Žene za upravljačem!
Kultura, zabava, sport, hobby
Jako je puno loših vozača, ali žene se uvijek posebno ističu..mislim da slobodno mogu reći da u 80% neugodnih situacija vidim upravo ženu za volanom.
Također bih spomenio lošu procjenu brzine kretanja vozila..primjer..kada se s Čepinske skreće lijevo u Industrijsku zonu..žena stoji ispred mene s lijevim žmigavcem i propušta automobil iz suprotnog smjera..koji je barem 200njak metara daleko...ja imam vremena nju zaobići, zastati kraj nje i pogledati ju s razočaranjem i normalno skrenuti lijevo bez da oduzmem prednost autu iz suprotnog smjera.
Nadalje, česta je pojava žena koja naglo stane da propusti pješake..kojima je crveno..pa tako izazove nesreću i moj se otac zabija u nju odostraga...
Osjećaj prostora...vozim bicikl čepinskom uz rub..iza mene kolona, čujem da auti počinju trubiti...mislim da iz nekog razloga trube meni pa se okrenem...iza mene se brzinom oko 25kmh vozi žena misleći da nema dosta prostora za me zaobiđe...dakle njoj trube..napokon se ipak odluči da me zaobiđe i to učini vrlo bojažljivo a odmah iza nje je GPP-ov autobus koji me sasvim normalno zaobiđe zajedno s ostatkom kolone..
Da ne govorim o parkiranju...evo danas je žena kolege parkirala njegov auto u kanal...promašila je ćupriju...
Ima još more primjera (vidi youtube), ali mi se ne da više pisati...
Homoseksualci upravljaju automobilom na sličan način kao žene, zaključak je studije britanskih znanstvenika dr. Qazi Rahman i dr. Johanna Koreting sa Sveučilišta London, koja je nedavno objavljena u časopisu Hippocampus. To je samo potvrda ranijih istraživanja koja su pokazala da je snalaženje u prostoru povezano sa spolnom pripadnošću i seksualnim usmjerenjem. Dr. Rahman je naglasio da se pri vožnji u novom okruženju vrlo očito pokazuju razlike u prostornom snalaženju kod heteroseksualnih muškaraca, homoseksualaca i žena.- U takvom okruženju ženama treba mnogo više vremena da stignu na odredište, imaju više grešaka u vožnji, češće krivo skrenu i slično. Muškarci su dobri pri korištenju geometrijskih ili prostornih znakova kako bi, primjerice, odredili idu li na sjever ili jug. Oni imaju bolji temeljni osjećaj za smjer, ali u orijentaciji, također, dobro koriste lokalne objekte - objasnio je dr. Rahman.
dakle, opća činjenica je da zbog evolucije muškarci imaju bolji prirodni "GPS" u glavi nego žene... za statistiku ne znam točno al mislim da bi bez alkoholiziranih vozača i vozačica žene bile vodeće...
imam neko iskustvo u ZGu kad sam se sa šefom vozio jednom od onih brzih cesta, u naš trak je uletila neka ženska, da nema iskustvo u vožnji [šef] završilo bi gadno, skoro smo se o zaštitnu ogradu rasipali... a ženska ni da pogleda što je skoro napravila, samo oči pred auto, nos iznad volana i piči...
cinjenica je...da se mogu vidjeti ovakvi slucajevi kao što ste naveli...al ti slucajevi se događaju samo kod mladih vozacica....odnosno...vjerujem da je kod njih jedini problem što ima stvarno treba malo duže vremena da se uvale u rutinu...
al kad se to dogodi....onda nastupa dio...gdje sa sigurnošcu mogu reći...da neke stvari što žemska za volanom napravi...ja kao iskusan vozac ne bi nikad ni pokušao....pri tome ne mislim da napravi nekakvu pizdariju...vec nešto dobro u određenoj situaciji...
uglavnom....koliko god se cinilo da su žemska opasnost za volanom....vjerujem da izazovu puno manje pizdarija nego kojejava muška balavurdija...pa cak i stariji kreteni ....koji misle da su pravi vozaci.....
Boost
.kada se s Čepinske skreće lijevo u Industrijsku zonu..žena stoji ispred mene s lijevim žmigavcem i propušta automobil iz suprotnog smjera..koji je barem 200njak metara daleko...ja imam vremena nju zaobići, zastati kraj nje i pogledati ju s razočaranjem i normalno skrenuti lijevo bez da oduzmem prednost autu iz suprotnog smjera.
pa ti si njoj oduzeo prednost!!!!
BoostNadalje, česta je pojava žena koja naglo stane da propusti pješake..kojima je crveno..pa tako izazove nesreću i moj se otac zabija u nju odostraga...
zašto je to česta pojava? ti si tako prosudio po jednom sudaru tvog oca za koji je on kriv koliko sam shvatila. Ona je procijenila da je sigurnije pustiti pješaka nego ga pregaziti i postupila je dobro ili je možda trebala nekoga pregaziti!? Takve situacije događaju se svaki dan i neovisno o spolu vozaća.
BoostOsjećaj prostora...vozim bicikl čepinskom uz rub..iza mene kolona,
Možda ti imaš problema s osjećajem prostora, najviše me iritiraju biciklisti koji se drkeljaju po kolniku udaljeni od ruba i do 1m. Pa naravno da takvog ne zaobilazim ako mi dolazi vozilo u susret, takvog treba policija skinuti s bicikla i naplatiti mu dobru kaznu.
exHOP3on
To je samo potvrda ranijih istraživanja koja su pokazala da je snalaženje u prostoru povezano sa spolnom pripadnošću i seksualnim usmjerenjem. Muškarci su dobri pri korištenju geometrijskih ili prostornih znakova kako bi, primjerice, odredili idu li na sjever ili jug.dakle, opća činjenica je da zbog evolucije muškarci imaju bolji prirodni "GPS" u glavi nego žene... za statistiku ne znam točno al mislim
Pa za statistiku možeš redovno čuti u policijskim izvješćima prema kojoj žene sudjeluju u više kvrcavica, dok su muškarci dobri u teškim i najtežim nerećama kao i u nesrećama s grubim nepoštivanjem prometnih pravila koje u većini slučajeva završavaju smrću ili invaliditetom.
tamna strana
s obzirom da imam stvarno dosta iskustva u prometu...gdje izmeđuostaloga susrecem i žemske za volanom...,ogu reći da se slažem s ovime što ste napisali....al opet ne mogu baš tako generalizirati da su žemske toliko loše vozacice
cinjenica je...da se mogu vidjeti ovakvi slucajevi kao što ste naveli...al ti slucajevi se događaju samo kod mladih vozacica....odnosno...vjerujem da je kod njih jedini problem što ima stvarno treba malo duže vremena da se uvale u rutinu...
al kad se to dogodi....onda nastupa dio...gdje sa sigurnošcu mogu reći...da neke stvari što žemska za volanom napravi...ja kao iskusan vozac ne bi nikad ni pokušao....pri tome ne mislim da napravi nekakvu pizdariju...vec nešto dobro u određenoj situaciji...
uglavnom....koliko god se cinilo da su žemska opasnost za volanom....vjerujem da izazovu puno manje pizdarija nego kojejava muška balavurdija...pa cak i stariji kreteni ....koji misle da su pravi vozaci.....
Slažem se s tobom. Velika većina žena vozi defenzivno, dok muškarci češće bivaju žrtvama vlastitog testosterona i adrenalina pa voze agresivnije pogotovo kad vide ženu za volanom i još ispred sebe.
Re: Žene za upravljačem!
Daleko od toga da ima kokošetina da boli glava...ali mene je prošli tjedan skoro pokupio nadobudni balavac...koji je u svom malom nabrijanom golfu htio pokazati curi kako se vozi....odnosno kako se k...i pičenjem po gasu, naglim kočenjem i slično.....
PEGY
Vozim auto od 18te, dakle već podosta vremena i svakim danom vidim toliko glupih muških seronja zadojenih predrasudama za volanom da je to već za popizdit.Boost
.kada se s Čepinske skreće lijevo u Industrijsku zonu..žena stoji ispred mene s lijevim žmigavcem i propušta automobil iz suprotnog smjera..koji je barem 200njak metara daleko...ja imam vremena nju zaobići, zastati kraj nje i pogledati ju s razočaranjem i normalno skrenuti lijevo bez da oduzmem prednost autu iz suprotnog smjera.
pa ti si njoj oduzeo prednost!!!!
Mislim da nisi dobro pročitala...
Dakle, žena STOJI i ČEKA, kao i ja iza nje...auto kojeg ona propušta je daleko..toliko daleko da ja stignem izaći iz kolone i normalno skrenuli lijevo te pritom još čak i malo zastati kraj nje...shvaćaš?
Ona stoji, nitko njoj ne oduzima prednost..u ovom slučaju ja činim prekršaj namjerno, ali je poanta u tome da ona stoji a ladno može skrenuti i još barem 3 auta za njom.
BoostNadalje, česta je pojava žena koja naglo stane da propusti pješake..kojima je crveno..pa tako izazove nesreću i moj se otac zabija u nju odostraga...
zašto je to česta pojava? ti si tako prosudio po jednom sudaru tvog oca za koji je on kriv koliko sam shvatila. Ona je procijenila da je sigurnije pustiti pješaka nego ga pregaziti i postupila je dobro ili je možda trebala nekoga pregaziti!? Takve situacije događaju se svaki dan i neovisno o spolu vozaća.
Krivnja je bila obostrana.
Opet nisi shvatila...pješaci su normalno stajali zato što im je bilo CRVENO.
Ona njih uopće nije vidjela, kasno ih je skužila i mislila je da su oni htjeli preći..znači NE, nije trebala nikoga pregaziti već samo normalno voziti kroz svoje ZELENO svijetlo.
BoostOsjećaj prostora...vozim bicikl čepinskom uz rub..iza mene kolona,
Možda ti imaš problema s osjećajem prostora, najviše me iritiraju biciklisti koji se drkeljaju po kolniku udaljeni od ruba i do 1m. Pa naravno da takvog ne zaobilazim ako mi dolazi vozilo u susret, takvog treba policija skinuti s bicikla i naplatiti mu dobru kaznu.
Opet nisi dobro pročitala.
Vozio sam uz rub, kolona je trubila ŽENI koja me "jedva" zaobišla, a nakon nje me najnormalnije zaobišao AUTOBUS koji je puno širi od osobnog vozila
Mislim da ova tema nije tu da bi se pljuvalo po ženskim vozačima, već da se o njima ARGUMENTIRANO raspravlja.
Naravno da postoji i gomila muških kretena, balavandera, starih leševa itd.
Velik dio vozača niti neće skontati da netko čini neku grešku ili debilanu jer su i sami loši vozači.
Meni je vožnja dugi niz godina hobi, a i na neki način se poluprofesionalni time i bavim tako da svakodnevno primjećujem što se događa i tko te debilane UGLAVNOM radi.
Što se tiče popravljanja šmike i toga..moram priznati da to nisam baš primjetio toliko često koliko se o tome priča...
trauma_os
Topic se trebao zvati nadobudne muškarčine za volanom koje misle da samo oni znaju vozit.
toliko o argumentima nekih forumaša... temu sam započeo sa argumentima koje sam potkrijepio konkretnim i vlastitim primjerima, a ne predrasudama i šovinizmom. primjećujem da se javlja i određena doza agresije i teških riječi među vama, pa bih zamolio ako netko ima primjer (dakle konkretan, vlastitim očima viđen) da ga iznese... vodimo barem jednu od ovih rasprava na forumu na razini... ako je to uopće moguće?
Ženama je naprimjer slabije razvijena desna strana mozga koja regulira orijentaciju, analizu i klasifikaciju podataka.
Žene su definitivno lošiji vozači i tu se nema šta pričati.
nemojte vaditi podatke o nesrećama jer to nije mjerilo,tu ulogu igra agresivna vožnja..testosteron-protiv toga mi ne možemo.
Mi smo u nečemu bolji od vas, vi u nečemu od nas..i nikad nećemo biti jednaki, niti trebamo biti jednaki.to i je lijepota
@vidimd a se traže primjer..kao što je netko rekao..u 80% slučajeva kada vidim neku komičnu situaciju na cesti, za volanom bude žena...čak u 9/10 slučajeva pogodim da je žena po načinu vožnje...
evo jedan primjer, redovito viđen u gradu:
123456
temu sam započeo sa argumentima koje sam potkrijepio konkretnim i vlastitim primjerima, a ne predrasudama i šovinizmom.
Ja eto primjećujem, da su tvoji vlastiti primjeri prepuni konkretnih predrasuda i šovinizma.
PEGY
123456
temu sam započeo sa argumentima koje sam potkrijepio konkretnim i vlastitim primjerima, a ne predrasudama i šovinizmom.
Ja eto primjećujem, da su tvoji vlastiti primjeri prepuni konkretnih predrasuda i šovinizma.
opet ću ponoviti, molim argumente za tvoje mišljenje? što sam ja to zlobno i šovinistički napisao? ovo su samo konkretne, nažalost po moj auto i materijalne činjenice
123456zna li netko točan podatak koliki postotak prometnih nezgoda i nesreća izazovu žene?
muškarci rade 2/3 prometnih nezgoda, ali su za volanom dnevno skoro 3 puta više od žena.
muškarci rade oko 80% teških prometnih nezgoda dok žene 20%.
s druge strane, žene debelo prednjače u prometnim nezgodama koje možemo svrstati pod "vjerovali ili ne", poput sljetanja u more jer si umjesto u prvu otišao u rikverc i sl.
Bilo na tv nedavno.
Nažalost nigdje se ne spominje podatak koji je jako teško konkretizirati, a radi se o indirektnoj krivnji ženskih vozača za potencijalno opasne situacija koje vozač mora izbjeći, pri tome riskirajući nesreću.
Primjerice...vozim se Ulicom Republike paralelno s vozilom kojim upravlja žena koja se vozi desnom trakom.
U jednom trenutku želi skrenuti desno na slobodan parking dajući desni žmigavac, a pri tome iznenada skreće u lijevo na mene kako bi uhvatila bolji kut za uparkiravanje.
Sudar izbjegavam skretanjem u lijevo preko dvostruke pune linije na traku suprotnog smjera u kojoj, na sreću, nije bilo vozila.
Dakle tko bi bio kriv da sam se sudario s vozilom iz suprotnog smjera?
U policijskim statistikama ja bih vrlo vjerojatno bio krivac za izazivanje prometne nesreće zbog vožnje neprilagođene uvjetima na cesti iako sam vozio brzinom od oko 50km/h.....
Ovaj primjer iz vlastitog iskustva sam napisao da bih malo pojasnio što mislim pod pojmom "indirektna krivnja".
e onda neka komentiraju žemske za volanom....
tamna strana
kad muškarci budu skužili koliko su zapravo bahati...nadrkani...živcani i bahati za volanom...
ovo je snaga argumenata i konkretizirane činjenice potkrijepljene napisanim primjerima, jel?
BoostBaš me zanima kakvi bi postoci bili ako bi žene radile jednak broj kilometara kao i muškarci tj. 3x veću kilometražu...
Nažalost nigdje se ne spominje podatak koji je jako teško konkretizirati, a radi se o indirektnoj krivnji ženskih vozača za potencijalno opasne situacija koje vozač mora izbjeći, pri tome riskirajući nesreću.
Primjerice...vozim se Ulicom Republike paralelno s vozilom kojim upravlja žena koja se vozi desnom trakom.
U jednom trenutku želi skrenuti desno na slobodan parking dajući desni žmigavac, a pri tome iznenada skreće u lijevo na mene kako bi uhvatila bolji kut za uparkiravanje.
Sudar izbjegavam skretanjem u lijevo preko dvostruke pune linije na traku suprotnog smjera u kojoj, na sreću, nije bilo vozila.
Dakle tko bi bio kriv da sam se sudario s vozilom iz suprotnog smjera?
U policijskim statistikama ja bih vrlo vjerojatno bio krivac za izazivanje prometne nesreće zbog vožnje neprilagođene uvjetima na cesti iako sam vozio brzinom od oko 50km/h.....
Ovaj primjer iz vlastitog iskustva sam napisao da bih malo pojasnio što mislim pod pojmom "indirektna krivnja".
Ukoliko postoje svjedoci koji će potkrijepiti tvoju tvrdnju, bila bi kriva žena.
tamna strana
kad muškarci budu skužili koliko su zapravo bahati...nadrkani...živcani i bahati za volanom...
Evo nešto što si sam napisao... uskačeš si u usta?
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=6238
"....ocito da u komisiji fali neki covjek kao što sam ja.....onda bi prolaznost bila puno manja.....osim što bi se statistika prolaznosti vodila na sasvim drukciji nacin......plavuše x % crnke x %....
...realno gledajuci nismo svi sposobni biti vozaci....al ocito da onaj tko ima novaca je sposoban za sve......"
josephine01
da, ali još jednom, govori li tko u tim statistikama o već spominjanoj "indirektnoj" odgovornosti za nezgode? i je li igdje zabilježen broj potencijalnih nesreća koje dnevno izbjegnem zahvaljujući prisebnosti i opreznoj vožnji? nije? reći ću ti da brojim te slučajeve zadnjih 10-ak dana u kojima pređem po 50-ak km dnevno po gradu i da ih bude oko 5-6... od toga je u najmanje 4 situacije žena za volanom... ovo nisu naklapanja nego iza ovih riječi stojim s punom odgovornošću.
123456josephine01
da, ali još jednom, govori li tko u tim statistikama o već spominjanoj "indirektnoj" odgovornosti za nezgode? i je li igdje zabilježen broj potencijalnih nesreća koje dnevno izbjegnem zahvaljujući prisebnosti i opreznoj vožnji? nije? reći ću ti da brojim te slučajeve zadnjih 10-ak dana u kojima pređem po 50-ak km dnevno po gradu i da ih bude oko 5-6... od toga je u najmanje 4 situacije žena za volanom... ovo nisu naklapanja nego iza ovih riječi stojim s punom odgovornošću.
Nisam rekla ništa, samo stavila link na tekst koji sam pronašla.
A što se tiče bilježenja potencijalnih nesreća.. Mislim da je o tome bespredmetno govoriti. To je kao da se pitaš je li negdje zabilježeno koliko se ljudi moglo zaraziti ADIS-om, ako već postoje brojke o zaraženim ljudima. Nema smisla..
josephine01
123456josephine01
Nisam rekla ništa, samo stavila link na tekst koji sam pronašla.
A što se tiče bilježenja potencijalnih nesreća.. Mislim da je o tome bespredmetno govoriti. To je kao da se pitaš je li negdje zabilježeno koliko se ljudi moglo zaraziti ADIS-om, ako već postoje brojke o zaraženim ljudima. Nema smisla..
nije bezpredmetno govoriti ako si svaki dan u takvoj situaciji, pa ti je teško vjerovati kako je od svih tih izbjegavanja samo jedna završila time što mi je gđica razlupala auto uzduž i poprijeko... samo pukom srećom se još nije dogodilo nešto fatalno s obzirom na akrobacije kojima izbjegavam pogrebnika zbog ženskih vozača...
eh da, živio ADIS
audiworld
e jebiga sad.... kolko si puta skoro dobio batina zbog cure nekejesi i to bilježio
![]()
nisam, ali mogao bih početi bilježiti postove bez argumenata, konkretnih odgovora na temu i tlapljenja bez konkretnih primjera. hvala na ideji
123456audiworld
e jebiga sad.... kolko si puta skoro dobio batina zbog cure nekejesi i to bilježio
![]()
nisam, ali mogao bih početi bilježiti postove bez argumenata, konkretnih odgovora na temu i tlapljenja bez konkretnih primjera. hvala na ideji
Kažu: počisti prvo ispred svojih vrata..
josephine01
123456audiworld
![]()
Kažu: počisti prvo ispred svojih vrata..![]()
zanimljivo
123456josephine01
123456audiworld
![]()
Kažu: počisti prvo ispred svojih vrata..![]()
zanimljivoja sam sve napisano potkrijepio vlastitim iskustvom i konkretnim primjerima... nadam se da tvoja opaska ipak ima malo širi kontekst od osobnog animoziteta prema autoru ove teme
Ja sam proširila tvoju izjavu o beskorisnim postovima i na druge teme.
audiworld
de majke ti,koji je tvoj argument?? plačipičkanje kako se puno voziš autom i onda jadan izbjegavaš gotovo sigurnu smrt jer te horda nesposobnih žena želi razljepit k'o palačinku... ti si po meni za neki rally
kultura na prvom mjestu, naravno!
ne sjećam se da sam bio nepristojan u prijašnjim postovima za razliku od nekih kojima je bonton nekakvo jelo, a maniri prilog uz to...
audiworld
kultura nije argument..... jesam te povrijedio ili doveo u neugodan položaj svojim prostotama tipa plačipičkanje? plačipičkanje je stanje uma u kojem čovjek misli da je ugrožen sa svih strana pa onda ,eto, mora kukat ,cmoljit itd... koji je tvoj argument? bar me 4 puta dnevno ubiju?
završio sam, sve argumentirao i objasnio i ne kvotam te više, s nekim ljudima zaista nema smisla održavati raspravu na nekom nivou
josephine01
Kako se samo drastično mjenjaju ove statistike u zadnjih godinu, dvije..
No..ovaj podatak mi je vrlo zanimljiv
"84 per cent of men – 77 per cent of women – have crashed their vehicle"
Postotak je gotovo identičan, a muškarci naprave za čak 65% više kilometara od žena..
To je već dosta relanija slika...
Djelomično se slažem da je bezpredmetno govoriti o potencijalnim nesrećama, ALI kada se xy puta nađeš u takvoj situaciji, kada ti nekoliko prijatelja motorista skoro izgube živote jer im je žena oduzela prednost ili skrenila na njih, kad na youtubeu imaš desetke tisuća videa s ovom tematikom, mislim da bi se ipak trebalo raspravljati i o potencijalnim nesrećama.
Boostjosephine01
Postotak je gotovo identičan, a muškarci naprave za čak 65% više kilometara od žena..
Djelomično se slažem da je bezpredmetno govoriti o potencijalnim nesrećama, ALI kada se xy puta nađeš u takvoj situaciji, kada ti nekoliko prijatelja motorista skoro izgube živote jer im je žena oduzela prednost ili skrenila na njih, kad na youtubeu imaš desetke tisuća videa s ovom tematikom, mislim da bi se ipak trebalo raspravljati i o potencijalnim nesrećama.
Nisam kompetentna za donošenje zaključka tko je gori tj. bolji vozač, ali znam da su muškarci bolji u prostornom predočavanju. Prema tome, ne treba se čuditi ako je ovo što govorite istina. Mene i dalje zanima, što sad s tim našim zaključkom?
Boost
josephine01
ne kolega forumaš, problem je u tebi, kako ne shvaćaš iz argumenata drugih forumaša? pa to se događa očito samo tebi i meni
audiworld
ahaa.... joj sorry... drugi put ću te pitati smijem li nešto napisati...........not! ma uglavnom.... kad vidiš tako neku ženu trubi joj, psuj, pljuni ju... a sad će tebe neka žena zaj*****t... te žene, ne znaju gdje im je mjesto..
to je tvoj način komunikacije i ophođenja, nije moj
inače, samo sam ti želio reći da sam se obratio drugom forumašu, a da ti odgovoraš za njega.... bože sačuvaj da bih i poželio nekome braniti išta na ovom forumu... easy my friend
josephine01
Boostjosephine01
Nisam kompetentna za donošenje zaključka tko je gori tj. bolji vozač, ali znam da su muškarci bolji u prostornom predočavanju. Prema tome, ne treba se čuditi ako je ovo što govorite istina. Mene i dalje zanima, što sad s tim našim zaključkom?
Ma zaključili mi išta ili ne...poanta ovoga je samo u tome da svatko kaže što misli i da to potkrijepi vlastitim iskustvom i činjenicama a ne nekim predrasudama i pričama..
Znači argumentirano, bez vrijeđanja i na razini.
Očito nekim ljudima to predstavlja problem, neki govore napamet, neki rade jako malo kilometara i to posebno po gradu za vrijeme gužvi kada se svašta može doživjeti...
Činjenica je da su muški agresivniji vozači, ali isto tako je činjenica da imaju bolji osjećaj prostora, brže vrijeme reakcije i češće vožnju doživljavaju drugačije nego način kako doći od točke A do točke B.
123456
ja sam sve napisano potkrijepio vlastitim iskustvom i konkretnim primjerima... nadam se da tvoja opaska ipak ima malo širi kontekst od osobnog animoziteta prema autoru ove teme![]()
Nema ovdje na forumu animoziteta naspram kojekakvih likova, ali neki uporno razvlače svoje žvake, kao ti, što većinu iritira pa skinu rukavice i kažu otvoreno što misle.
Ti samo tupiš da svi sve potkrijepio primjerima iz vlastitog života i to toliko uporno da si i sam povjerovao da su ti primjeri relevantni dokazi nesposobnosti jednog roda, naravno ne onoga kojem ti pripadaš jer ti si u tvojim primjerima dominantan rod, super uspješan i mega sposoban.
Tvoji primjeri s kojima se toliko hvališ meni ne argumentiraju baš ništa!
Tebi je neka ženska počinila prekršaj i ti si izbjegao strašne posljedice zahvaljujući tvojoj superiornosti,urođenim refleksima,nad sposobnostima.... i to je primjer da ženenisu za volan. Iskreno mi je žao svakoga tko strada, pogotovo kad naleti na budalu u prometu i jako sam za strožije kažnjavanje prometnih prekršaja.
Pa ja svaki puta kada sam u prometu naletim na nekog nesavjesnog vozaća-gle čuda večinom su to muškarci, eto recimo 99% prekršaja kojima sam ja svjedok počine muškarci i to u Osijeku i okolici i što ja sada to trebam tu na forumu pobrojati,evidentirati,rasčlaniti da bi netko rekao da ne pobijam njegove argumente neargumentirano!
Pa eto tip na kružni tok ulijeće s trake za gradski prijevoz, izlazi iz kružnog bez žmigavca, zaobilazi kolonu od 5 auta koji usporavaju jer prvi skreće lijevo, autobus staje i izlaze školarci na cesti bez ugibališta a frajer ne usporava i još preko pune crte obilazi iako mu dijete može istrčati, skreće tip lijevo i ne okrene vrat u mrtvom kutu šleper koji ga pokupi..... eto vidjela sam i jednu ženu koja je nekim čudom stala na STOP to nije očekivao vozač iza nje pa ju je slupao.
Dali moji argumenti dokazuju da su muškarci lošiji vozaći, a žene bolji? Meni ne! Meni govore samo da ima svakakvih budala na cesti.
123456
završio sam, sve argumentirao i objasnio i ne kvotam te više, s nekim ljudima zaista nema smisla održavati raspravu na nekom nivou
Nisi ti argumentirao ništa, ti si samo naveo nekoliko svojih pojedinačnih događaja koje pokušavaš proturiti pod relevantne dokaze neke svoje teze o glupačama za volanom, jedino je to jasno iz upornog ponavljanja da ti argumentiraš dok svi ostali lupetaju bez veze.
PEGY
123456
ja sam sve napisano potkrijepio vlastitim iskustvom i konkretnim primjerima... nadam se da tvoja opaska ipak ima malo širi kontekst od osobnog animoziteta prema autoru ove teme![]()
Nema ovdje na forumu animoziteta naspram kojekakvih likova, ali neki uporno razvlače svoje žvake, kao ti, što većinu iritira pa skinu rukavice i kažu otvoreno što misle.
Ti samo tupiš da svi sve potkrijepio primjerima iz vlastitog života i to toliko uporno da si i sam povjerovao da su ti primjeri relevantni dokazi nesposobnosti jednog roda, naravno ne onoga kojem ti pripadaš jer ti si u tvojim primjerima dominantan rod, super uspješan i mega sposoban.
Tvoji primjeri s kojima se toliko hvališ meni ne argumentiraju baš ništa!
Tebi je neka ženska počinila prekršaj i ti si izbjegao strašne posljedice zahvaljujući tvojoj superiornosti,urođenim refleksima,nad sposobnostima.... i to je primjer da ženenisu za volan.
Pa ja svaki puta kada sam u prometu naletim na nekog nesavjesnog vozaća-gle čuda večinom su to muškarci, eto recimo 99% prekršaja kojima sam ja svjedok počine muškarci i to u Osijeku i okolici i što ja sada to trebam tu na forumu pobrojati,evidentirati,rasčlaniti da bi netko rekao da ne pobijam njegove argumente neargumentirano!
123456
Nisi ti argumentirao ništa, ti si samo naveo nekoliko svojih pojedinačnih događaja koje pokušavaš proturiti pod relevantne dokaze neke svoje teze o glupačama za volanom, jedino je to jasno iz upornog ponavljanja da ti argumentiraš dok svi ostali lupetaju bez veze.
ako već kvotaš nemoj dodatno izmišljati što ja mislim ili ne mislim o sebi i drugima... ako te zanima prvo pitaj
još uvijek ne vidim išta konkretno kao primjer u tvom postu, no nisam ga niti očekivao...
eh da, moja zadnja, pa sam završio... mi smo vozači, nismo vozaći.... veČinom
Razlog tomu je tvoj komentar na jedan od mojih prvih postova koji ukazuje na to da ne kontaš baš neke stvari (gdje ja kao oduzimam prednost, gdej se ja vozim 1m od ruba itd.).
Nadalje, jako si izvukla iz konteksta neke stvari što je 123456 napisao kao npr. da je on sugerirao da je superioran vozač s nad sposobnostima itd..
Također se po tvom pisanju osjeti da si dosta isfrustrirana pa možda čak i izmišljaš situacije te navodiš neke smješne i nerealne postotke (99% muški rade sranja)...
Ovakvih rasprava ima jako puno i nisu tu bez razloga.
Naglim povećanjem žena vozača se očito nešto počeo događati, što je opet pokrenulo neke druge stvari (rasprave, istraživanja, more filmića na youtubeu itd.).
Meni se to možda ne događa toliko često, ali defintivno vidim da postoji određena pravilnost i gotovo uvijek pogodim kada je žena u pitanju.
Mislim i logično je kada se u obzir uzme periferni vid, dosta sporiji refleks, osjećaj prostora a i društvo koje još dodatno pogoršava stvari jer odmah u startu vrše pritisak na žene.
Naravno da postoje žene koje odlično voze..evo npr. jedna mađarica koja vozi drift, i naravno da su ceste pune kretena i leševa..ali svojim iskustvom(a imam ga jako puno) i promatranjem sam definitivno stekao dojam da se žene dosta teže snalaze u prometu.
Boost
Mislim i logično je kada se u obzir uzme periferni vid, dosta sporiji refleks, osjećaj prostora
Nećemo se sad razbacivati riječima tek toliko da popunimo tekst. Ne vjerujem da žene imaju dosta sporiji refleks. Kao ni slabiji periferni vid. Dapače, sigurna sam da nemaju. Ako u nekom slučaju i imaju, mislim da razlika nije statistički značajna i nije toliko ogromna da bi imala toliko velik utjecaj na ovo o čemu pričamo.
Dakle, ako žene i jesu slabije u nečemu, nemojte pretjerivati i generalizirati na sve živo.
BoostProguglaj malo..imaju slabiji periferni vid i dosta sporiji reflex..npr. muški imaju oko 0.15s a žene oko 0.25s što je dosta velika razlika, skoro pa dvostruko...
Može link? I istraživanje ima li to značajan utjecaj na prometne nesreće?
A što je s perfiernim vidom?
Nije da cimam, zaista me zanima.
Evo ovaj iako sam bio našao jedan drugi, ali sad ne mogu...
http://www.healthcentral.com/drdean/408/46705.html
I daj proguglaj malo ako te već toliko zanima, ima more tih istraživanja...
Ne znam ima li to toliko utjecaja na sposobnost žena za vožnju. Ako je ta prednost u odnosu na muškarce presudna ili toliko značajna, zašto je ženama dozvoljeno polagati vozački ispit?
To, očito, nije ništa presudno, ali postoje određene vidljive posljedice.
Boost
A dobro, nemojmo sada pretjerivati![]()
Eto, jedan jedini pametan post od tebe u ovoj temi.
Ali tek sam sada primjetio da imaš tek 18 tako da mi je sve što si napisala sasvim u skladu s tvojim godinama i neiskustvom.
Pričekaj da odvoziš još barem 10 godina i 100,200 000 kilometara...
BoostProguglaj malo..imaju slabiji periferni vid i dosta sporiji reflex..npr. muški imaju oko 0.15s a žene oko 0.25s što je dosta velika razlika, skoro pa dvostruko...
Ok činjenica je da je tako....kao što muški otvore ormar i ne vide čarape koje su im pod nosom..no nebitno...ali ipak mislim ukoliko se vozi opreznije, u smislu kad ti je nešto slaba točka obratit ćeš više pažnje na to i potruditi se... da se to može kompenzirati...taj ako ćemo to nazvati nedostatak.....tako da nisu baš sve žene loši vozači...
josephine01Zahvaljujem.
Ne znam ima li to toliko utjecaja na sposobnost žena za vožnju. Ako je ta prednost u odnosu na muškarce presudna ili toliko značajna, zašto je ženama dozvoljeno polagati vozački ispit?
Nije samo refleks nego i snalaženje u prostoru.
Opće poznata stvar, siguran sam da to ne čuješ prvi put.
Zašto vam ne bi bilo dozvoljeno...nitko ne kaže da zbog toga ne možete voziti,ali da vam slabije ide-definitivno.
Poanta je da vozači trebaju biti svjesni razloga zašto je tako i jednostavno, kako je rekao audi, ako treba ponekad vam i pomoći umjesto da krenu izljevi agresije čim vidiš da je žena u autu i radi nešto nespretno.
Takvo ponašanje,siguran sam, dodadno pogorša stvari.
fear of the darkBoostProguglaj malo..imaju slabiji periferni vid i dosta sporiji reflex..npr. muški imaju oko 0.15s a žene oko 0.25s što je dosta velika razlika, skoro pa dvostruko...
Ok činjenica je da je tako....kao što muški otvore ormar i ne vide čarape koje su im pod nosom..no nebitno...ali ipak mislim ukoliko se vozi opreznije, u smislu kad ti je nešto slaba točka obratit ćeš više pažnje na to i potruditi se... da se to može kompenzirati...taj ako ćemo to nazvati nedostatak.....tako da nisu baš sve žene loši vozači...
Napokon jedan konkretan odgovor na razini.
Nitko ne govori da su sve žene loši vozači, već da postoji određen postotak žena koji su lošiJI od nekog prosječnog vozača/vozačice.
Kada ti nešto ne ide, možeš se više koncentrirati na to, ali samim time se gubi koncentracija na nekom drugom području.
Naravno, rutinom i vježbom (vožnjom i pređenim kilometrima) se vožnja poboljšava i to je vjerojatno jedan od razloga zašto muškima to ide osjetno bolje..rade osjetno više kilometra od žena.
Kada se sve to zbroji i oduzme ( slab osjećaj prostora, 30ak% sporiji refleks, pritisak okoline, puno manje prijeđenih kilometara itd.) mislim da je sasvim logično da se vide određene razlike između vozača i vozačica.
u biti stvar je individualna i kod zena i kod muskaraca..
Boost
tamna strana
Evo nešto što si sam napisao... uskačeš si u usta?![]()
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=6238
"....ocito da u komisiji fali neki covjek kao što sam ja.....onda bi prolaznost bila puno manja.....osim što bi se statistika prolaznosti vodila na sasvim drukciji nacin......plavuše x % crnke x %....
...realno gledajuci nismo svi sposobni biti vozaci....al ocito da onaj tko ima novaca je sposoban za sve......"
kao prvo...evo ti 10 kikaca za to što si pokazao kako stvarno nemaš pametnija posla..nego izvlaciti moje postove od prije skoro 4 godine....
al dobro...
stari kinezi i za to imaju poslovicu...no nebitno
no da se sad vratim na temu....
dakle....
ono što sam prije rekao to cu i sad reci...i pojasniti....
cinjenica da netko posjeduje vozacku dozvolu...
ne znaci automatski da je netko s tim...dobar vozac...nebitno da li se tu radi o muškima i ili žemskama....
isto tako...
cinjenica je da znanje i umijece vožnje uopce ne ovisi o tome da li ce netko položiti ili nece...
razlika je samo u tome da li ce netko položiti iz prve...ili iz 65. pokušaja...
no kad dobije vozacku smatra se ravnopravnim vozacem sa svima ostalima....
al sve na kraju...opet se to ne može tumaciti tako i generalizirati da su žemske lošiji vozaci....
opet ponavljam....
u samom pocetku...žemske jesu lošiji vozaci od muških...odnosno...lošiji su samo zbog toga što više razmišljaju glavom u smislu da su svjesnije posljedica koje mogu izazvati neoprenom vožnjom...što ih onda cini takvima nespretnimam kakve jesu....
dok za razliku od muškaraca koji misle ako imaju penis...da su boga uhvatili za jaja...i da se mogu kurciti za volanom...
ono što cini svakog vozaca pravim vozacem...je samo i jedino iskustvo...prijeđeni kilometri i sati za volanom.....
a nikako ...da li si muško ili žemsko....
Molim te pročitaj još jednom što si napisao...
Nadalje...'ajmo definirati što znači "na početku"..
Mislim da je najrealniji pokazatelj broj prijeđenih kilometara..što znači da je žena na početku barem duplo dulje nego muškarac obzirom da muškarac prelazi 2x više kilometara. Ok?
Ako su žene "početnice" lošije od muškaraca "početnika" onda je logično da žena postaje sve bolja vremenom, a muškarac?
Jel on stagnira pa se nakon nekog vremena izjednače?
Ne, muškarac također popravlja svoje vozačke sposobnosti s vremenom i prijeđenim kilometrima..a prelazi ih dosta više nego žena
Tako da brže popravlja svoje vozačke sposobnosti, a i u startu su već bile bolje.
Mislim da je sve poprilično jasno.
Što se autoškola tiče, bilo bi zanimljivo proučiti koliko sati na poligonu provede žena, a koliko muškarac, te omjer ponavljanja vozačkog ispita.
Evo nedavno je jedna moja kolegica položila a ne zna voziti u rikverc i ima jako jako loš osjećaj prostora.
Obratila mi se da joj pomognem, vozili smo KILOMETRE u rikverc i nikako nije uspjela skontati u koju će stranu auto skrenuti obzirom na vrtnju volana.
Znači POLOŽILA je...iz 3. puta doduše, ali ima vozačku dozvolu...sreća pa nema auto...
Uostalom, sama činjenica da su se za žene počela raditi šira parkirališna mjesta, da se sve više rade istraživanja, da je filmića na youtubeu sve više, da je ovakvih tema sve više..ponavljam...sve je poprilično jasno.
E da, tamna strana, na ove tvoje izjave sam naišao sasvim slučajno proučavajući temu koja je dosta bliska ovoj
BoostZnači sada i sam kažeš da su žene "u početku" lošije zato što više razmišljaju glavom i zato što su svjesnije posljedica koje mogu izazvati?!
dakle evo uzimam bojice pa cu nacrtati da bude jasnije....
žemske daleko opreznije voze od muškaraca...i to je nepobitna cinjenica...koliko god vi srali o žemskama za volanom
što se tice samog poceta vožnje...znaci govorim o samostalnoj vožnji...
žemske nemaju tu sposobnost da kao muški misle kako sad odmah mogu sjesti za bolid formule 1 i voziti kao svjetski prvak....
one daleko opreznije pristupaju vožnji...
al pazi sad ovo....ta cinjenica se ne može upotrijebiti u globalnom smislu da su žemske lošiji vozaci....
jel kužiš poantu...
ajd još cu jednom napisati....
ako netko vozi 20 godina auto....i u prva 2 mjeseca vožnje bude loš vozac po necijoj procjeni....a ostatak od 19 godina i 10 mjeseci bude super vozac...
dal to znaci da je ta žemska loš vozac ????????????????????????????????????????????????
ne kužim cemu generaliziranje....i trpanje sve u jedan koš.....
to što si naišao na jednu lošu vozacicu...ti daje za pravo da govoriš kako su sve vozacice loše....?????????????????????????????????????????
Molim te pročitaj još jednom što si napisao...
evo procitao...ostalo mi se ne da komentirati..jer jednostavno nema smisla
Nadalje, kakve veze imaju godine vožnje sa znanjem i iskustvom?
Misliš li da žena koja vozi 20 godina i napravi 100km godišnje ima više iskustva od neke koja napravi 100 000km u jednoj godini?
Ja sam naišao na JEDNU lošu vozačicu?
Jel ti čitaš ovo od početka?
Svako malo naiđem barem na jednu koja napravi show..što je najžalosnije vjerojatno nije toga niti svjesna..
Ženske su definitvno opreznije i definitvno preoprezne..kako?
KAda je npr. na raskrižju zeleno, a žena ipak malo zakoči kako bi se uvjerila da zaista može proći križanjem..ovo mi se stvarno samo par puta dogodilo u 11godina koliko vozim, ali eto primjera.
Slično i sad znakom prednosti prolaska...
posebice bih istaknuo jednu koncentriranu i nježnu vozačicu koja mi je razvalila cijeli prednji kraj, pri tome se odbivši i uništivši i treći auto koji je ni kriv ni dužan čekao na uključenje na glavnu cestu na kojoj mi je gđica oduzela prednost i (kasnije će policijski očevid pokazati) bez tragova kočenja odletjela na pješačku stazu na kojoj, hvala dragom Bogu, nije bilo nikoga... kada sam ustanovio da nisam ozbiljnije ozlijeđen provjerio sam u kakvom su stanju ona i njezina suvozačica. plakale su kao kišna godina, a ja ovakav bešćutan, zagrlio sam ih obje i rekao da je sve u redu, da smo živi i da je moglo biti puno puno gore... zaista sam užasan i okrutan čovjek, zar ne?
gle, ako nešto ne voliš, logičan je zaključak da u tome nećeš biti dobar.
velikoj većini žena vožnja je način dolaska od mjesta A do mjesta B. to nije dovoljno.
josephine01
Ok, da rezmiramo - žene su osobe s posebnim potrebama, pa onda imajmo sluha i osjećaja za osobe s posebnim potrebama.![]()
Mislim čemu sada ovakav komentar?
Iz krajnosti u krajnost?
Kao što je već netko rekao..mi neke stvari radimo bolje, vi neke stvari radite bolje, a vožnja definitvno nije jedna od tih stvari kao vjerojatno i sve gdje su potrebne neke motoričke sposobnosti, refleks, osjećaj prostora itd. (npr. različite vrste sportova)
BoostNije da branim žene, ali po podatcima prometne policije koje sam čuo prije tjedan dana....na području OBŽ, 80% prometnih nesreća unazad nekoliko godina iziazvali su muški vozači...
navodiš neke smješne i nerealne postotke (99% muški rade sranja)...
OligofreniDikobrazoid
BoostNije da branim žene, ali po podatcima prometne policije koje sam čuo prije tjedan dana....na području OBŽ, 80% prometnih nesreća unazad nekoliko godina iziazvali su muški vozači...
navodiš neke smješne i nerealne postotke (99% muški rade sranja)...
Da, ali koliki je postotak muških vozača, koliko oni rade više kilometara nego žene?
Kada se gleda koliko tko napravi nesreća po prijeđenom kilometru broj istih je podjednak,malo više na stranu žena.
S tim da žene naprave više lakših nesreća od kojih vjerojatno veliki postotak uopće ne uđe u evidenciju..
Muški naprave više težih nesreća koje kao takve ulaze u evidenciju.
Ali ovdje čak niti to nije jedina tematika, ovdje se govori o stvarima koje nikada ne dođu u statistiku a to su sve izbjegnute potencijalne nesreće, sva katastrofalna parkiranja, svako neoprezno prestoravanje itd...stvari zbog kojih je i započeta ova tema..
audiworld...mislim da imaš problem, po tvojem pisanju se osjeti da si jako isfrustriran, stalno spominješ golf i astru...baš me zanima koji auto ti voziš i čemu konstatno ponavljanje jednoig te istog što uopće nema veze s ovom temom.
Iznenadio bi se koliko manj i lakši auto boje ubrzava, i bolje staje od nekog bogomdanog a8
ali neću sada offtipičkarit kao neki ovdje
Boost
audiworld...mislim da imaš problem, po tvojem pisanju se osjeti da si jako isfrustriran, stalno spominješ golf i astru...baš me zanima koji auto ti voziš i čemu konstatno ponavljanje jednoig te istog što uopće nema veze s ovom temom.
BOOST...mislim da imaš problem, po tvojem pisanju se osjeti da si jako isfrustriran, ...baš me zanima koji auto ti voziš i čemu konstatno ponavljanje jednoig te istog što uopće nema veze s ovom temom.
Zadnji primjer mi je bio- žena 35 god izlazi iz pekare, sjeda u auto i bez ikakve provjere ide u rikverc, jedva sam ju uspio izbjeć. Izjava njena je bila- da je pogledala dal ima vozila na ulici prije nego što je ušla u auto
Naravno ima i odličnih vozačica, samo njih rijetko primjećujem jer ne privlače baš pozornost kao netko tko ti nenadano izleti
Jer ja sam žena.
15,000 ja napravim godišnje a uopće se ne vozim puno
Little bee...svaka čast, da je barem više takvih kao ti
Ajmo, sljedeći?
Frost
135000 u 9 godina.
Ajmo, sljedeći?![]()
prvi milion prije 4 god

http://www.vecernji.hr/zivot/vozacice-losije-parkiraju-vozaca-to-radije-izbjegavaju-clanak-214459
čim je neka gužva u prometu-100% je žena kriva!
Iako kažu da žene izazovu manje prometnih nego muški, ali bit će da je to zato što se vuku ko puževi...
čast iznimkama!
nicoll
inače ne volim generalizirati...ali žene nemaju pojma voziti...a pogotovo parkirati...ne znam zašto je to tako ali tak je...prirodno nenadarene...sorry
čim je neka gužva u prometu-100% je žena kriva!
Iako kažu da žene izazovu manje prometnih nego muški, ali bit će da je to zato što se vuku ko puževi...
čast iznimkama!
Iskreno, ne znam da li je ovo sarkazam, ali mislim da je ipak malo pretjerano..
Nikako ne bih rekao da je 100% žena kriva, a to što se nekada vuku kao puževi je samo jedan mali dio onoga što se na cesti može vidjeti od ženskih vozača.
Ak o gledamo baš statistiku tipa broj nesreća/prijeđeni kilometar mislim da bi bili podjednaki, ali poanta ove rasprave su upravo one stvari koje ne ulaze u statistiku...da sad ne nabrajam ponovo..
Evo samo jedan usputni primjer...vozačica koja je u križanje ušla kroz zeleno iako je vidjela(tj. trebala vidjeti) da je promet zakrčen i da će sigurno ostati stajati zarobljena u križanju..to se i dogodilo, upalilo joj se crveno, a auti s bočne strane ne mogu proći jer ona stoji nasred križanja..ona, naravno, ubacuje u rikverc i bez provjere kreće unazad i skoro zgazi mog prijatelja i njegovu curu koji prelaze cestu preko pješačkog i kojima je, naravno, zeleno...
u tih 78000 km izbjegla sigurnu smrt jer je vozac muskarac zaspao u vozilu i presao u moju traku, sudar izbjegnut mojom brzom reakcijom, auto lak i startan, naglim skretanjem i zaustavljanjem pored ceste..
o situacijama s kojekakvim traktorima neosvjetljenim u mraku da ne pricam..
bez ijednog sudara ijedne kvrcavice izazvane mojom krivnjom..
tux
tamna stranaVidi se po načinu parkiranja
123456
držeći se vrlo jasnih argumenata i dokaza nudim sljedeći link...![]()
bleeeeee
gdje piše ili gdje se vidi da taj auto vozi žemsko ?
![]()
True, true...
tamna_strana...jel stvarno potrebno da ovdje kopiram DESETKE TISUĆA video linkova o ženama vozačima koje sam sada pronašao tražeći 15s?
Bolje ne...
što li je opet pronašao taj šovinista 123456?
Dakle, jučer ujutro se vozim Sljemenskom ulicom prema gradu i ususret dolazi žena u Renaultu Megane..
E sad, Sljemenska je dosta zakrčena jer su vozila parkirana s obje strane..
Sreća je ta da s moje strane nije bilo parkiranih vozila za vrijeme mimoilaženja s dotičnom vozačicom te sam se mogao pomaknuti skroz do bankine, ali doslovno do bankine jer sam ogrebao felge -.-, a morao sam se toliko pomaknuti zato jer vozačica (tipično) nema osjećaj prostora, posebno sa suvozačke strane pa je tako zaobilazila parkirane aute na udaljenosti metar,dva...teško je sada točno reći..
Inače ni bih niti pisao ovakve stvari pošto se događaju doslovno svakodnevno,a već sam ih dosta napisao pa da se ne ponavljam, ali ova priča je posebna jer sam upravo pročitao ovaj članak.
Uploaded with ImageShack.us
Znači ovo se dogodilo neposredno nakon što je meni priredila show program.
Nadam se da se nakon ovoga neće vratiti u promet..barem ne u neko skorije vrijeme.
Prva stvar kada sam položio, otišao sam na katakombe i zaletio se i kočio da vidim koliki zaustavni put imam, i tero kroz zavoje da vidim kakvo držanje ima automobil.
Tvrdim da se veliki dio prometnih nesreća događa upravo zato što osoba koja vozi ne poznaje mogućnosti automobila, sad nebitno muška ili ženska.
Isto često svjedočim vozačicama koje voze 40 na normalnoj cesti, a leševi ne kaskaju za njima, vjerujem da zbog takvih trebam mijenjati zadnji branih pun ogrebotina.
A mogu reći da i oni pacijenti s BM registarskim oznakama su u rangu sa ženama, za njih treba napraviti parkiralište kod katakombi i da idu pješke gradom, jer to nije normalno.
Jedan od razloga zašto su muškarci bolji vozači je upravo i taj što katkada isprobaju mogućnosti vozila na pravom ili krivom mjestu.(Parking od Kopike je odličan izbor, napušteni komad obilaznice kod Toplane također, itd.)
Što se BM tiče..ima tu puno istine da su loši i sasvim je logično da se BMovci koji rijetko dolaze u OS teže snalaze jer nemaju mogućnost naučiti voziti u gužvi, kroz velika križanja, na 4 trake itd., a ono što se nauči u autoškoli je apsolutno preskromno.
dvojica su se skoro sudarila jer su obojica mislila da imaju prednost na raskrižju....s tim da je jedan skretao lijevo i kao takav je trebao ići zadnji.....
drugi je mislio da je faca....pa je išao preticati čitavu kolonu sa kamiončinom...na zavoju...i skoro se sudario s autom iz suprotnog smjera.....a u njegovoj traci čitava kolona...i svi voze.....samo se njemu žuri....al mora frajer pokazati da on to može....kretenčina koja je zbog svoje bahatosti nekoga mogla u najmanju ruku ozlijediti....
toliko o vožnji i vozačima...
nema tu generaliziranja...
Pa ok, to je tvoje mišljenje a moje je da nisam siguran da li si uopće muško, a ako jesi, onda ti je vožnja vrlo vjerojatno potpuno sporedna stvar u životu tj. samo stići od točke A do točke B.
I sasvim mi je logično da netko tko i sam loše vozi i nije entuzijast neće niti primjetiti kako voze okolni sudionici u prometu te da definitvno neće pogoditi da je žena u pitanju u 7,8 od 10ak slučajeva.Ili ja slučajno pogodim skoro svaki puta možda...hm..
najmanje bitno u cijeloj ovoj priči je jesam li ja muško ili žensko....nevidm kako te se to tiče...
ja se trudim sve u životu gledati s više strana i ne generalizirati...ali eto to sam ja...
ti si fanatično zapeo za ovu temu i žene u vožnji.....neznam možda imaš nekih problema sa ženama pa ih na ovaj način iskazuješ...svakome svoje...
ali bilo bi uistinu lijepo kad bi bar na tren zastao i shvatio da se u životu NIŠTA ne može trpati u isti koš...svugdje postoje iznimke od pravila....
meni je apsolutno svejedno što netko ima u gaćama za volanom dok god ta osoba ne ugrožava moj ili bilo čiji život na cesti....
a eto ti se samo uveseljavaj sa silnim video isječcima i uživaj u razmišljanju kako si najjači frajer za volanom....
što se mene tiče ovo je moj amen na ovu temu...
jer jako se lijepo raspravljati s nekim tko je voljan sagledati priču s drugih strana i uvažiti tuđe mišljenje...a ovdje takvih nema...
fear of the dark
A znači kad su spomenute situacije gdje su muškarci zajebali puj pik ne važi?!? nema što objektivnost ti je jača strana....
najmanje bitno u cijeloj ovoj priči je jesam li ja muško ili žensko....nevidm kako te se to tiče...
ja se trudim sve u životu gledati s više strana i ne generalizirati...ali eto to sam ja...
ti si fanatično zapeo za ovu temu i žene u vožnji.....neznam možda imaš nekih problema sa ženama pa ih na ovaj način iskazuješ...svakome svoje...
ali bilo bi uistinu lijepo kad bi bar na tren zastao i shvatio da se u životu NIŠTA ne može trpati u isti koš...svugdje postoje iznimke od pravila....
meni je apsolutno svejedno što netko ima u gaćama za volanom dok god ta osoba ne ugrožava moj ili bilo čiji život na cesti....
a eto ti se samo uveseljavaj sa silnim video isječcima i uživaj u razmišljanju kako si najjači frajer za volanom....
jer jako se lijepo raspravljati s nekim tko je voljan sagledati priču s drugih strana i uvažiti tuđe mišljenje...a ovdje takvih nema...
Glas razuma ...
E sad si stvarno napisala svašta.
Uskačeš sama sebi u usta, kažeš da uvijek postoje iznimke..pa naravno, zato to i jest generalizacija, kužiš?
Nadalje, xy puta je rečeno da i muški rade sranja, da izazovu više nesreća s težim ishodima...ali ovo nije tema o nesrećama koje ulaze u statistiku, već se ovdje radi o glupiranju na cesti jednog većeg dijela vozačica (čast IZNIMKAMA) koje uglavnom ne završe nesrećom, već samo određenim strahom, psovanjem, ogrebanim autom itd. pa tako te stvari niti ne završe u statistici.
Ali polako sve to izlazi na vidjelo jer se radi sve više istraživanja o ženama vozačima, sve se više ističe riječ "vozačica" itd..
Ja sam vrlo objekitvan baš zato što sam sve potkrijepio dokazima, događanjima, statiskitama, istraživanjima i rekao sam da pogodim da je žena u 7,8 slučajeva od 10...što znači da 20,30% sranja naprave muškarci tako da ti ona teza o "puj pik ne važi" isto tako pada u vodu.
Počinješ zvučati kao Pegy...samo tipično žensko kokodakanje bez argumenata..
http://www.pepilog.de/images/frauenauto.jpg
maniche
ti moraš hitno nešto poševiti.
PEGY
ajde, znam da si isfrustriran što si nasljedio sestrin auto
http://www.pepilog.de/images/frauenauto.jpg
fear of the dark
A znači kad su spomenute situacije gdje su muškarci zajebali puj pik ne važi?!? nema što objektivnost ti je jača strana....
zašto hranite trola ?
Respekt onima koji su pisali na razini te ipak dali neke protuargumente.
Boost
Zato što, u nedostatku argumenata, informacija, vozačkog znanja, ne znaju ništa bolje.
Respekt onima koji su pisali na razini te ipak dali neke protuargumente.
ako uzmeš postotak žena za volanom i postotak muškaraca za volanom...i to usporediš sa odnosnom postotka tko je više uzrokovao...(ne govorim o ucestvovanju) u prometnim nezgodama...vidjet ceš da su ipak muškarci u velikoj prednosti po uzrokovanim prometnim nezgodama....
za svaki tvoj argument kako su žemske loši vozaci...vjeruj mi da se može pronaci barem tri slucaja gdje su muškarci napravili 6 puta vecu pizdariju....i tome nikad kraja...
jedini problem u tvom slucaju je taj...
što pokazuješ frustriranost prema žemskama...
i to prikrivaš tobože nekakvim argumentima koje su izmislili muškarci poput tebe....
Prilično se jasno vidi po određenim komentarima tko je ovdje frustriran(ne mislim na tebe).
Postotak žena je nebitan jer rade 2-3puta manje kilometara nego muškarci..da se vratiš na početak i malo sve pročitaš vidio bi da je to već napisano..
Znači bitan je omjer prijeđeni kilometar/ broj nesreća.Kada se uklopi i prijeđeni broj kilometara onda je postotak skoro 50-50.
Nadalje, ovdje se govori o situacijama koje ne ulaze u statistiku (većinom), tako da odi na početak i pročitaj sve navedeno da ne moram opet nabrajati zašto iz 10ak pokušaja u 7,8 puta pogodim da je žena.
Još jedan "neformalni" podatak..pošto poznajem jednog instruktora koji je ujedno i vlasnik autoškole..curama treba dosta više vremena na poligonu da uvježbaju neke osnovne stvari, 50ak % više sati(aproksimativan podatak, govorio je otprilike) te se jako osjeti i primjeti nedostatak osjećaja prostora i neshvaćanje mehanike(npr. u koju stranu treba smotati volan kada auto ide u rikverc).
Također puno češće mora reagirati kod žena što se tiče samog kretanja auta, intenzivnog kočenja(u gradskoj vožnji).
Kada mi da podatke o prolaznosti muških i ženskih kandidata postavit ću ovdje.
iako se ipak puno gleda kroz te statistike i da je u vecini slucajeva statistika jedino mjerilo za ajmo reci argumente....
opet to nije tocan podatak...
no dobro...
znam da sve opet nece promijeniti tvoje mišljenje o ženskama za volanom
al jedno je sigurno...
definitivno je ljepše vidjeti žemsku za volanom...nego nekog masnog brkatog kamionđiju.....
Čuj, moje mišljenje nije nastalo kopanjem po internetu i gledanjem filmića..
Nastalo je 12 godišnjim vozačkim iskustvom, velikim brojem prijeđenih kilometara i to gotovo isključivo gradskih, u prometnim gužvama gdje se situacije, zbog kojih je ova tema i započeta, uglavnom i događaju.
Svakako se slažem da je ljepše vidjeti žensku za volanom Peugeota CC npr. nego masnog brku
Boost
Nažalost, većina stvari o kojima se ovdje govori ne ulazi u statistku, a i statistika se može protumačiti na razne načine..kao što je prosječna plaća u Hrvatskoj koliko...5000 kn jel?
Čuj, moje mišljenje nije nastalo kopanjem po internetu i gledanjem filmića..
Nastalo je 12 godišnjim vozačkim iskustvom, velikim brojem prijeđenih kilometara i to gotovo isključivo gradskih, u prometnim gužvama gdje se situacije, zbog kojih je ova tema i započeta, uglavnom i događaju.
Svakako se slažem da je ljepše vidjeti žensku za volanom Peugeota CC npr. nego masnog brku![]()
Bravo, imas moju podrsku
Uz već uobičajene "ženske" akcije na cesti koje mi se ne da pisati jer bi ovaj topic dosada imao barem 100 strana više
Prilikom izlaska iz podzemne garaže Avenue Malla, na uzbrdici ženi crkne auto, pošto ne zna krenuti pod ručnom, te ona krene u rikverc pošto se uspaničila i zbunila te nije zakočila.
I tako žemska ide vrlo brzo unazad, netko na skuteru također ne bi li izbjegao njezin auto. Skuteraš se nekako uspio skloniti kotrljajući se unazad( svaka čast) a žena je zakočila tek kada se unazad vratila skroz dole u garažu.
Tada je ponovo pokušala, krenula prema gore, a ja za njom 10ak m iza..za svaki slučaj.
Pri samome vrhu je morala stati, i kada je trebal o krenuti, skotrljala se 2,3m unazad i ovaj put zakočila, auto joj se ugasio.
Tada ju je zaštitar koji je usmjeravao aute zamolio da izađe pa joj je on istjerao auto van.
Kada bi barem postojala statistika u kojoj bi se ovakve stvari mogle zabilježeiti, dokumentirati...
Tako supermeniš tip kao ti nije imao barem dig.kameru kod sebe!?? Nemrem belivat!
PEGY
Pa šta nisi dokumentirao!??
Tako supermeniš tip kao ti nije imao barem dig.kameru kod sebe!?? Nemrem belivat!
Ljudi kada voze obično ne bi trebali koristiti kamere, fotoaparate, ruževe, maskare i sl.
Inače, u Avenue Mallu ti je manja gužva, tamo možeš bez problema parkirati auto preko 4 parkirna mjesta... Ili ako ništa drugo, barem učiti parkirati, dok ne dođeš do razine da naučiš voziti
PEGY
ali on nije vozio! on je bježao!!
ako znam dobro čitati, čini mi se da je bio nekih 10-ak metara od samog centra zbivanja... možeš li me ispraviti ako sam nešto propustio?
123456PEGY
ako znam dobro čitati, čini mi se da je bio nekih 10-ak metara od samog centra zbivanja... možeš li me ispraviti ako sam nešto propustio?
a šta ti NISI propustio??
PEGY
123456PEGY
nisam se propustio nasmijati ni na jedan tvoj komentar
Ja sam bio još uvijek dolje i sastrane u zavoju kada je ona ujurila u rikverc, a prije nje se skuteraš spustio unazad unazad hahah.
Tek kada je drugi put probala, onda sam i ja bio na uzbrdici, ali 10m iza nje, sigurnosti radi.
123456
PEGY
123456PEGY
nisam se propustio nasmijati ni na jedan tvoj komentar![]()
POTPIS
barem 1-2x mjesečno ti si "šokiran" "ostao iznenađen" "nisi kriv" "zakočio naglo" ....."blablabla" kada sretneš ženu u autu- imaš problema sa ženama!? kontam da grešku trebaš tražiti u sebi! I šta se stalno motaš po šoping centrima?!
PEGY
ne kužim kako se to tebi tako ČESTO događa????
barem 1-2x mjesečno ti si "šokiran" "ostao iznenađen" "nisi kriv" "zakočio naglo" ....."blablabla" kada sretneš ženu u autu- imaš problema sa ženama!? kontam da grešku trebaš tražiti u sebi! I šta se stalno motaš po šoping centrima?!
1. ispravak: ostajem šokiran puno češće od 1-2x mjesečno
2. ispravak: ako pažljivo pročitaš moj post shvatiti ćeš da prekršaj o kojem pričam nisam izazvao ja nego dotična gospođa, stoga nema potrebe da tražim grešku u sebi
3. ispravak: o mojim navikama, slobodnom vremenu i mjestima kupovine i zabave možemo pričati u nekoj drugoj temi
joj, Pegy, nikada nećeš naučiti ni čitati, ni parkirati....
Dosta materijalne štete, a koliko sam vidio, bez ozlijeđnih.
Ok, nesreća ko nesreća, bio vozač ili vozačica..ali zašto je gospođa odjednom odlučila krenuti na crveno, i to ravno pred auto iz kontra smjera?
Ako ništa drugo, ova barem ulazi u statistiku...
ps. sada sam biciklista, stoga čuvajte se kad vidite crveni paciklo
silence
ja sam dva puta pala vozački i ondak kad sam položila nakon tri mjeseca sam ostala bez vozačke na tri mjeseca , poslije pohadjala predavanja u mupu, i oteli mi vozačku na 6 mjeseci, u medjuvremenu sam platila kazni cca 6 iljada kuna... vjerovatno nisam kompetentna da ovo kometiram
A možda je samo splet nesretnih okolnosti?
simo031silence
ja sam dva puta pala vozački i ondak kad sam položila nakon tri mjeseca sam ostala bez vozačke na tri mjeseca , poslije pohadjala predavanja u mupu, i oteli mi vozačku na 6 mjeseci, u medjuvremenu sam platila kazni cca 6 iljada kuna... vjerovatno nisam kompetentna da ovo kometiram
HM..Ne znam, treba biti discipliniran, poslušan i poštovati propisana pravila (u prometu kao i u životu) neki su rodjeni neprilagodjeni, to se ne da naučiti
silence
simo031silence
HM..Ne znam, treba biti discipliniran, poslušan i poštovati propisana pravila (u prometu kao i u životu) neki su rodjeni neprilagodjeni, to se ne da naučiti
Sve se da naučiti. Samo je pitanje motiva.
definitvino nisam motivirana i ne znam što bi me to vratilo u početni stadij nekakove normale pare zasigurno ne.
PEGY
ajd lijepo te molim nemoj više sjedati na mjesto vozača, da netko nedužan nebi ispaštao zbog tvoje "motivacije"
nisam dobra ni kao suvozač..ne znam što ću. Ovo je bili Simi upoućeno - zar ne ? loooooooooool
simo031
silence
simo031silence
Sve se da naučiti. Samo je pitanje motiva.
Tu i jest problem...autoškole su loše, iz njih izlaze poluvozači/poluvozačice...
Nitko ih ne nauči kako se intenzivno koči, kako radi abs, što i kako napraviti ako se auto zanese, korištenje ručne itd.
Obzirom na bolje genetske predispozicije+činjencu da muški općenito daju više pažnje automobilima i vožnji, s vremenom se i nauče neke stvari koje vozačicama predstavljaju veći problem, a tu je još i pritisak javnosti o vozačicama te slaba tolerancija na njihove manje ili veće pogreške.
A lako je biti prebrz i bez divljanja...nekada je i 20km/h prevelika brzina za određene uvjete..
Moj auto je star 10 god, auto niže klase, no zbog vrlo velike snage serijski ima i abs, esp i kontrolu proklizavanja, a pošto sam ja entuzijast, vrlo temeljito sam istestirao kako se auto ponaša sa i bez elektronike, u valjda svim mogućim uvjetima, pa čak i na posebnim "poligonima", pred kamerama za neke određene medije.
Nadalje, ne voze svi "izrazito dobre aute" jel..
ma slažem se ja s tobom... i sa 20 km/h čovjek se ubije
Ti ju dobro vidiš, ali ona tebe sigurno ne.
sad je vruće pa opet imam problema i s klimom, navodno ju treba isključiti prije nego se ugasi motor... e pa meni to nikako ne ide pa sad eto nešto jako ronda kad uključim klimu!
PEGY
ja isto uvijek povlačim ručnu, ali onda zaboravim pa krenem......i tako do sljedečeg tehničkog nemam ručne, ali moji su se već naviknuli na to pa kad vide da se približava dan registracije odmah idu sređivati kočnice.
sad je vruće pa opet imam problema i s klimom, navodno ju treba isključiti prije nego se ugasi motor... e pa meni to nikako ne ide pa sad eto nešto jako ronda kad uključim klimu!
PEGYja isto uvijek povlačim ručnu, ali onda zaboravim pa krenem......i tako do sljedečeg tehničkog nemam ručne, ali moji su se već naviknuli na to pa kad vide da se približava dan registracije odmah idu sređivati kočnice.
Zaboga kad već to radiš....zašto se hvališ s tim???? i to ni manje ni više na ovoj temi.......
fear of the dark
PEGYja isto uvijek povlačim ručnu, ali onda zaboravim pa krenem......i tako do sljedečeg tehničkog nemam ručne, ali moji su se već naviknuli na to pa kad vide da se približava dan registracije odmah idu sređivati kočnice.
Zaboga kad već to radiš....zašto se hvališ s tim???? i to ni manje ni više na ovoj temi.......
što da ne?
samo malo više iskrenosti od strane forumašica i rasprava bi već postala realnija...

Boost
Dobro, vjerujem da je ovo fotomontaža, ali sam negdje vidio da su pravljena i označena posebna parkirna mjesta za žene koja su za 30ak cm šira![]()
da, za majke i trudnice te ih smiju koristiti i muškarci koji imaju dijete u autu, tj. dječja kolica...
Zar je moguće da u zadnjih nekoliko dana niste imali bliski susret sa ženama na cesti?
Strpljivo čekamo novosti...
nemosvjerovat
boost, 123456 @
Zar je moguće da u zadnjih nekoliko dana niste imali bliski susret sa ženama na cesti?
Imao sam jučer, kako samo znaš? Skoro me otepla s motora dok se isparkiravala u Jegerovoj u rikverc ni ne provjerivši je li slobodna cesta... ;eđutim, bilo bi zaista pretjerivanje kada bih baš svaki događaj koji mi se dogodi svakoga dana ispisivao na ovoj temi... Ovakve uobičajene zgode više ni ne brojim, a prostor ostavljam za one događaje koji spadaju u rubriku "vjerovali ili ne"
nemosvjerovat
boost, 123456 @
U zadnje vrijeme 90% puta prelazim biciklom pa je tako zadnje "vjerovali ili ne" što sam vidio bilo kada je žena iz ulice Republike krenula na crveno u Jegerovu i zabila se u drugi auto koji je išao ravno.
Parkiram i cekam GPP
BoostKad smo kod tog skretanja, mene je neki dan zamalo pokupila koza tamo... Ja skrećem motorinom u Jegerovu, a maca ladno krivim smjerom vozi i gleda me ko tele u šarena vrata zašto pizdim i jebemjojsveredom !? Fala klincu pa je dosta široka Jegerova za izbjeći takve debile... A ima ih...
U zadnje vrijeme 90% puta prelazim biciklom pa je tako zadnje "vjerovali ili ne" što sam vidio bilo kada je žena iz ulice Republike krenula na crveno u Jegerovu i zabila se u drugi auto koji je išao ravno.
Ulaz u selo Tenja danas oko 12:20. Uginula maca leži na cesti. Mlada dama panično koči ugledavši macu, auto joj se zanosi i prelazi na moju polovicu. Na sreću svi smo bili dovoljno daleko da ne dođe do prometne.
Puno sreće vozačici i u budućnosti (izvuci pouku iz ovog) ...
Offtopic:
Tko je uopće zadužen za uklanjanje uginulih životinja sa prometnica? (imam dojam da to nitko ne radi barem na relaciji Tenja - Osijek)
simo031
Offtopic:
Tko je uopće zadužen za uklanjanje uginulih životinja sa prometnica? (imam dojam da to nitko ne radi barem na relaciji Tenja - Osijek)
mravi, bakterije i kiša
ili će biti da ima istine u onome da je kod muškaraca propuh između lijeve i desne polovice mozga:

ovako to rade profesionalci:

Mislim da ovo nije tema o debiloidnim muškarcima
Nemoj me tjerat da počnem stavljati ovakve slike sa ženama u akciji...server bi se vrlo vjerojatno srušio
evo jedan koji ujedinjuje sve njene slike
jednom smo išli malo vježbat vožnju i sjedne ona i kaže: znači, redom kvačilo, gas, kočnica...
a žena sa vozačkom...
sori, sestro
ma ima svega na cesti
ne može se baš generalizirat
netko baš nije rođen za vozača a svejedno vozi...
ja više popizdim na nadobudne likove koji misle da ja znam šta oni hoće i kud idu i teško im je dat jebeni žmigavac
a hrpa takvih
žena će prije vozit po PS-u, a što se sjebe tu i tamo, jebiga...
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/automobilom-uletjela-na-nogostup-odbacila-muskarca-kroz-izlog-i-pobjegla.html
evo ti JOŠ STRAŠNIJI primjer, a danas će ih nažalost biti još i opet će muškarci biti najglavnije face
Šaran031
Evo jedan strašan primjer
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/automobilom-uletjela-na-nogostup-odbacila-muskarca-kroz-izlog-i-pobjegla.html
Nažalost, ovo su stvari koje se događaju svima, muškarcima i ženema i to podjednako po prijeđenom kilometru pa onda ovakve stvari i ulaze u statistiku.
Ova tema je zamišljena da se ovdje stavljaju događaji tipa "Vjerovali ili ne" prouzročeni od strane vozačica koji ne ulaze u statiatiku jer se nikako ne mogu registrirati ili se registriraju slučajno.
Najviše me ispale kad ispred mene vozi corsa...30 na sat..ONA vozi ..nosina u volanu..sjedalo povukla naprijed do krajnjih granica....i gleda ravno..ni lijevo ni desno...a iza koooooooloooooonaaaaaaaaaaa!!!
Pa šta vas uče u tim autoškolama da mi je znat....nit znate gdje gledat za temperaturu, nit znate gdje je kazaljka za gorivo..nit znate gdje se provjerava ulje....voda, zrak..napumpat gume, promjenit gumu...a bile bi emancipirane!!!
slavonija
Pa šta vas uče u tim autoškolama da mi je znat....nit znate gdje gledat za temperaturu, nit znate gdje je kazaljka za gorivo..nit znate gdje se provjerava ulje....voda, zrak..napumpat gume, promjenit gumu...a bile bi emancipirane!!!
Ovo ne uče nikoga ni u jednoj autoškoli. Ali, gle čuda, žensko sam i znam to sve napraviti.
Anastazija
slavonija
Ovo ne uče nikoga ni u jednoj autoškoli. Ali, gle čuda, žensko sam i znam to sve napraviti.
Udaj se za mene
Iskreno, meni je debilno biti vozač/ica, a ne znati osnovne stvari oodržavanju automobila. Jednom sam negdje pročitala da se jedna cura hvalila kakone zna tenkirati. Takvoj ne bih dala ključ u ruke!
I da, nekad me zaista bude sramota kad vidim kako neke žene voze, ali ruku na srce, uvijek sam velikih sranja imala s vozačima, a ne vozačicama. Vozačice više znaju naživcirati svojom sporošću, neodlučnošću i sl., ali mi se čini da vozači bahatije i opasnije voze. Naravno, iznimke postoje u oba slučaja.
btw. naravno da je imala prilike i prije toga obići ga, al jbg, zanimljivije je drkati 10-ak auta iza sebe nego malo dodat gasa...
Anastazijaslavonija
ma malo zekim...znam da vas ima pravih vozačica...valjda me peru traume od jedne vožnje sa prijateljicom do jednog grada..kroz punooo zavoja...svako pretjecanje bicikliste je bilo poput ulaska fukushimu 1
sale carjučer idem ja na kopiku i naravno, odlazim od kuće i zaobiđu me mali prdavac (skuterčić) i neka corsa (žena za volanom)... jebeš mi sve od divaltove pa sve do preko mosta sam se vozio 40 km/h iza njih jer se ona nije usudila prestići prdavca, a ja nisam mogao zbog gužve... poludio sam... i da, šećer na kraju, ova ga obiđe 100 metara ispred skretanja za parking kopike... -.-'
btw. naravno da je imala prilike i prije toga obići ga, al jbg, zanimljivije je drkati 10-ak auta iza sebe nego malo dodat gasa...
obavezno corsa...to mi je rak rana..kad vidim corsu ispred sebe i ženu za volanom ....sjedalo do šajbe..ja stanem na kavu odmah..i koje pivo...dok se ja otrijeznim valjda će se maknut negdje!!! ove što voze stariju liniju corse su žustrije ali ove nove corse....e te su najgore vozačice...al moram ih razumjet kad ima muževa koji ne daju ženama da voze pa im je uvijek trauma kad sjednu....
e onda mi dođe izaći van iz auta i kroz zatvoren prozor u bulju šakom...

mjesto radnje : Strossmayerova
glavna lica : gospođa 50-ak god (peugeot 206),
gospodin 50_ak god (golf 4)
sporedna lica : ja
gospođa vozi, iza nje brko u golfu.....na 20-ak metara od semafora počne treptat zeleno i gospođa to shvati kao pravi trenutak da zautavi vozilo....golf staje uz trag kočenja cca 2 m (zanemarivo).....gospođa uzima svoju torbicu i vadi najbitniju stvar u životu -žarko crveni ruž za usne !stojim i gledam i čudim se brki iz golfa koji stišće volan sve jače i govori da ju ???????????????.....pali se zeleno!!!, ali to je samo tamo neka boja na stupu koja je nevažna za gospođu i njoj na pamet ne pada da prekida čin uljepšavanja i na taj način dovede sebe na stup srama što je neuredna....prije nego je zatrubio pogleda me brko, a ja mu pokažem rukom "samo polako, gđa. se šminka"....malo još pričeka, pa ipak na njezino iznenađenje učini ono najgore: STISNE TRUBU !!!!.....gđa. uz pogled na retrovizor (vjerovatno misleći da ju netko pozdravlja) nabaci "sređeni" osmijeh, digne ruku, mahne prstićima i vjerovali, ili ne ona krene, daje lijevi žmigavac, a golf još čeka, jer u vanjskoj traci prolaze vozila i ne može se ubaciti (kad nije žena).....pali se žuto ona skreće, a on čeka drugo zeleno.....ja otišao....nisam imao više vremena
slavonija
Jednom prilikom sam u Slavonskom Brodu naišao na raskrižje gdje su prometom upravljali policajci..i ispred mene ONA...policajac je dva puta okrenuo smjerove kretanja a ona je samo blejala u njega..kao u svemirca...razmišljajući..pa kad će mene pustit (iako je već dva puta puštao njen..naš smijer)...postalo joj je jasnije kad je iza nas zatrubila Scania....![]()
Najviše me ispale kad ispred mene vozi corsa...30 na sat..ONA vozi ..nosina u volanu..sjedalo povukla naprijed do krajnjih granica....i gleda ravno..ni lijevo ni desno...a iza koooooooloooooonaaaaaaaaaaa!!!
Pa šta vas uče u tim autoškolama da mi je znat....nit znate gdje gledat za temperaturu, nit znate gdje je kazaljka za gorivo..nit znate gdje se provjerava ulje....voda, zrak..napumpat gume, promjenit gumu...a bile bi emancipirane!!!![]()
nažalost u autoškolama ne nauče nikoga ništa,
samo ti uzmu novce.
gledam na katakombama danas, autoškola cura vozi 15-20km/h i vozi u krug, vozi u krug, tako vozi u krug, sva sreča pa je velik krug pa joj se ne zavrti u glavi, onda dodje na cestu, naučila je vozit 20km/h i tako vozi, da bi joj neko reko da ubrza malo, ne. da su je naučili na katakombama stani kreni, naravno da nisu i gasi joj se auto pri svakom kretanju na semaforu.
onda naći krenit nakon tih 10h vožnje ili kolko več, dodje komisija i pustiju makar vidi da nema pojma, al eto uspijela je nekako uparkirat auto na riverc. ono učenje vožnje na otvorenim cestama mi je isto strava.
kao voziš cijelu autoškolu 70 u 5br na otvorenoj cesti
kak će sad ta osoba znat vozit?
drugo ni ne zanima ih ta vožnja tolko.
mi smo se igrali autićima, kasnije kupovali autoklubove
vozili automatike, vozili aute od kolega, neki su imali i svoje., došli smo u autoškolu.
a one su se igrale s barbikama, kasnije kupovale teen i tasko to i došle su u autoškolu bez ikakog znanja o autu. neke nauče s vremenom, neke odustanu od vožnje, neke misle da znaju, a smo rade sranja po cesti.
takd da jesu muški kao bolji vozaći, al ima i žena koje kontaju vožnju bolje nego muški, jednostavno to njih tolko ne zanima ko muške i nisu od malih nogu u autima i motorima
dani_os
slavonija
Jednom prilikom sam u Slavonskom Brodu naišao na raskrižje gdje su prometom upravljali policajci..i ispred mene ONA...policajac je dva puta okrenuo smjerove kretanja a ona je samo blejala u njega..kao u svemirca...razmišljajući..pa kad će mene pustit (iako je već dva puta puštao njen..naš smijer)...postalo joj je jasnije kad je iza nas zatrubila Scania....![]()
Pa šta vas uče u tim autoškolama da mi je znat....nit znate gdje gledat za temperaturu, nit znate gdje je kazaljka za gorivo..nit znate gdje se provjerava ulje....voda, zrak..napumpat gume, promjenit gumu...a bile bi emancipirane!!!![]()
nažalost u autoškolama ne nauče nikoga ništa,
samo ti uzmu novce.
gledam na katakombama danas, autoškola cura vozi 15-20km/h i vozi u krug, vozi u krug, tako vozi u krug, sva sreča pa je velik krug pa joj se ne zavrti u glavi, onda dodje na cestu, naučila je vozit 20km/h i tako vozi, da bi joj neko reko da ubrza malo, ne. da su je naučili na katakombama stani kreni, naravno da nisu i gasi joj se auto pri svakom kretanju na semaforu.
onda naći krenit nakon tih 10h vožnje ili kolko več, dodje komisija i pustiju makar vidi da nema pojma, al eto uspijela je nekako uparkirat auto na riverc. ono učenje vožnje na otvorenim cestama mi je isto strava.
kao voziš cijelu autoškolu 70 u 5br na otvorenoj cesti
kak će sad ta osoba znat vozit?
drugo ni ne zanima ih ta vožnja tolko.
mi smo se igrali autićima, kasnije kupovali autoklubove
vozili automatike, vozili aute od kolega, neki su imali i svoje., došli smo u autoškolu.
a one su se igrale s barbikama, kasnije kupovale teen i tasko to i došle su u autoškolu bez ikakog znanja o autu. neke nauče s vremenom, neke odustanu od vožnje, neke misle da znaju, a smo rade sranja po cesti.
takd da jesu muški kao bolji vozaći, al ima i žena koje kontaju vožnju bolje nego muški, jednostavno to njih tolko ne zanima ko muške i nisu od malih nogu u autima i motorima
Istina je da muškarci bolje poznaju aute, da možda imaju i bolji osjećaj za udaljenost, za parkiranje, ali su skloniji kretenskoj vožnji i preseravanju na cesti.
Također, mislim da nije nužno poznavati automobile i njihove dijelove i sve to da bi vozio normalno, da bi pratio dinamiku vožnje, dovoljno je poznavati svoj automobil i svoje vozačke sposobnosti, da ne bi radio pizdarije u prometu. Mislim da su najveći problem žene koje su u zrelijim godinama položile vozački ili nisu vozile u mladim danima, one nikad neće imati osjećaj za auto.
I da, sve češće primjećujem da autoškole voze 30 km/h po gradu, što mi definitivno nije normalno.
Istina je da muškarci bolje poznaju aute, da možda imaju i bolji osjećaj za udaljenost, za parkiranje, ali su skloniji kretenskoj vožnji i preseravanju na cesti.
Također, mislim da nije nužno poznavati automobile i njihove dijelove i sve to da bi vozio normalno, da bi pratio dinamiku vožnje, dovoljno je poznavati svoj automobil i svoje vozačke sposobnosti, da ne bi radio pizdarije u prometu. Mislim da su najveći problem žene koje su u zrelijim godinama položile vozački ili nisu vozile u mladim danima, one nikad neće imati osjećaj za auto.
I da, sve češće primjećujem da autoškole voze 30 km/h po gradu, što mi definitivno nije normalno.
nisam mislio na poznavanje dijelova auta,
slažem se da ne moraš poznavat djelove automobila i automobile
nego na to da sam ja recimo prvi put sjeo u auto još u sonovnoj školi i naučio osnovno stani - kreni.
kad sam položio, išo sam se vrtit sa stojadinom na katakombe pod ručnom na snjegu, ko i mnogi muškarci, al žena nisam baš vidio ni čuo da je išla se divljat s autom po snjegu na katakombe.
to recimo nije loše otić tak da vidiš kako se auto ponaša kad prokliže, da znaš ak ti se desi na cesti to, da se ne uplašiš ak ti se to desi na cesti.
je da ja nisam išo zbog toga, al jbg.
sad to ni ne smiješ izgleda više ni radit, jel se zablesa abs, ćito sam na forumima da se znalo desit da prestane radit, meni je presto na mazdi, al je počeo nakon 2-3km.
treba da poznavatsvoj automobil i ne precjeniti svoje vozačke sposobnosti, što znaju mladi nadobudni muški vozaći napravit jel ko što kažeš skloni smo preseravanju na cesti, a to definitivno nije mjesto za to
Čista genetika.
PEGY
ja toliko seronja susrećem svakodnevno na cesti da mi je muka od te genetike
županijskom pram kružnom se krečemo, vozi 30, dodje do raskrižja na kojem se u medjuvremenu upalilo crveno, ne on je ladno prošo kroz ćisto crveno, a stigneš na zeleno ak voziš 50-60.
ja bi mu zabrasnio da se približi autu 10godina, a nakon 10 godina bi mogo samo bit ko suvozač samo u autu
dani_os
ima ih da, vozim juće iza nekog seata,
županijskom pram kružnom se krečemo, vozi 30, dodje do raskrižja na kojem se u medjuvremenu upalilo crveno, ne on je ladno prošo kroz ćisto crveno, a stigneš na zeleno ak voziš 50-60.
ja bi mu zabrasnio da se približi autu 10godina, a nakon 10 godina bi mogo samo bit ko suvozač samo u autu
ha istina, ja bi recmo i nepismenima zabranijo pisanje na forumu al kad neče niko nas pametne da me sluša
123456
dani_os
ima ih da, vozim juće iza nekog seata,
ha istina, ja bi recmo i nepismenima zabranijo pisanje na forumu al kad neče niko nas pametne da me sluša![]()
da si pametan, onda bi znao da ne pismeni ne mogu pisat po forumu
dani_os
"nepismeni" se piše zajedno... od mene dosta
123456
dani_os
"nepismeni" se piše zajedno... od mene dosta![]()
ti si jako pametan, mora da si fakultet završio
sad sam u bedu, forumaš jedan je ustanovio da sam nepismen. pa šta ču sad? plakat ču
Boost
Lega...daj barem malo poradi na pravopisu...ne moraš imati završen fakultet, ali barem osnovnu školu...
ak vam se ne svidjaju moji postovi, nemojte ih ćitat
e 5ad Da josh nadjeM 0nu sLikU sto kruži po famoznom fejsbuku o tome kako je mozk fascinantan organ i na koju se svi iscudavaju kako mogu procitati tekst (poruku) napisan drugacijim simbolima... po meni BIT je PORUKA koja se prenosi, ne kako je 0n4 N4opi5anA
PsychoSoldier
opEt sa Pr@v0pisom p0Činyemo...
e 5ad Da josh nadjeM 0nu sLikU sto kruži po famoznom fejsbuku o tome kako je mozk fascinantan organ i na koju se svi iscudavaju kako mogu procitati tekst (poruku) napisan drugacijim simbolima... po meni BIT je PORUKA koja se prenosi, ne kako je 0n4 N4opi5anA
potpisujem
http://www.smilorama.com/img01/amazing-brain02.jpg
Boost
..kada se s Čepinske skreće lijevo u Industrijsku zonu..vozim bicikl čepinskom uz rub..
Ne znam da u Osijeku postoji Čepinska ulica (istina večinu vremena trenutno provodim u jednom drugom gradu, ali sam poprilično sigurna da ne postoji)! Osim ako ne misliš na onu koja već godinama nosi naziv Ulica sv. L. Bogdana Mandića!!!
BoostDa ne govorim o parkiranju...evo danas je žena kolege parkirala njegov auto u kanal...promašila je ćupriju...
Ovo me je moram priznati stvarno nasmijalo!
AnneBoleynBoost
..kada se s Čepinske skreće lijevo u Industrijsku zonu..vozim bicikl čepinskom uz rub..
Ne znam da u Osijeku postoji Čepinska ulica (istina večinu vremena trenutno provodim u jednom drugom gradu, ali sam poprilično sigurna da ne postoji)! Osim ako ne misliš na onu koja već godinama nosi naziv Ulica sv. L. Bogdana Mandića!!!
BoostDa ne govorim o parkiranju...evo danas je žena kolege parkirala njegov auto u kanal...promašila je ćupriju...
Ovo me je moram priznati stvarno nasmijalo!
Eto, ako budeš malo više vremena provodila u Osijeku, naučit ćeš da 90% Osječana govori "Čepinska"
Boost
Eto, ako budeš malo više vremena provodila u Osijeku, naučit ćeš da 90% Osječana govori "Čepinska"![]()
Nažalost znam da velika večina koristi taj naziv (i moji roditelji su među njima, koje se također trudim svaki put ispraviti oko toga), ali to nije ispravan naziv.
To je za mene jedana od ulica u Osijeku koja ima ljepše ime
AnneBoleynBoost
Eto, ako budeš malo više vremena provodila u Osijeku, naučit ćeš da 90% Osječana govori "Čepinska"![]()
Nažalost znam da velika večina koristi taj naziv (i moji roditelji su među njima, koje se također trudim svaki put ispraviti oko toga), ali to nije ispravan naziv.
To je za mene jedana od ulica u Osijeku koja ima ljepše ime
Ha čuj, i večina s tvrdim č je pogrešno, ali ja te ja neću pokušati ispraviti
Boost
Ha čuj, i večina s tvrdim č je pogrešno, ali ja te ja neću pokušati ispraviti![]()
Možda indikrektno, ali ipak jesi. I hvala na tome!! Volim ljude od kojih mogu učiti, čak i onda ako sam to već odavno trebala naučiti.
Nema na čemu. (doista)
http://webcafe.net.hr/svastara/sud-donio-odluku-zene-su-losiji-vozaci-od-muskaraca
Šteta što ovakve stvari s parkiranjem i sličnim tupavim ponašanjem ne ulaze u statistiku
Boost
http://www.rtl.hr/tabloid/zabava/935468/je-li-moguce-da-ova-zena-ima-vozacku/
Zašto žene žive dulje od muškaraca???
Zato što im Bog vraća vrijeme koje izgube na parkiranju automobila.
">Šokantno gubljenje kontrole zbog sitnice