Ministrica zdravstva doc. dr. sc.
Irena Hrstić posjetila je danas
Opću županijsku bolnicu Našice, gdje se, u pratnji ravnatelja bolnice
Dine Vide, upoznala s radom i organizacijom ustanove. Uz ministricu, posjetu su nazočili i gradonačelnik Grada Našica
Krešimir Kašuba, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije
Mato Lukić, zamjenik župana
Josip Miletić te saborski zastupnici
Nataša Tramišak i Goran Ivanović.
Tom prilikom obišli su
Odjel palijativne skrbi koji u našičkoj bolnici djeluje već gotovo deset godina.
–
Povodom Međunarodnog dana palijativne skrbi s ministricom smo obišli Odjel palijativne skrbi koji u našoj ustanovi djeluje gotovo deset godina. Mi smo među prvima krenuli s realizacijom stacionarnog odjela, a godišnje smjestimo gotovo 200 pacijenata te se možemo pohvaliti uspješnim radom odjela. Veseli me što je Ministarstvo zdravstva dalo suglasnost za nabavku uređaja za magnetsku rezonanciju čime ćemo zaokružiti priču moderne male bolnice koja odgovara potrebama oko 80.000 stanovnika koji gravitiraju našoj bolnici, kako iz Osječko-baranjske županije tako i iz rubnih dijelova Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije – rekao je ravnatelj Vida.
Ravnatelj je izrazio zadovoljstvo što je
Ministarstvo zdravstva dalo suglasnost za nabavku uređaja za
magnetsku rezonancu, čime će bolnica dodatno
unaprijediti dijagnostičke mogućnosti i zaokružiti svoju funkciju moderne regionalne bolnice koja skrbi o oko
80.000 stanovnika s područja Osječko-baranjske, ali i dijelova Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.
Ministrica Hrstić izrazila je
zadovoljstvo viđenim:
–
Uz stacionarni Odjel za palijativnu skrb Našice imaju i mobilni tim za palijativnu skrb pri Domu zdravlja što je primjer dobre prakse na terenu. Također, veseli i pozitivan odnos i atmosfera rada na objedinjenom hitnom bolničkom prijemu o čemu su me izvijestili ravnatelj i djelatnici bolnice, a jednako pozitivna emocija vlada i u radu odjela palijative. – kazala je ministrica Hrstić.
Dodala je kako je Ministarstvo zdravstva, izmjenom mreže bolničkih postelja,
povećalo kapacitete za palijativnu skrb unutar bolničkog sustava, uz poseban naglasak na daljnje
jačanje mobilnih palijativnih timova. Nabavka uređaja za magnetsku rezonancu za OŽB Našice prepoznata je kao
važna investicija s obzirom na regionalni značaj bolnice i njezinu prometnu dostupnost.
Foto: OBŽ