| Autor |
Poruka |
|
ruprecht Ukupno postova: 66 Spol:  Nebitno
|
Već je prošlo godinu dana?! Ne mogu vjerovati... Eto, drago mi je da se takav "mali" građanski projekt (iako polako) razvija, širi i obilježava, i to ovaj put, čini mi se - bez uplitanja politike... Bit će mi drago da se otvore i web portal i Facebook profil jer mi je to fora, ali pitam autore - gdje su konačno te majice? Želio bih imati majicu sa znakom Šetača... Bila bi mi fora. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
I da - fora je ovo s kravatama - građanski, zanimljivo, u bojama, čak i s hrvatskim predznakom... Čak mi i spomenik izgleda bolje s njima - možda su trebali ostaviti kravate... |
|
|
|
|
|
 |
|
Inertia Ukupno postova: 236 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Da, ovo sa Šetačem stvarno prerasta u jedan zanimljih i hvale vrijedan projekt. Sviđa mi se ovo s kravatama, već sam se uplašio da će mu staviti šljem i kalašnjikov. |
|
|
|
|
|
 |
|
evil monkey
Ukupno postova: 923 Lokacija: ormar Spol:  Žensko
|
nego, što se nigdje ne piše o tome kako je August Cesarec bio aktivni marksist i antifašist kojega su '41. mučki ubili ustaški krvnici?
ili se to pitanje ne smije niti postaviti, kako Šetač ne bi "slučajno" preko noći nestao?
pravite kvazi-brand a da pojma nemate o čemu  |
|
_________________ “Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom |
|
|
|
 |
|
|
"nego, što se nigdje ne piše o tome kako je August Cesarec bio aktivni marksist i antifašist kojega su '41. mučki ubili ustaški krvnici?
ili se to pitanje ne smije niti postaviti, kako Šetač ne bi "slučajno" preko noći nestao?"
Malo si opterećena poviješću na krivi način, zar ne? Koliko ja kužim i pratim gotovo od samoga pocetka - promovira se Šetač kao jedna od oznaka Osijeka, skulptura i silueta koje su itekako zaživjele među građanima Osijeka, a ne marksizam, antifašizam, kritika ustaštva i slično... No, dobro, svatko ima pravo na svoj stav, ali čini mi se da ova kritika nema puno veze s projektom i njegovim namjerama...
Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=32743#ixzz1Q6994rGi |
|
|
|
|
|
 |
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
I da - fora je ovo s kravatama - građanski, zanimljivo, u bojama, čak i s hrvatskim predznakom... Čak mi i spomenik izgleda bolje s njima - možda su trebali ostaviti kravate...
|
Crvena i zelena kravata, donacija Konzuma?  |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
 |
|
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol:  Nebitno
|
Bolje da su stavili prvo jednu, pa nakon sat-dva drugu kravatu. ovako ko cirkus kolorado... ili ko neki mađarski turist.
inaće, pohvale za akciju! |
|
|
|
|
|
 |
|
GrgaZlatoper
Ukupno postova: 206 Lokacija: iza čoška opali te Joška Spol:  Muško
|
Što ne napišeš da je do napada Njemačke na SSSR taj tvoj Cesarec dijelio iste ideje i stavove oko rasturanja Kraljevine Jugoslavije odnosno uspostave NDH zajedno s ustašama! To si zaboravio, jel? |
|
_________________ Ujo na n-tu kada n->∞ |
|
|
|
 |
|
vandalay industries
Ukupno postova: 5 Spol:  Nebitno
|
Dakle, stvarno...
Ovakvih stvari nema ni u Monty Pythonu. Godišnjica originalnog semafora!?!?!?
Nije li ovo već pomalo komično i ne prerasta li opus stanovitog autora i njegove svite u paradu kiča i neukusa? (sjetimo se barcoda koji nam se prijeti na obali Drave - još jedan skeč kakvog se ni Terry Gilliam ne bi postidio).
Da je cijela stvar sa šetačem i semaforom prošla skromno i samozatajno, pozdravio bih ju. Ali ovako...
U načelu, cijenim svaki pokušaj da se naš grad učini posebnim i ljepšim, ali sve mi se čini kako se ovdje radi samo o sajmu taštine i opakom ego boostingu.
Smatram da o ovakvim stvarima (semaforima i barcodima i tko zna što nas još čeka) trebaju odlučivati stručnjaci i sami građani, a ne davati nekome odriješene ruke da nam od grada radi Moiru Orfej radi vlastite promocije.
Uz svo dužno poštovanje, ali ovakvi "rođeni Osječani" bi trebali platiti gradu da sami sebi negdje jednostavno podignu sopmenik pa da ga slave svaku godinu i da to naravno bude medijski popraćeno, da se dijele majice sa likom i naprave akcijske figurice... možda čak i nekakav web stream što se događa kod spomenika 24/7?
P.S.
već očekujem elokventni odgovor od stanovitog "ruprechta" (čiji li je on Tyler Durden, pitam se) kako nemam pojma o urbanoj kulturi i estetici i bla bla bla.... Pih. Više se divim neznanim writerima koji "opale" dobar grafit pored pruge nego ovakvima. Oni bar koriste aliase. |
|
|
|
|
|
 |
|
evil monkey
|
Što ne napišeš da je do napada Njemačke na SSSR taj tvoj Cesarec dijelio iste ideje i stavove oko rasturanja Kraljevine Jugoslavije odnosno uspostave NDH zajedno s ustašama! To si zaboravio, jel?
|
srčeko, Cesarec nije bio ustaša nego se zalagao za nacionalnu samostalnost Hrvatske - ili ti to mozda sada smeta? To i dalje ne umanjuje činjenicu ga ustaški krvoloci mučki ubili... |
|
_________________ “Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
|
|
|
 |
|
maddox_rumble
Ukupno postova: 848 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
pa meni je simpaticna ta shema  moram priznat
kravate su fora
eto  |
|
_________________ There can be only one, and that one is me  |
|
|
|
 |
|
evil monkey
|
Malo si opterećena poviješću na krivi način, zar ne?
|
really? a što bi po tebi bila "opterećenost poviješću na ispravan način", hm? To što u tvojoj glavici nema poveznica između kipova, ljudi i ideja koje ti isti kipovi predstavljaju jest tvoj problem i, rekla bih, nedostatak, a ne moj. |
|
|
|
|
 |
|
game
Ukupno postova: 474 Spol:  Nebitno
|
Dakle, stvarno...
Ovakvih stvari nema ni u Monty Pythonu. Godišnjica originalnog semafora!?!?!?
Nije li ovo već pomalo komično i ne prerasta li opus stanovitog autora i njegove svite u paradu kiča i neukusa? (sjetimo se barcoda koji nam se prijeti na obali Drave - još jedan skeč kakvog se ni Terry Gilliam ne bi postidio).
Da je cijela stvar sa šetačem i semaforom prošla skromno i samozatajno, pozdravio bih ju. Ali ovako...
U načelu, cijenim svaki pokušaj da se naš grad učini posebnim i ljepšim, ali sve mi se čini kako se ovdje radi samo o sajmu taštine i opakom ego boostingu.
Smatram da o ovakvim stvarima (semaforima i barcodima i tko zna što nas još čeka) trebaju odlučivati stručnjaci i sami građani, a ne davati nekome odriješene ruke da nam od grada radi Moiru Orfej radi vlastite promocije.
Uz svo dužno poštovanje, ali ovakvi "rođeni Osječani" bi trebali platiti gradu da sami sebi negdje jednostavno podignu sopmenik pa da ga slave svaku godinu i da to naravno bude medijski popraćeno, da se dijele majice sa likom i naprave akcijske figurice... možda čak i nekakav web stream što se događa kod spomenika 24/7?
P.S.
već očekujem elokventni odgovor od stanovitog "ruprechta" (čiji li je on Tyler Durden, pitam se) kako nemam pojma o urbanoj kulturi i estetici i bla bla bla.... Pih. Više se divim neznanim writerima koji "opale" dobar grafit pored pruge nego ovakvima. Oni bar koriste aliase.
|
joj, hvala što nisam ovo morala sve tipkati..dakle potpisujem!malo sam boldirala stvari koje sam i sama htjela napisati...
ja odsad pamtim sve što postignem u svojoj karijeri i slavim godišnjice
a, znate onu, besposleni popo jariće krsti..
tako i ovi rođeni osječani, samoprozvani novinari i slični  |
|
|
|
|
|
 |
|
maradona Ukupno postova: 47 Spol:  Nebitno
|
kakve su to pizdarije cesarec ustaša, pred svoju smrt je napisao u zatvorskoj ćeliji Živjela Sovjetska Hrvatska |
|
|
|
|
|
 |
|
Fifa
Ukupno postova: 243 Lokacija: Osijek/Zagreb Spol:  Muško
|
jebeš mi sve...jel postoji jedan članak na ovom forumu koji se ne povezuje sa ustašama, komunistima, HDZ-om, HDSSB-om, SDP-om, umirovljenicima, Zenicom i ne znam ni ja čime...brate ideja je super..nešto po čemu je osijek poseban...pa makar to bila slika na semaforu...brate koji panjevi...
niko koda neće priznat da su svi kad su trebali bili ustaše..kasnie su svi bili komunisti...sada su svi velike hrvatine...kako kaže Pervan "Pognutu glavu sablje ne sječe"...tako da iskreno svejedno mi je jer je Cesarac bio hrvat katolik ili pogan čovjek  ...svejedno je njegov spomenik jedna od znamenitosti Osijeka.... |
|
_________________ The Todd accepts all applicants, regardless of age and disability.  |
|
|
|
 |
 |
|
|