Autor |
Poruka |
Nandino
Ukupno postova: 5431 Lokacija: redakcija portala Osijek031.com Spol:  Muško
|
Vožnja biciklom do jezera u Grabovcu održat će se u nedjelju 6. svibnja 2007. u organizaciji Udruženja za mir i ljudska prava "Baranja".
Polazak je u 10 sati ispred Udruženja "Baranja" (Petefi Šandora 78, Bilje), a povratak oko 14 sati.
Zainteresirani si trebaju ponijeti hranu i piće, a uz prethodnu najavu moguće je i iznajmiti bicikl u Udruženju ( 031/ 75 08 92 ili [email protected]). |
|
 |
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol:  Muško
|
Zanimljivo. Mogao bih se pojaviti  |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
 |
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol:  Žensko
|
IDEM! osim ak se opet ne razbolim...  |
|
|
|
|
 |
allein
|
Pretpostavljam da je ovo otkazano zbog lošeg vremena :-s |
|
|
|
 |
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol:  Muško
|
...i ja isto mislim...
..nadam se da ce biti više ovakvih biciklijada....  |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
 |
Sale car
Ukupno postova: 1703 Spol:  Nebitno
|
E tek sam sada skonto ovu temu i sreca sto pada kisa posto bi sada sam sebe prebio sto nisam prije skonto.... slazem se, moglo bi biti i vise ovakvih biciklijada.... ja sam za.... |
|
fuck you man čovječe |
|
|
 |
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol:  Nebitno
|
A što fali neorgariziranom bicikliranju po kopačkom?
Kroz podravlje, pored lugarnice , bentom do Sakadaša, cestom do Kormorana, tamo popiješ i pojedeš, onda u Kopačevo, pa u Bilje , pa biciklističkom u OS.
Okvirno ti za taj pothvat treba oko 4 sata sa pauzom od pola ćuke u Kormoranu (btw jel se renovira ili?) |
|
|
|
|
 |
allein
|
A što fali neorgariziranom bicikliranju po kopačkom?
Kroz podravlje, pored lugarnice , bentom do Sakadaša, cestom do Kormorana, tamo popiješ i pojedeš, onda u Kopačevo, pa u Bilje , pa biciklističkom u OS.
Okvirno ti za taj pothvat treba oko 4 sata sa pauzom od pola ćuke u Kormoranu (btw jel se renovira ili?)
|
Prvi dio rute o kojoj pričaš - Lugarnica-bent do Sakadaša - je neuređena cesta kroz park prirode i ako te tamo ulovi netko iz Parka Kopački rit, može ti odvaliti masnu kaznu. Podatak provjeren kod čuvara na ulazu u Park. Osim toga, kolko sam skužio, na tom prostoru je izgorilo sve nedavno tako da ne vjerujem da bi ti bio neki gušt... |
|
|
|
 |
debeli
|
mislim da nisi dobro skužio, gorilo je na sasvim drugom kraju.
Što znači neuređeno? , zar bi ti htio asfalt kroz PP da ti se guza ne trese.
Oko 12-tak km makadama dobro uređenog je ucrtano u turističku kartu kao biciklistička staza, onaj dio od skretanja za podunavlje do batine nije bio razminiran do kraja kada se izrađivala karta.
Promet je zabranjen motornim vozilima bez posebne dozvole i u vrijeme rike jelena zbog osobne sigurnosti.
I nikad mi niti jedan Ranger PP Kopački rit nije ništ prigovarao zbog vožnje po bentu, niti kad je procurio nasip.
I ruta je fantastična jer veći dio puta prati Linjov, a ponekad se vide i krda divljači.
Kopachki |
|
|
|
|
 |
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol:  Žensko
|
Tim putem mi često bicikliramo, al jednom su nas upozorili za vrijeme rike jelena da ne smijemo, a rečeno nam je da se tuda ni inače ne smijemo vozit.
Od kad do kad je ta rika jelena, jel zna tko? |
|
|
|
|
 |
allein
|
mislim da nisi dobro skužio, gorilo je na sasvim drugom kraju.
Što znači neuređeno? , zar bi ti htio asfalt kroz PP da ti se guza ne trese.
Oko 12-tak km makadama dobro uređenog je ucrtano u turističku kartu kao biciklistička staza, onaj dio od skretanja za podunavlje do batine nije bio razminiran do kraja kada se izrađivala karta.
Promet je zabranjen motornim vozilima bez posebne dozvole i u vrijeme rike jelena zbog osobne sigurnosti.
I nikad mi niti jedan Ranger PP Kopački rit nije ništ prigovarao zbog vožnje po bentu, niti kad je procurio nasip.
I ruta je fantastična jer veći dio puta prati Linjov, a ponekad se vide i krda divljači.
Kopachki
|
Ok, nisam skužio onda, ako je gorilo na drugom kraju. Priznajem da nisam toliko informiran o tom požaru.
Naravno da je makadam u pitanju, kao i na bentu od Pampasa do Višnjevca.
Možda ti nitko nikada ništa nije rekao, kad te vidi onako debelog na biciklu, onda se predomisli  |
|
|
|
 |
debeli
|
hehehe idesssshhh eve ti kikach  |
|
|
|
|
 |
allein
|
Hfala!  |
|
|
|
 |
debeli
|
Od kad do kad je ta rika jelena, jel zna tko?
|
evo imas na stranicama nekih lovačkih društava
Vrijeme rike jelena
Rika jelena traje približno mjesec dana, a zbog suše i visokih temperatura njen se početak očekuje kasnije nego obično. Glavni jelen koji je ustanovio svoj harem mora stalno odbijati nasrtaje jelena suparnika koji mu nastoje oteti pokoju košutu. U rici jeleni su toliko uzbuđeni da gotovo ne jedu, pa izgube i do 30 posto svoje težine.
Usporedo s drugim parnoprstašima i jelenska se divljač ovih dana postupno s ljetnih staništa povlači u mirnije šumske predjele, na svoja rikališta. Upravo zbog velike suše i visokih temperatura zraka lovci se pribojavaju da će početak parenja ovih rogatih ljepotana biti pomaknut na posljednju dekadu rujna (za prilike naših gorskih lovišta rika obično počinje sredinom mjeseca) pa je i vrhunac »svadbenih svečanosti« moguće očekivati krajem mjeseca. Uz vremenske prilike početak rike još ovisi o brojnosti i fizičkoj kondiciji jelenske divljači te omjeru spolova. |
|
|
|
|
 |
 |
|