Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » GPP potrošio 73,5 milijuna kredita, a od remize ništa!

#1:  GPP potrošio 73,5 milijuna kredita, a od remize ništa! Autor: Leon Post Postano: 26.12.2008. 11:20

Početkom 2008. godine Tone Papić, tadašnji predsjednik GPP-ovog Nadzornog odbora, najavio je da će započeta rekonstrukcija i dogradnja (pra)stare remize u Hadrijanovoj ulici biti završena do svibnja.

Dva objekta, slična šupama, su srušena i sagrađen je objekt za smještaj i popravke tramvaja (ne i autobusa), koji nije u funkciji ni na kraju godine! Nova tramvajska remiza čeka uporabnu dozvolu i uređenje pristupne trase, ali za njeno opremanje nema novaca jer je kredit potrošen!?

Kada su radovi počeli, Jelena Wertag, voditeljica Ureda direktora GPP-a, pojasnila je u ime Darka Markovića (tadašnjeg direktora) da sanacija i dogradnja stoje oko 6,5 milijuna kuna. U veljači ove godine Papić je izjavio kako je remiza samo dio investicija u GPP-u osiguranih kreditom Slavonske banke u visini 55 milijuna i sa 18,5 milijuna kuna kredit od Zagrebačke banke.

- Na dnevnom redu NO bilo je izvješće o radovima na sanaciji i dogradnji remize. Za sanaciju i dogradnju remize trebalo je osigurati 8,2 milijuna kuna, a od raspodijeljenih i potrošenih kreditnih sredstava remizi je ostalo 6,4 milijuna kuna. Investicija nije dobro planirana i nastala je razlika od 1,8 kuna - pojašnjava Željko Paloš, direktor osječkog GPP-a koji je zatekao stanje u minusu.

Ivan Jakobljević, predsjednik GPP-ovog NO, ističe da je projekt remize predviđeno realizirati u dvije faze te će u drugoj biti ugrađena oprema i ostalo potrebno za funkcioniranje objekta značajnog “gepepovcima”.

- Poznato je u što je potrošen kredit: 13 tramvaja stoji oko 40 milijuna kuna, kabliranje tramvajske kanalizacije u Vinkovačkoj 8,5 milijuna kuna, informatizacija 5,4 milijuna kuna, a tu su i druge investicije. Za zgradu remize u postupku je ishođenje uporabne dozvole, pojašnjava direktor Paloš.

U svakom slučaju došla je zima, a majstori, mehaničari i perači vozila rade u starom i hladnom prostoru i izvan njega, gdje nemaju ni toplu vodu za pranje blatnih vozila. Isto je i s neuvjetnom remizom autobusa koja još nije došla na red.

Autorica: Nevenka Špoljarić/Glas-Slavonije.hr
Foto: GPP Osijek

Pročitajte i...
[04.02.2008.] Nakon arheoloških radova počinje gradnja nove remize
[18.07.2008.] Marković: Normalno je da GPP posluje s gubitkom!

#2:  Re: GPP potrošio 73,5 milijuna kredita, a od remize ništa! Autor: ix ox Post Postano: 26.12.2008. 13:16

Odlično Bravo

#3:  Re: GPP potrošio 73,5 milijuna kredita, a od remize ništa! Autor: grissom Post Postano: 26.12.2008. 16:26

"Stručnjaci" očito nisu ukalkulirali sve "troškove" raznih "čimbenika". Treba platiti sve beemvee, mečke, audije, skijanja, Sejšele, kuće...ima toga. Jasno da tih pišljivih sedamdesetak milijuna nije dosta.

Stvarno...

#4:   Autor: Miss K Post Postano: 26.12.2008. 16:35

Bože... i mi svakojake pi*darije trpimo.

#5:   Autor: Bojo Post Postano: 26.12.2008. 19:49

Citat: › a od raspodijeljenih i potrošenih kreditnih sredstava remizi je ostalo 6,4 milijuna kuna. Investicija nije dobro planirana i nastala je razlika od 1,8 kuna - pojašnjava Željko Paloš, direktor osječkog GPP-a koji je zatekao stanje u minusu.

pa eo dat ću im ja...ne 1,8 kn...NEGO 2 KUNE...eo ja ću vam dat...šta se brinete...

Zadnja promjena: Bojo; 26.12.2008. 20:41; ukupno mijenjano 1 put.

#6:   Autor: Alchemist Post Postano: 26.12.2008. 20:40

kada vidim ime tone papić odmah znam da nije dobro i da su probijeni i rokovi i koštovnik taj čovjek osim što je očigledno nesposoban je izuzetno talentiran za nestručnu krađu i zajeb.

u normalnim državama bi cijela vlast pala i nikada im ne bi palo na pamet se kandidirati nakon takvih afera a oni i dalje idu i idu... pa dokel više...

do 17.5.2009.

#7:  Re: GPP potrošio 73,5 milijuna kredita, a od remize ništa! Autor: platypus Post Postano: 27.12.2008. 0:05

Eh, pa koliko su novca potrošili Kramarićevi direktori, pa nikom ništa. Pa mogu i ovi barem malo. Cool

#8:  Re: GPP potrošio 73,5 milijuna kredita, a od remize ništa! Autor: evil monkey Post Postano: 27.12.2008. 11:07

moj osijeeeeeeeeeeeek pun je sunca, lopova, bagre, kriminalaca, šljama i ološa koji jako dobro zive na grbaci nas ostaliiiiiiiiiiiiiiiih osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile

merry christmas, ho-ho-ho

#9:   Autor: pajser Post Postano: 28.12.2008. 3:07

Kakav narod takva vlast ili obratno ... uglavnom mi smo ti koji ih biramo.

#10:   Autor: noj u bemveu Post Postano: 28.12.2008. 9:06

Leon je napisao/la: ›
- Poznato je u što je potrošen kredit: 13 tramvaja stoji oko 40 milijuna kuna, kabliranje tramvajske kanalizacije u Vinkovačkoj 8,5 milijuna kuna, informatizacija 5,4 milijuna kuna, a tu su i druge investicije. Za zgradu remize u postupku je ishođenje uporabne dozvole, pojašnjava direktor Paloš.

i na butru koja se pokazala kao potpuni promašaj, jelde...
debili.

#11:   Autor: noj u bemveu Post Postano: 28.12.2008. 9:08

adebisi-jug2 je napisao/la (Pogledaj post): ›
Citat: › a od raspodijeljenih i potrošenih kreditnih sredstava remizi je ostalo 6,4 milijuna kuna. Investicija nije dobro planirana i nastala je razlika od 1,8 kuna - pojašnjava Željko Paloš, direktor osječkog GPP-a koji je zatekao stanje u minusu.

pa eo dat ću im ja...ne 1,8 kn...NEGO 2 KUNE...eo ja ću vam dat...šta se brinete...

osijek031.com smile

#12:   Autor: davorccc Post Postano: 29.12.2008. 11:24

Tatatatira!

OVAJ GRAD JE TOTALNO U K*R*U.
Osijek031.com » Vijesti » GPP potrošio 73,5 milijuna kredita, a od remize ništa!

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::