Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Drugo izdanje Panonskog festivala knjige posjetilo više od 17 tisuća ljubitelja knjige

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.06.2024. 9:28 
Naslov:  Drugo izdanje Panonskog festivala knjige posjetilo više od 17 tisuća ljubitelja knjige
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Drugo izdanje Panonskog festivala knjige koji se održao od 22. do 26. svibnja u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt posjetilo je više od 17 tisuća ljubitelja knjige. Osječki je sajam knjige tako nadmašio sva očekivanja i već drugu godinu svoga postojanja stao uz bok sa zagrebačkim, splitskim, riječkom i pulskim koji imaju dugogodišnju tradiciju.

Od samih početaka, kada sam s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek razgovarao o mogućnosti da Osijek, kao regionalno središte, dobije svoj festival knjige, vjerovao sam u njegov uspjeh. Potvrđuje to i drugo izdanje festivala koje je i brojem izlagača i brojem posjetitelja nadmašilo vrlo uspješan prvi PFK. Osobito me raduje velik broj djece i mladih koji su ne samo posjetili već i u sudjelovali u bogatom programu festivala. S ovom je manifestacijom grad Osijek izašao na kulturno-sajamsku kartu panonske regije.“- izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je zajedno s ministricom kulture inicirao pokretanje Panonskog festivala knjige.

Puno više od samo dva izdanja neke manifestacije je potrebno da se dođe do takvog sjajnog broja posjetitelja koji su se odazvali tek drugom po redu Panonskom festivalu knjige,“- istaknula je ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, komentirajući sjajne rezultate.

Drago nam je da se Osijek dokazao kao istinski grad knjige i što se sa svojim festivalom, nakon Zagreba, Splita, Pule i Rijeke pokazao kao odličan domaćin nakladnika, knjižara, književnika, prevoditelja i ostalih autora koji stvaraju knjige“,- dodala je ministrica izrazivši zadovoljstvo što su i brojke festivalske publike rezultat brojnih mjera i inicijativa Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva kulture i medija koji kontinuirano razvijaju kulturu knjige i čitanja u okviru Nacionalne strategije poticanja čitanja.

Uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije Panonski festival knjige realizirala je Zajednica nakladnika i knjižara HGK.

Brojka od 17 tisuća posjetitelja svjedoči da Osijek, ali i čitava regija treba upravo ovakvu manifestaciju. Iskrenost u odazivu, bilo u kupnji ili posjeti programima, posebno veseli kad vidimo da su dolazili čitavi razredi i škole što je zalog da PFK ima svijetlu budućnost. On je postao dnevni boravak kulture, znanosti i identiteta koji se priča kroz knjige i obrazovne sadržaje koje manifestacija nudi.“- istaknuo je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina.

Panonski festival knjige jedinstven je događaj u kulturnom životu Osijeka i Hrvatske. Festival je mjesto druženja najboljih hrvatskih izdavača, novih i etabliranih književnih zvijezda te književne publike iz čitave panonske regije koja uživa u pisanoj riječi.


Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: