Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Arheološki muzej Osijek: Godišnji koncert "Tamburo miljenice" [2024.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66383
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2024. 17:06 
Naslov:  Arheološki muzej Osijek: Godišnji koncert "Tamburo miljenice" [2024.]
28.05.2024. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U utorak, 28. svibnja 2024. godine u 20,00 sati u Arheološkom muzeju u Osijeku Golden Strings Orchestar održat će svoj tradicionalni godišnji koncert pod nazivom Tamburo miljenice. Tim koncertom mladi virtuozi na tamburama žele publici podariti iznimnu umjetničku tamburašku večer, ali i dodatno promovirati tamburu i tamburaški orkestar kao značajan glazbeni i umjetnički ansambl. Programski će se na koncertu čuti glazba napisana isključivo za tambure, ali i transkripcije klasične glazbe.

Na koncertu će također biti upriličena praizvedba skladbe Zlatne rukavice, za samicu i tamburaški orkestar, skladatelja Jurice Hrenića. Inspirirana je folklornom temom iz Slavonije, a mladi ju je skladatelj napisao za ovaj koncert.

Golden Strings Orchestra tamburaški je orkestar koji je s radom započeo u studenom 2017. godine. Ansambl trenutno broji 16 članova, vrhunskih instrumentalista na tamburi. Program rada ansambla temelji se na klasičnoj tamburaškoj literaturi, kao i na brojnim transkripcijama i obradama kompozicija različitih autora svih stilskih razdoblja čime se želi predstaviti umjetnička tamburaška literatura, ali isto tako i prezentirati klasična umjetnička literatura na tamburi. Ansambl karakterizira posebna zvukovna boja koja se ostvaruje preciznim muziciranjem i posebnim umjetničkim pristupom u stvaranju vlastitoga umjetničkoga izričaja. Ansambl je do sada sudjelovao na nekoliko međunarodnih natjecanja na kojima je osvojio visoke i prestižne nagrade.

U ožujku ove godine Golden Strings Orchestra sudjelovao je na Young Bohemina Festivalu u Pragu gdje je osvojio zlatnu plaketu, a njihov je dirigent primio posebnu nagradu za najboljeg dirigenta natjecanja.

Tijekom djelovanja ansambl je održao mnogo koncerata, valja istaknuti koncert u Rovinju, Samoboru, Novom Sadu, Subotici, Đakovu, Valpovu, Osijeku, Novskoj, Vukovaru i Županji.

Voditelj ansambla je mag. mus. Marko Sesar, viši umjetnički suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: