Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kino Urania: Promocija dokumentarnog filma "Oš me pozdravit u busu?"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70519
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.06.2025. 10:15 
Naslov:  Kino Urania: Promocija dokumentarnog filma "Oš me pozdravit u busu?"
25.06.2025. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Projekcija dokumentarnog filma „Oš me pozdravit u busu?“ održat će se u srijedu, 25. lipnja 2025. s početkom u 17:00 sati u kinu Urania. Ulaz je besplatan.

Dokumentarni film „Oš me pozdravit u busu?“ propituje zajedničko odrastanje srednjoškolaca istočne Hrvatske u svojim poslijeratnim, još uvijek podijeljenim zajednicama. Priče 13 srednjoškolaca i srednjoškolki predstavljaju presjek povijesti njihovih obitelji i političkog okvira koji je znatno oblikovao stavove jednih prema drugima, budući da u vrijeme rata nisu bili rođeni. Zajedničko iskustvo pohađanja radionica omogućilo im je prvi stvarni kontakt s osobama koje sve vrijeme žive kraj njih, ali ne i s njima.

Uz vodstvo mentora, učenici i učenice su istražili vlastite identitete te osobne i obiteljske povijesti o životu prije i za vrijeme rata. Zajednički su radili na svim fazama nastajanja filma, a rezultat njihovog rada s ponosom dijelimo i s vama!

Film je nastao u sklopu projekta „Interkulturalno obrazovanje kroz osobne povijesti“, u partnerstvu Nansen dijalog centra i FADE IN produkcije iz Zagreba, a u suradnji s gradovima Vukovarom i Belim Manastirom, kao i tamošnjim školama. Projekt je financirrala Europska Unija, a sufinancirao Ured za udruge Vlade RH, Nacionalna zaklada za razvoj civillnog društva i Ministarstvo kulture RH.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: