Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Otvoren 11. Farm Show

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.06.2024. 16:26 
Naslov:  Otvoren 11. Farm Show
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sportsko zračna luka Osijek-Čepin ovoga je vikenda domaćin 11. Farm Showa, sajma poljoprivredne mehanizacije. Tijekom tri dana održavanja posjetiteljima će biti prezentirane najnovije tehnologije u poljoprivredi, od precizne poljoprivrede, dronova za pregled polja, strojeva, sustava navodnjavanja, skladištenja, prerade do alata za vrt.

Osijek je prepoznat kao središte hrvatske poljoprivredne proizvodnje, stoga je i odabran za održavanje najveće izložbe poljoprivrednih strojeva i opreme u Hrvatskoj.

Poljoprivreda i proizvodnja hrane strateške su odrednice razvoja istoka Hrvatske. Veseli me kada govorimo o gospodarstvu i poljoprivredi kao jednoj grani gospodarstva, da Grad Osijek bilježi pozitivne trendove, nadamo se još značajnijem rastu, pogotovo kada govorimo o novim investicijama koje dolaze u Osijek – rekao je u petak na otvorenju sajma Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Čestitavši na organizaciji sajma zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić poručio je kako Županija podržava sajam od samih početaka.

Osječko-baranjska županija će i dalje biti podrška slavonskim i baranjskim poljoprivrednicima pa tako iz godine u godinu osiguravamo sve više sredstava za potpore, a od ove godine imamo i četiri nove. Nastojimo se prilagoditi potrebama naše poljoprivredne proizvodnje. Osigurali smo i nužnu infrastrukturu za naše voćare i povrtlare, pa je naš Regionalni distributivni centar već u prvoj sezoni rada zabilježio popunjenost od 94 % što je nadmašilo naša očekivanja – rekao je Miletić.

Darko Aračić, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije, koja je organizator sajma, rekao je kako članove Udruge čini gotovo 95 posto prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj. Dodao je kako im je cilj potaknuti unapređenje i modernizaciju hrvatske poljoprivrede te zainteresirati poljoprivrednike za ulaganjem u suvremenu mehanizaciju.

Nama je uvijek izazovno, no na sreću mogu reći da su nam lageri puni strojeva pa danas ovdje imamo što pokazati. Potreba za strojevima kod poljoprivrednika uvijek postoji, a upravo je Farm show idealno mjesto gdje se mogu upoznati sa strojevima i dobiti odgovor na sva pitanja – rekao je Aračić.

Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, istaknuo je kako je Vlada Republike Hrvatske u proteklih osam godina znatno radila na tome kako bi se u poljoprivrednom sektoru zaustavili pojedini negativni trendovi.

To ćemo činiti i dalje iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike do kraja 2027. godine. Namijenili smo 38 milijardi eura financijskih sredstava gdje ćemo i dalje podupirati dohodak naših poljoprivrednih proizvođača, ali isto tako ćemo kontinuirano raspisivati natječaje koji ćemo određenim sektorima omogućiti da se dalje razvijaju i da ulažu – rekao je državni tajnik Tušek.




Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: