Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



1.566 maturanata točno u podne zaplesalo Quadrillu u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66390
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.05.2024. 19:29 
Naslov:  1.566 maturanata točno u podne zaplesalo Quadrillu u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Točno u podne danas (24. svibnja 2024. godine) 2.454 maturanata iz 30 srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije zaplesali su Quadrillu na gradskim trgovima u Osijeku, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Našicama i Valpovu. Tako je u organizaciji Osječko-baranjske županije, u partnerstvu s gradovima, na već tradicionalan način - ovo je 19. put - uz popularan i općeprihvaćen program plesanja Quadrille obilježen završetak srednjoškolskog obrazovanja, ujedno i početak novog životnog puta još jedne generacije mladih.

Najviše maturanata, njih 1.566, naravno bilo je u Osijeku. Okupili su se na prostoru Županijske ulice, tijekom dana zatvorene za promet automobila, te izveli prigodan plesni program. Plesali su držeći bijele kišobrane, odjeveni u bijele i plave majice, a ove godine - uz četiri standardne plesne točke - bio je i peti ples, i to na pjesmu Rim Tim Tagi Dim Baby Lasagne. Nakon toga poznati fotograf Šime Strikoman snimio je Milenijsku fotografiju. Maturanti su svojim tijelima ispisali logo OBŽ, a slovo O imalo je oblik lopte, čime je simbolično naglašeno da je Osječko-baranjska županija ove godine Europska regija sporta.

Uz roditelje i prijatelje maturanata, kao i mnoge druge građane, njihovom svečanom ispraćaju iz maturantskih klupa, nazočili su obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

- U isto vrijeme u šest gradova na području Osječko baranjske županije održao se još jedan ispraćaj naših maturanata. Bilo je lijepo osjetiti koliko pršti energija naših mladih sugrađana, grad je pun energije, pun mladih ljudi i drago mi je da će upravo danas i ovdje zajedno zatvoriti jedno te otvoriti novo poglavlje u svom životu. Dio njih odlučit će se za tržište rada, a poželjet ćemo im sreću u pronalasku posla i da rade upravo ono što žele. Ostali će se odlučiti za daljnje školovanje na našem sveučilištu, ili na nekom od sveučilišta u Republici Hrvatskoj, Europi i svijetu. Njima ćemo poželjeti da se nakon stjecanja znanja i vještina vrate u svoju domovinu i ista ta znanja i vještine primjene u domovini i po mogućnosti na području Osječko-baranjske županije, koja će ih i dalje pratiti i poticati u svim njihovim aktivnostima. Danas je njihov dan, spremni za opuštanje i za zabavu, mi ćemo im poželjeti sreću na njihovom putu kojeg su odabrali - poručio je Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije.

Kazao je kako je zahtjevna organizacija ispraćaja maturanata uz tako kvalitetan program te čestitao svima koji su u tomu sudjelovali, dakako i svim školama, a osobito učenicima maturantima. - Drago nam je što vole Quadrillu, vole biti zajedno i na ovaj način ispratiti sve ono što je iza njih. Stvarno su najbolji primjer svima u Republici Hrvatskoj - zaključio je Lukić.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji što po 19. put organizira ispraćaj maturanata uz ples Quadrille. - Grad Osijek se i ove godine tradicionalno pobrinuo za nastavak programa na lijevoj obali Drave. Vjerujem da će sve proći mirno, ali veselo i u najboljem redu, ali najvažnije da će se naši maturanti dobro zabaviti i proslaviti završetak jedne zasigurno lijepe faze svoga života. Naravno, na nama je, a činimo sve što možemo u tom smjeru, cilj i želja da svi oni ostanu ovdje ili nastave obrazovanje ili pronađu posao u gradu Osijeku, može i Osječko-baranjske županije, samo neka ne idu negdje dalje, a kasnije zasnuju svoje obitelji i doprinose razvoju našeg grada, županije i domovine Hrvatske - rekao je Vulin.


Fotografije pogledajte ovdje.

Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: