Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Građani ne žele beton, već tematski park - Zdravko Peko pojašnjava...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
nisam za

Ukupno postova: 307
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2009. 23:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pomislio sam da se ovdje radi o brizi za izgled i funkcionalnost grada.
Naravno, još jedan predizborni skup, sada vidimo tko stoji iza toga.
Koliko pamtim ti Zeleni su bili na vlasti do siječnja ove godine pa ništa nisu napravili, čak su dobili i svoj odjel u poglavarstvu.
Moje mišljenje je da prostor koji je u vlasništvu grada ostane takav kakav je i sada. A prostor Bijele lađe, je privatan te neka grade na istom mjestu objekt koji će imati istu visinu i površinu kao i Bijela lađa. Svejedno mi je koja će namjena biti. To je pošteno.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Sharon

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 19.04.2009. 18:01 
Naslov:  

Ček, ček... A Završki se tu našao kao neutralan, slučajno je on predsjednik (ili što već) GČ??? Pa, prošlo je već nekoliko mjeseci otkad se hvalio na TV (ne sjećam se kojoj, vjerojatno STV) kako je sadio nekakvo drveće po Štrosiki, kao, negdje do pola je stigao. A ja od tada pogledom tražim te zelene oaze i osim prašnjavih tračnica ne vidim ništa (mislim, kad se sjetim pogledati - nije baš da blenem po cijele dane tražeći...). Ako netko ima kakvu fotografiju neka pusti - ostavljam varijantu da ja nisam dobro vidjela...

studenac

Ukupno postova: 238
Spol: Muško Muško
Post Postano: 19.04.2009. 21:17 
Naslov:  

A gdje si ti pročitala da se Završki našao kao neutralan. Pa on je predsjednik GČ, tko treba podržati stanovnike i stanare ako ne predsjednik GČ. osijek031.com smile

Ukupno postova: 125
Zabranjen pristup
Post Postano: 19.04.2009. 21:46 
Naslov:  

Treba graditi i raditi, to je jedini isparavan put za izvlačenje iz letargije u koju je Osijek (ali i cijela slavonija) zapao. Parkova u Osijeku ionako ima dovoljno i na njihovo održavanje se potroši prilična svota proračunskog novca, dok su nam nogostupi i ceste po gradu rupave ko švajcarski sir.Ulasci u Grad bilo s južne, bilo s istočne ili zapadne strane su nam katastrofa, doživljaj je kao da ulaziš u neku selendru kojoj je i Bog rekao laku noć. Ali da je barem uređeno pa neka je skromno i jadno, ali ni to nije već uz samu cestu rastu doslovno đungle i šiprazi viđeni jedino u filmovima o vijetnamskom ratu.
Zato toj Zelenoj ekipi predlažem da zasuču rukave, uzmu u ruke sjekire i pile i bace se na konkretne poslove uređenja okoliša o kojem se toliko brinu.

Ingo

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 19.04.2009. 22:33 
Naslov:  

errrr je napisao/la :

Zato toj Zelenoj ekipi predlažem da zasuču rukave, uzmu u ruke sjekire i pile i bace se na konkretne poslove uređenja okoliša o kojem se toliko brinu.

poput tebe ?

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 20.04.2009. 0:54 
Naslov:  

Ingo je napisao/la :
errrr je napisao/la :

poput tebe ?

Upravo tako! Evo ja npr. održavam dvorište zgrade u kojoj stanujem iz čistog zadovoljstva, kosim travu čistim, orezujem voćke ,sadim nove, šišam živu ogradu i sve ostalo, a susjedi samo siđu, naprave roštilj, puste djeci da izgaze cvijeće koje su moja djeca zasadila i k tome ne pokupe smeće iza sebe, a u dvorištu imamo tri kante za isto. Trebam li što još dodati osim da nisam pravi esseker već dotepenec iz neke tamo pripizdine kako kaže isti sused koji je jelte pravi ocečanin i građanin od kako pamti za sebe i to od glave do pete.

Laughing
........

jebem, jebem...dok ne najebem!

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 20.04.2009. 0:55 
Naslov:  

kao anakonda...a možda mu je ona čak i mama.
Smile

anakonda

Ukupno postova: 6288
Post Postano: 20.04.2009. 9:47 
Naslov:  

errrr je napisao/la :
Smile

...imaš neki problem?....to što čistiš i meteš i čupaš pa sadiš u vlastitom dvorištu nema veze s mojom izjavom o dotepencima....

Zabranjen pristup
Post Postano: 20.04.2009. 12:46 
Naslov:  

anakonda je napisao/la :
errrr je napisao/la :
Smile

...imaš neki problem?....to što čistiš i meteš i čupaš pa sadiš u vlastitom dvorištu nema veze s mojom izjavom o dotepencima....

ako netko ima problem onda ga imate vi malo-građani i to s nama dotepencima.

naglasak je na zajedničkom dvorištu lepa, z a j e d n i č k o m, kapiš? i nezainteresiranosti starosedioca da ono bude uređeno. a to lahko prenesemo ondak na ceo grad. i to je ono što me najviše frapira/lo. a svi se nešto bune i gundjaju. jedino tuljan radi nekaj konkretnoga. i možda još poneko koga ne poznajem. taj neka izvini. o političarima i lickanju uoči izbora neću trošit reći. depresija ko tepsija. a onima koji imaju volje da stvaraju, njima se podmeću noge na svakom koraku.
to su ti lepa moja moji po-četnički dojmovi o vama osečanima, kao dotepenca. ok?

čepim, čepim...dok ne začepim!

anakonda

Ukupno postova: 6288
Post Postano: 20.04.2009. 13:03 
Naslov:  

...malo me brka ova tvoja ekavica/kajkavica, ali OK - shvatila sam ponešto...
...i ne smatram se osečankom već Osječankom...a baš sam o tome pisala kad sam spominjala dotepence...
...nema veze, očito se i ti smatraš jednim od njih, kad se osjećaš prozvanim...

Ukupno postova: 99
Post Postano: 20.04.2009. 14:15 
Naslov:  Re: Građani ne žele beton, već tematski park - Zdravko Peko pojašnjava...

ideja: prijatelj ima ideju napraviti vodenicu na Dravi. mogla bi se smjestiti baš na tome dijelu promenade, kao turistička atrakcija grada.
osnovao je i udrugu vodenica kao mogućnost lakše nabavke sredstava za izgradnju iste (.)
ideja je savršena i siguran sam da je u stanju napraviti je što se alata, vremena, umješnosti i smjelosti tiče.
inače, navodno je postojalo 40 vodenica na području oko Osijeka.
postoje samo neke grafike kako su izgledale.
http://www.draudrava.net/images/osijek_ant01.jpg
http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1855/230/64/1034832000/n1034832000_30068004_3424.jpg
http://i44.tinypic.com/1565m6g.jpg
http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2296/230/64/1034832000/n1034832000_30135948_1279.jpg
u čemu je problem:
dozvola za lokaciju vodenice
kompletan drveni materijal
uključivanje turističke zajednice u ovaj projekt
uključivanje grada u ovaj projekt
Ekološka Udruga "Vodenica"
Skraćeni naziv: Eko Vodenica
Registarski broj: 14002615
Djelatnost: Ekološka
Grupa djelatnosti: Zaštita Prirode
Adresa: solarski trg 1
Poštanski broj: 31000
Grad: Osijek
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=17421
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=17087

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 20.04.2009. 14:48 
Naslov:  

anakonda je napisao/la :
...malo me brka ova tvoja ekavica/kajkavica, ali OK - shvatila sam ponešto...
...i ne smatram se osečankom već Osječankom...

Jedan od mojih dedova iz drugog kolena koji je većinu svog života proveo u Oseku, premda došljo i čisti Ustaša, uvek je govorio po gospodski, ekavicom jer se tako u gradu na Dravi davno prije govorilo( ako to ne znaš ondak i nisi tako stara kako sam pretpostavio) , prije ovih zadnjih promjena. otud ekavica, a kajkanje ubacujem zbog prekomjernog gledanja HTV i kajkanije koja se tim kanalima širi diljem lijepe naše, pogotovo programima za djecu.
Ako jesi starosjedioc, onda jesi "Seka iz Oseka", prema tome prava Osečanka, Essekerka da budem još precizniji.
Exclamation

Lokal Patriot

Ukupno postova: 50
Post Postano: 20.04.2009. 14:53 
Naslov:  

mengeskas je napisao/la:
Ekološka Udruga "Vodenica"
Skraćeni naziv: Eko Vodenica
Registarski broj: 14002615
Djelatnost: Ekološka
Grupa djelatnosti: Zaštita Prirode
Adresa: solarski trg 1
Poštanski broj: 31000
Grad: Osijek

Jel ima neka mail adresa, ili broj telefona, ako može na PM.
Hvala

Zabranjen pristup
Post Postano: 20.04.2009. 14:55 
Naslov:  Re: Građani ne žele beton, već tematski park - Zdravko Peko pojašnjava...

mengeskas je napisao/la :
ideja: prijatelj ima ideju napraviti vodenicu na Dravi. mogla bi se smjestiti baš na tome dijelu promenade, kao turistička atrakcija grada.

Odlično! U potpunosti podržavam ovakve inicijative, jer to je ono što osijeku fali, kvalitetnih ideja i poduzetničkog duha. Ovo bi trebalo biti prepoznato i kod osječkih poduzetnika kao ključnih donatora/ sponzora koji bi isto tako mogli imati koristi kroz kasnije reklamiranje i sl. radnje. Uz "Eko vodenica" lijepo bi se uklapao i "Eko restoran" npr.

mengeskas
Ukupno postova: 99
Post Postano: 20.04.2009. 15:17 

errrr je napisao/la :
mengeskas je napisao/la :

Odlično! U potpunosti podržavam ovakve inicijative, jer to je ono što osijeku fali, kvalitetnih ideja i poduzetničkog duha. Ovo bi trebalo biti prepoznato i kod osječkih poduzetnika kao ključnih donatora/ sponzora koji bi isto tako mogli imati koristi kroz kasnije reklamiranje i sl. radnje. Uz "Eko vodenica" lijepo bi se uklapao i "Eko restoran" npr.

da, recimo, krušna peć, mislim, ne služi ona samo za peći kruh bobiven od brašna pšeničnog, kukuruznog.....mljevenog u vodenici, nego i hm...
e sad prvo je na gradu dati lokaciju na kojoj bi se to napravilo, zeleno svjetlo i turističkoj
mislim da bi se za ostalo moglo lako, ali...

Skoči u forum: