Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku održan Stručni skup "Osnaživanje obitelji u zajednici"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66384
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2024. 13:55 
Naslov:  U Osijeku održan Stručni skup "Osnaživanje obitelji u zajednici"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku održan je Stručni skup pod nazivom „Osnaživanje obitelji u zajednici.“ Ova je tema okupila 75 stručnih radnika iz Centara za pružanje usluga u zajednici, Područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad i Obiteljskih centara iz četiri slavonske županije: Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske.

Skup je otvorio direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoran Relić, nakon kojeg se prisutnima obratila i zamjenica načelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, gđa. Ksenija Lukić. Kroz dvije zanimljive teme: Mentalno zdravlje djece i mladih, te Intervencije u obiteljskom okruženju, prisutne su vodile Margita Radanović, profesorica psihologije i Ivana Maurović, profesorica na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu.

Panel rasprava na temu Izazovi i resursi u radu s obiteljima u zajednici izazvala je veliko zanimanje prisutnih, a u njemu je, pored predstavnika svih Mobilnih timova koji djeluju na području Osječko-baranjske županije, sudjelovala i savjetnica pravobraniteljice za djecu u Osijeku, gđa. Marijana Šego.

Snažne obitelji znače snažnu zajednicu u kojoj djeci možemo pružiti mirno, bezbrižno i sretno djetinjstvo. U SOS Dječjem selu smatramo da svako dijete pripada obitelji sve dok mu je ona u mogućnosti pružiti odgovarajuću skrb. Neke obitelji trebaju podršku u svladavanju izazova s kojima se susreću u odgoju. Naš SOS Mobilni tim u sklopu 'Programa jačanja obitelji' na području Osječko-baranjske županije uspješno djeluje već 8 godina. Stručni tim radi na jačanju ranjivih obitelji, kompetencija roditelja, te pružaju podršku djeci i mladima u izazovnim trenutcima njihovog odrastanja.

'Program jačanja obitelji' preventivni je program koji za cilj ima prevenciju izdvajanja djece iz obitelji i ključ je izgradnje snažnog sustava podrške za ranjivu djecu i obitelji.

Ovim stručnim skupom željeli smo skrenuti pozornost na važnost mentalnog zdravlja kod djece i mladih, te svladavanje izazova u radu s obiteljima s krajnjim ciljem osnaživanja obitelji u potrebi.

Hvala svim stručnjacima na aktivnom sudjelovanju
– zaključio je Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.



Tekst: Ana-Marija Šarić
Foto: Mobilni tim SOS Dječjeg sela Ladimirevci

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: