Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Propao drugi pokušaj konstituiranja Skupštine Osječko-baranjske županije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
lega imaš kunu
Ukupno postova: 225
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.07.2013. 14:28 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hvala Vam na replici, ali nažalost ne mogu copy paste tonski zapis pa ću pejstati dio citata...:
"Možete nas podržati ili ne, ali mi ne ulazimo s nikim u priču ako nema konsenzusa."

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=45806#ixzz2XtH9ideZ

dakle ponavljam - Vi ste DUŽNI ne ulaziti u priče sa HDSSB-om.

Ukupno postova: 268
Post Postano: 02.07.2013. 14:30 
Naslov:  

Vi ste, dakle, kokošari. Da ste, poput GOGO-a, postavili neke uvjete, civilizacijske, ma koliko oni niski bili, ali ne, vi tražite mjesta, fotelje, da vaš program, program bez glasačkog legitimeta, bude usvojen kao program županije.

Ne bih se baš složio s tvojim komentarom.

Ako su laburisti kao što se navodi sasvim jasno svim strankama prezentirali svoj program i SVIM stranama je prihvatljiv. Ako je svim stranama prihvatljiv i Antun Kapraljević kao kandidat za predsjednika onda se pitam
zbog čega onda se stide dignuti ruku?

Možda zato što oni osim imena stranke nisu ponudili baš ništa??
Kako mi se čini jedino oni i jesu nešto ponudili!

[/quote]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
lega imaš kunu
Post Postano: 02.07.2013. 14:31 
Naslov:  

ili da budem do kraja otvoren i da Vas pitam - rukovodite li se inačicom DEJA VU da je i HNS (stranka koja Vam je bila radix - korijen) koalirao sa HDSSB-om, pa želite iskoristiti prokušanu metodu "biti na vlasti i u poziciji" to je poprilično pragmatično.

Ukupno postova: 300
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.07.2013. 14:33 
Naslov:  

Also sprach Pecnik prije izbora:

"Surađivati s HDSSB-om znači participirati u zlu, a zlo nikada nikome nije donijelo niti će donijeti dobro."

"To bi konačno trebalo shvatiti i u Hrvatskoj narodnoj stranci (HNS), koja i danas u gradu obnaša vlast u koaliciji s HDSSB-om, a istodobno glumi oporbu, jer je formirala predizbornu koaliciju s SDP-om i HSU-om."

"Ne može u isto vrijeme biti oporba i vlast."

"To zove politika licemjerja."

"Glas za Laburiste neće biti glas za neprincipijelne koalicije s HDSSB-om"

http://dalje.com/hr-hrvatska/osjecki-laburist-pecnik-poziva-stranke-da-ne-koaliraju-sa-hdssb-om/457696

Šta kažete, gospodine Varga, jeste li kokošari, ili ne?

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 02.07.2013. 14:39 
Naslov:  

Miroslav Varga je napisao/la:
Molim Vas da poslušate moju izjavu.

Demokracija košta.

Kao i u slučaju grada Osijeka, smatram da je bolje ponoviti izbore, nego silom stvarati većinu, jer će građane "izbori koštati". Pa jasno da će ih koštati. No, koštati će ih puno manje nego vlast u županiji koja neće imati stabilnu podršku u skupštini, ili vlast koja će imati manjinu u skupštini.

Ja ne razumijem ove prijedloge da se tu podrže nekakvi programi, da "idemo svi zajedno", i tako to. Vijećnici imaju odlučiti - ili sastavite koaliciju sa Hdssb-om, i osigurajte im većinu u skupštini, i izbjeći ćete te skupe izbore. Ili nemojte dati podršku Hdssb-u, pa neka se provode novi izbori. Sve ostalo je smiješno. Ako svi misle da Hdssb treba rušiti, a i ja mislim, onda nemamo što pričati o skupoći novih izbora.

Osim toga, nisu Laburisti tu da spašavaju građane novih izbora, kao što to nisu trebali napraviti i Borzanica i Vrdoljak svojevremeno, koalirajući s Đapićem. Pustite vi da se stranke sličnoga profila dogovaraju. Neka Hdssb, Hdz, Hsp, Đapićevci i ostali zajedno pjevaju Thompsonove pjesme (ili ćete završiti kao Hns u Osijeku, kojemu je izgleda bio cilj da koalira baš sa svakim, i u tome su uspjeli).

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Miroslav Varga

Ukupno postova: 79
Post Postano: 02.07.2013. 14:42 
Naslov:  

lega imaš kunu je napisao/la :
Hvala Vam na replici, ali nažalost ne mogu copy paste tonski zapis pa ću pejstati dio citata...:
"Možete nas podržati ili ne, ali mi ne ulazimo s nikim u priču ako nema konsenzusa."

Ne slažem se s Vama da smo ikome išta dužni, osim našim biračima. A to sigurno nisu birači SDP-a, HDSSB-a, HDZ-a ili bilo koga - to su naši birači.
Stoga, kada smo vidjeli da je Skupština blokirana zbog 'velikih' ponudili smo svoje rješenje koje nikome nije bilo drago, ali im se činilo prihvatljivim - da podrže našeg kandidata za predsjedinka vijeća.
Ali, naš uvjet je bio da to bude onda podrškom svih stranaka.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: Loše  
Miroslav Varga

Post Postano: 02.07.2013. 14:47 
Naslov:  

Baudolino je napisao/la :

"Surađivati s HDSSB-om znači participirati u zlu, a zlo nikada nikome nije donijelo niti će donijeti dobro."

"To bi konačno trebalo shvatiti i u Hrvatskoj narodnoj stranci (HNS), koja i danas u gradu obnaša vlast u koaliciji s HDSSB-om, a istodobno glumi oporbu, jer je formirala predizbornu koaliciju s SDP-om i HSU-om."

http://dalje.com/hr-hrvatska/osjecki-laburist-pecnik-poziva-stranke-da-ne-koaliraju-sa-hdssb-om/457696

Šta kažete, gospodine Varga, jeste li kokošari, ili ne?
Odgovorio sam na Vaše pitanje u prethodnom postu

lega imaš kunu
Post Postano: 02.07.2013. 14:50 
Naslov:  

lega imaš kunu je napisao/la :

Ne slažem se s Vama da smo ikome išta dužni, osim našim biračima. A to sigurno nisu birači SDP-a, HDSSB-a, HDZ-a ili bilo koga - to su naši birači.
Stoga, kada smo vidjeli da je Skupština blokirana zbog 'velikih' ponudili smo svoje rješenje koje nikome nije bilo drago, ali im se činilo prihvatljivim - da podrže našeg kandidata za predsjedinka vijeća.
Ali, naš uvjet je bio da to bude onda podrškom svih stranaka.

Vi poštovani gdin Varga drumom, a ja šumom..nisam rekao da ste dužni nekim biračima, nego apsolitno samo onom biračkom tijelu koje Vam je dalo glas. No, obzirom da su laburisti po defaultu bliži ljevici, da je gdin Pecnik rekao slijedeće:

Info: http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=45806&start=15#ixzz2XtLsrt6f
Vi ste dakako po logici stvari dužni ne kohabitirati sa HDSSB-om i ostalom lijevom biračkom tijelu. No, kako god, Felt je napisao da demokracija košta, nadodao bih i da obraz i politički obraz košta pa se držite maxime:"
Glas za Laburiste neće biti glas za neprincipijelne koalicije s HDSSB-om" ili ako ne ide drugačije, neka krenu novi izbori s tim, da, vjerujem, svjesni ste da više, nakon ovakove "pragmatike" ne igrate...

Post Postano: 02.07.2013. 14:51 
Naslov:  

Potpuno razumijem ogorčenost i nezadovoljstvo u svim komentarima. Ali uzrok leži po meni uglavnom u nedostatku informacija.
Molim Vas da prije nego napišete neki komentar poslušate moju izjavu. Ona jest isječena, ali dosta je korektno montirana.
I onda me možete prozivati za što god hoćete. Svakako ću odgovoriti što prije mogu.

Ponavljam - 'Veliki' nemaju većinu i tjeraju nas da odaberemo između HDSSB-a ili HDZ-a (jer je takav dogovor postigao SDP s HDZ-om. SDP je 'uzeo' grad Osijek i obećao zauzvrat podržati HDZ u Županiji).
Međutim nije ispalo po njihovom planu.
Mi smo rekli da nećemo plaćati za račune i dogovore 'velikih'. Kako nitko nema većinu u Skupštini, predložili smo da podrže nas jer je to svim strankama najmanje 'bolno'. Zato smo zatražili konsenzus za tu odluku. I ništa drugo nismo tražili ni od koga niti mislimo da je politika posao u kojem trebaš sada nešto tražiti jer si, eto, dao nekome glas. Stavili smo na stol svoj program, svoje prijedloge i s tim su se svi složili. Sada kada treba to izglasati, svi pate od selektivne amnezije.
I to je OK, valjda tako mora biti u politici. Ali, mi ne pristajemo na to plaćamo tuđe račune niti da naše birače prevarimo zbog nečijih ambicija.

Zadnja promjena: Miroslav Varga; 02.07.2013. 15:13; ukupno mijenjano 2 put/a.

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 02.07.2013. 15:02 
Naslov:  

Potpuno razumijenm ogorčenost i nezadovoljstvo u svim komentarima. Ali uzrok leži po meni uglavnom u činjenici da niste informirani.
Molim Vas da prije nego napišete neki komentar poslušate moju izjavu. Ona jest isječena, ali dosta je korektno montirana.
I onda me možete prozivati za što god hoćete. Svakako ću odgovoriti što prije mogu.

Vjerojatno većina forumaša neće preslušati sve izjave.

Laburisti nisu predložili da koaliraju s Hdssb-om, i tu se forumaši nepotrebno žeste. Predložili su da sve stranke u skupštini podrže njihovog kandidata za predsjednika skupštine, pa da sve stranke u skupštini podrže njihov program, koji je svima prihvatlji, i svi su to "u četiri oka" i priznali.

Ponavljam, bolje izbori nego takva većina. Bolje izbori u županiji, nego lažna slika gdje su "svi zajedno". Bolje izbori u gradu nego lažna slika koalicije svih protiv Hdssb-a. Ako se netko boji da bi na ponovljenim izborima Hdssb ostvario još bolji rezultat, taj neka se zapita kakav će rezultat tek ostvariti za godinu-dvije, kad na vidjelo izbije nefunkcioniranje mega anti koalicija koje se ovdje pokušavaju formirati. Prije izbora sam pet puta napisao da program anti ima za cilj smijeniti Hdssb, i cilj je postignut, i sada bi bilo apsurdno da se Hdssb održava u županiji na način da "svi idu zajedno"..

Baudolino
Post Postano: 02.07.2013. 15:02 
Naslov:  

Miroslav Varga je napisao/la :
Potpuno razumijenm ogorčenost i nezadovoljstvo u svim komentarima. Ali uzrok leži po meni uglavnom u činjenici da niste informirani.

Poslušao sam Vašu izjavu, koja spada u red trećerezredne demagogije.

Mi nismo informirani? Buahahaha!

Vi nudite koaliciju HDSSB-u na županijskoj razini, kako god vi to nazvali i upakirali.

Neka, neka, barem ćemo se sitnih laburističkih kokošara riješiti na sljedećim lokalnim izborima.

yux031

Ukupno postova: 148
Upozorenja : 1
Post Postano: 02.07.2013. 15:13 
Naslov:  

Molim Vas da prije nego napišete neki komentar poslušate moju izjavu. Svakako ću odgovoriti što prije mogu.

Prodajete jako, jako jeftinu demagogiju (u maniri 'hrvatskog kralja demagogije' andrije 'ebranga)!
Ako nitko nije dovoljno intaligentan da shvati vašu ultraintaligentnu izjavu, biste li bili toliko milosrdni i interpretirali ju zatucanom i neukom puku na neki njima shvatljiv način?
i biste li se udostojili KONKRETNO i BEZ demagogije i jeftinih političkih skretanja s teme odgovoriti/komentirati na neke od gore navedenih pitanja/opaski koja su jasno postavljena i konkretizirana?

(da vas podsjetim: kako je moguće uopće pomisliti, na bilo kojoj razini motivacije i u bilo kojem mogućem kontekstu, na ikakav vid koalicije/podržavanja 'adssb-a kada ste jasno [vaša stranka] prije izbora tvrdili kako nije moguć nikakav vid koalicije s njima?)

Miroslav Varga

Post Postano: 02.07.2013. 15:17 
Naslov:  

yux031 je napisao/la :
Molim Vas da prije nego napišete neki komentar poslušate moju izjavu. Svakako ću odgovoriti što prije mogu.

Prodajete jako, jako jeftinu demagogiju (u maniri 'hrvatskog kralja demagogije' andrije 'ebranga)!
Ako nitko nije dovoljno intaligentan da shvati vašu ultraintaligentnu izjavu, biste li bili toliko milosrdni i interpretirali ju zatucanom i neukom puku na neki njima shvatljiv način?
i biste li se udostojili KONKRETNO i BEZ demagogije i jeftinih političkih skretanja s teme odgovoriti/komentirati na neke od gore navedenih pitanja/opaski koja su jasno postavljena i konkretizirana?

(da vas podsjetim: kako je moguće uopće pomisliti, na bilo kojoj razini motivacije i u bilo kojem mogućem kontekstu, na ikakav vid koalicije/podržavanja 'adssb-a kada ste jasno [vaša stranka] prije izbora tvrdili kako nije moguć nikakav vid koalicije s njima?)
Pobrkali se koaliciju, kohabitaciju i konsenzus. Žao mi je zbog toga jer je vjerojatno i većina ljutih komentatora ovdje to isto tako shvatila. Bojim se i pomisliti kako će to shvatiti moja kuma Manda iz Piškorevaca.
Koaliciju s HDSSB-om smo mogli dogovoriti još na prvoj sjednici da smo htjeli. Mi tražimo od 'velikih' (u ovom slučaju HDSSB, HDZ i SDP) konsenzus kao minimum za početak u konstiturianju Skupštine jer su se neki nešto dogovarali na naš račun. Zbog toga tražimo konsenzus.
I ne, ne moramo sudjelovati u bilo kojoj priči. Nismo 'gladni' fotelja niti funkcija. Ali ne damo velikima da planiraju svijet (u ovom slučaju Županiju) na račun 'malih'.

Zadnja promjena: Miroslav Varga; 02.07.2013. 15:23; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: Loše  
yux031

Ukupno postova: 148
Upozorenja : 1
Post Postano: 02.07.2013. 15:19 
Naslov:  

Baudolino je napisao/la: Neka, neka, barem ćemo se sitnih laburističkih kokošara riješiti na sljedećim lokalnim izborima.

Tako je. Laburisti će, sve sam više siguran u to, ubrzo postati 'bivša' stranka poput HSP-a.

Nevjerojatno kako poliičari stoljećima ne mogu shvatiti da ovise o narodu. Narod je često 'neinformiran' (kako dotični gospodin reče Laughing) i treba mu puno vremena za promjene, ali to vrijeme ipak stigne.

Baudolino
Post Postano: 02.07.2013. 15:23 
Naslov:  

yux031 je napisao/la :

Pobrkali se koaliciju, kohabitaciju i konsenzus. Žao mi je zbog toga jer je većina također tako shvatila.
Koaliciju s HDSSB-om smo mogli dogovoriti još na prvoj sjednici. Mi tražimo konsenzus kao minimum za početk konstiturianja Skupštine.

Ako je konsenzus minimum, što je optimum - 115% glasova? Koliko iznosi maksimum, bojim se i pomisliti. Bože, kakva jeftina, po inteligenciju uvredljiva demagogija!

Skoči u forum: