Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka Vodenica ide na obnovu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66384
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2024. 9:10 
Naslov:  Osječka Vodenica ide na obnovu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Potpredsjednica Ekološke udruge "Vodenica" Boba Davidović potvrdila je kako je sve spremno za izvlačenje turističke atrakcije Osijeka na obalu i njezin popravak.

Osječani su vidjeli dizalicu za 100 tona tereta koja bi do kraja tjedna - nakon što se povuče 300-injak metara uzvodno, Vodenicu trebala dignuti na prethodno pripremljene tračnice da se može izvući na obalu, pregledati i popraviti.

Boba Davidović navela je kako je u Slavoniji teško naći tvrtku koja se bavi brodogradnjom i da se građani imaju razloga radovati sanaciji Vodenice poslije nekoliko neuspjelih natječaja, ali odlučnosti Grada Osijeka i Športskih objekata za saniranjem replike starih dravskih vodenica kakve su stradale u savezničkom bombardiranju Osijeka u Drugom svjetskom ratu.

"Drago nam je zbog interesa građana, koji nas ovih dana zabrinuto nazivaju i pitaju zašto Vodenica odlazi. Kada smo ušli u ovu priču, cilj nam je upravo i bio da građani Vodenicu smatraju svojom i da njezine slike obiđu Hrvatsku i svijet. Vodenica je brod kao i svaki drugi i mora proći redoviti pregled. A onda će se, na radost Osječana, vratiti, nadamo se, u svom punom sjaju" - zaključila je Davidović.



Tekst: HRT Radio Osijek
Foto: Inja Pavlić/Arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: