Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



18-godišnjak u Trpinji zapalio hrvatsku zastavu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66383
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2024. 11:17 
Naslov:  18-godišnjak u Trpinji zapalio hrvatsku zastavu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Javno poticanje na nasilje i mržnju i Povreda ugleda Republike Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 1. svibnja u šumi na području Općine Trpinja zapalio zastavu Republike Hrvatske. Događaj je snimljen i objavljen na društvenim mrežama. Na opisani način je zastavu Republike Hrvatske javno izvrgnuo ruglu i grubom omalovažavanju i putem računalne mreže javnosti učinio dostupnom videosnimku tog čina, kojim se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi zbog njihove nacionalne ili etničke pripadnosti.

Osumnjičeni je 18. svibnja predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njega upućena nadležnom državnom odvjetništvu.

Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičeniku je određen jednomjesečni istražni zatvor te je predan u Zatvor u Osijeku, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.


Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 845
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.05.2024. 17:12 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kazneno djelo "Povreda ugleda Republike Hrvatske" je besmisleno i treba ga što prije ukinuti. Povrijediti možete neku osobu a stvar ne. Američku zastavu može zapaliti tko god hoće, bez sankcija. Možete i gaće od nje napraviti ako vas je volja.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: