Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U kolovozu počinje gradnja tvornice etanola u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Callistemon
Ukupno postova: 572
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.05.2011. 12:14 
Naslov:  Re: U kolovozu počinje gradnja tvornice etanola u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ja mislim da je najvaznije da investitor postuje sve propise i zakone: studija izvodivosti, zastite okolisa, vode i td. Da li ce imati dovoljno sirovine, to je njihova procjena, a moraju voditi racuna o isplativosti svoje investicije. Okolina u svemu tome moze samo profitirati, ako budu pametno radili i suradjivali.
E sada, koliko smo pravna drzava i koliko ta cinjenica moze pomoci ili odmoci investitoru - to je neka druga problematika.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Noelle
Ukupno postova: 34
Post Postano: 19.05.2011. 12:15 
Naslov:  

netko ovdje gadno lobira..

PreacheR

Ukupno postova: 1076
Spol: Muško Muško
Post Postano: 19.05.2011. 19:47 

Yoanna35 je napisao/la :
Radujem se poslodavcu koji jedini u gradu Osijeku neće zapošljavati po rođo liniji, već će uzeti najbolje...

Hm, nemoj biti sigurna u to, možda bi se mogla razočarati. Meni to ide nekako prebrzo. Što ako su Ameri uboli kakvu koverticu ispod stola i usput obećali zaposliti određeni broj poslušnika?! Ništa novo i neobično za naše podneblje. Ako su Finci mogli davati mito za poslove u Hrvatskoj, vjerujte mi, onda to možemo očekivati od bilo koga.

noname
Ukupno postova: 204
Post Postano: 19.05.2011. 19:53 
Naslov:  

Koga god da zaposli 1000 ljudi ce dobit posao.

poison_ivy

Ukupno postova: 332
Post Postano: 19.05.2011. 20:10 
Naslov:  

"Koga god da zaposli 1000 ljudi ce dobit posao."

- Osim ako kao Kinezi ne dovedu svoju i radnu snagu
XD

Yoanna35
Ukupno postova: 350
Post Postano: 19.05.2011. 20:52 

Pobogu kako nekome ova priča ide prebrzo, šest godina od osnutka firme do građevinske dozvole, pa dijete kreće u osnovnu školu s toliko godina Smile, možda se ljudima čini prebrzo jer je priča u medijima oko godinu dana ali stvarno nije tako,
drugo oko zapošljavanja , Ameri nisu skloni davanju mita..ali nikad ne reci nikad, ja sam spopala momkla koji je našao investitora...i upotrijebila neke svoje čari da se momak smekša ali ništa, čovjek reče ja s tim nemam ništa, Ameri raspisuju natječaj, ako prođeš super ideš na edukaciju i radiš ako ispuniš njihove uvjete , ako ne, nikome ništa...sklona sam mu vjerovati ...

poison_ivy

Post Postano: 19.05.2011. 20:57 
Naslov:  

super zvuci, ja se i dalje nadam da nece nasi nesto uprsakti pa da odu dalje gdje su "mirnije vode"

Yoanna35
Ukupno postova: 350
Post Postano: 19.05.2011. 21:06 

gore navedeni momak, se odlučio doseliti nazad u Osijek, tako da ćim krenu radovi, budući da on jako dobro zna kakvi smo mi ljudi bit će žestok nadzor i kontrola, te stisni, stisni sitem...to mora radit nagodinu u ovo vrijeme...frajer je zbilja uporan i ima konjske živce..vjerujem u njega ..

crveni
Ukupno postova: 457
Post Postano: 19.05.2011. 22:00 

Yoanna35 je napisao/la :
gore navedeni momak, se odlučio doseliti nazad u Osijek, tako da ćim krenu radovi, budući da on jako dobro zna kakvi smo mi ljudi bit će žestok nadzor i kontrola, te stisni, stisni sitem...to mora radit nagodinu u ovo vrijeme...frajer je zbilja uporan i ima konjske živce..vjerujem u njega ..

nece ti tu biti puno cimanja od lokalne vlasti. takve investicije idu preko ministarstva. sve dozvole se vade direktno u mzopu. lokalna uprava moze samo dobiti packe, ako zajebavaju. kao sto su (trebali) dobiti kod avenue mall-a, ali eto izvukli su se.

Mrky007
Ukupno postova: 490
Upozorenja : 1
Post Postano: 19.05.2011. 22:39 
Naslov:  

crveni je napisao/la:
Yoanna35 je napisao/la :

nece ti tu biti puno cimanja od lokalne vlasti. takve investicije idu preko ministarstva. sve dozvole se vade direktno u mzopu.

aha

Kako bi poštivali dinamiku predviđenih rokova, investitori i projektanti zatražili su potporu i pomoć Grada u ishođenju potrebne dokumentacije u Katastru i Zemljišnim knjigama, a razgovaralo se i o mogućnosti drugačijeg obračuna komunalnog doprinosa za proizvodne djelatnosti.

crveni
Ukupno postova: 457
Post Postano: 19.05.2011. 23:07 
Naslov:  

Mrky007 je napisao/la :
crveni je napisao/la:
Yoanna35 je napisao/la :

nece ti tu biti puno cimanja od lokalne vlasti. takve investicije idu preko ministarstva. sve dozvole se vade direktno u mzopu.

aha

Kako bi poštivali dinamiku predviđenih rokova, investitori i projektanti zatražili su potporu i pomoć Grada u ishođenju potrebne dokumentacije u Katastru i Zemljišnim knjigama, a razgovaralo se i o mogućnosti drugačijeg obračuna komunalnog doprinosa za proizvodne djelatnosti.

A što ja znam, mi smo imali problema u Dalmaciji sa izdavanjem građevinske dozvole. Kako se radilo o investiciji u iznosu od 20 i nešto miliona eurića, na kraju je dozvolu izdalo ministarstvo. Bilo je gunđanja u lokalnoj upravi, ali su na kraju shvatili da ne mogu baš baš svakoga reketariti i tjerati iz RH. Jer, investicija i investitor + radna mjesta ostaju i nakon njihove političke karijere (ma što god to značilo).

ilordan

Ukupno postova: 32
Post Postano: 23.05.2011. 10:06 
Naslov:  

@Commander osim toga toj tvornici je potrebno struje koliko troši ukupno 7 Osijeka,

ahahahaha pa čovječe dal ti znaš o čemu pričaš????

Gost88
Ukupno postova: 2
Post Postano: 23.05.2011. 11:55 
Naslov:  

....da baš nam ovo treba, pored Šećerane i Saponie koje već ispuštaju dosta sranja u zrak sad još i ovo...nema veze što je malo dalje, biti će kako vjetar puhne...i ako živiš u centru gradu kad Šećerana radi, ne možeš živjeti od tog smrada...
a uz to spaljuju tamo svašta, od medicinskog otpada pa nadalje....
Čisto sumnjam da će ovo biti nešto bolje....i po propisima... koje vidio da kod nas ide nešto po propisima.... Smile

PreacheR

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 23.05.2011. 12:06 
Naslov:  

Gost88 je napisao/la :
....da baš nam ovo treba, pored Šećerane i Saponie koje već ispuštaju dosta sranja u zrak sad još i ovo...nema veze što je malo dalje, biti će kako vjetar puhne...i ako živiš u centru gradu kad Šećerana radi, ne možeš živjeti od tog smrada...
a uz to spaljuju tamo svašta, od medicinskog otpada pa nadalje....
Čisto sumnjam da će ovo biti nešto bolje....i po propisima... koje vidio da kod nas ide nešto po propisima.... Smile

A ti si vidim neki finjak pa ti sve smeta. Ajde mi objasni koja to sranja Saponija ispušta u zrak koja tebi smetaju?
Što se tiče Šećerane, ona radi efektivno 4 mjeseca u godini i zrak zagađuje samo putem onog visokog (crveno-bijelog dimnjaka). Taj smrad se u gradu osjeti samo kod izuzetnih vremenskih prilika i nije uobičajen. U normalnim okolnostima taj dim ide visoko u atmosferu. Miris koji tebi smeta iz Šećerane je zapravo slatkasti miris melase i repe koji većini ljudi nije neugodan.
Vjeruj mi, Sišćani i Riječani bi vrlo rado udisali 'smrad' iz Šećerane i Saponije u zamjenu za onaj njihov iz rafinerija.

poison_ivy

Post Postano: 23.05.2011. 12:52 
Naslov:  

Ovo sa Siskom je mozda i istina, ali mogu ti reci da cijeu godinu iz secerane smrdi, te da to ne ide visoko u atmosferu kad je meni balkon tamo dok sam zivio bio prepun pepela i razno raznih vrsta smeca, dok dalje kad sam se preselio nije. Zato se taj slatkasti miris u zraku stalno osjeti.
Zdravo definitivno nije, ali tko nas pita ...

Skoči u forum: