluša tuđe laži i ne zna šta je istina, jer ne zna razmišljati i ne poznaje temu.
Vidjeli smo u Grčkoj, Španjolskoj, Italiji kako EUropstvo upravlja njima, sve uzorne zemlje, koje drugi novcima spašavaju.
EU? - Ne Hvala! uzmi pa čitaj i dokaži suprotno. Neki za razliku od tebe imaju mozga pa su proučili materijal, a ti ih vrijeđaš,
Hrvato-skeptiče |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Uvijek je spas da drugome daš da ti vodi poslove. Premjestiš donošenje odluka iz Zagreba u Bruxelles i sigurno će ti biti bolje i slušati tvoje zahtjeve. Daj ti meni tvoju plaću bolje ću raspolagati s njome za tebe, hoćeš li? Nisam ni mislio.
Argumentiraš s tuđim lažima, kao da daš malom djetetu da sluša tuđe laži i ne zna šta je istina, jer ne zna razmišljati i ne poznaje temu.
Vidjeli smo u Grčkoj, Španjolskoj, Italiji kako EUropstvo upravlja njima, sve uzorne zemlje, koje drugi novcima spašavaju.
EU? - Ne Hvala! uzmi pa čitaj i dokaži suprotno. Neki za razliku od tebe imaju mozga pa su proučili materijal, a ti ih vrijeđaš,
Hrvato-skeptiče
|
Stvarno ne znam tko tu koga vrijeđa i tko se hvali sa svojim mozgom.
Ako to nije uvreda, što je onda uvreda? Čovjek sigurno ima mozak pa čak i da si mislio da si rekao istinu i da nije to uvreda već istina koja vrijeđa nisi bio u pravu.
Čovjek ima mozak i to što si rekao nije istina već bezočna uvreda. |
|
|
|
|
 |
fantac
|
Ako ne znaš ko vrijeđa, pročitaj njegove postove. Saznat ćeš. Čak i ako ti misliš da si rekao istinu koja nije istina nisi bio u pravu jer nije istina to što si mislio da je istina.
Razumijevanja ti puno treba, treba misliti mozgom, danas ga nije dovoljno nositi kao ukras. Dakle ima mozak kao spužvu koja upija tuđe laži i njemu to postaje istina, ali nema mozak kojim razmišlja na temelju različitih informacija, već one koji mu nisu servirani kroz lažljive medije odbacuje. Nije on jedini, ima takvih previše u ovoj zemlji, posljedica lošeg sustava. |
|
|
|
|
 |
kulsavaj Ukupno postova: 100 Lokacija: OS Spol:  Muško
|
... svejedno mi je čudno da nas toliko duuuuuuugoooo nisu željeli primiti, pa sad je dvadeset godina od raspada Yugoslavije, što se to toliko moralo čekati, pogotovo ak se usporedimo s Slvačkom, Rumunjskom i bugarskom, nikako ne vjerujem da je pravosuđe baš toliko loše da su te ddruge države mogle pristupiti a mi ne, ali to je neka duga tema.
|
u trenutku kad je Bugarska primljena u EU, važeći Zakon o parničnom postupku datirao je još iz 19. st. !
općenito su njihova kojekva uvjetovanja čista glupost, jer je očigledno da se samo čeka nakakav rasplet političke situacije na ovim područjima... a i to kad, odnosno ako ikad itko i dočeka - taman će se i EU raspast
ali ja sam ipak za EU
|
Misliš Bugarski ZPP?
I to šzo je neki zakon jako star to uopće ne mora značiti da je loš, odnosno preciznije ak nema potrebe donositi novi zakon samo da bi bio novi, to ak je zakon novi ne mora uopće značiti da je odna i dobar! |
|
|
|
|
 |
kulsavaj Ukupno postova: 100 Lokacija: OS Spol:  Muško
|
nižom cijenom rada nama uzimati posao i rušiti ionako male plaće. Uvest će nam porez na hranu, a naši političari dobiti zaštitu EU-a. U EU vlada plansko gospodarstvo mi ne smijemo proizvoditi iznad kvota mlijeko, voće itd. da njima ne rušimo cijene.
.
|
Ja mislim kako su u RH u javnom sektoru prevelike plaće u usporedbi s privatnim sektorom!!! Ja za to krivim Franju Tuđmana, on za ekonomiju ionako nije mario, samo mu je bilo bitno stvoriti dobroplaćeni državni aparat za odabrane, a ostali koji nisu njegovi idite budite robovi nvopečenim poslodavcima, radite 10 sati za minimalac, dotle uski krug po javnim službama uživa u nesrazmjerno visokim plaćama! |
|
|
|
|
 |
Đeđa_zaboravih_lozinku_od
Ukupno postova: 161 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
... svejedno mi je čudno da nas toliko duuuuuuugoooo nisu željeli primiti, pa sad je dvadeset godina od raspada Yugoslavije, što se to toliko moralo čekati, pogotovo ak se usporedimo s Slvačkom, Rumunjskom i bugarskom, nikako ne vjerujem da je pravosuđe baš toliko loše da su te ddruge države mogle pristupiti a mi ne, ali to je neka duga tema.
|
u trenutku kad je Bugarska primljena u EU, važeći Zakon o parničnom postupku datirao je još iz 19. st. !
općenito su njihova kojekva uvjetovanja čista glupost, jer je očigledno da se samo čeka nakakav rasplet političke situacije na ovim područjima... a i to kad, odnosno ako ikad itko i dočeka - taman će se i EU raspast
ali ja sam ipak za EU
|
Misliš Bugarski ZPP?
I to šzo je neki zakon jako star to uopće ne mora značiti da je loš, odnosno preciznije ak nema potrebe donositi novi zakon samo da bi bio novi, to ak je zakon novi ne mora uopće značiti da je odna i dobar!
|
da, bugarski ZPP
ne mora značiti da je loš, ali nema teorije da može opstati i primjenjivati se BEZ IKAKVIH IZMJENA od tada.... te još onda u 21. st. biti apsolutno prihvatljiv za jednu modernu EU
ja ni ne tvrdim da NOVI zakon mora biti dobar, ali stari se, samim razvojem i društva i gospodarstva SVAKAKO mora MIJENJATI i USKLAĐIVATI... zamisli kako bi se taj zakon primjenjavao na nekakvu kazneno djelo ili gospodarski kriminal vezan za nove tehnologije npr.?
u tom smislu sam njega dala kao primjer ok?  |
|
|
|
|
 |
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
Mene zanima jedna stvar: ako uđemo u EU (a vrlo je izvjesno da hoćemo) i ako mnogi koji će zaokružit "ZA" na referendumu napokon skuže da je ta EU pušiona i da će Hrvatska i njeni građani zapasti u još veću financijsku krizu, koji su mehanizmi za istupanje iz EU?
Dakle, probamo EU, ne svidi nam se, želimo vanka, kako? |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
Pa dobro jesil ti izgubio pamćenje,imaš amneziju?
Neznaš kako smo zadnji put prošli kad nam se više nije sviđalo pa smo htjeli vanka?? |
|
|
|
|
 |
Brick Top
|
Bravo care. Dao si link na ugledni svjetski ekonomski list Glas Slavonije. I to na članak koji potpisuje Ivica Šola, još ugledniji teolog/politolog/makroekonomist/ekonomist (katica za sve, jel) .
Da si dao članak na bilo koje novine a koje se bave makroekonomijom, oke.
Što je idući link od vas EU skeptika? Modra Lasta? SMIB?
Promaklo mi je, Ivica Šola je magistrirao/doktorirao makroekonomiju ili? Ja mislim da je magistrirao/doktorirao na teologiji. A oni se u makroekonomiju i općenito u ekonomiju razumiju kao Mara u krivi falus. Ili tako nekako.
Tko je Marijan Bošnjak? Ekonomist/makroekonomist? A ne, pa on je biolog/kemičar. I on je napisao reper vama EU babarogama  Pa nije ni čudo što onda podržavate Pernara koji blesa pizdarije
|
Druže, jel ti Nigel Farage dovoljno dobra referenca?
https://referendumprotiveu.wordpress.com/2011/09/09/video-nigel-farage-u-hrvatskoj/
Fora je što se ovakve stvari mogu pronaći jedino na nekim "no name" blogovima na koji te odvede link linkovog linka, a u mainstream medijima i portalima - nula bodova.
@PEGY: sada se vode drugačije vrste ratova, više se ne koriste puške, nego krediti  |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Mene zanima jedna stvar: ako uđemo u EU (a vrlo je izvjesno da hoćemo) i ako mnogi koji će zaokružit "ZA" na referendumu napokon skuže da je ta EU pušiona i da će Hrvatska i njeni građani zapasti u još veću financijsku krizu, koji su mehanizmi za istupanje iz EU?
Dakle, probamo EU, ne svidi nam se, želimo vanka, kako?
|
A šta imaš izlazit iz EU?
Hrvatska je i sad u pušioni i biti će u pušioni i kad uđemo u EU. Oni koji su pljačkali državu do sada pljačkat će je i kad budemo u EU. Koja je razlika? |
|
|
|
|
 |
|
Gledao ga i slušao na tribini u Zagrebu prije 15-20 dana. Državni tajnik Plenković i dr. Velimir Srića su ga pomeli sa 2 činjenice koju je Farage prešutio.
Jedna činjenica je ta da Farage jaše na plaći EU parlamenta (na platnom spisku je), to mu je predbacio Plenković.
Druga činjenica je da govori o ekonomiji a da je završio samo srednju školu a koja nema veze s ekonomijom (Dulwich College), by Srića.
I treća stvar je, da ste bili na tribini, mogli ste skužiti da svi ostali EU skeptici (pa tako i Farage) izbjegava govoriti o brojkama. Već koriste jako puno onomatopeju, govore općenito. Bez pozivanja na dokumente i brojke. Valjda im to isto ne odgovara.
U glavnom, EU skeptici su pokušali tribinu pretvoriti u dernek pljuvanja po svemu, a naravno, bez konkretnih argumenata (brojki, zakonskih odredbi).
Ajde, da nije bilo Plenkovića i Sriće, cijela tribina bi se pretvorila u show eu skeptika tipa Pernarovog prosvjeda na Cvjetnom Trgu.
Nadalje, taj isti Farage je potekao iz konzervativne partije. Tako da se mene osobno nije dojmio. Konzervativac, sa Dulwich College diplomom (srednja škola za socijalne slučajeve), na platnom spisku EU parlamenta koj i drobi protiv EU-a i pita tko je Van Rompuy. Kao da smo mi, slušatelji maloumni. Ono, došlo mi je da pitam Farage-a a tko si pa ti?
Fora je što se ovakve stvari mogu pronaći jedino na nekim "no name" blogovima na koji te odvede link linkovog linka, a u mainstream medijima i portalima - nula bodova.
|
I opet teorija zavjere? Dajte, ljudi, skulirajte se. Još malo pa ćete se pozivati na emisiju "Na rubu znanosti".  |
|
|
|
|
 |
|
Misliš Bugarski ZPP?
I to šzo je neki zakon jako star to uopće ne mora značiti da je loš, odnosno preciznije ak nema potrebe donositi novi zakon samo da bi bio novi, to ak je zakon novi ne mora uopće značiti da je odna i dobar!
|
Moraju se barem mjerne jedinice prebaciti. Ono iz duluma u are ili hektare
Jbga, EU ne prepoznaje mjerne jedinice iz Otomanskog carstva.
Dakle, probamo EU, ne svidi nam se, želimo vanka, kako?
|
2 godine od pisane namjere da se želi izaći iz EU. Sve stoji u Ugovoru iz Lisabona. Pronađi ga i pročitaj. HR verzija postji, bez zadnjih izmjena i anexa. Zadnja verzija, a koja je dostupna na netu je važeća i na engleskom jeziku je.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:12008M050:EN:HTML |
|
|
|
|
 |
Brick Top
|
I treća stvar je, da ste bili na tribini, mogli ste skužiti da svi ostali EU skeptici (pa tako i Farage) izbjegava govoriti o brojkama. Već koriste jako puno onomatopeju, govore općenito. Bez pozivanja na dokumente i brojke. Valjda im to isto ne odgovara.
|
Dobro, a što je s onim dijelovima o gubitku suvereniteta, o tome da u EU nema demokracije, da sve bitne političke osobe EU-a ne bira narod te ih ne može niti smijeniti?
Što je s onim dijelom gdje opisuje kako je biran Barosso? Što s onim dijelom kako je Ustav bio odbijen od strane europljana te se onda isti sadržaj prebacio jednostavno u Lisabonski sporazum i tako zaobišlo volju građana? Što s onim dijelom kada govori o korupciji u EU i da smo mi mila majka za njih? Što s onim dijelom kada priča o potkupljivosti političkih elita (što onda itekako objašnjava ovo jedinstvo, ovu dogmu, izuzev HSP-a, oko ulaska u EU)?
Mislim, i ti si puno toga ispreskakao i većinu svog posta pokušao omalovažiti Faragea.
A isto tako, nije baš da Farage ne govori o brojkama. Govori on itekako o njima, npr. kaže da je trenutno 2/3 Engleza protiv ovakve unije (a svi znamo da su oni praktički najpovlašteniji član EU-a). Spominje on još raznorazne postotke.
A što se tiče "teorija zavjera", upravo o tome većim dijelom govori Nigel. Govori kako je nužno postojanje dijaloga, javne debate. A kako uopće voditi debatu kad njegov posjet niti u jednom jedinom mediju nije zabilježen? Vidim tamo je stajao HRT-ov mikrofon. Ne pratim baš pretjerano televiziju pa je moguće da su negdje izvijestili o ovom skupu, ali "google= nigel farage + hrt" ne daje apsolutno nikakve rezultate, isto tako niti tportal, net.hr, index itd. Sad ćeš ti reći to je teorija zavjere. Ne, to je nepostojanje dijaloga. Zašto?? Zašto ovakvih stvari nema u medijima, zašto se troše milijuni na promociju EUnije na nacionalnoj televiziji, a neke privatne tv kuće tu promociju niti ne naplaćuju? Oke, tebi su to "teorije zavjere", meni je to sumnjivo. Gdje ima dima, ima i vatre, na koncu konaca  |
|
|
|
|
 |
fantac
|
Ja mislim kako su u RH u javnom sektoru prevelike plaće u usporedbi s privatnim sektorom!!! Ja za to krivim Franju Tuđmana, on za ekonomiju ionako nije mario, samo mu je bilo bitno stvoriti dobroplaćeni državni aparat za odabrane, a ostali koji nisu njegovi idite budite robovi nvopečenim poslodavcima, radite 10 sati za minimalac, dotle uski krug po javnim službama uživa u nesrazmjerno visokim plaćama!
|
Neće oni rušiti plaće u javnom sektoru, oni su zaštićeni, već će rušiti plaće u privatnom sektoru, npr. rumunjski vozači kamiona, itd. Samo ćemo dodatno opteretit proračun i poreze umjesto da ga smanjimo, tu si u pravu.
@Brick Top - nećemo ući u EU, većina naroda se protiv, nisu ljudi glupi da uvode nove poreze i spašavaju Grčku, Italiju, Španjolsku i druge zemlje. A za izlaz je potrebna suglasnost svih članica, dakle skoro pa nemoguće. Zato ne smijemo bit naivni i srljati kao guske u maglu.
@francika - Razlika je u tome što još moraš plaćati Bruxellesu da te pljačka, dodatni teret na ionako preveliko opterećenje poštenih građana.
@crveni
sad si stvarno pretjerao s lažima, Plenković je u prve 3 rečenice rekao 2 laži, a da dalje i ne pričam. Nešto se previšeš bahatiš školama, Sanader je bio doktor, Jaca ima diplomu i šta su oni bolji u ekonomiji? Nisu, jer brojke lijepo kažu suprotno. Crveni je već uhvaćen u lažima, garant si je osigurao mjesto od 10 tisuća eura plaće u parlamentu pa lobira za EU.
Dovedi mi 5 najjačih doktora ekonomije u državi, i ugazit ću ih činjenicama i argumentima, vrlo je lako, jer si i sam pokazao da si neuk i sam sebi proturječiš.
Smješno je da spominješ zavjere kad ih svaki osnovnoškolac zna, Zrinsko-Frankopani do Jugoslavije, bar je Hrvatska njima bila izložena milijun puta od susjeda. Dakle ili nisi završio 5. razred osnovne ili si lažov, što smo već utvrdili da jesi. |
|
|
|
|
 |
 |
|