Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Novi natkriveni most s dizalima u Donjem gradu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Offline
Admin
Avatar

Ukupno postova: 4121
Lokacija: space
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.08.2005. 9:19 
Naslov:  Novi natkriveni most s dizalima u Donjem gradu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

- Gradsko je poglavarstvo na jučerašnjoj sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog idejnoga rješenja budućega pješačkoga mosta iznad pružnoga prijelaza u Donjem gradu. Budući da je most za stanovnike tog dijela grada jedino sredstvo komunikacije između sjevera i juga, sramota je što taj problem nije riješen mnogo prije, istaknuo je dogradonačelnik Vladimir Šišljagić.

- Pješački je most u katastrofalnu stanju, s nizom oštećenja i opasnosti pa je počelo aktivno rješavanje problema. Građevinski fakultet u Osijeku izradio je dvije varijante prijedloga. Prva je da se izradi kao željezna konstrukcija - kao sadašnji most, a ta bi investicija stajala 1,698.000 kuna, a druga je da se sagradi armirano-betonska konstrukcija. Cijena joj je neznatno skuplja: 1,757.000 kuna. U nju je uključena demontaža i odvoz staroga mosta - objasnio je Milan Kamenko, dojučerašnji pročelnik Upravnoga odjela za komunalno-stambenu djelatnost.

Dodao je kako su stručnjaci procijenili da je bolje rješenje armirano-betonska konstrukcija zbog bržega postavljanja, jednostavnijega i lakšega održavanja. Uz to je predloženo da se projekt dopuni konstrukcijom nadstrešnice i dizalima koja bi omogućila prelazak i osobama s posebnim potrebama, što bi poskupilo investiciju 200.000 kuna.

- Važno je da se investicija proširi na ugradnju dizala i natkrivanje cijeloga mosta i prilaza. Naime, bez dizala u drugi bi se plan stavili invalidi, starije osobe i majke s djecom - ravnopravni članovi naše zajednice. Potrebno je sve natkriti, i stube jer se ljudi ozljeđuju upravo na prilazima - rekao je član Poglavarstva Oliver Grigić.

Odlučeno je i da tvrtka "Riviera" - jer duguje oko dva milijuna kuna za komunalni doprinos - sagradi spojnu cestu u središtu grada uza svoj poslovno-stambeni objekt. Prije potpisivanja ugovora Grad će raspisati natječaj kako bi se utvrdila najpovoljnija cijena jer "Riviera" gradnju ceste procjenjuje na oko 2,5 milijuna.


Autorica: Ivana Draganić
Prenosimo s Vecernji-list.hr

_________________
--
Leon Linde
portal Osijek031.com
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: