Autor |
Poruka |
Callistemon Ukupno postova: 572 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
ja mislim da je najvaznije da investitor postuje sve propise i zakone: studija izvodivosti, zastite okolisa, vode i td. Da li ce imati dovoljno sirovine, to je njihova procjena, a moraju voditi racuna o isplativosti svoje investicije. Okolina u svemu tome moze samo profitirati, ako budu pametno radili i suradjivali.
E sada, koliko smo pravna drzava i koliko ta cinjenica moze pomoci ili odmoci investitoru - to je neka druga problematika. |
|
|
|
|
 |
Noelle Ukupno postova: 34 Spol:  Nebitno
|
netko ovdje gadno lobira.. |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Radujem se poslodavcu koji jedini u gradu Osijeku neće zapošljavati po rođo liniji, već će uzeti najbolje...
|
Hm, nemoj biti sigurna u to, možda bi se mogla razočarati. Meni to ide nekako prebrzo. Što ako su Ameri uboli kakvu koverticu ispod stola i usput obećali zaposliti određeni broj poslušnika?! Ništa novo i neobično za naše podneblje. Ako su Finci mogli davati mito za poslove u Hrvatskoj, vjerujte mi, onda to možemo očekivati od bilo koga. |
|
|
|
|
 |
noname Ukupno postova: 204 Spol:  Nebitno
|
Koga god da zaposli 1000 ljudi ce dobit posao. |
|
|
|
|
 |
poison_ivy
Ukupno postova: 332 Spol:  Muško
|
"Koga god da zaposli 1000 ljudi ce dobit posao."
- Osim ako kao Kinezi ne dovedu svoju i radnu snagu
XD |
|
 |
Yoanna35 Ukupno postova: 350 Spol:  Nebitno
|
Pobogu kako nekome ova priča ide prebrzo, šest godina od osnutka firme do građevinske dozvole, pa dijete kreće u osnovnu školu s toliko godina  , možda se ljudima čini prebrzo jer je priča u medijima oko godinu dana ali stvarno nije tako,
drugo oko zapošljavanja , Ameri nisu skloni davanju mita..ali nikad ne reci nikad, ja sam spopala momkla koji je našao investitora...i upotrijebila neke svoje čari da se momak smekša ali ništa, čovjek reče ja s tim nemam ništa, Ameri raspisuju natječaj, ako prođeš super ideš na edukaciju i radiš ako ispuniš njihove uvjete , ako ne, nikome ništa...sklona sam mu vjerovati ... |
|
|
|
|
 |
poison_ivy
|
super zvuci, ja se i dalje nadam da nece nasi nesto uprsakti pa da odu dalje gdje su "mirnije vode" |
|
 |
Yoanna35 Ukupno postova: 350 Spol:  Nebitno
|
gore navedeni momak, se odlučio doseliti nazad u Osijek, tako da ćim krenu radovi, budući da on jako dobro zna kakvi smo mi ljudi bit će žestok nadzor i kontrola, te stisni, stisni sitem...to mora radit nagodinu u ovo vrijeme...frajer je zbilja uporan i ima konjske živce..vjerujem u njega .. |
|
|
|
|
 |
crveni Ukupno postova: 457 Lokacija: Mannheim Spol:  Nebitno
|
gore navedeni momak, se odlučio doseliti nazad u Osijek, tako da ćim krenu radovi, budući da on jako dobro zna kakvi smo mi ljudi bit će žestok nadzor i kontrola, te stisni, stisni sitem...to mora radit nagodinu u ovo vrijeme...frajer je zbilja uporan i ima konjske živce..vjerujem u njega ..
|
nece ti tu biti puno cimanja od lokalne vlasti. takve investicije idu preko ministarstva. sve dozvole se vade direktno u mzopu. lokalna uprava moze samo dobiti packe, ako zajebavaju. kao sto su (trebali) dobiti kod avenue mall-a, ali eto izvukli su se. |
|
|
|
|
 |
Mrky007 Ukupno postova: 490 Spol:  Nebitno
|
aha
Kako bi poštivali dinamiku predviđenih rokova, investitori i projektanti zatražili su potporu i pomoć Grada u ishođenju potrebne dokumentacije u Katastru i Zemljišnim knjigama, a razgovaralo se i o mogućnosti drugačijeg obračuna komunalnog doprinosa za proizvodne djelatnosti. |
|
|
|
|
 |
crveni Ukupno postova: 457 Lokacija: Mannheim Spol:  Nebitno
|
aha
Kako bi poštivali dinamiku predviđenih rokova, investitori i projektanti zatražili su potporu i pomoć Grada u ishođenju potrebne dokumentacije u Katastru i Zemljišnim knjigama, a razgovaralo se i o mogućnosti drugačijeg obračuna komunalnog doprinosa za proizvodne djelatnosti.
|
A što ja znam, mi smo imali problema u Dalmaciji sa izdavanjem građevinske dozvole. Kako se radilo o investiciji u iznosu od 20 i nešto miliona eurića, na kraju je dozvolu izdalo ministarstvo. Bilo je gunđanja u lokalnoj upravi, ali su na kraju shvatili da ne mogu baš baš svakoga reketariti i tjerati iz RH. Jer, investicija i investitor + radna mjesta ostaju i nakon njihove političke karijere (ma što god to značilo). |
|
|
|
|
 |
ilordan
Ukupno postova: 32 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
@Commander osim toga toj tvornici je potrebno struje koliko troši ukupno 7 Osijeka,
ahahahaha pa čovječe dal ti znaš o čemu pričaš???? |
|
|
|
|
 |
Gost88 Ukupno postova: 2 Spol:  Nebitno
|
....da baš nam ovo treba, pored Šećerane i Saponie koje već ispuštaju dosta sranja u zrak sad još i ovo...nema veze što je malo dalje, biti će kako vjetar puhne...i ako živiš u centru gradu kad Šećerana radi, ne možeš živjeti od tog smrada...
a uz to spaljuju tamo svašta, od medicinskog otpada pa nadalje....
Čisto sumnjam da će ovo biti nešto bolje....i po propisima... koje vidio da kod nas ide nešto po propisima....  |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
....da baš nam ovo treba, pored Šećerane i Saponie koje već ispuštaju dosta sranja u zrak sad još i ovo...nema veze što je malo dalje, biti će kako vjetar puhne...i ako živiš u centru gradu kad Šećerana radi, ne možeš živjeti od tog smrada...
a uz to spaljuju tamo svašta, od medicinskog otpada pa nadalje....
Čisto sumnjam da će ovo biti nešto bolje....i po propisima... koje vidio da kod nas ide nešto po propisima....
|
A ti si vidim neki finjak pa ti sve smeta. Ajde mi objasni koja to sranja Saponija ispušta u zrak koja tebi smetaju?
Što se tiče Šećerane, ona radi efektivno 4 mjeseca u godini i zrak zagađuje samo putem onog visokog (crveno-bijelog dimnjaka). Taj smrad se u gradu osjeti samo kod izuzetnih vremenskih prilika i nije uobičajen. U normalnim okolnostima taj dim ide visoko u atmosferu. Miris koji tebi smeta iz Šećerane je zapravo slatkasti miris melase i repe koji većini ljudi nije neugodan.
Vjeruj mi, Sišćani i Riječani bi vrlo rado udisali 'smrad' iz Šećerane i Saponije u zamjenu za onaj njihov iz rafinerija. |
|
|
|
|
 |
poison_ivy
|
Ovo sa Siskom je mozda i istina, ali mogu ti reci da cijeu godinu iz secerane smrdi, te da to ne ide visoko u atmosferu kad je meni balkon tamo dok sam zivio bio prepun pepela i razno raznih vrsta smeca, dok dalje kad sam se preselio nije. Zato se taj slatkasti miris u zraku stalno osjeti.
Zdravo definitivno nije, ali tko nas pita ... |
|
 |
 |
|