Autor |
Poruka |
rizla
Ukupno postova: 149 Spol:  Žensko
|
Ajmo malo oživiti ovu temu. Ne znam što da posadim na terasu s južne strane, puno sunca. Pelargonije mi već dosadile, ajde predložite nešto.
Travnjak pun mahovine kako se riješiti' |
|
|
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...probaj mediteranski vrt...odnosno začinsko bilje....tu zaista imaš mnoštvo stvari koje možeš staviti....lavanda je jako lijepa i zahvalna, raste dosta gusto u grmovima....
...a ak baš hoćeš nešto tipa pelargonija, ja sam taj dio riješila tako da sam kupila hrpu jednogodišnjih različitih vrsta (i nekoliko maćuhica, priznajem), sve ih dobro pomiješala da budu šarene i guste, te ih posadila u teglice i stavila na prozor.....
...što se mahovine tiče, ona nastaje zbog previše vlage u tlu i jako je se teško riješiti nabrzinu....prvo bi trebala u jesen ili rano proljeće tretirati nekim herbicidom (tipa cidokor i te fore), pa onda još dobro i nahraniti, pa ponovno posaditi travu gore...znači, stvar je do zemlje i treba posla oko toga.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol:  Muško
|
žižu,taman joj je sad vrijeme |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
 |
rizla
|
e hvala ti anakonda, stvarno si brza. Lavandu, ružmarin, bosiljak imam u dvorištu. Šta kažeš na puzave verbene? A mahovinu zasad bjesomučno grabljam |
|
|
|
|
 |
rizla
|
žižu,taman joj je sad vrijeme
|
Daj mi sjemenke i nema problema |
|
|
|
|
 |
anakonda
|
...verbene su skroz OK, ima ih u dosta boja, tako da možeš raditi zanimljive kombinacije...imaš i ruselije, one se jako rašire - grmastog su tipa, al su fora....
...imaš i one sitne ruže penjačice, i one su dosta zanimljive, iako osobno ne volem ruže....
...a za mahovinu grabljanje baš i neće pomoći dok ne istretiraš tlo...vjerojatno zemlja u svom sastavu ima dosta gline ili visok stupanj kiselosti.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
rizla
|
Je ja mislim da ima dosta gline. Mogu li je popraviti dodavanjemkakvog gnojiva ili slično? |
|
|
|
|
 |
anakonda
|
...da, imaš razna mineralna gnojiva kojima prihranjuješ tlo...osim toga, ako ima dosta gline, morala bi ga i prozračivati, odnosno prekopavati (jesen!!!)....kad to radiš, bilo bi dobro malo pomiješati i s crnicom radi veće propusnosti, ovako ti se voda zadržava u glini i zapravo stvara tu vlagu koja "hrani" mahovinu....također je dobro zemlju u proljeće i popikavati recimo vilama ili nečim sličnim kako bi je prozračila.... |
|
|
|
 |
rizla
|
Hvala zmijice. Bacam se na pikanje zemlje. Našla sam i neko stedstvo od kojeg mahovina pocrni, a ujedno je i gnojivo za travu. Kisač |
|
|
|
|
 |
anakonda
|
...uživaj u proljetnim radovima  |
|
|
|
 |
Sliterin7 Ukupno postova: 3 Spol:  Nebitno
|
Uređujem terasu u stanu i želim dodati nekoliko biljaka.  Terasa je na istočnoj strani, peti kat, tako da ima sunca samo do otprilike 10–11 sati ujutro. Što mi preporučujete? Ne bih ništa što visi (ipak sam na petom katu, bojim se vjetra i da ne odleti nešto ako ga objesim na ogradu). Također, ne želim biljke koje previše cvjetaju – više volim zelene, "grmolike" biljke. I da... važno mi je da su jednostavne za održavanje jer nisam baš vična vrtlarenju.  |
|
|
|
|
 |
 |
|