#1: Jeftini taksi stiže za dva mjeseca, i osječki taksisti će sniziti cijene? Autor: Redakcija 031,
Postano: 22.01.2010. 13:49
Za dva mjeseca Osječanima će riječki poduzetnik Kosta Minovski, vlasnik tvrtke Taxi Cammeo, ponuditi taksi usluge vožnje za 20 kuna za udaljenosti do pet kilometara.
- Toliko mi - kazao je Minovski nakon razgovora s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i njegovim suradnicima - treba da stigne narudžba novih 12 vozila i mini busa, te da se ona opreme opremom za naplatu i satelitskim navođenjem te da uredimo i uspostavimo dispečersko središte, kao i ostale popratne službe u Osijeku.
- U ponedjeljak naručujem vozila iako znam da bi Osječani, koji su nas odlično dočekali, htjeli da već danas počnemo voziti. Razgovarali smo s brojnim građanima, koji jedva čekaju da počnemo raditi. Osječani će se uvjeriti u našu kvalitetu i pogodnosti. Namjeravamo zaposliti 40-ak novih djelatnika pa ćemo uskoro provesti i natječaj za njih, nakon čega ćemo ih obučiti za rad. Naš je moto “brzo, jeftino i sigurno - 20 kuna za 5 kilometara”, a dakako da ćemo i za dulje relacije ponuditi povoljne cijene, te da će se Osječani rado voziti našim taksijima, poručuje Minovski. Bubalo je ponuđenu tarifu ocijenio vrlo zanimljivom za Osijek i građane.
- Posebne koncesije za taj posao nisu potrebne i očekujem da što prije počnu voziti pa da građani, posebice oni koji idu iz Tvrđe u noćnim satima, imaju jeftin prijevoz. Svi znamo da je od Tvrđe pet-šest kilometara i na istok i na zapad, ljudi se mogu sigurno prevesti do kuće. Očekujem da će to pridonijeti i smanjenju broja prometnih nesreća - kaže Bubalo. Na upit kako će konkurenciju podnijeti ovdašnji taksisti, Bubalo je odgovorio da tržišna utakmica nameće tarifu. Kazao je kako je čuo da su osječki taksisti nezadovoljni pa će prosvjedovati i da su najavili kako će oni ponuditi cijenu vožnje po 15 kuna.
- To je potvrda onoga što sam kazao o tržišnoj utakmici, a što je dobro za građane i goste grada, zaključio je Bubalo.
Intervenirala i policija
Taxi Cammeo nije ostao nezapažen na osječkim ulicama pa su se taksisti u većem broju okupili ispred zgrade gradske uprave da "bace oko" na konkurenciju. Ogorčeni zbog konkurencije, grubim riječima obrušili su se na novinara Glasa Slavonije, a kasnije, vjerojatno "za svoju arhivu", slikali i njega i djelatnike Cammea. Novinar je pozvao policiju, a taksisti su se nakon toga udaljili pa su izbjegli susret s policajcima, koji su hitro dojurili s dva automobila u Tvrđu. Minovski kaže kako je navikao na prijetnje konkurencije i da je i on dobivao poruke da će mu baciti bombu pod automobil...
- Unatoč tomu, ja sam nastavio raditi i u četiri godine prevezao onoliko putnika koliko Hrvatska ima stanovnika, kaže Minovski.
Tekst: Darko Pejić/Glas-Slavonije.hr
Pročitajte i...
[17.01.2010.] Taksist Minovski: Neću 'guliti' putnike
[26.11.2009.] 15 vozila jeftinog riječkog taksija na osječkim ulicama
[19.09.2009.] Osječanima stiže jeftiniji taksi, vožnja do 5 km za samo 13 kuna?
[30.06.2008.] Vožnja taksijem u Osijeku najskuplja u Hrvatskoj!
|