Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Novi sportski objekti otvaraju novu sportsku perspektivu Belog Manastira

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66390
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.05.2024. 9:38 
Naslov:  Novi sportski objekti otvaraju novu sportsku perspektivu Belog Manastira
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prigodnim programom pod nazivom Dan otvorenih vrata novog Gradskog sportskog parka - Gradski stadion, u Belom Manastiru su predstavljene novosti u izgradnji i opremanju kompleksa Gradskog stadiona. Naime, u nazočnosti mladih sportaša, građana i uzvanika, simbolično su pušteni u rad pomoćni teren i zgrada stadiona, što predstavlja dio ukupnog projekta koji je (su)financiran sredstvima iz Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda. Osječko-baranjska županija je sufinancirala dio troškova ovih investicija, prije svega za pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom i streetworkout.

Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić izrazio je zadovoljstvo što se projekt Gradskog sportskog parka - Gradski stadion u Belom Manastiru uspješno realizira. - Uz odličan izgled i sadržaje koje nudi ovaj kompleks, vidimo da je na terenu puno mladih. Upravo to je svrha svih ovih terena i cijelog projekta, za što posebne pohvale zaslužuje gradska uprava na čelu s gradonačelnikom i cijeli njegov tim. Želim ih pohvaliti i za izvrsnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom na mnogim zajedničkim projektima. Zaista imaju viziju i što je najvažnije osluškuju potrebe svojih sugrađana i rade upravo na tim razvojnim projektima. Osječko-baranjska županija je sudjelovala i pomogla i u ovom projektu, na kojemu također zahvaljujem Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU i državnom tajniku, HNS-u i svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Naša županija ove godine nosi titulu Europske regije sporta i nema ljepše stvari nego otvoriti ovako prekrasno zdanje, objekt i teren gdje će stasati mladi sportaši. Znamo značaj sporta i važnost da se mladi ljudi bave sportom, a upravo to će činiti na ovom objektu i prostoru - kazao je Lukić.

- Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU je sufinanciralo ovaj projekt s više od 3 milijuna eura i kada vidimo kako to danas predivno izgleda, mislim da smo učinili pravu stvar za grad Beli Manastir i cijelu Baranju. Ova lokacija i tereni će postati mjesto okupljanja i mladih i starih, neovisno kojih dobnih skupina i sposobnosti, a svi će se ovdje nalaziti, trenirati, razvijati, okupljati, družiti se. Izrazito smo ponosni na ovaj projekt, a i na gradonačelnika, Grad Beli Manastir i službe koje unazad nekoliko godina predano rade i realiziraju fantastične projekte u Belom Manastiru - poručio je Domagoj Mikulić, državni tajnik u MRRFEU.

Gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob pojasnio je kako se Danom otvorenih vrata željelo pokazati građanima i gostima što se do sada napravilo, a ujedno otvoriti pomoćni teren za treninge najmlađih skupina.

- Želimo pokazati što smo napravili do sada i ono što je još potrebno da bi ovaj ogroman kompleks završili do kraja. Teren je namijenjen najmlađim uzrastima, prvenstveno školi nogometa, a nakon ovoga krećemo u razvoj ostalih sportova, a to je atletika i budući razvoj sporta na području grada Belog Manastira. Do sada su ogromna sredstva uložena i u samu zgradu, no ona ima prostorne mogućnosti i za bavljenje rekreacijom. Imamo i nove najmodernije teniske terene sufinancirane iz sredstava Ministarstva turizma, a koji će odmah biti u funkciji. Odmah krećemo i u dogradnju trim staze, a svlačionice i dio prostora namijenit ćemo i rekreativcima i sportašima, što je i cilj ove otvorene priče Gradskog sportskog parka zajedno s bazenima. Dakle, zaokružena priča za idućih 50 godina bavljenja sportom na području grada, ali i da konačno naše ekipe, koje su nekad igrale u drugoj ligi, ponovo zaigraju u puno većem rangu nego sada - poručio je i poželio gradonačelnik Rob.

Na svečanosti je bio i potpredsjednik HNS -a Ante Vučemilović-Šimunović koji je govorio o razvoju sportske infrastrukture na području Osječko-baranjske županije i ulozi Hrvatskog nogometnog saveza. Smatra da se infrastruktura dobro razvijala u prethodnom razdoblju, a HNS je izgradio i sufinancirao niz infrastrukturnih projekata. U Osijeku su to Akademija Krpan-Babić, stadion NK Osijeka, igralište NK Grafičara, kao i nogometni objekti i tereni u Bijelom Brdu, Dražu i Donjem Miholjcu.

- HNS će i ubuduće sudjelovati u razvoju infrastruktura jer je to iznimno važno za razvoj mladih igrača i nogometaša na područje naše županije. Svi smo dužni, u neku ruku, ići prema nositelju kvalitete, što je NK Osijek, te da u tom smislu osiguravamo našu kadrovsku bazu. Kada je u pitanju infrastruktura, HNS će sufinancirati i malonogometni teren u Josipovcu, a na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku smo otvorili jedan teren. To su dosta velika sredstva koja se alimentiraju na području našeg Županijskog nogometnog saveza. Zahvaljujem i čestitam gradonačelniku, županu i bivšem županu, kao i svima koji su doprinijeli da ova prekrasna zdanja niču po našoj županiji. Regija smo sporta, no i poslije ove godine nastavit ćemo raditi na izgradnji infrastrukture na području našeg Županijskog nogometnog saveza - rekao je Vučemilović-Šimunović te dodao kako će HNS donirati oko 100.000 eura za dovršetak travnjaka i druge potrebe na Gradskom stadionu u Belom Manastiru.







Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: