Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Crveni Nosovi crtaju osmijehe na licima bolesnih i zabrinutih

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66228
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2024. 10:48 
Naslov:  Crveni Nosovi crtaju osmijehe na licima bolesnih i zabrinutih
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Crveni Nosovi proteklog su tjedna prvi put posjetili Opću županijsku bolnicu Našice i radošću ispunili Odjel pedijatrije. Posjet klaunova razveselio je djecu i njihove roditelje te uljepšao dan medicinskom osoblju.

Odmah s vrata, klaunesa Šajnović i klaun Zdravko Dren probudili su znatiželju malih pacijenata na liječenju u našičkoj bolnici. S osmijehom i uz nježne glazbene note pristupali su svakom djetetu, uzimajući u obzir njihovo stanje i potrebe. Uskoro, klaunovska igra ispunila je cijeli Odjel pedijatrije, a dječji smijeh dopirao je iz svakog kutka.

Klaunovi Crvenih nosova umjetnici su posebno educirani za rad s djecom koja se suočavaju s bolešću. Svojim posjetima dječjim odjelima diljem Hrvatske, djeci na bolničkom liječenju i njihovim obiteljima već 14 godina pružaju podršku i trenutke olakšanja te ih osnažuju na putu prema ozdravljenju.

Iz Opće županijske bolnice Našice izrazili su zadovoljstvo radom Crvenih nosova i istaknuli da su veseli crvenonosni posjeti važan dodatak medicinskoj skrbi te vrijedna podrška zdravstvenim djelatnicima: „Bolesno dijete dolaskom u bolnicu mijenja svakodnevno okruženje. Zdravstveni djelatnik koji dolazi u dodir s malim pacijentom trebao bi poznavati načela psihologije djeteta i uzeti u obzir sve komponente. Novim istraživanjima dolazimo do spoznaje kako pristupiti djetetu, razumjeti njegovo ponašanje te predviđanje reakcija koje se mogu pojaviti. Treba uzeti u obzir da su djeca jako osjetljiva te se psihologija zdravog djeteta razlikuje od psihologije bolesnog. Zdravstveni djelatnici su glavna poveznica između dobre prilagodbe djeteta i procesa hospitalizacije te sve što uz nju dolazi. Klaunovi Crvenih nosova utječu na naše male bolesnike, roditelje i medicinsko osoblje, motivirajuće, crtaju osmjehe na licima bolesnih i zabrinutih. Uklanjaju tugu, strah i bol pri boravku u bolnici.“, poručio je ravnatelj OŽB Našice Dino Vida, univ. spec.oec..

Crveni nosovi vjeruju da nijedna dijagnoza ne smije biti jača od djetinjstva. Upravo zato redoviti su posjetitelji i podrška djeci na 124 dječjih odjela u 18 bolnica diljem Hrvatske, a svoju misiju iz godine u godinu šire kako bi radošću ispunili dane onima kojima je to najpotrebnije.




Tekst i foto: Azra Ayyash

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: