Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

HŽ ukida nagibni vlak do Zagreba preko Slavonskog Broda

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
empetri

Ukupno postova: 656
Spol: Muško Muško
Post Postano: 09.11.2012. 12:12 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zanimljivo da si povukao pad javne sigurnosti. Neki dan se dogodila oruzana pljacka male trgovinice u mom naselju, samo par mjeseci nakon pljackanja crkve (!) koja je preko puta moje kuce. Ljudi nemaju, ljudima treba.

more456
Ukupno postova: 199
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.11.2012. 12:44 
Naslov:  Re: HŽ ukida nagibni vlak do Zagreba preko Slavonskog Broda

Vlada želi dati u dogoročni zajam Čačičeve ceste koje su strašno nerentabilne. Da bi to uspjela mora povećati promet autocestama, a da bi to postigla mora smanjiti promet željeznicama.
U svakom slučaju projekt Čačićevih cesta bio je besmislen. Toliko novca ulupati u ceste da bi se sada ukidala željeznica.
Pruge se već deset godina ne održavaju i brzina vlakova se smanjuje. Proces je počeo za vrijeme Kalmete. Da je pruga dobra preko Đakova bi i normalan vlak stigao za tri sata. Koliko se sjećam jedno vrijeme (prije nagibnog) francuska kompozicija je preko Đakova do Zagreba išla 3 sata. Koliko se sjećam nekad davno, za vrijeme komunizma, Gošin šinobus je preko Koprivnice do Zagreba išao 4 sata (danas nezamislivo).

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 09.11.2012. 14:22 
Naslov:  

HZ je bila jedna velika pljacka. Kao i brodogradilista. Svi su znali sto se dogadja, ali su sutjeli. Sad je sve to doslo na naplatu.

Novac koji se iz proracuna slijevao u brodogradilista, umjesto na njihovu rekonstrukcji se trosio na more dobavljaca-pijavica koji su se obogatili i na tome izgradili svoja carstva celika.

Sjeca li se tko koliko je samo bilo onih prica o modernizaciji HZ-a, o troskovima i planovima, a onda i o skandalima koji su se nizali?

A novac je dan i potrosen. I za brodogradilista i za zeljeznicu. A narod je mislio da ce tako moci zauvijek.

I sad je gotovo. Novac je potrosen i pokraden. Sad nas ceka 100 godina oporavka i bijede. Pad standarda na razinu zemalja treceg svijeta. Da, Hrvatska je danas zemlja treceg svijeta. Ako mislite da standard danas nije dovoljno nizak, strpite se, za 5 godina ce biti jos nizi.

Pouka: sutnja je skupa i uvijek dodje na naplatu.

Naravno, oni koji su se nakrali - njih ionako boli kita i za HZ i pruge, boli ih kita i za brodogradnju i za debile koje se kupuje parolama. A sirotinja - e, sirotinja je ionako bila glupa i ostat ce glupa.

Ukupno postova: 282
Post Postano: 10.11.2012. 6:52 
Naslov:  

Kazu, Vukojebina
Carobnica je napisao/la:
oftopik je napisao/la: uvijek sam smatrao da je zg blizu osijeka, no tek kad sam otišao živjet u zg shvatio sam da je za zg osijek jednostavno neka nepoželjna, nepoznata prčvara na kraju zemaljske kugle koja nikoga ne zanima osim tu i tamo kojeg legu koji se još nije asimilirao u većinu...bljak...
Što kažu Zagrepčani, koje su im prve asocijacije na Osijek?

slavonija
Ukupno postova: 315
Post Postano: 12.11.2012. 10:28 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la :
Ova ukidanja linija i pad svih mogucih standarda - od zivotnog, preko kulturnog do sigurnosg - je tek pocetak.

Na naplatu su pocele dolaziti sve privilegjie koje su mnoge drustvene skupine uzivale i uzivaju godinama, rasipnistvo, rastrosnost, lose odluke, debilne investicije i slicno.

U sljedecim godinama, pored drasticnog pada standarda, ocekujte i daleko, daleko veci broj pljacki, nasilnistva i opcenito - znacajan pad javne sigurnosti.

Sjecate se kako su nekad oni sto kopaju po kantama bili rijetkost? Najcesce beskucnici i tek pokoji umirovljenik mogli su se zateci tek rijetko u prekopavanju kanti. Sjecam se i uzasa od prije 10 godina kad sam ugledao prvog umirovljenika kako ruje po kanti ispred zgrade u kojoj sam tada zivio. Prjie samo 10 godina to je bila tolika rijetkost, da sam o tome pricao tri dana.

Danas su kopaci po kantama standard. Svih dobnih skupina, sve vise mladih. Prizor koji se tek ponekad mogao vidjeti postao je svakodnevnica. Tko god se krece gradom sada sigurno svaki dan vidi jednog kopaca smeca.

E, tako ce biti i sa sigurnoscu na ulici. Ono sto su sada tek povremena pljackanja, otimanja torbica i lancica na ulici za koju godinu ce postati svakodnevnica.

Stoga, nosite nakit danas dok jos smijete, za koju godinu cete ga drzati u sefovima debelih stijenki.

Koji nakit?? Nemam nakita?? Koje privilegije?? Nikad nisam imao privilegije!??

oftopik

Ukupno postova: 431
Post Postano: 21.11.2012. 16:00 
Naslov:  

Carobnica je napisao/la :
oftopik je napisao/la: uvijek sam smatrao da je zg blizu osijeka, no tek kad sam otišao živjet u zg shvatio sam da je za zg osijek jednostavno neka nepoželjna, nepoznata prčvara na kraju zemaljske kugle koja nikoga ne zanima osim tu i tamo kojeg legu koji se još nije asimilirao u većinu...bljak...
Što kažu Zagrepčani, koje su im prve asocijacije na Osijek?

lega... i to je to...

Skoči u forum: