Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro obnova Treće gimnazije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
gaap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2694
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.09.2005. 10:47 
Naslov:  Uskoro obnova Treće gimnazije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Početkom drugog polugodišta započet će radovi na Trećoj gimnaziji (prirodoslovno-matematičkoj). S obzirom da je riječ o zgradi koja je štićena kao spomenička baština, prije bilokakvih zahvata nužna je priprema objekta, najavila je pročelnica županijskog Ureda za društvene djelatnosti Ksenija Zbožil.

Ravnateljica Treće gimnazije Snježana Barabaš-Seršić, potvrdila je da je dokumentacija neophodna za pripremu natječaja za izvođača radova pripremljena. Projektanti obilaze školu, proučavaju stanje drvenarije, vlage u zgradi i sve ostale važne parametre te procjenjuju kada bi radovi mogli početi. U slijedećih godinu dana, koliko se očekuje da će obnova trajati, planirani su radovi na električnim i vodovodnim instalacijama, toplinskoj podstanici, a temeljito treba urediti i izolaciju te promijeniti kompletnu drvenariju. Obnovit će se svi zidovi te pročelje zgrade. Osim toga, u prosincu prošle godine pao je strop u predvorju zgrade, i taj je prostor gotovo godinu dana pod skelama.

“Trenutačno se rade istražni radovi na zgradi, koja će biti kompletno zaštićena. Riječ je o zgradi s kraja 19. stoljeća, rađenoj u stilu historicizma, koja je izvorno bila realna gimnazija", kaže Ivana Sudić, iz Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Škola se obnavlja u sklopu projekta CEB Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. S obzirom da se radi o cjelovitoj obnovi, nastava će biti biti dislocirana. Ravnateljica Seršić vjeruje da će uz pomoć županijskog Ureda za društvene djelatnosti škola biti premještena u zadovoljavajući prostor. Mjesto dislokacije još nije određeno, no vjerojatno će to biti zgrada bivše Poljoprivredne škole u Strossmayerovoj ulici.

Zgrada Treće gimnazije stara je 115 godina, izgrađena je prema prvonagrađenom projektu bečkih arhitekata Moriza i Karla Hintertragera i od prvog je dana imala školsku namjenu. Pohađali su je nobelovci Lavoslav Ružička i Vladmir Prelog, a jedan od profesora bio je poznati fizičar Antun Mohorovičić.

Gaap031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2005. 14:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Treca Gimba zakon! Smile

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
domba
Post Postano: 26.09.2005. 19:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ja bogami nejdem iz škole....3 godine sam proveo u njoj, sad provodim 4. i da maturiram u nekoj drugoj školi...nema šanse.... napravimo nekakav prosvjedić....pa ko je za...
p.s. šta nerade te radove preko ljeta...mislim...stvarno

Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: