Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek Fashion Incubator - Fashion Factory jesen2005

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Offline
Admin
Avatar

Ukupno postova: 4121
Lokacija: space
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.11.2005. 9:40 
Naslov: Important Osijek Fashion Incubator - Fashion Factory jesen2005
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mašta i kreativnost ponekad doista mogu pokrenuti i ostvariti izvanredne stvari i bez većih financijskih sredstava. Tu je tvrdnju dokazao i četveročlani Osijek Fashion Team u sastavu: Marko Bijelić, Marko Jovanović, Dragana Tomić i Marina Jerant, koji je Osijek smjestio na visoko mjesto na listi modnih događanja. Treći Osijek Fashion Incubator pod nazivom Fashion Factory odisao je kreativnošću, originalnošću i zaraznom dozom pozitivne energije, te se može zaključiti da je prethodni vikend Osijek doista bio modno središte Hrvatske.

Napuštena hala nekadašnje tvornice namještaja "Mobilije" oživjela je pod novim radnim snagama - mladim hrvatskim dizajnerima, autorima osam najboljih kolekcija prema mišljenju žirija – modnog dizajnera Tea Perića, art directora projekta "Nokia Cro-a-Porter" Viktora Drage i u ime organizatora Marka Bijelića, jednog od ponajboljih hrvatskih florista.

Publika je točno 10 minuta prije početka događaja dovedena u ogoljenu halu bez prozora, te se njome kao radnicima upravljalo putem razglasa. Prvoklasno osvijetljenje i ozvučenje, tvorničke sirene, radnička menza s kuhanim vinom i rakijom, obavezno nošenje zaštitnih kaciga za glavu te nazaobilazni tvornički grah, kojim su se mnogi sladili za vrijeme posljednje revije, još veću važnost daju činjenici da je u sve uloženo samo 19 tisuća kuna.

U petak, prvu večer OFI-ja predstavilo se šest dizajnera, autora četiri kolekcije: zagrebačko-splitski duo LANARA u sastavu Lana Župančić & Lara Sablić, Karlovčanka Andriana Krivdić, Andrija Zidar iz Dugog Sela, te Varaždinke Ivana Vladec i Jasmina Kuhanec, a kao posebni gosti nastupili su pobjednici Osijek Fashion Incubatora proljeće 05 - Robert Maloić i Karolina Vugrinec.

Drugi dan otvorila je Ivana Butković s Krka, a uz dvije Osječanke - Sanju Semeti i Lidiju Vidaković alias YUNIKU, vidjeli smo rad Zagrepčanina Zorana Aragovića koji potpisuje BITE MY STYLE, dok se muškom kolekcijom Osijeku predstavila posebna gošća renomirana Ivana Popović.

Na After Partyju u Cut clubu održana je konferencija za novinare na kojoj je svečano proglašena pobjednica – 27-godišnja Osječanka Sanja Semeti.

"Vrlo sam iznenađena i sretna i drago mi je što je žiti izabrao moje radove, iako mislim da su svi bili dobri. Kolekcija je bila dosta različita od ostalih budući da se sastoji od jednostavnih modela, te je djelovala vrlo ženstveno, jednostavno lijepo", istaknula je pobjednica.

Osim novčane nagrade od 3.000 kuna i crvenog tanjura OFI-ja pobjednici pripada i nastup na proljetnom Cro-a-porteru. Inače, Sanja je drugi put nastupala na Osijek Fashion Incubatoru, i to ponovno u suradnji sa sestrom Lidijom.

Osječanku Lidiju Vidaković žiri je također prepoznao kao izuzetan potencijal, te će se i ona predstaviti na sljedećem Nokia Cro-a-Porteru. Lidija ima 22 godine i trenutno je apsolventica modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a u radu koketira s kazališnom kostimografijom, te je kolekciju predstavila svojevsrnim performansom. Manekenke su uzdisale, trčale, zapinjale i padale poput tragičnih junakinja ruskih romana iz razdoblja realizma, a namjerno ili slučajno pokazale su i grudi.


"Nisam mislila da će manekenke tako dobro odraditi moju zamisao i ideju i stvarno sam prezadovoljna. Svakako volim u kolekciju ubaciti nešto teatralno i nenosivo, jer smatram da se nosive krpice za reviju mogu napraviti jednostavno i to je najmanji dio posla, a najviše pažnje treba posvetiti detaljima koji su možda nebitni u prosječnom životu, ali jako bitni za scenu i poimanje mode", smatra Lidija Vidaković.

"Moram priznati da smo drugu večer OFI-ja stvarno modno uživali, jer je dan bio jako dobar i jako sam zadovoljan pobjednicom, a i zadovoljan i drugoplasiranom koju sam plasirao doslovce na vlastitu inicijativu, jer sam smatrao da bi je bilo šteta zakinuti ovaj puta s obzirom da je bila stvarno interesantna ideja." naveo je predsjednik žirija Viktor Drago i pohvalio organizatore zbog osjećaja za modu. "Bez obzira na nedostatak sredstava osjeća se da imaju "feeling" koji je u modi jako bitan, te ćemo našu suradnju i proširiti, najavio je art director Nokia Cro-a-portera.



Biografije dizajnerica

Sanja Semeti – POBJEDNICA OFI-ja

Sanja Semeti rođena je 1978. godine u Osijeku. 2001. godine diplomirala je na Studiju računovodstva i trgovine u Požegi, a hobiji su joj slikanje i dizajniranje odjeće. Od nastupa bi izdvojila nastup na prošlosezonskom Osijek Fashion Incubatoru.


YUNIKU – Lidija Vidaković – također istaknuta kao potencijal

Lidija Vidaković ima 22 godine i rođena je u Osijeku. Trenutno je apsolventica Stručnog studija modnog dizajna na Tekstilno-Tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Imala je već nekoliko revija od kojih se izdvaja kolekcija za proljeće-ljeto 2005 godine, koja je prikazana na Zagrebačkom Fashion Weeku 2004., u suradnji sa Ksenijom Predojević pod zajedničkim imenom «YUNIKU». S tom kolekcijom osvojile su Mandicu kao najbolji mladi modni dizajneri.


Galerije Osijek Fashion Incubatora:
28.10.2005. OFI - Osijek Fashion Incubator 2005 [factory] - 1. dan

28.10.2005. OFI - Osijek Fashion Incubator 2005 [factory] - 2. dan

16./17.04.2005 Dom HDLU Osijek Fashion Incubator 2

Photo: Elvir Tabaković, Kcimer, Klas

Ujedno, redakcija ovog site-a zahvaljuje se svim suradnicima fotografima na izvrsno urađenom poslu. Zahvaljujemo na suradnji i Branki Ilakovac-Public Relations OFI, bez koje bi nam mnoge informacije bile nedostupne i na posljetku, ali ne i najmanje važno - čestitamo pobjednicima!

_________________
--
Leon Linde
portal Osijek031.com
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: