Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

GPP: Želimo iskorijeniti neljubaznost vozača + rezultati istraživanja kvalitete GPP usluga

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Osječanin
Ukupno postova: 2492
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.11.2010. 20:58 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ja ne kužim jel vama nije drago što se GPP oporavlja, što je netko konačno uveo red u tog vječnog gubitaša?=?
ili vam više odgovara primjer ZETa pred bankrotom i kolapsom?? stvarno ste pametni...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ica
Ukupno postova: 246
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.11.2010. 22:26 
Naslov:  

Nema tu reda, samo jako loše i malo manje loše - i ne radi se da je itko sretan što su ZET i GPP u problemima, pa tu rade naši rođaci, prijatelji, roditelji, susjedi...Zašto je tako teško uvesti red u tog vječnog gubitaša? Zar je GPP prva prijevoznička firma na svijetu? Dovoljno je naći neki uspješni "GPP" u njemačkoj ili gdje god i primjeniti isto na neuspješni GPP - to je moje ovako laičko mišljenje, nisam ekonomist, ali nekako mi je teško vidjeti zašto je u problemima GPP...Nemaju konkurenciju, imaju putnike!

Ono što nam ne odgovara je istraživanje kvalitete GPP usluga? Zanima me pošto je to istraživanje? Ono što neodgovara je što GPP iskorijenjuje neljubaznost vozača umjesto da se pozabavi nekim bitnijim problemima! - čak i dobrostojeće firme imaju bitnijih problema od neljubaznosti, istraživanja kvalitete i sl.

Ali, nećemo biti negativni: barem su sada svi vozači ljubazni, a kvaliteta usluga GPP-a se drastično poboljšala!

Možda sada jedno istraživanje o smanjivanju cijene usluga GPP-a...

Osječanin
Post Postano: 25.11.2010. 22:45 
Naslov:  

ajd pročitaj još jednom pa reci koji tebi dio nij jasan..šta je tu "jako loše i malo manje loše"????????????????????? kažeš "umjesto da se zabave nekim bitnijim problemima"!! a kako ti nazivaš smanjenje gubitaka za pola? šta je to "manje bitan problem"? svašta...

GPP: Statistički izvještaj poduzetnika (I-IX. 2010.)
1. Smanjenje gubitka - za prvih 9 mjeseci poslovanja 2010. godine, gubitak prepolovljen u odnosu na prvih devet mjeseci 2009.

2. Povećanje ukupnih prihoda - ukupni prihodi za prvih devet mjeseci iznose 48.864.137 kn i veći su za 762.111 kn ili za cca 2% nego u istom periodu 2009. godin; prihodi od prodaje usluga iznose 24.869.438 kn i veći su za 2.696.516 kn ili za cca 12%,

3. Smanjenje ukupnih rashoda - ukupni rashodi za prvih devet mjeseci iznose 55.883.644 kn i manji su 7.073.485 kn ili za cca 11% nego u istom periodu 2009. (materijalni troškovi iznose manji su za cca 7%., troškovi za osoblje umanjeni za oko 11%, naknade za zaposlene umanjene za oko 40%)

4. Smanjenje zaliha - zalihe pričuvnih dijelova i potrošnog materijala iznose 2.989.087 kn i manje su za 638.512 kn ili za cca 18% od početka godine, što je posljedica racionalnijeg poslovanja.

5. Smanjenje obveza prema dobavljačima - obveze prema dobavjačima iznose 5.582.289 kn i manje su za 1.136.844 kn ili cca 17%, što je posljedica povećanja likvidnosti .

6. Smanjenje broja radnika - broj zaposlenih je 379 što je za 24 manje nego u istom razdoblju prethodne godine

Zadnja promjena: Osječanin; 25.11.2010. 23:02; ukupno mijenjano 1 put.

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 25.11.2010. 22:54 
Naslov:  

Ne moras biti ekonomist (sto to uopce podrazumijeva?!) da bi neke stvari uocio. Npr. kontradiktorno je ocekivati da GPP posluje pozitivno, a da cijena prijevozne usluge bude "jeftinija", ili "besplatna" (kako su neki kupovali glasove).

Vjerojatno postoji neka tocka ravnoteze, optimalan odnos izmedju te dvije vrijednosti.

Ica je napisao/la: Zašto je tako teško uvesti red u tog vječnog gubitaša?
Sto smatras pod "uvesti red". Ako smatras da su to smanjenje troskova i povecanje prihoda - onda se to sada cini (ako je vjerovati izvjestaju).

Citat: ali nekako mi je teško vidjeti zašto je u problemima GPP...Nemaju konkurenciju, imaju putnike!
Dobro si rekao - nisi ekonomist. ali ne moras biti ekonomist da primjetis kako autobusi i tramvaju voze i kad je u njima tri putnika.

Citat: Možda sada jedno istraživanje o smanjivanju cijene usluga GPP-a...
Racionalnije poslovanje, kakvo je nagovijesteno ovim izvjestajem kao rezultat moze imati nize cijene usluga, kvalitetniju uslugu (vise polazaka, linija i sl.) illi manje subvencije iz Grada. Svaki scenarij iskljucuje ostale.

Ukupno postova: 820
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 26.11.2010. 7:13 
Naslov:  

nidzo je napisao/la :
leteci mungos i oscjecanin vi i dalje usporedjujete neusporedivo
kada gpp dodje do razine zeta, bicemo davno u grobu
gpp nemoze uskladit to malo linija sto ima, govori se o interaktivnim mapama o pizdarijama, da ti pise za koliko ce minuta doc bus/ tramvaj . aloooooo zet to ima vise od 10 godina. zetove linije su smisljeno napravljene sa smisljenim razmakom kada ce ici koja linija, a ne u gppu odjednom 3 busa i sljedeci za sat i po.. a koliko je to teze uskladit u zetu nego u gppu...

Ovo boldano je bit...dobra organizacija ne košta ništa..gpp je dužan svojim korisnicima omogućiti uslugu na koju se ne čeka sat vremena.

dumbaos

Ukupno postova: 163
Post Postano: 26.11.2010. 8:58 
Naslov:  

Ica je napisao/la: 6 kn... Sada je ta ista karta 23 kn. Znači šest puta je skuplja karta

mene učilo da je šes put šes trijes šes!

Ica
Post Postano: 26.11.2010. 11:15 
Naslov:  

4x skuplja karta, moja greška!

Biti ekonomist podrazumijeva završiti ekonomski fakultet...a samim time onda biti i upućen u "ekonomsku problematiku".

Kada ja diplomiram medicinu ću bit liječnik i onda biti liječnik podrazumijeva završiti medicinski fakultet, ne ekonomiju ili pravo! Zato sam rekao da nisam ekonomist, ali ovako čisto seljački po meni bi GPP trebao biti u plusu i to debelom plusu, čak i sa neprofitabilnim linijama koje su čisto od socijalnog interesa jer nema veze što se vozi jedan putnik - i taj jedan putnik mora doći na posao, tj. mjesta moraju biti povezana!

Slažem se da postoji pomak u GPP-u, ako je vjerovati istraživanjima i izvještajima...samo što je to tek početak posla, daleko je to od uspješne firme bez problema! Ja to onda zovem malo manje loše! To je dobro, ali sutra treba biti još manje loše...da bi za par godina mogli reći sada je dobro ili odlično!

Možda su ukupne rashode mogli još više smanjiti da ne rade istraživanja o kvaliteti usluga i iskorjenjivanje neljubaznosti vozača...
Još će biti ulaganja u podizanje morala putnika i općeg raspoloženja!

A floskule kao što su rad na racionalizaciji, podizanje kvalitete usluga, kvalitetnija usluga, smanjenje cijene - to ne kupujem! Kupujem samo ono što vidim u praksi...ovo je više marketing!
Meni baš i nije bitno da imam digitalnu butru i da znam gdje se nalazim. Ali mi je bitno da dođe bus na vrijeme, da se ne pokida putem, da vozač ne divlja kao da je na utrci...da su linije povezane...kartu mi mogu napisati i na kupusnom listu, nije bitno!
Meni je odlična kvaliteta usluge kada nemoram čekati bus sat vremena- nasmijan i raspoložen vozač tu ne igra nikakvu ulogu.

Osječanin
Post Postano: 26.11.2010. 13:57 
Naslov:  

Miško, ma ti sam ne znaš šta bi htio. Malo nadrobiš ovo, malo ono, pa te netko pokrije sa argumentima, pa sad ne bi ovo, važno ti je ono..I tako stalno Wink

Nitko ni nije rekao da je GPP idealna firma! Bit svega je da se dogodio pomak na bolje od kada je direktor Medić, da se konačno uvelo (uvodi) reda u GPP! I mogu ja laprdati da je stanje ovako ili onako, može netko drugi, ali brojke govore istinu a ne naše laprdanje na nekom forumu!
Al najjače su mi ovo fore..kao hm, izvještaj je dobar ako je istinit..ne eto, uzeo čovjek jedan dan fore pa si pisao izvještaje kako njemu odgovara i odlučio ih prezentirati javnosti Laughing Pa valjda netko stoji iza tog izvještaja imenom i prezimenom, valjda netko odgovara ako izvještaj nije istinit, ako se lagalo. Kak ste vi zamislili sebi da netko samo tako šibne lažni izvještaj u javnost? Svašta.. Rolling Eyes

Ica
Post Postano: 26.11.2010. 17:09 
Naslov:  

Znam da bi htio javni prijevoz koji funkcionira po svom voznom redu. Htio bih da cijena karte bude proporcionalna onime što dobivam (prijeđeni put, recimo usluga, ljubaznost vozača...). Mjesečna karta je 70-ak kuna za osijek - neznam zašto, ali meni je to stvarno preskupo! Zašto - zato jer uglavnom se vozim 3-5 stanica...dok čekam bus pješke odem gdje želim. Osijek nije baš tako velik grad. Mjesečna bi mogla biti 40-ak kn. Karta u jednom smjeru 5 kn. Dnevna 15-20 kn. U osijeku se uglavnom dođe s bilo kojeg mjesta na bilo koje mjesto u roku 15-20 min biciklom, ili pola sata najviše tramvaj. Cijene su u najmanju ruku velegradske!!!

Ne bih htio da GPP iskorjenjuje neljubaznost vozača i da radi studije o kvaliteti usluga - jer mi to zvuči na onu studiju što je naručio Polančec ili tko već pa platio 500 000 kn...a to je zapravo nešto drugo plaćeno...neka kompenzacija za... I kako onda da vjerujem u našoj državi razno raznim izvještajima koji su politički uređivani, za marketinške svrhe itd. Pa naravno da sumnjam u istinitost! Nisam se jučer rodio u ovoj državi. Ne kažem da je lažni izvještaj, ali vjerujem da se statistički podaci mogu na razne načine interpretirati.

Znate li da su u americi prije par desetaka godina radili telefonsku anketu tko će biti predsjednik. Na kraju je anketa dale posve drugačiji izvještaj od onoga što se desilo na izborima - zašto!? Zato jer su telefon uglavnom imali bijelci i bogati, dok siromašni nisu imali telefon - ali su imali pravo glasa! Rezultat istraživanja se uvijek može "udesiti" ako se tako želi!

Argumenti su uvijek dobra stvar. Volio bih da mi netko argumentira zašto bih ja trebao koristiti GPP...ja imam argumente protiv... Zar nije to smisao razgovora? Zar je poželjno jednoumlje kako je GPP sada odličan i kako je sve bajno i sjajno i da Medića za predsjednika. Izvještaji postaju dogma i to je to! Svi sretni, priča završena.
Ali istina je da je ovo naše laprdane po forumu, nego šta drugo...zar nam nije zabavno!? Pravi šou...Smile

Osječanin
Post Postano: 26.11.2010. 17:28 
Naslov:  

Ti si tu malo pomiješao lončiće. Koga boli k...c hoćeš se ti voziti gradskim prijevozom ili ići pješke?? Jesi ti stekao dojam da te netko nagovara da se voziš gradskim prijevozom? Smile
Isto tako, te tvoje cijene koje ti pišeš su šta? Svaki od ono nemam pojma 20000 građana Osijeka koji koriste gradski prjevoz ima svoju cijenu u glavi kolika bi trebala biti. I šta sad? Najbolje bi bilo kad bi se svi vozili bespaltno. To je najbolja cijena s kojom bi se svi složili! Jel? Cijena je takva kakva je. Sigurno je formirana sa svrhom i razlogom. Ili bi više volio niske cijene kao u ZETu pa to kad tad dođe na naplatu?
I šta si se zakačio tog istraživanja i njegove cijene. Siguran sam da takve stvari radi bilo koja firma u svijetu koja je poduzetna i drži do sebe a bavi se sličnim poslovima kao GPP. Pa to stvarno ne moraš biti mudrac da bi shvatio. Tamo ti lijepo piše da se gubitak u odnosu na prošlu godinu prepolovio al ti se uhvatio tog istraživanja ko pijan plota. Čovječe, milioni su se uštedjeli u godinu dana a ti petljaš o nekom istraživanju!!!!!Alo, jel ima koga" kod kuće"?????

Ica
Post Postano: 26.11.2010. 19:10 
Naslov:  

Ok je braniti GPP - ali braniti ga pod svaku cijenu!? Mora da imaš dionice, il tako nešto od GPP-a...hehe Wink onda ok!
Ako sam jedini koji se ne vozi GPP-om onda GPP nemora brinuti - ali mislim da nisam jedini! Navodim sebe kao primjer, nema potrebe da me netko nagovara. Samo možda bi GPP-u bilo bolje da dobije mojih 70 kn ( kad kažem mojih, mislim mene kao putnika puta xyz..koliko već ima putnika koji se ne voze gpp-om).

Jel ima koga kod kuće kod tebe - GPP odjednom može uštedjeti milijone u godinu dana!? A zašto to nije uštđivao prije, prošle godine, pretprošle!?
Ah, da - Medić, mađioničar se pojavio...zaboravio sam! Da su uštedjeli ranije milijone razlika je moga biti potrošena na cijenu prijevoza, tj. niža cijena karata!

Istraživanje, istraživanje - upravo kažem da ne petljam o istraživanjima, da im nevjerujem puno i općenito smatram statistike najtočnijim zbrojem netočnih podataka.

Ništa - mislim da sam poklopljen argumentima... Sada sam uvjeren da je GPP odlična firma, s odličnom poslovnom politikom koja se okrenula za 180 stupnjeva i sada cvatu ruže. Od sutra se radosno vozim gpp-om i pozdravljam ljubazne vozače. A od kvalitete usluga ima da me milina oblije. Evo. A istraživanje u jednoj poduzetnoj firmi koja drži do sebe kao GPP prihvaćam širokih ruku! Bravo GPP - samo tako naprijed! Živio Medić! Živio GPP!
Naravno, cijena i od 25 kn za kartu bi mi bila sasvim prihvatljiva i realna - ipak je to GPP, ako kažu 25kn, onda valjda moraju oni znati najbolje...mora da ni nemaju jadni zarade na 25 kn!

Pozz, odo ja kući!

Skoči u forum: