Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Marin Županović šesti na svijetu s osobnim rekordom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66390
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.05.2024. 19:45 
Naslov:  Marin Županović šesti na svijetu s osobnim rekordom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Marin Županović osvojio je šesto mjesto na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u japanskom Kobeu. Hrvatski prvak i državni rekord bacio je koplje na daljinu 24,09 metara što mu je i najbolji osobni rezultat, priznat od Svjetske paraatletske federacije, a ujedno je i njegovo najbolje ostvarenje tijekom ove sezone. Da ne bude zabune, imao je Marin u karijeri i uspješnije nastupe u smislu dosega njegova koplja, poput onoga iz Vinkovaca u listopadu prošle godine (24,22), međutim to je ipak bilo lokalno natjecanje koje WPA nije verificirala kao miting iz svoga službenoga kalendara. Stoga Županović može biti zadovoljan iako je imao dosta problema tijekom svojih izbačaja…

Da, riječ je o tehničkim problemima s bacačkom stolicom za koju su suci zaključili da je za milimetar viša od propisanih pravila pa smo morali rasparati jastuk na kojem sjedim dok bacam. To znači da sam praktički bacao s daske, tvrde podloge koja mi nikako nije odgovarala, što je uvjetovalo nervozu i odrazilo se i na psihološku stabilnost, kao i na samu tehničku izvedbu. Unatoč tomu, moram izraziti osobno zadovoljstvo jer sam ostvario svoj najbolji osobni rezultat među vrhunskim paraatletičarima u svojoj disciplini. Siguran sam da još mogu napredovati pa se za dva tjedna, na Grand Prix mitingu u Švicarskoj, nadam novom rezultatskom iskoraku, rekao je Županović.

Inače, zlato je u bacanju koplja u kategoriji F54 osvojio Meksikanac Edgar Ulises Fuentes s daljinom 30,25 što je ujedno i novi rekord svjetskih prvenstava. Srebro je pripalo Grku Manolisu Stefanoudakisu (29,91), a bronca Rusu Sergeju Makhovu koji je nastupao pod zastavom Međunarodnog paraolimpijskog odbora.

Što se tiče dosadašnjih medalja za hrvatska paraatletičare u Kobeu, srebro su izborili Velimir Šandor (F52) i Ivan Katanušić (F64) u bacanju diska dok je brončani bio Luka Baković u bacanju kugle (F46).


Tekst i foto: AK Slavonija-Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: