Nakon izuzetnog drugog izdanja turnira
DNNA Ladies Tennis Net, koji je početkom svibnja u Osijeku okupio stotinjak žena iz svijeta
biznisa i rekreacije, sredinom srpnja ova priča dobiva svoj nastavak. U
ponedjeljak, 14. srpnja, u osječkoj
Retfali svečano se otvara
četvrti javni teniski teren s podlogom inspiriranom
Australian Openom – čime se zaključuje vizionarski projekt kojim Osijek postaje
prvi grad u svijetu s
javnim i besplatnim terenima na sve četiri Grand Slam podloge.
S ciljem promocije tenisa među
djecom i mladima, poticanje
zdravih životnih navika te afirmacija Osijeka kao grada sporta i inovacija, otvorenje će biti obilježeno i posebnim egzibicijskim mečevima na kojima će nastupiti četiri bivše Grand Slam pobjednice – teniske legende
Mary Pierce, Martina Hingis, Marion Bartoli i Iva Majoli. One će zaigrati u društvu
Donne Vekić, koja je kroz suradnju s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom inicirala izgradnju terena dostupnih svim građanima.
Posebnu simboliku ovom događaju daje činjenica da će svaka od njih zaigrati upravo na onoj podlozi na kojoj je i osvojila svoj
Grand Slam naslov – Mary Pierce na tvrdoj podlozi
Australian Opena, Iva Majoli na zemljanoj podlozi
Roland Garrosa, Marion Bartoli na travi
Wimbledona, a Martina Hingis na tvrdoj podlozi
US Opena. Upravo ta emocionalna veza s podlogom na kojoj su ispisale povijest svjetskog tenisa dodatno naglašava važnost i snagu ovog projekta – jer svaki teren u Osijeku nosi dio njihove osobne teniske priče.
Egzibicije će biti održane od
18:00 sati, a očekuje se velik odaziv posjetitelja, sportaša i rekreativaca iz cijele regije. Egzibicijski mečevi Grand Slam igrat će na javnim terenima u osječkim kvartovima što je jedinstvena prilika za djecu, mlade i sve ostale građane Osijeka da iz neposredne blizine prate svjetske teniske legende. Istovremeno će se u
Teniskom centru Osijek, Perivoj kralja Tomislava 1, putem
live streama moći pratiti mečevi s ostalih lokacija, gdje će se nakon završetka meča Hingis vs Vekić održati revijalni meč parova u kojem će sudjelovati sve Grand Slam pobjednice.
„
Jako se veselim dolasku u Osijek 14. srpnja, povodom sjajne inicijative moje drage prijateljice Donne Vekić. Izgradnja javnih teniskih terena na podlogama četiri Grand Slam turnira – Australian Opena, Roland Garrosa, Wimbledona i US Opena – izuzetno je vrijedan projekt. Donna, čestitam ti na ovoj fantastičnoj ideji i svemu što si napravila da to ostvariš! Ovo je zaista nešto posebno za cijelu zajednicu i za tenis. Omogućiti svima pristup ovakvim terenima, posebno djeci i mladima, od velikog je značaja za razvoj sporta i poticanje zdravog načina života. I sama sam odrasla igrajući na javnim terenima, tako da znam koliko je važno imati pristup sportu već od najranije dobi“, izjavila je
Mary Pierce.
S Roland Garrosa javila se i
Marion Bartoli: „
Nalazim se na finalu između Carlosa Alcaraza i Jannika Sinnera, ali misli su mi već u Osijeku! Radujem se što se uskoro vidimo, na otvorenju posljednjeg Grand Slam terena u organizaciji Donne Vekić. To je ogroman događaj – otvoriti javne teniske terene sa sve četiri Grand Slam podloge. Čestitam ti na ovom projektu i radujem se vidjeti te. Znam da ćeš biti odličan domaćin.“
Martina Hingis, višestruka Grand Slam pobjednica, poručila je: „
Jako sam uzbuđena i veselim se što ću sudjelovati na ekshibiciji u Osijeku, zajedno s domaćom junakinjom Donnom Vekić i legendama tenisa – Marion Bartoli, Mary Pierce i mojom dragom prijateljicom Ivom Majoli. Zajedno ćemo obilježiti otvaranje novih teniskih terena s podlogama sva četiri Grand Slam turnira – sjajna inicijativa za nove generacije tenisača! Bit će to zaista uzbudljiv dan, pun odličnog tenisa! Nadam se da ću vidjeti mnoge od vas tamo, posebno sve teniske fanove koji će nas bodriti.“
“
Drago mi je da mogu biti dio ove lijepe priče. Ponosna sam na našu Donnu i njenu obitelj te se veselim što ću uz društvo svojih prijateljica na osječkim terenima gledateljima pružiti dobru zabavu te ih potaknuti na igranje tenisa. Vjerujem da je ovo sam jedno od brojnih druženja koje nas očekuje u gradu Osijeku!” – poručila je
Iva Majoli.
Egzibicije i samo otvorenje potvrđuju da DNNA Ladies Tennis Net projekt nadilazi format sportskog turnira. Riječ je o platformi koja potiče
pozitivne promjene u društvu, jača ulogu žena u sportu, spaja sport i poduzetništvo te promovira vrijednosti zdravog i aktivnog života dostupnog svima. Kroz ovu inicijativu Osijek je postao primjer kako individualna sportska vizija može prerasti u prepoznatljiv društveni pokret.
Događaj je otvoren za javnost, a ulaz na sve aktivnosti je
besplatan.
Tekst: Vedrana Vasić
Foto: Press